Seriale - Nie DRAMAtyzujmy w końcu to dopiero 20 raz
BeeMeR - Śro 16 Lut, 2022 15:48
Jak to bajka, niemądra ale słodka i ładnie kręcona.
RaczejRozwazna - Śro 16 Lut, 2022 19:43
Arang cd. Nie ma to jak się połapać w ostatnich odcinkach, że snuj miał być bohaterem tragicznym... Tragiczną to miał minę - wciąż tę samą - przez 95 % trwania całości. Aż mi się nie chce wierzyć, że to chłopię się wyrobiło aktorska, jak wspominacie.
Ma ta drama swoje "momenty" jeśli chodzi o ładne dialogi. Rozmowa bohaterki z szamanką, która tłumaczy dlaczego warto mieć wspomnienia nawet wtedy, gdy nie ma szans na wspólną przyszłość (lubię tę szamankę) oraz piękna prośba tragicznego snuja, aby Arang nigdy nie zatraciła siebie. Ładne.
Kulminacyjne kissu w 17 odcinku - czemu ona taka niezaangażowana, no, a tak się Sędzia stara... (ach, ten sędzia! ) Rozumiem, że to jest to, co nazywacie wall-kissem?
O wrażeniach z całości historii napiszę po wszystkim.
Aragonte - Śro 16 Lut, 2022 20:26
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Rozumiem, że to jest to, co nazywacie wall-kissem? |
Trochę tak, ale to przede wszystkim kissu segukowy w dawnym stylu, tak je kręcili
Bywały gorsze
Też nie lubię, kiedy tylko pan się stara, a pni ręce zwisają bo bokach jak zdechłe rybki
BeeMeR - Śro 16 Lut, 2022 20:28
| Aragonte napisał/a: | Trochę tak, ale to przede wszystkim kissu segukowy w dawnym stylu, tak je kręcili
Bywały gorsze
Też nie lubię, kiedy tylko pan się stara, a pni ręce zwisają bo bokach jak zdechłe rybki | Oj, tak, a zdechłych rybek to nikt nie lubi. Ani wytrzeszczów.
Tu jakieś zestawienie kissów dramowych
https://www.hancinema.net...rt-1-61511.html
https://www.hancinema.net...rt-2-61782.html
Admete - Śro 16 Lut, 2022 21:30
Pan naprawdę się wyrobił. Ja go całkiem sporo potem oglądałam. Jak wspomniałam wcześniej, lubię go.
Trzykrotka - Śro 16 Lut, 2022 21:41
W Siedmiodniowej był bardzo dobry. A jaki seksi w Marriage Without Dating! Nie do uwierzenia, że tak słabo się spisał w Arang.
Admete - Czw 17 Lut, 2022 06:33
Stwierdziłam, że obejrzę Siedmiodniowa królową. Wiem, czego się spodziewać, popatrzę na aktorów. Yeon Woo-Jin - bo tak się aktor nazywa podobał mi się też w Undercover ( miał niewielką rolę, grał głównego bohatera w młodości ). Poza tym w I wanna hear your song - drama może nie jest super dobra, ale mam do niej słabość. Świetnie tam wyglądał - drama kręcona latem, dobrze wypadał ( wysoki, długonogi ) w letnich koszulach, miałam wrażenie, że trochę opalony Całuje bardzo dobrze choć to nie był romans. Grał tam z dziewczyną, która będzie teraz w Bussines proposal.
BeeMeR - Czw 17 Lut, 2022 07:05
O tak, całuje bardzo dobrze
Marriage not dating to była dość zwariowana drama, ale dobrze ją wspominam. Rosa też tam była z późniejszym przyjacielem z HP
Trzykrotka - Czw 17 Lut, 2022 07:11
| BeeMeR napisał/a: | O tak, całuje bardzo dobrze
Marriage not dating to była dość zwariowana drama, ale dobrze ją wspominam. Rosa też tam była z późniejszym przyjacielem z HP |
Prawda Grali mocno niedobrane małżeństwo! Drama jest w całości na YouTube, a była rzeczywiście nietuzinkowa, nawet jak na standardy tematu o kontraktowych małżeństwach, czy narzeczeństwach. Główny bohater - nasz snuj z Arang - był taki jak pisze Admete - opalony, dobrze ubrany, pewny swojego uroku. I całował - pierwsza klasa.
Admete to zdaj relację jak ci się będzie Siedmiodniowa oglądało. Tam było sporo procz samego romansu.
Admete - Czw 17 Lut, 2022 07:24
Zdam na pewno, niedługo się zabiorę, na szczęście jest na Netflixie, to nie trzeba kombinować. W Undercover sceny akcji też świetnie mu wychodziły.
BeeMeR - Czw 17 Lut, 2022 07:46
| Cytat: | | Zdam na pewno, niedługo się zabiorę | też jestem ciekawa
I jak odbierzesz króla
Aktor jest generalnie bardzo fajny, długonogi, żywy, całuśny, tylko Arang to jakieś nieporozumienie
Trzykrotka - Czw 17 Lut, 2022 09:17
No i właśnie będzie można go oglądać w nowej dramie - zaczęła się właśnie drama o 39-letnich przyjaciółkach, Thirty Nine. 12 odcinków, grają między innymi Son Ye Jin z Crash Landing i Jeon Mi Do z Hospital Playlist. A z panów między innymi Yeon Woo Jin.
Admete - Czw 17 Lut, 2022 09:29
Zauważyłam właśnie
RaczejRozwazna - Czw 17 Lut, 2022 10:44
Też będę czekać na relacje Admete, bo Siedmiodniową mam wysoko na liście. A teraz tym bardziej mnie zaciekawiłyście tą przemianą (zdechłej) żaby w księcia
Beemer, tak, część tych kissów jest mi już znana. Ciekawa historia, zastanawiam się czy to ma coś wspólnego z postrzeganiem kobiety, zapewne mającej rozsiewać woń dziewiczej niewinności
A propos jeszcze traktowania kobiet, o którym kiedyś wspominalyscie - w Arang sporo ciągania za nadgarstki. Niespecjalnie mi to przeszkadza, bo świetnie komponuje się z temperamentem głównego bohatera, a i nie mniej temperamentna bohaterka (zwłaszcza jako duch ) jeśli nie chce to nie pozwala się ciągać. Niemniej jest tego w różnych dramach tyle, że rzeczywiście urasta do jakiegoś typowego chwytu, który niekoniecznie musi się podobać.
BeeMeR - Czw 17 Lut, 2022 10:57
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Tak część tych kissów jest mi już znana. | Och, jaka jestem zaskoczona
| RaczejRozwazna napisał/a: | | zastanawiam się czy to ma coś wspólnego z postrzeganiem kobiety, zapewne mającej rozsiewać woń dziewiczej niewinności | Pewnie dużo. Pamiętam że jedna aktorka (chyba Rozdarta, dobre kilka lat temu) mówiła, że ona nie może aktywnie uczestniczyć w kissu bo jej postać jest niewinna i to jej pierwsza miłość
Mnie nie przestają zadziwiać lakorny pod tym względem - nie boją się tematów dość burzliwych relacji damsko-męskich, ale kissu - najczęściej byle nie w usta bo to zarezerwowane dla sypialni, filmowo zostaje czoło, policzek, pod nosem, koło brody albo lekkie muśnięcie ust, mrugnij a przegapisz. Albo pocieranie nosów - teraz na wyspie się w tym specjalizują - czasem obwąchiwanie szyi. A najlepiej sfilmować to pod dziwnym kątem, żeby głowa jednego z kochanków zasłoniła wszystko albo ze zjazdem na kominek zanim usta się zetkną albo ostatecznie z bardzo daleka (i chyba takie preferuję zamiast dziwolągi "nietrafione", mogę sobie wyobrazić to i owo sama ) Podobnie wolę ładne wallkissy niż wytrzeszcze
Ale przyznaję, że mimo powyższego lakorny potrafią czasem wytworzyć i utrzymywać przez dobre kilka odcinków albo i kilkanaście ogromne napięcie seksualne u swoich bohaterów
Oj, tego szarpania za ręce, zwłaszcza nadgarstki to było sporo zwłaszcza te kilka/kilkanaście lat temu. Na szczęście teraz już coraz mniej.
RaczejRozwazna - Czw 17 Lut, 2022 11:25
Chyba rzeczywiście wytrzeszcze są najgorsze Wall-kissy nie muszą być całkowicie na nie - czasami pannie malują się na tej twarzy jakieś emocje W Arang jest tak, że Junki jest bardzo intensywny i trudno dotrzymać mu chyba kroku. Ale też ta aktorka nie wypada tu dobrze w interakcjach fizycznych. Śliczna jest i kochana ale tej iskry w skinshipach jej trochę brakuje.
Właśnie sobie uświadomiłam, że najbardziej motylkowe sceny w Arang to są dla mnie te, w których on po prostu mówi, wyznaje jej swoje uczucia. No tak, ten głos i emocje na twarzy! A poza tym naprawdę ładne te wypowiedzi, naprawdę ma ta drama dobre teksty. Typowych dramowych interakcji fizycznych tu bardzo niewiele, przynajmniej z ożywioną bohaterką bo scena mierzenia ducha była wspaniała Podobnie intensywny sen sędziego o całowaniu z duchem Boshshsh co ja oglądam i co mi się podoba!
Natomiast fajne są te ich interakcje z okresu przed wyznaniem uczuć i ten cały wątek wzajemnego troszczenia się o siebie - w sumie stałe im się coś niedobrego przydarzało
Trzykrotka - Czw 17 Lut, 2022 11:26
Kiedyś - jeszcze w czasach kiedy zaczynałam oglądać dramy - to była podstawowa forma zalotów Teraz na szczęście już prawie nie występuje.
BeeMeR - Czw 17 Lut, 2022 11:34
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Ale też ta aktorka nie wypada tu dobrze w interakcjach fizycznych. Śliczna jest i kochana ale tej iskry w skinshipach jej trochę brakuje. | Z Junkim jej było nie po drodze, plus to seguk, choć fusion, So Ji Suba i innych partnerów filmowych umiała czarować
| Trzykrotka napisał/a: | | to była podstawowa forma zalotów | Ale potem jaka odmiana była jak "on ją chwycił za rękę, a nie nadgarstek" - normalnie, cud, miód i motylki
Loana - Czw 17 Lut, 2022 11:42
O bosz, ale ktoś to pięknie podsumował!
"The Deer In Headlights - a technique Park Shin-hye has perfected." Całkowicie się z tym zgadzam - dlatego mam problem z tą aktorką, bo po prostu za niewinna jest zawsze i taka aseksualna
Ale za to jako dobry przykład pocałunku pokazali ten z "Operation Proposal", gdzie grała Park Eun Bin - muszę przyznać, że ona naprawdę pięknie potrafi się całować. Może dlatego jest moją drugą ulubioną aktorką po Park Min Young
Ja wczoraj miałam jakiś dzień załamania, przyszłam do pracy, przeszłam szkolenie i prawie nic nie zrobiłam. Tak mnie ścinało, że pojechałam do domu po 17, czyli bardzo wcześniej, bo ja teraz przychodzę do pracy na 10. I w sumie po zajęciach koreanskiego (nasza prowadząca nas opuszcza, bo nie wyrabia się z dodatkowymi pracami, jest mi strasznie smutno, bo lubię tą dziewczynę ) leżałam już w łóżku, bo chciało mi się spać. Ale po drzemce naszło mnie, żeby sobie włączyć coś do oglądania i włączyłam dramę, która mnie przeczołga emocjonalnie, bo będzie tragiczna, smutna i w sumie nie kończy się dobrze, bo nie ma za bardzo jak - końcówkę widziałam już gdzieś w jakimś zestawieniu. Ale mimo tego mnie wciągnęła i obejrzałam 4 odcinki. Jestem ciekawa, czy obejrzę więcej, czy sobie odpuszczę, żeby się nie dobijać. Niezbadane są moje wybory czasami
RaczejRozwazna - Czw 17 Lut, 2022 11:44
Co za drama?
BeeMeR - Czw 17 Lut, 2022 11:46
| Loana napisał/a: | | po prostu za niewinna jest zawsze i taka aseksualna | Ale tylko przez pierwsze piętnaście lat kariery
BeeMeR - Czw 17 Lut, 2022 11:47
| Loana napisał/a: | | włączyłam dramę, która mnie przeczołga emocjonalnie, bo będzie tragiczna, smutna i w sumie nie kończy się dobrze, bo nie ma za bardzo jak - końcówkę widziałam już gdzieś w jakimś zestawieniu. Ale mimo tego mnie wciągnęła i obejrzałam 4 odcinki. Jestem ciekawa, czy obejrzę więcej, czy sobie odpuszczę, żeby się nie dobijać. Niezbadane są moje wybory czasami | Jak i nasze
Co to za drama? Nie trzymaj nas w napięciu
Loana - Czw 17 Lut, 2022 11:55
O raju, zapomniałam napisać tytuł Przepraszam! To już nie będę edytowała, co by Beemerki nie denerwować
Drama, którą zdaje się Admete ceni (albo znowu coś mi się myli ) "Marriage Contract" https://mydramalist.com/16311-marriage-contract
| BeeMeR napisał/a: | | Loana napisał/a: | | po prostu za niewinna jest zawsze i taka aseksualna | Ale tylko przez pierwsze piętnaście lat kariery |
Tak? Tzn ona ma piętnaście lat kariery czy zdarzyło jej się zagrać w czymś i pokazać, że potrafi zagrać pożądanie?
Loana - Czw 17 Lut, 2022 12:07
Ooo, chyba będzie nowa drama z Park Min Young i jak widzę, jakie tytuły napisał wcześniej scenarzysta to jestem dobrej myśli, bo dwie dramy znam i lubię, a dwie inne są pozytywne oceniane
https://mydramalist.com/article/park-min-young-to-reportedly-lead-a-new-tvn-drama
I podobno ma jej towarzyszyć ten gościu, ale go nie za bardzo kojarzę:
https://mydramalist.com/article/yoo-yeon-seok-receives-offer-to-star-alongside-park-min-young-in-a-new-tvn-drama
Admete - Czw 17 Lut, 2022 12:16
| Loana napisał/a: | | Drama, którą zdaje się Admete ceni (albo znowu coś mi się myli ) "Marriage Contract" |
Tak, tak - dwa razy oglądałam - uwielbiam, bo ja lubię melodramaty O gdyby PMY zagrała z naszym Andreą, Samurajem, Pasikonikiem, to jestem za!
|
|
|