Komunikaty - Pytania techniczne
Gosia - Sob 06 Wrz, 2008 18:42
Jasne że Ty, któżby inny?
aneby - Sob 06 Wrz, 2008 18:45
Alicja - Sob 06 Wrz, 2008 19:16
| aneby napisał/a: | | Napisałam post, wysłałam, nie chciał się wczytać. Wysłałam jeszcze raz, okazało się że jest dwa razy |
miałam już tak kilka razy i ze stoickim spokojem kasuję oraz sprawdzam kto ma więcej cierpliwości - ja czy komputer
Calipso - Sob 06 Wrz, 2008 23:17
| aneby napisał/a: | | Napisałam post, wysłałam, nie chciał się wczytać. Wysłałam jeszcze raz, okazało się że jest dwa razy |
Często mam tak samo,ale przed kolejnym wysłaniem kasuję to co napisałam w szybkiej odpowiedzi i wiadomośc jest tylko jedna
Anonymous - Śro 10 Wrz, 2008 17:37
Gdy proboje wejsc na watek tworczosciowy Aragonte pojawia mi sie komunikat:
Błąd Ogólny
Wystąpił drobny problem techniczny, skrypt dokonał próby naprawy i wysłał powiadomienie do Administratora forum
Sprobuj odświeżyć stronę
Could not update topic watch information
DEBUG MODE
SQL Error : 1034 Incorrect key file for table 'phpbb_topics_watch'; try to repair it
UPDATE phpbb_topics_watch SET notify_status = 0 WHERE topic_id = 1578 AND user_id = 20
Line : 530
File : viewtopic.php
Cala reszta forum dziala (a widze, ze inni sie dopisuja) - a ten jeden (niezaleznie jak proboje wejsc) za cholere...
ŁukaszG - Śro 10 Wrz, 2008 20:36
| AineNiRigani napisał/a: | Gdy proboje wejsc na watek tworczosciowy Aragonte pojawia mi sie komunikat:[...]
SQL Error : 1034 Incorrect key file for table 'phpbb_topics_watch'; try to repair it |
Dziś rano dostałem mail-automat o problemie z tą tabelą w bazie. Dopiero przed chwilą wróciłem do domu i mogłem się tym zająć. Tabele chyba udało się naprawić.
Przy okazji zauważyłem, że baza forum bardzo nam się rozrosła, jej zmniejszenie miało by znaczny wpływ na prędkość działania. W weekend zaproponuje dwa rozwiązania tego problemu, teraz niestety nie mam za bardzo czasu, aby się tym zająć.
Pozdrawiam
Wasz AdminLuc
PS. W weekend powrzucam też jakieś nowe emotki
Gosia - Pią 12 Wrz, 2008 22:26
Dzis dwukrotnie pojawil mi sie ten komunikat:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'luc'@'192.168.1.112' (using password: YES) in /home/luc/public_html/forum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
Access denied for user 'luc'@'192.168.1.112' (using password: YES)
I nie moglam wejsc na forum.
Mam nadzieje, ze to nie zapowiedz jakichs klopotow...
Gunia - Pią 12 Wrz, 2008 22:30
Mi też strajkowało.
Calipso - Pią 12 Wrz, 2008 23:08
| Gosia napisał/a: | Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'luc'@'192.168.1.112' (using password: YES) in /home/luc/public_html/forum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
Access denied for user 'luc'@'192.168.1.112' (using password: YES)
|
Miałam to samo trzy razy przy próbie wysyłania wiadomości.
Anaru - Śro 17 Wrz, 2008 12:49
A ja mam pytanie nie dotyczące forum:
Mam problem z odtwarzaniem filmików na stronie wp.pl, chyba od czasów zainstalowania tej najnowszej wersji Mozilli
na Onecie wygląda to tak (odtwarza się normalnie):
na wp.pl tak:
(czili obgryzione, zasłonięte, przesunięte...)
Anonymous - Nie 21 Wrz, 2008 16:12
A ja mam pytanie. chcialabym reinstalowac sobie system, wiec zapisuje sobie dane i zawartosc dysku (tak w razie czego). No i chcialabym sobie zapisac linki z mozilli. Jak to zrobic w windowskie XP? W zwyklym to pamietam, ale jak doszlam do katalogu mozilli w document and settings to stanelam i dupa. Podobnie mam z poczta, wchodze do profilu thunderbirds i zamiast folderu Mail pojawiaja mi sie 2 nieotwieralne pliki XUL.
I co teraz?
Anaru - Nie 21 Wrz, 2008 16:20
Linki z Mozilli masz jako Bookmarks, wrzuć sobie w Total Commanderze wyszukiwanie i skopiuj ostatni. Zresztą możesz też eksportować - kliknij w zakładki -> zarządzanie zakładkami -> eksportuj do pliku html chyba, coś w tym stylu powinnaś mieć. I zapisz sobie ten plik gdzieś poza C.
Anonymous - Nie 21 Wrz, 2008 16:43
a teraz prosze przetłumacz mi to na jezyk polski - ja jestem prosta baba ze wsi i jak czegos nie potrafie, to ze mna trzeba jak z blondynka.
Anaru - Nie 21 Wrz, 2008 16:55
Uhm...
1. Patrzysz na górę strony otwartej w Mozilli
2. Tam jest takie coś jak Zakładki, klikasz, otwiera się lista
3. Klikasz na tej liście w Zarządzaj Zakładkami, otwiera się tabelka
4. Masz tam na górze Importowanie i kopie zapasowe, klikasz
5. Masz tam importuj, eksportuj idt, klikasz na Eksportuj do pliku HTML i zapisujesz jako Bookmarks - zapisuje Ci wtedy Twoje zakładki w pliku, który możesz sobie importować jak będziesz miała na nowo zainstalowaną nową Mozillę na nowym systemie
Daj znać czy Ci się udało
Anonymous - Nie 21 Wrz, 2008 17:02
No przy takim opisie - trudno byłoby nie wykonac
Dzieki wielkie !!!!!
Anaru - Nie 21 Wrz, 2008 17:38
A bardzo proszę.
A ja ponawiam pytanie - co mam zrobić żeby mi chodziły filmiki na wp.pl?????? Da się coś?
Gosia - Nie 21 Wrz, 2008 17:52
Anaru, a moze chodzi o wersje flasha?
Anaru - Nie 21 Wrz, 2008 18:00
No nie wiem o co chodzi, może, ale jak mam to sprawdzić?
Gosia - Nie 21 Wrz, 2008 18:03
Zainstaluj najnowsza wersje i sprawdz czy cos sie zmienilo
trifle - Śro 24 Wrz, 2008 20:44
Mam pytanie o mobilny internet. Na stancji we Wroclawiu mam kłopot z tym internetem - bo tam nie ma, trzeba podłączać, wiązać się umową itp itd. Pomyślałam, że może dobrym wyjściem jest taki mobilny. Tylko się na tym nie znam, nie wiem, co wybrać. Żeby dobrze chodziło - poczta, komunikator, przeglądarka - żeby nie było za drogie. Może używacie, znacie się, każda rada się przyda.
Anonymous - Śro 24 Wrz, 2008 20:51
Mnie wszyscy odradzili - bo on ma okreslony limit. Po przekroczeniu (a przekracza sie bardzo szybko) leci jak krew z nosa.
Admete - Śro 24 Wrz, 2008 20:52
Ja tam polecam tylko stałe łącze
trifle - Śro 24 Wrz, 2008 21:14
Tak myślałam.. Wiem, że stałe lepsze, ale tyle z tym problemów
nyota - Śro 24 Wrz, 2008 21:51
Też miałam kiedyś ten problem i wybrałam stałe, umowa była na mnie, ale na czas nieokreślony. Miesiąc przed przeprowadzką wypowiedzenie i po kłopocie. We Wrocławiu było wtedy wiele firm i nawet nieźle cenowo nam to wychodziło. Jak ja tęsknię za tym miastem...
Calipso - Śro 24 Wrz, 2008 21:58
Ja odradzę Ci internet radiowo/telefonowy,taki który mozna kupić w salonach z telefonami komórkowymi.Nieważne z jakiej sieci.Ja mam "pomarańczowy",chodzi jakby chciał a nie mógł.
|
|
|