To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Robin of Sherwood

Admete - Czw 26 Lip, 2018 06:29

Chyba sobie zafunduję wydanie dvd blue ray. Tylko pieniądze odłożę.
Agn - Czw 26 Lip, 2018 10:03

Warto na pewno. Tez bym tak zrobila, ale nie odtworze tego na niczym (na razie zrezygnowalam z zakupu sprzetu).
Deanariell - Pią 27 Lip, 2018 12:56

Ostatnio oglądałam ze trzy odcinki z "blondynem" ;) - ale stwierdzam kolejny raz, że to już nie jest to, chociaż też fajne, skoro pierwszego uśmiercili. :roll: :-P Zawsze podobał mi się ten pomysł połączenia różnych wersji legendy, że raz Robin wywodzi się z ludu, a raz jest szlachcicem. Świetnie im wyszło pokazanie odmiennych interakcji w obu wypadkach między członkami drużyny (kiedy np. Mały John mówi pół żartem: "Syn hrabiego mi rozkazuje" :lol: ). Niestety stwierdzam więcej dłużyzn w niektórych odcinkach, wczoraj przy "Krzyżu św. Cyryka" przysnęłam sobie w trakcie i trochę straciłam wątek... :roll: :lol:
Trzykrotka - Pią 27 Lip, 2018 14:40

No i blondyn, choć przystojny, nie był tak charyzmatyczny jak brunet.
Aragonte - Pią 27 Lip, 2018 15:10

Deanariell napisał/a:
Ostatnio oglądałam ze trzy odcinki z "blondynem" ;) - ale stwierdzam kolejny raz, że to już nie jest to, chociaż też fajne, skoro pierwszego uśmiercili. :roll: :-P

A ja mam sentyment do niektórych odcinków z tej ostatniej serii - a po odcinku z potworem Cromm Cruach miałam jakieś koszmary jako dziecko :-P

Deanariell - Pią 27 Lip, 2018 15:40

Aragonte napisał/a:
A ja mam sentyment do niektórych odcinków z tej ostatniej serii - a po odcinku z potworem Cromm Cruach miałam jakieś koszmary jako dziecko

Nooo... Ja tak samo. :mrgreen: Ciekawie i strasznie się robi właśnie od momentu, kiedy pojawia się ten obrzydliwy Gulnar... :wink:
http://www.internationalhero.co.uk/g/gulnar.jpg

Agn - Wto 07 Sie, 2018 23:37

Ja się, pamiętam, za młodu bałam przy odcinku "Wilk". Chyba jak Robin zaczął warczeć albo fałszywy Robin? W każdym razie jako dziecko to się bałam jak nie wiem (ale oglądałam rzecz jasna do samego końca).
Deanariell - Śro 08 Sie, 2018 14:07

Agn napisał/a:
za młodu bałam przy odcinku "Wilk". Chyba jak Robin zaczął warczeć albo fałszywy Robin? W każdym razie jako dziecko to się bałam jak nie wiem

Noooo, bo to najgorszy odcinek w tej serii :boisie2: :-P - też najbardziej mną wstrząsnął. ;) To był zrobiony przez Gulnara sobowtór Robina, taki trochę golem, miał wilcze kły i był przerażająco nieludzki. :boisie: Najmocniej przeżywałam chwile, kiedy Marion znalazła ciało pokonanego potwora i myślała, że to prawdziwy Robin zginął, a później smutek, kiedy odnaleźli się w klasztorze, ale Marion postanowiła zostać tam już na zawsze... :cry2: Teraz może bardziej rozumiem jej decyzję, ale nie wiem czy bym postąpiła podobnie, mimo wszystko wolałabym być z ukochanym na dobre i złe... :mysle:

praedzio - Śro 08 Sie, 2018 14:18

Czas wilka oglądałam po raz pierwszy dopiero w 2001 roku i wtedy dostałam głupiego rechotu na widok charakteryzacji Connery'ego. :rotfl:
Aragonte - Śro 08 Sie, 2018 14:24

Ekipa (włącznie z Connery'm) też nie była fanami tej charakteryzacji, jak pamiętam z dodatków :lol: Dodano ją ponoć po to, żeby przypadkiem młodociani widzowie nie mieli wątpliwości, z którym Robinem mają do czynienia :rotfl:

I chyba mam pomysł na wspólne oglądanie w Tarnowie na wielkim telewizorze Rielli :twisted:
Tylko nie wiem, na który odcinek postawić, bo wszystkich DVD z RoS nie zabiorę :-P Miecze Waylanda? Cromm Cruach? :-P

Deanariell - Śro 08 Sie, 2018 14:30

Aragonte napisał/a:
Ekipa (włącznie z Connery'm) też nie była fanami tej charakteryzacji, jak pamiętam z dodatków :lol: Dodano ją ponoć po to, żeby przypadkiem młodociani widzowie nie mieli wątpliwości, z którym Robinem mają do czynienia

Cóż... jakie czasy, taka charakteryzacja... :rotfl: Nie do twarzy mu z tym było, oj, nie do twarzy... :rotfl:

Aragonte napisał/a:
I chyba mam pomysł na wspólne oglądanie w Tarnowie na wielkim telewizorze Rielli

Opracowałaś już niecny plan? :sprytny: Nie ma sprawy, popieram. :mrgreen:

Aragonte - Śro 08 Sie, 2018 14:31

Deanariell napisał/a:
Opracowałaś już niecny plan? :sprytny: Nie ma sprawy, popieram. :mrgreen:

Teraz mi to przyszło do glowy :mrgreen:
Ale nic się nie bój - jeśli będzie Trzykrotka, to pewnie spróbujemy przemycić też odcinek pewnej dramy :-P

Deanariell - Śro 08 Sie, 2018 14:35

Aragonte napisał/a:
jeśli będzie Trzykrotka, to pewnie spróbujemy przemycić też odcinek pewnej dramy

Nie wątpię. :-P Zobaczymy, jak to wszystko organizacyjnie wyjdzie... :mysle:

Agn - Śro 08 Sie, 2018 15:51

Nie dotarlam jeszcze do ostatniego odcinka. Dotre powoli, to sprawdze, jak dzis odbiore charakteryzacje Connery'ego. Kiedys sie balam (wilcze kly!), dzis moze mnie smieszyc, aaaaallllllleeee...
Aragonte - Śro 08 Sie, 2018 16:25

Dziś się zapewne tylko wyszczerzysz do ekranu :mrgreen:
Deanariell - Śro 08 Sie, 2018 17:09

Ja właśnie ostatnio przegapiłam ten odcinek z wilczymi kłami :cry2: , bo było w ten poniedziałek chyba na zoom tv. :? Ale może jeszcze nie wszystko stracone, bo właśnie skończyłam (ponownie :-P :lol: ) oglądać odcinek "Czarownik" cz. 2. z "czarnym" - bo powtarzają, ale tym razem o 15.55 . :) Do końca sierpnia spokojnie się chyba wyrobią. :mysle: Urodzaj na Robin Hooda normalnie. :mrgreen:
Agn - Czw 09 Sie, 2018 00:37

Właśnie to, że mi gdzieś RoS mignął w tv, jak byłam u taty, sprawiło, że spłonęłam z chęci powtórzenia tego serialu po latach.
Ech... :serce:

Aragonte - Wto 06 Cze, 2023 23:05

Algorytm YT podrzucił mi link do odcinka "Czarownik", zerknęłam w komentarze i zonk - połowa z Polski, połowa ze Sri Lanki :lol: Nie liczyłam oczywiście, taki mam po prostu odbiór :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=eIZA-zeEXSQ

Admete - Nie 11 Cze, 2023 19:56

https://www.youtube.com/watch?v=WorgQGCFeLM

Ach - Clannad...

akne - Nie 11 Cze, 2023 23:04

Admete prosiła o link :) https://www.youtube.com/watch?v=aVq9LAylcXg
Admete - Pon 12 Cze, 2023 05:06

Dzięki.