To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Deathly Hallows - to dopiero początek!

zuza - Sob 23 Lip, 2011 10:59

Moja nieodzalowana, ulubiona para w tej migaweczce, ech...
Anonymous - Sob 23 Lip, 2011 11:08

O Tonsów Ci chodzi?
Jak mnie te żniwa śmierci wkurzają powybijała tyle fajnych osób.... serce mi krwawi...

Admete - Nie 24 Lip, 2011 20:12

Popatrzecie - zestaw wszystkich filmów HP ( bez 2 części Insygniów ) kosztuje 25 funtów. Wychodzi wcale nie tak drogo na nasze.
http://www.amazon.co.uk/H...11530541&sr=1-8

Aragonte - Nie 24 Lip, 2011 21:38

Mnie brakuje tylko najnowszych Insygniów, więc raczej nie skorzystam. Zresztą wolę mieć polskie napisy :)
Admete - Pon 25 Lip, 2011 08:17

Ja nie mam ani jednej części, a na napisach mi nie zalezy. Gdybym kupowała z polskimi, to wychodzi 30 zł za starsze, a najnowsza kosztuje 52 zł.
Aragonte - Czw 28 Lip, 2011 19:45

Link do artykułu o HP:
http://www.filmweb.pl/art...rry%27ego-76016

Zwróćcie uwagę na komentarze :wink:

asiek - Czw 28 Lip, 2011 20:17

Już sam tytuł odstrasza. :wink: ... Że też ludziom chce się bawić w taką głowologię. :wink:

A'propos DVD, to w Saturnie można kupić zestaw 1-6 za kwotę 336 zł.

trifle - Czw 28 Lip, 2011 20:35

asiek napisał/a:
A'propos DVD, to w Saturnie można kupić zestaw 1-6 za kwotę 336 zł.

Toż to jakaś masakra :shock: To naprawdę lepiej na amazonie...

Admete - Czw 28 Lip, 2011 21:11

Zdecydowanie. A będzie pewnie taniej, bo ma się pojawić box ze wszystkimi częściami - także z Insygniami część 2. A jak się będzie cierpliwym, to ten drugi box kiedyś przecenią i będzie całkiem tanio ;)
Deanariell - Czw 28 Lip, 2011 21:54

Ja poczekam. :) Nie pali się.
trifle - Czw 28 Lip, 2011 22:46

Ba, ja też ;) Jeśli w ogóle kupię ;) Ale w sumie fajnie by było mieć cały komplet.
Anonymous - Czw 28 Lip, 2011 23:02

Byłam! Z napisami i chociaż w 3D jestem zachwycona! Film jest obłędny. Połowę przepłakałam.
Snape mnie zabił. A Minerwa powaliła!!
Muszę zebrać wrażenia bo chwilowo słucham muzyki i zbieram emocje. Ale jestem oczarowana!!

Ale Harry oddający się Voldziowi mnie zabił :rotfl:

Gunia - Pią 29 Lip, 2011 01:42

lady_kasiek napisał/a:
Ale Harry oddający się Voldziowi mnie zabił :rotfl:

Dzięki, Kaśku, bo jak się nad tym zaśmiewałam w kinie z przyjaciółką, całkowita powaga na sali spowodowała u mnie lekkie podejrzenie, że jest coś z nami nie tak. ;)

A co do DVD to sama mam ochotę na boxa, ale ceny mnie rozbrajają. Nie umiem pojąć, jak to się dzieje, że przy takiej dysproporcji zarobków, wszystkie płyty są u nas dwa razy droższe niż w UK. :bejsbol:

Anonymous - Pią 29 Lip, 2011 02:50

Jak na razie promocyjnie przedpremierowo w UK box widzialam za 20L
Chyba jednak warto poczekac na premiere calosci na DVD (sadze, ze na swieta rzuca :twisted: ), a potem cena zejdzie. Jak z LOTRem (ktory pewnie ponownie zdrozeje przed premiera Hobbita)

Admete - Pią 29 Lip, 2011 09:35

Ja właśnie licze na to, że wiosną będzie można kupić cały box sporo taniej. Mam zamiar wtedy kupić.
Admete - Pią 29 Lip, 2011 10:22

W księgarni internetowej Weltbild można kupić pierwszą część Insygniów śmierci za 40 zł czyli całe 12 zł taniej niż w Empiku. Panie z Cranford też są tańsze.
asiek - Pią 29 Lip, 2011 11:16

A to jest cena razem z przesyłką ? Bo jeżeli nie, to różnica będzie niewielka. :mysle:
Admete - Pią 29 Lip, 2011 11:39

Ale odbierac można w księgarni Świata książki i wtedy jest za darmo. Właśnie tak sobie zamówiłam ksiązkę z logopedii.
arlekin - Pią 29 Lip, 2011 20:54

Byłam tydzień temu. Super. Tyle tylko, że w połowie filmu mnie do mnie dotarło, że to koniec czegos co trwało było ze mną prawie dekadę... Kurcze, ale stara jestem. :cry2:
Anonymous - Sob 30 Lip, 2011 12:31

Gunia napisał/a:
Dzięki, Kaśku, bo jak się nad tym zaśmiewałam w kinie z przyjaciółką, całkowita powaga na sali spowodowała u mnie lekkie podejrzenie, że jest coś z nami nie tak.

Guni, ależ to samo się przez się nasuwa. :rotfl: :rotfl:

Admete - Sob 30 Lip, 2011 12:56

A ja nawet nie wiem, o którym fragmencie mówicie...
Aragonte - Sob 30 Lip, 2011 12:58

Ja wiem, o którym, ale mnie się to skojarzenie nie nasunęło, bo nie zawsze czytałam napisy, bardziej skupiałam się na głosach aktorów :)
zuza - Pon 01 Sie, 2011 07:53

Nie sie spodobalo nawiazanie do Powrotu krola :serce: Ktos skojarzyl?

I tak jak nie podobala mi sie poprzednia czesc - tak ta bardzo.

Uwielbiam McGonagall od zawsze i w tej czesci mnie nie zawiodla :) Moj ukochany Severus, ach... :serce2: No niestety Lupus i Tonks :(

I bylam zawiedziona, ze w koncowce nie ma wiecej par pokazanych z dziecmi.

I te posagi ruszajce do obrony, swietne!

Chce to jeszcze raz zobaczyc ;)

Admete - Pon 01 Sie, 2011 08:25

Nie miałam skojarzeń z Powrotem króla, raczej z obroną Helmowego Jaru :)
zuza - Pon 01 Sie, 2011 10:00

Kiedy Longbottom stoi przed wejsciem na galerie (ten obudowany most) i podlatuje chmara smierciozercow, to Nevill mowi to samo, co mowi dowodca pirackich statkow do Aragorna Gimlego i Legolasa po tym jak przeszli przez Sciezke Umarlych i Aragorn powiedzial piratom, ze nie przekrocza granicy Gondoru. I ten pyta kto ich powstrzyma:
"Kto i czyja armia?"

Tu Nevill pytal smierciozercow tymi samymi slowami.

Lubie takie pierdolki ;)

Moze jest ich wiecej i nie zauwazylam? :)