North and South - serial BBC - Pierwsze wrażenia i późniejsze
Gosia - Pon 19 Lut, 2007 08:19
From England, of course
Marija - Pon 19 Lut, 2007 08:32
| Gosia napisał/a: | From England, of course | To ja na dobry początek może kupię samą antyramę :grin:
Anonymous - Pon 19 Lut, 2007 10:38
Gosia ty no pochwal naszego Kota
Gosia - Pon 19 Lut, 2007 12:20
Ja juz ją ucalowalam osobiscie za ten plakat
Anonymous - Pon 19 Lut, 2007 14:14
To. to ja się domyślam, ale tak wiesz - publicznie podrap kota za uszkiem, bo zasłużył, nie?
Gosia - Pon 19 Lut, 2007 17:31
Oczywiscie! :grin: Ale chyba Kot o tym wie?!
Harry_the_Cat - Pon 19 Lut, 2007 19:06
Wie, wie... :oops:
malmik - Pon 19 Lut, 2007 19:15
Musisz się porządnie podlizać, bo inaczej to wiesz - komisja dyscyplinarna i konfiskata na rzecz ...
Gosia - Pon 19 Lut, 2007 19:16
A myslisz ze bym oddala?
Anonymous - Pon 19 Lut, 2007 19:18
| malmik napisał/a: | | [Musisz się porządnie podlizać, bo inaczej to wiesz - komisja dyscyplinarna i konfiskata na rzecz ... |
he he - no właśnie? Może Kot urzadzi zawody o plakat przechodni?
Ale kurcze, to wcale nie jest taki głupi pomysł. Nie myślę o Rysiu, ale tak ogólnie sam pomysł brzmiałby fajnie
P.S. Oczyscie to byłby zupełnie inny plakat. Nie TEN
malmik - Pon 19 Lut, 2007 19:20
ale by pióra leciały....
Harry_the_Cat - Pon 19 Lut, 2007 19:26
Jaki plakat proponujesz, Aine?
Gosia - Pon 19 Lut, 2007 19:28
Chyba taki, o jaki sie nie bede bic !
Anonymous - Pon 19 Lut, 2007 19:48
he he - nie o to mi chodziło
Po prostu podejrzewam, że TEN plakat możnaby odebrać jedynie po gosinym trupie. A że lubimy ją zdrową, uśmiechniętą, i ŻYWĄ, to i plakat musiałby być inny. I to naprawde mogłaby być niezła zabawa. Taki kwartalny forumowy plakat przechodni za zasługi na rzecz forum. Żeby zachować neutralność, nie byłby to plakat Rysia, tylko np. z N&S - jako że taka jest nazwa forum
Harry_the_Cat - Pon 19 Lut, 2007 19:49
| AineNiRigani napisał/a: | | np. z N&S - jako że taka jest nazwa forum |
Tylko gdzie takowy zdobyć?
Anonymous - Pon 19 Lut, 2007 19:59
Można zrobić - kilka propozycji na forum. Są firmy, które realizuja zamówienia na takie plakaty i nawet stosunkowo niedrogo (ja mam taki swój własny z LOTRa )
malmik - Pon 19 Lut, 2007 20:51
Fajnie - ciekawe jaką sieć byśmy utworzyły w ten sposób, bo przecież podróżowałby między miastami.
Anonymous - Pon 19 Lut, 2007 21:13
i wyglądałby jak ta walizka podrózująca poświecie?
Harry_the_Cat - Pon 19 Lut, 2007 22:11
| AineNiRigani napisał/a: | | Są firmy, które realizuja zamówienia na takie plakaty |
hint, hint...
Gdzie?
Chociaż po tym, jak dziś kuzyn namówił mnie, żeby zawiesic Guya w salonie, po tym, jak od ponad roku jest tam hak daremnie czekający na mapę.... to może lepiej nie
Anonymous - Pon 19 Lut, 2007 22:31
He he - cóz widocznie tam jego miejsce - na haku, niczym zakopiański rozbójnik
Taka możliwość była u nas w Katowicach, jakies 3-5 lat temu kosztowało to jakieś 10-15 zł papier kredowy, wymiary jakies 45 cm x 60 cm, ale rozmiar mógł być większy
1agawa - Czw 08 Mar, 2007 00:11 Temat postu: pierwsze wrażenia Chciałam napisać o moich pierwszych wrażeniach, a tu temat o plakatach.
A co mi tam - wetnę się.
Przeglądając youtube z fragmentami Dumy... zobaczyłam montaż z aktorami z N&S.
Od razu coś "drgnęło" w serduszku. North & South obejrzałam niezliczoną już ilość razy - i co dziwne cały czas mi się podoba i mogę go wciąż oglądać. Wszysko jest cudowne: muzyka, obraz, aktorzy - no może za wyjątkiem siostrzyczki Thorntona, chociarz nie - aktorka jest dobra ale postać przez nią grana działa mi na nerwy. I oczywiście boski RA - któraś z dam tak Go nazwała i tego się trzymam.
Mąż w końcu nie wytrzymał i obejrzał ze mną N&S, by się przekonać co takiego jest w tym filmie, że gdy zaczynam go oglądać to się wyłączam i na nic nie reaguję. Fanem to on nie jest tego rodzaju produkcji, ale wytrzymał do końca. Co zabawne od połowy drugiego odcinka z wyprzedzeniem mówił co się wydarzy. A najleprzy odcinek, oczywiście według niego, to trzeci - cztery trupy. Chyba nie muszę dodawać, że on uwielbia horrory.
Moją ulubioną częścią jest ostatnia. Pożegnanie Margaret z Johnem i jej wyjazd z Milton, czy scena peronowa - mogę to oglądać bez końca.
Harry_the_Cat - Czw 08 Mar, 2007 00:14
Tymi plakatami to sie nie przejmuj - to temat zdecydowanie o wrażeniach z serialu
Moim ulubionym pozostaje odcinek 2 - i John biedaczek -
Chyba sobie zaraz szybko te nieszczęsne świadczyny obejrzę
QaHa - Czw 08 Mar, 2007 07:47
ja też lubie scenę oświadczyn zreszta wszystkie sceny, na których on wodzi za nia oczyma albo ona wzrok w podłoge wbija ahhhhh
(nie będe pisac ile razy juz sobie po łebkach i jak pan Bóg przykazał ten film oglądałam)
Anonymous - Czw 08 Mar, 2007 09:33
Ja najbardziej lubię sceny Jaśka z Higginsem. Oni sa tacy podobni ...
Gosia - Czw 08 Mar, 2007 15:30
Tak, obaj to mezczyzni
|
|
|