Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty
Trzykrotka - Pon 30 Lip, 2018 22:19 Introvert Boss zdecydowanie i z dobrego serca ci odradzam Ja jestem cierpliwa i łaskawa, ale nie zmogłam, trzasnęłam tym dzieUem po 6 odcinkach.
Za to JI to moja miłość i gigantyczny SLS przy okazji.
Ciekawe, czy podobałby ci się AM 1988
Admete nie znosi tej dramy, ale jest samiutka w opozycji
No, głęboki wdech i odpalam Namshinka.Aragonte - Pon 30 Lip, 2018 22:58 Ughhh, może ja też zaryzykuję. Zwłaszcza że są już napisy do odcinka 29-30 "Manual Mode"
Edit: po kwadransie oglądania dostaję wysypki na widok Nam Shitta Współczułam dziecku, którym był kiedyś, ale dorosły mnie wkurza jak mało kto
Brawo dla aktora że zagrał dwie tak różniące się postaci.Trzykrotka - Pon 30 Lip, 2018 23:29 O-o-kurcze, to ci zakończenie O 28 odcinku mówię. Gdybym oglądała na bieżąco, chyba byłabym w stanie napięcia przez tydzień.
Co za zaraza ten Sin I wcześniej - wobec matki, wobec tego małego wystrachanego kuzyna Mam już trochę dość nieustannego głaskania po główkach różnych psychopatycznych zwichrowańców, których tłumaczy się trudnym dzieciństwem. Kończe tę robotę na Young Do i Wang So. Tamtym jeszcze odpuściłam, Sinowi już nie mam ochoty.
Chyba choć zerknę na 29 Aragonte - Pon 30 Lip, 2018 23:31
Trzykrotka napisał/a:
Mam już trochę dość nieustannego głaskania po główkach różnych psychopatycznych zwichrowańców, których tłumaczy się trudnym dzieciństwem.
Ja też mam tego stanowczo dośc, Nam Shitt niech idzie na terapię, a nie dręczy wszystkich wokół, bo tak mu życie dopiekło
Idę oglądac dalej, ughhhhh.
Odcinek następny, "Manual Mode", jest dosc ciężki, sądząc z opisu Trzykrotka - Pon 30 Lip, 2018 23:33
Aragonte napisał/a:
Odcinek następny, "Manual Mode", jest dosc ciężki, sądząc z opisu
Właśnie podjęłam decyzję, że przed snem go nie obejrzę, zostawię na jutro...
A w kinie Classic oglądali Aragonte - Pon 30 Lip, 2018 23:39
Trzykrotka napisał/a:
A w kinie Classic oglądali
Właściwie to So Bong oglądała, bo Namshinek to głównie ją, z tego, co mi wiadomo
Szkoda, że skończyło się to tak, jak się skończyło Trzykrotka - Wto 31 Lip, 2018 00:21 Tak, było dokladnie tak jak w słynnym odcinku Hwayugi, tylko nasza So Bong jadła popkorn, a nie lody Aragonte - Wto 31 Lip, 2018 00:32 Zrobiłam przerwę na prysznic i wracam do odcinka z poprzedniego wtorku.
Ech, nie widzę możliwości dobrego zakończenia dla Namshinka i Nam Shitta
Na pewno nie wobec takiego stadium zazdrości i paranoi, jaką prezentuje Nam Shitt - toż on jest niestabilny emocjonalnie (fizycznie też - nie wykluczam, że jedno i drugie jest przynajmniej częściowo skutkiem urazu głowy) i kluczyków do samochodu bym mu nie powierzyła (bo jeszcze kogoś z czystej złośliwości rozjedzie albo też zemdleje za kółkiem), a co dopiero coś takiego jak Manual Mode, którym ma możliwośc dyrygowac Namshinkiem Idioci, normalnie idioci są wokół niego I może chcą dobrze, ale de facto Nam Shittowi szkodzą - jemu są potrzebne psychotropy, terapia i obserwacja w psychiatryku, bo ma psychopatyczne skłonności Sorry, ale na podstawie tego, co wiem o odcinku dzisiejszym, sądzę, że nie ma dla niego nadziei na ekspiację
Spoiler:
Toż on - rękami Namshinka, sukinsyn! - dwukrotnie próbował udusic/poddusic So Bong, używając tego piiii.... Manual Mode A poza tym próbował wykończyc w ten sam sposób dziadka. I jeszcze się uśmiechał, oglądając tę scenę w tablecie Niech mi tylko ktoś wyjedzie jeszcze z jego ciężkim dzieciństwem jako wytłumaczeniem takiego zachowania, a zacznę wyc Jak chce kogoś zamordowac, to niech to chociaż robi własnoręcznie, grrrr!
Denerwuję się
Edit: haha, już lubię faceta tej dziewczyny z Soompi
Cytat:
I'm trying to reason with my boyfriend (who's watching the drama together with me), but it's no use: he's been tempted to jump into the screen and punch Namshin in the face like Sobong did for at least three episodes, by now... :joy: There's no way to feed him the "Come on, he's a poor tortured soul trapped in a cruel world" excuse anymore... :sweat_smile: He's a fanboy of Namshin III, 'cause he find it fascinating to contemplate the existence of such an intelligent yet pure creature.
Pogrubienie moje - też tak mam
I ktoś z wielką niechęcią dostrzegł, że najbardziej na przyszłego prezesa nadaje się Sekretarz - ależ oczywiście, nie mam co do tego złudzeń od dawna Też mi odkrycie, pfff
Edit: skończyłam odcinek 28. Robotinka. Od razu widac, kiedy bohater się zmienia. Brrr!
Trudno, włączam następny, najwyżej wyłączę w trakcie, jeśli mnie za bardzo zdenerwuje - pocieszac się będę piwem
Edit: mam chyba za mało piwa na ten odcinek. Obejrzałam 10 minut i już lecą bluzgi przed monitorem
Edit: obejrzałam odcinek 29. Aaaaaaaaaa! Sama nie wiem, czy chce mi się płakac (nad Namshinkiem ), czy strzelac do tego drugiego Jassssne, porąbane dzieciństwo Nam Shitta, jasna cholera psiakrew. Strasznie mi go szkoda Grrr!
Edit: obejrzałam. Lepiej dojechac do końca tego podwójnego odcinka, zareczam - i tak chce się rzucac kapciami w ekran, ale przynajmniej końcówka jest pocieszająca
Jutro pewnie będzie gorzej Admete - Wto 31 Lip, 2018 05:41 Biorąc pod uwagę reakcję Aragonte - obejrzę dopiero za tydzień A wiecie, ze ja sobie wymyśliłam zakończenie - Nam Shin umiera - odkupując winy, Sekretarz przejmuje firmę, Nam Shin III jedzie do Czech z So Bong i stamtąd pomaga Sekretarzowi, bo wszak nie ogranicza go przestrzeń czy czas Trzykrotka - Wto 31 Lip, 2018 07:11 Na takie zakończenie jak Admete wymyśliła się godzę i żadne inne. Boję się odcinków z tego tygodnia. Chyba tez się zaopatrzę w jakieś piwo Admete - Wto 31 Lip, 2018 08:06 Jeszcze Nam Shin może trafić na oddział zamknięty jakiegoś dobrego szpitala. Reszta jak powyżej Trzykrotka - Wto 31 Lip, 2018 08:37 Niech trafi. Tego mu nie żałuję. Widać, że nawet dziadek połozył na nim kreskę i kogo innego wybrał na następcę. Następca zresztą jest idealny. Oby go tylko stanowisko nie zepsuło, jak wielu przed nim.
Dziewczyny, czy któraś z was oglądała weekendowe Sloneczko? Wciąż waham się, czy nie spróbować jednak.Admete - Wto 31 Lip, 2018 08:59 Spróbuj, co ci zależy. To jest dobrze zagrane, pieniędzy mieli mnóstwo. Jasiek ma cudowny głos jak zawsze. Mnie nigdy nie było po drodze z panią scenarzystką, ale tobie może się spodobać.Trzykrotka - Wto 31 Lip, 2018 09:22 Tylko musiałabym sobie przewinąć całe wstępy, bo nie zniesę. Może na db doczytam i zdecyduję, od kiedy zacząć. Niestety po Goblinie jestem już ostrożna z tą panią, a obsadowy główny bohater mnie raczej odstręcza niż zachęca.Aragonte - Wto 31 Lip, 2018 09:25
Trzykrotka napisał/a:
Tylko musiałabym sobie przewinąć całe wstępy, bo nie zniesę. Może na db doczytam i zdecyduję, od kiedy zacząć. Niestety po Goblinie jestem już ostrożna z tą panią, a obsadowy główny bohater mnie raczej odstręcza niż zachęca.
Ja zamierzam zerknąc dla Jaśka, ale też chcę przewinąc te wstępy - może recapy przejrzę
Trzykrotko, lepiej kup to piwo, mówię ci
We mnie podczas oglądania budziły się nagle mordercze skłonności
Idę na Soompi, zobaczę, czy adwokatki Nam Shitta dalej będą go usprawiedliwiac ciężkim dzieciństwem
Dla mnie on jest niereformowalny tj. wymaga i głębokiej, wieloletniej terapii, i chyba leków, bo ma jakieś zmiany w mózgu, które blokują jego człowieczeństwo
A Namshinek - jak rozumiem - podczas sterowania "manualnego" jest świadomy tego, co robi, tylko że nie ma możliwości przeciwstawienia się Jak można świrowi dac w ramach zabawki, "żeby poczuł się lepiej" tego rodzaju narzędzie, na litośc boską Manual Mode mam na myśli, nie Namshinka.
Oby ostrzeżenie, które dał Nam Shittowi Sekretarz, miało faktycznie jakieś znaczenie, bo na razie to kiepsko się przysłużył i So Bong, i Namshinkowi Jeśli dalej będzie ufał temu świrowi, to uznam go za głupszego, niż sądziłam
Edit: wiedziałam Niektórym na Soompi nie przeszło
Cytat:
Everytime HNS showed any change of heart, someone (or everyone) is beside him to provoke him. SB is there to remind him of how he’s a jerk that’s lower than a non human. Mom has betrayed him by not looking for him and was ok with a replica of him, dad was killed by his grandfather etc. Putting someone under such psychological trauma by having everyone betray him all his life... how will he not go crazy? Would have been better if he started out the drama by at least not showing any physical violence towards others and then have SB understand him when he told him how he felt having to wake up knowing everyone beside him is ok with him being replaced. Having at least SB understand him and help him under those circumstances and then fall in love with each other while RNS humanly wishes them a happy ever after would of been ideal. At least we get to see how HNS becomes more humane from the power of love. Two humans falling for each other would have been more sweet than knowing how difficult it would be for SB to live the rest of her life knowing that she have limitations to what she can do with a robot.
Aragonte - Wto 31 Lip, 2018 10:04
Admete napisał/a:
Biorąc pod uwagę reakcję Aragonte - obejrzę dopiero za tydzień A wiecie, ze ja sobie wymyśliłam zakończenie - Nam Shin umiera - odkupując winy, Sekretarz przejmuje firmę, Nam Shin III jedzie do Czech z So Bong i stamtąd pomaga Sekretarzowi, bo wszak nie ogranicza go przestrzeń czy czas
Ej no, nie sugeruj się moją emocjonalną reakcją, obejrzyj Obejrzyjcie, bo będę musiała sama ze sobą gadac
Twoje zakończenie mi odpowiada
Debating over human-robot relationship is actually a non issue from the beginning. That is the whole point of this drama. See the message beyond it. Love unconditionally. I really do understand why human nam shin acting like that, but if everyone justify their wrongdoing by their unfortunate childhood then most of the people in this world will use it to legalise their wrongdoings. Life gives option to you whether to continue living in your darkness or to embrace it and live your life in the best of it. Intellectual is the greatest gift for human. Intellectual determines what is right and what is wrong. Thats what makes you human after all.
A tu są gify z wczorajszego odcinka, z kolejnymi "błędami", tj. "omamami" Namshinka. Jeden z tagów to "Odcinek 15. był najgorszy" Był najcięższy w sensie ładunku emocjonalnego, bo tak w ogóle to był bardzo dobry fabularnie.
https://kdramaxoxo.tumblr.com/post/176468227278Alicja - Wto 31 Lip, 2018 10:38 Zaspałam przez JI do pracy! Wczoraj dałam najstarszemu pieniądz do ręki i kazałem zabrać młodego na boisko i na zimne picie. Środkowy furkotał rowerem po wsi. Spokojnie obejrzałam 2 odc, wrócił mąż z pracy,krzyknęła tylko gdzie jest obiad. Potem wsadziłam małego do wanny(zanim mnie zawołał siedział już w zimnej wodzie😣)starszym kazałam sobie zrobić kolację i tak poleciał odcineczek. Potem musiałam jednak trochę się oderwać, grrrrrr. A potem fiuuu do 2 w nocy. Dzieje się tam, oj dzieje. Zatrzymałem się gdy reporter rezygnuje z naświetlania i wiezie ją do swojego przyjaciela monologujac po drodze dlaczego przyjaciel będzie lepszy niż on, a potem patrzy na ich pocałunek I nie mogłam przez to zasnać. 3 godz snu a teraz zombiakuję.
Polski sos mam tylko do 15 odcAragonte - Wto 31 Lip, 2018 10:44 Ja regularnie zarywam nocki, bo dramy oglądam
Przez JI też zarywałam Trzykrotka - Wto 31 Lip, 2018 11:01 A ile my smsów wymieniłyśmy podczas oglądania, pamiętasz Aragonte? Przy tym odcinku też Przepadam za JI.
Jaki KGP był tam seksowny i przystojny Aragonte - Wto 31 Lip, 2018 12:15 A jaki Hwa Shin był fantastycznie zagrany przez JJS
Pamiętam też oglądanie bez napisów i zgadywanie, o co chodziło
Trzykrotko, obejrzyj dziś Robotinka, skoro ja przeżyłam, to ty też dasz radę A roznosi mnie, że nie mam z kim wymienić wrażeń.Trzykrotka - Wto 31 Lip, 2018 12:32 Obejrzę obowiązkowo, najwyżej pójdę po to piwo, ćinća... Trzeba być twardym nie miętkim.
Aragonte napisał/a:
A jaki Hwa Shin był fantastycznie zagrany przez JJS
I jaka wspaniała była cała "trójkowa" obsada: hyung Czarna Perła z dwiema matkami PPal Gang, Ppal Gang z chłopakami, cała ta menażeria w studiu, prezenterki, realizatorzy, wściekle elegancka mamusia - milionerka i jej przecudny kot.
Kocham tę dramę.Aragonte - Wto 31 Lip, 2018 12:42 Obsada była bardzo dobra, fakt - połowa tej obsady grała potem w Greasy Melo, włącznie z panią doktor, jakbyś nie wiedziała
Obejrzyj Robotinka 29-30, obejrzyj Najwyżej zaopatrz się w coś mocniejszego. I nie rzucaj niczym ciężkim w ekran, bo może tego nie przeżyć
Mnie Namshinek niesamowicie wzruszył w tej scenie na dachu I strasznie mi go było żal Trzykrotka - Wto 31 Lip, 2018 13:19
Aragonte napisał/a:
włącznie z panią doktor, jakbyś nie wiedziała
Tańczyła?
Pielęgniareczka z panią doktor grały też razem w czymś prawniczym, no i sama pielęgniarka powtórzyła swoją rolę w Two Cops, też z JJS Aragonte - Wto 31 Lip, 2018 13:22
Trzykrotka napisał/a:
Aragonte napisał/a:
włącznie z panią doktor, jakbyś nie wiedziała
Tańczyła?
Nie Grała pielęgniarkę z pogotowia, która doceniła jako jedna z pierwszych zdolności kulinarne Jun Ho, czyli Poonga Były konkurencje kulinarne prawie jak w Klejnocie Trzykrotka - Wto 31 Lip, 2018 13:25 Myślę, że po odcinkach Robotinka z tego tygodnia zacznę znow przygodę z Greasy Melo.
Zajrzałam do recapów z Sekretarki, żeby się upewnić, czy wszystkich należycie poparowali - PMY wyglądała zjawiskowo w ślubnej sukni. Jak Claudia Cardinale w Lamparcie