Seriale - Kraina konfucjanizmem płynąca, czyli dramaland - odcinek 7
Agn - Śro 02 Wrz, 2015 00:08
Mniami! Scholarek nr 15!
*kolekcjonuje co prędzej*
| Trzykrotka napisał/a: | | W WGM okazałam się kobietą, a nie super-kobietą i gapiłam się na Siwona. Inaczej się nie dało. Dooglądam odcinek 5 z napisami. |
I oby tak dalej.
Aragonte - Śro 02 Wrz, 2015 00:45
| Trzykrotka napisał/a: | Do Midnight Restaurant trzeba kusić z całych sił, bo to cudna drama. I ludzie i jedzenie i odcinki po 30 minut |
Ludzie są przesympatyczni (coraz bardziej ciekawi mnie, czy szef nocnej knajpy będzie miał swój odcinek), drama pełna ciepła i pysznego żarełka
| Trzykrotka napisał/a: | Jej, Duszka jest cudna! Robię napisy z radością, mimo ilosci dialogów. Przy autokorekcie wywalam głownie wszystkie okrzyki wyrażające emocje, których jest tam co niemiara, a na angielski tłumaczą to jak leci. Jeśli dobrze się ogląda, to jestem zachwycona
|
Ogląda się fantastycznie - mam problem z koncentrowaniem się na korekcie, bo włażę w ekran i zwyczajnie oglądam - z ogromną przyjemnością
Poprawiłam jedną literówkę.
Admete - Śro 02 Wrz, 2015 05:33
| Cytat: | | Admete, jest tam pan w sam raz dla nas - Detektyw widzący duchy jako czterdziestoletni właściciel kafejki, bardzo atrakcyjny, trzeba mu przyznać |
Podobał mi się ten odcinek. Druga seria Detektywa i duchów jest na gryzoniu, ale nigdzie nie ma napisów
Agn - Śro 02 Wrz, 2015 10:36
*wpada jak bomba* Wiecie co dziś jest? Wiecie? Wiecie? Wiecie???
ŚRRRRROOOOODDAAAAAAA!!!
I czeka nas... niebieskooki wampir?
BeeMeR - Śro 02 Wrz, 2015 11:13
| Agn napisał/a: | *wpada jak bomba* Wiecie co dziś jest? Wiecie? Wiecie? Wiecie???
ŚRRRRROOOOODDAAAAAAA!!! | Tak, tez czekam na wieczór Dziś albo jutro - pewniej jutro jak będą napisy.
Specjalnie nawet nie szukałam zwiastuna coby mieć większą przyjemność z oglądania odcinka
Agn - Śro 02 Wrz, 2015 12:10
Ja sobie oczywiście poszukałam i gdyby ktoś chciał obejrzeć, to proszę:
https://www.youtube.com/watch?v=YkF9wloMRwQ
I jak on ładnie wygląda w rozpuszczonych włosach, mmm...
Aragonte - Śro 02 Wrz, 2015 13:17
Powiedz mi, w czym on ładnie nie wygląda
Odebrałaś paczuszkę od Anaru?
BeeMeR - Śro 02 Wrz, 2015 13:35
Jestem przekonana, że przeczekam ten jeden dzień dłużej
No, wyrobiłam się z korektą 16 zanim się objawił nowy odcinek
Agn, przepraszam, że tym razem tyle to trwało
Trzykrotka - Śro 02 Wrz, 2015 14:45
Oj, ja też czekam na odcinek! Agn wzięłabym chętnie 17, jeśli nie masz nic przeciwko, ale mogę 18 Niebieskooki Jun Ki? Tego jeszcze nie było. Trochę walki wewnętrznej - mniam, niech się dzieje. Już czas na kierunek ku finałowi, bo 4 odcinki zostały. Wierzyć się nie chce, że tak szybko to zleciało.
BeeMeR - Śro 02 Wrz, 2015 19:01
No cóż, kiedyś to musiało nastąpić...
http://www.dramafever.com...listment-dates/
Admete - Śro 02 Wrz, 2015 19:05
Pomału sobie oglądam Mrs Cop i naprawdę mi się serial podoba. Ma w odpowiedniej ilości sprawy kryminalne pomieszane z elementem obyczajowym i bardzo sympatycznych bohaterów. Każdy tam dostaje swoje pięć minut. Przesympatyczna jest tam taka młoda nadgorliwa policjantka. Popatrzcie j jak fajnie wyglada aktor z Misaeng ( Plotkarz ) w kostiumie z Six Flaying Dragons:
http://forums.soompi.com/...%83%A4/?page=25
Agn - Śro 02 Wrz, 2015 22:29
| Aragonte napisał/a: | | Powiedz mi, w czym on ładnie nie wygląda |
Yyyy... ile mam czasu na zastanowienie się?
| Aragonte napisał/a: | | Odebrałaś paczuszkę od Anaru? |
Nie mam kiedy na razie. Wracam z pracy o 22-ej.
A jutro zaczynam w ogóle wcześniej, bo mam przeprowadzić rekrutację.
| BeeMeR napisał/a: | | Agn, przepraszam, że tym razem tyle to trwało |
Nie musisz przepraszać. Choć oglądanie dram jest bardzo przyjemne, to jednak poza nimi jest jeszcze życie, w którym różnie bywa z wolnym czasem.
Cieszę się, że dałaś radę.
| Trzykrotka napisał/a: | | Agn wzięłabym chętnie 17, jeśli nie masz nic przeciwko, ale mogę 18 |
Mnie w tym tygodniu zajedno, więc jeśli bardziej ci pasuje zaopiekowanie się nieparzystym odcinkiem, to nie ma problemu.
| Trzykrotka napisał/a: | | Już czas na kierunek ku finałowi, bo 4 odcinki zostały. Wierzyć się nie chce, że tak szybko to zleciało. |
Chlip! Mnie też! Mus będzie zdobyć ten chiński film, a potem będziemy czekać na kolejny film (zdaje się?) i kolejną dramę. Grzecznie co roku produkuje, coponiektórzy powinni brać z niego przykład!
O Siwonie to już wiemy... a reszta mnie jakoś nieszczególnie interesuje.
| Admete napisał/a: | | Pomału sobie oglądam Mrs Cop i naprawdę mi się serial podoba. Ma w odpowiedniej ilości sprawy kryminalne pomieszane z elementem obyczajowym i bardzo sympatycznych bohaterów. Każdy tam dostaje swoje pięć minut. Przesympatyczna jest tam taka młoda nadgorliwa policjantka. |
Będę to musiała sobie zobaczyć.
Wygląda nieźle. Ale umówmy się - większość by wyglądała.
Musiałam się zastanowić, skąd znam panią i mi się przypomniało, że Oh Chi Rim z Sensory couple miała tam grać. Nie do poznania.
BeeMeR - Śro 02 Wrz, 2015 22:42
Aaaa jak mi się niebieskooki badass KSY podoba
Zachwyconam bo zerknęłam na początek 17.
Odcinek 16 od Agn
Trzykrotka - Śro 02 Wrz, 2015 22:44
| BeeMeR napisał/a: | | No cóż, kiedyś to musiało nastąpić... |
No musiało Ale nie powiem - Siwona w policyjnym (?) mundurze i z wojskowym jeżykiem chętnie sobaczę. DongHee też. To bardzo miły chłopak - grał z Siwonem w Skip Beacie.
Strasznie na styk to wszystko... ciekawe, czy Siwon dramę dokończy? Na pewno prosto z planu pójdzie do koszar.
Przyzwyczaiłam się do jego ksywki "Pies na baby" Świetnie wygląd, lepiej niż Żabul w GFB, który miał ten sam typ fryzury. Dziewczę z Sensory można poznać tylko po uśmiechu.
Ale zapowiada się dramatyczny Scholar! KSY będzie teraz ZUy? Te niebieskie oczy i zgniła mina źle wróżą.
BeeMeR - Śro 02 Wrz, 2015 22:49
| Trzykrotka napisał/a: | | KSY będzie teraz ZUy? | Cudny jest
A jak pięknie Gwi poniewiera po kątach
Król też daje czadu mieczem - zachwyconam póki co
Trzykrotka - Śro 02 Wrz, 2015 22:52
Król w bieli - znowu żałoba, czy do więzienia jedzie?
Niedobra kobiety! Przez ciebie nie wytrzymałam i włączam oglądanie bez napisów
(Jasne, jakbym potrzebowała zachęty )
Aragonte - Śro 02 Wrz, 2015 22:54
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Powiedz mi, w czym on ładnie nie wygląda |
Yyyy... ile mam czasu na zastanowienie się? |
Trzy sekundy
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Odebrałaś paczuszkę od Anaru? |
Nie mam kiedy na razie. Wracam z pracy o 22-ej.
A jutro zaczynam w ogóle wcześniej, bo mam przeprowadzić rekrutację. |
Szkoda, ale ciesz się na oglądanie zawartości (oby płyty chodziły dobrze - może Anaru je sprawdzi?), powinna tam siedzieć Duszka i dwaj angielscy magowie
Nie kuście za bardzo Scholarem - siedzę w robocie i nie wiem jeszcze, kiedy wyjdę, pewnie już po północy, a wolałabym nie szukać po nocy odcinka na gryzoniu
Agn - Śro 02 Wrz, 2015 22:55
| Trzykrotka napisał/a: | | Siwona w policyjnym (?) mundurze i z wojskowym jeżykiem chętnie sobaczę. |
A wiesz, że ja też? Na pewno będzie wyglądał wspaniale.
| Trzykrotka napisał/a: | | Ale zapowiada się dramatyczny Scholar! KSY będzie teraz ZUy? Te niebieskie oczy i zgniła mina źle wróżą. |
Zuy Junki? ZUY??? O mmmmmatko, toż ja na zawał ze szczęścia zejdę!!!
| BeeMeR napisał/a: | | A jak pięknie Gwi poniewiera po kątach |
Mniam!
*ostro cocojumbuje odcinek*
Trzykrotka - Śro 02 Wrz, 2015 23:08
Wszystko wrzucę w spoiler, ale normalnie.... Będzie się działo!
| Aragonte napisał/a: |
Nie kuście za bardzo Scholarem - siedzę w robocie i nie wiem jeszcze, kiedy wyjdę, pewnie już po północy |
O..... żesz.....
Współczuję godzin pracy
BeeMeR - Śro 02 Wrz, 2015 23:10
| Trzykrotka napisał/a: | czy do więzienia jedzie? |
Wiecie, mi naprawdę niewiele potrzeba do szczęścia - 84% napisów wystarczy na pierwszy raz
Tja, bo spoilery nas powstrzymują
Agn - Śro 02 Wrz, 2015 23:11
Właśnie sobie podejrzałam, bo nie mogłam już wytrzymać. Chcę napisy. Ale już!!!
I czemu ich ciągle nie ma?
Trzykrotka - Śro 02 Wrz, 2015 23:14
| BeeMeR napisał/a: |
Wiecie, mi naprawdę niewiele potrzeba do szczęścia - 84% napisów wystarczy na pierwszy raz
|
Ba! Oczywistości to są.
Czy mi się zdaje, czy też znów ktoś z waznych postaci zginie?
BeeMeR - Śro 02 Wrz, 2015 23:20
Oj, takich rzeczy (kto ginie) nie spoilerujcie nawet w spoilerach, pięknie proszę.
Jednego nie rozumiem - czemu KSY nie wypił premiera - miał dobre kilka okazji
Wiem, pewnie trochę za wcześnie.
Ufam, że scenarzyści gotują premierowi naprawdę paskudą śmierć w finałowym odcinku.
Agn - Śro 02 Wrz, 2015 23:25
| BeeMeR napisał/a: | | Jednego nie rozumiem - czemu KSY nie wypił premiera - miał dobre kilka okazji |
A nie siorbnął go choć raz? Bo mnie się zdaje, że po ujęciu a'la atak, jak już sobie poprawiał ubranko, to był nagle o niebo spokojniejszy, jak po dobrym posiłku. Premier przeżył, widać KSY nie wypił go do dna, ale jednak... może choć z kilka łyków? Choć swoją szosą była wcześniej w dramie scena, kiedy poszedł do chatki, a tam czekał na niego jakiś związany facet. Domniemywałam, że musiała to być jakaś niewąska szuja, żeby Sung Yeol zdecydował się go wypić. Wg mnie premier to szuja, że drugą taką trudno spotkać, więc nie wiem, co go jeszcze wstrzymuje.
| BeeMeR napisał/a: | | Ufam, że scenarzyści gotują premierowi naprawdę paskudą śmierć w finałowym odcinku. |
Stawiam, że umrze. Ale obstawiam też, że nie będzie to śmierć jakaś wyjątkowo powolna i bolesna, po prostu padnie ofiarą wampira (kilka łyków i po sprawie) tudzież np. król go z łuku ustrzeli, bo się z teściem nie będzie mógł dogadać.
Ale po prawdzie - mógłby wyciągnąć kopyta choćby i dzisiaj, bo najważniejszy wróg to Gwi i to jego będą tłuc w ostatnim odcinku (nie łudźmy się - Gwi raczej nie przeżyje).
O, Gwi zabije premiera. Zakład?
Trzykrotka - Czw 03 Wrz, 2015 00:02
| Agn napisał/a: |
O, Gwi zabije premiera. Zakład? |
Może tak być Już dziś premier rzucał mu mordercze spojrzenia, kiedy zobaczył Gwi w szacie, którą sam chciał nosić.
Nie mogę się doczekać
|
|
|