To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Admete - Pią 01 Maj, 2009 08:55

Znudziłam się, niestety. I nie mam na to czasu. Chyba że się coś zmieni i ten czas się pojawi.
praedzio - Pią 01 Maj, 2009 09:07

Skąd ja to znam. ;) Ja jednocześnie mogę oglądać najwyżej dwa-trzy seriale, bo ani czasu na więcej nie ma, ani chęci. Wolę przeżywać głębiej jeden odcinek, niż lecieć od razu maratonem.
Ale dlaczego od jesieni?

Admete - Pią 01 Maj, 2009 09:42

Bo wtedy zadecyduję jakie seriale wybiorę, od nowych sezonów ;-)
Caitriona - Pią 01 Maj, 2009 14:57

To ja jestem pomiędzy wami, bo choć Castle mi się bardzo podoba, to HI też mnie wciągnęło. Ale Castle jest dużo lepszym, moim zdaniem, serialem, człowiek się przywiązuje do bohatera, jest humor, lekkość, cudny główny bohater. Harper's Island to dla mnie nowość i pewnie dlatego mnie tak wciągnęło ;)
Anonymous - Pią 01 Maj, 2009 15:40

widziałam już 6 odcinków Castle i bardzo przepadam za bohaterem, za humorem, zagraniami :rotfl: Ma ogromny urok
Caitriona - Pią 01 Maj, 2009 16:12

Castle, Kasiek, Castle ma urok wielki, jego rozdzinka z resztą też, szczególnie mamcia jest niezła :D
Anonymous - Pią 01 Maj, 2009 16:48

Mamusia jest niezła, ale żonka też niczego sobie... :rotfl:

sorki za literówkę. nie doś że zagapiłąm się to i ślepa jestem przez to ciśnienie....
dziś do poduchy oglądnę przedostatni posiadany...

Caitriona - Pią 01 Maj, 2009 16:51

Żonka akurat to wnerwiająca mi się wydawała ;) Takie tornado, wpadła narobiła szumu i zamieszania i wypadła ;) Nawet jej córka jej na stałe nie chciała.
Anonymous - Pią 01 Maj, 2009 17:40

żónka jest wnerwiająca to fakt, ale na swój sposób zabawna. Ale nie ukrywam, że momentami i ją i mamuśkę bym roztelepała...
spin_girl - Pią 01 Maj, 2009 19:45

Jestem po dwóch odcinkach Castle- na razie mi się podoba, ale daleko mu do mojego kochanego Mentalisty.
Caitriona - Pią 01 Maj, 2009 20:39

spin_girl napisał/a:
ale daleko mu do mojego kochanego Mentalisty.

Jak to różnie się układa :D Niby oglądamy te same rzeczy, ale jednak różnice są (i dobrze!): ja wolę Castle ;) Ale Mentalistę tez oglądam ;)

Caitriona - Pią 01 Maj, 2009 22:33

GUV IS BACK :banan: :banan: czyli pierwszy odcinek z drugiej serii za mną :D :D REWELACJA! Uwielbiam ten serial, muzykę, Hunta i jego podwładnych, całą historię Bolly (teraz wprowadzili nowy jej element). Świetny serial ;D

Kilka avków: http://i-love-impala67.bl...s-to-ashes.html

Admete - Nie 03 Maj, 2009 22:44

Caitri drugi odcinek Ashes to Ashes jest boski! Gene w najlepszej formie, bo w pierwszym odcinku wydawał mi się trochę przygaszony. Kocham gościa :-D A do tego Chris i Chaz :-)
Caitriona - Nie 03 Maj, 2009 23:23

Admete napisał/a:
Caitri drugi odcinek Ashes to Ashes jest boski!

Super!! :D Bardzo lubię ten serial ;)
Admete napisał/a:
A do tego Chris i Chaz
No Chris to już dał niezły popis na koniec odcinka pierwszego :banan:
Harry_the_Cat - Pon 04 Maj, 2009 00:42

No i teraz zaluje, ze nie obejrzalam AtA - pierwszego sezonu, bo moglabym to ogladac na biezaco w TV... :roll:
praedzio - Pon 04 Maj, 2009 23:23

No i do najnowszego odcinka Harper's Island wkradł się element nadprzyrodzony. ;) Brrrrr! Chyba nie zasnę! :excited:

Będę myśleć również o tym, co Abby robi u Jimmy'ego w domu. ;)

Anonymous - Sob 23 Maj, 2009 11:35

I skończyłam sezon Castle... mam nadzieję, że będą kontynuowali po wakacjach... wprawdzie ten wątek z matką podobny lekko jest do Koscistego, ale nic to...
Anaru - Śro 27 Maj, 2009 00:21

Może gdzieś już była informacja :mysle:

Serialowy rozkład jazdy na sezon 2009/2010

Właśnie minął jeden z najważniejszych tygodni w amerykańskiej telewizji.
Codziennie poszczególne stacje prezentowały swoje ramówki na najbliższy sezon. Poznaliśmy plany programowe ABC, NBC, The CW, CBS i FOXa.
Zobaczcie, które seriale powrócą jesienią i jakie nowości czekają widzów w nowym sezonie!
http://film.wp.pl/idGalle...95,galeria.html

spin_girl - Śro 27 Maj, 2009 09:49

Najważniejsze, że SPN jest :mrgreen:
Admete - Sob 06 Cze, 2009 18:23

Pisałam już o tym serialu w innym wątku, ale tam mało osób zagląda. Murdoch Mysteries - serial detektywistyczny ( celowo piszę detektywistyczny, nie kryminalny ) z akcja osadzoną pod koniec XIX wieku ( albo na poczatku XX ) w Toronto. Bohaterem jest tytułowy detektyw Murdoch, który tropi przestępców wykorzystując intelekt i nowinki techniczne swoich czasów. Obok niego galeria ciekawych bohaterów - inspektor Brackenreid, konstabl Crabtree i doktor Julia Ogden. Obejrzałąm właśnie ostatni odcinek 1 serii i bawiłąm się cudnie. Niestety nie mam dostępu do serii 2. Szkoda. Polubiłam ich wszystkich. Tutaj strona serialu:

http://www.murdochmysteries.com/

Caitriona - Sob 06 Cze, 2009 18:45

Ja też już o nim wcześniej gdzieś pisałam. Bardzo fajny serial. Alekino zrobiło mi niezłą uciechę prezentując go w swojej ramówce. Bardzo bym chciała dorwać się do książek.
Lubię detektywa Murdocha, ale największej frajdy dostarczają mi zawsze Crabtree i Inspektor :D :D

Admete - Sob 06 Cze, 2009 19:49

Szkoda, że jak zwykle u nas nie przetłumaczono tych powieści. Chetnie kupiłabym całą serię.
Caitriona - Sob 06 Cze, 2009 23:46

Tak po cichaczu liczę, ze może jakieś wydawnictwo się tym zainteresuje (Bones wydają ;) )
Admete - Nie 07 Cze, 2009 10:04

Może trzeba im pomóc w zainteresowaniu? Mogę w wolnej chwili ( to znaczy za jakiś czas ) napisać do Zysku. Oni wydają braciszka Cadfaela. Może Rebis byłby zaintersowany? Oni z kolei mają książki o Gordianusie Poszukiwaczu.
Caitriona - Nie 07 Cze, 2009 12:07

Admete, super pomysł! :D