To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Świat według Marvela

Caitriona - Wto 08 Cze, 2021 15:44

Agn napisał/a:
Choc akurat "Suicide squad" na razie mi sie podoba

Pomysł mi się podoba, bohaterowie również, ale średni jest ten film. Mimo wszystko czekam na kolejną część, może będzie lepsza bo wziął się za nią Gunn. https://www.youtube.com/watch?v=JuDLepNa7hw

Caitriona - Wto 08 Cze, 2021 15:46

A i czekam sobie na Venom 2: https://www.youtube.com/watch?v=rrwBnlYOp4g
Agn - Wto 08 Cze, 2021 20:21

W ostatecznym rozrachunku tez uznaje, ze jest taki se, ale i tak z uniwersum DC jest jednym z najbardziej ogladalnych. Soundtrack swietny (choc w filmie wyglada, jakby bohatetowie sobie wlaczali muzyke pod sceny - nie wypada to szczegolnie naturalnie, ale i tak doceniam).

"Venom" wciaz nie widzialam. Netlifx mnie tym jakis czas temu atakowal, ale jak widzialam jakas zebiasta rozwarta potworzasta paszcze, to mi sie odechciewalo.

Agn - Wto 29 Cze, 2021 19:06

Wlasnie klepnelam sobie bilet na "Czarna wdowe" w 3D w IMAXie.
Nie moge sie doczekac. :mrgreen:

annmichelle - Pon 05 Lip, 2021 12:33

Jak już obejrzysz to podziel się wrażeniami (bez spoilerów plisssss). :-)

Rusza produkcja kolejnego filmu marvelowskiego: https://www.onet.pl/film/...kgrt8m,681c1dfa

Agn - Pon 05 Lip, 2021 13:33

Oczywiscie, ze napisze, jak mi sie podobalo (lub nie). Przeciez bym sobie nie darowala. :mrgreen:
Agn - Czw 08 Lip, 2021 21:33

I po filmie. Duuuuuuzo sie dzieje, oj, duzo. Zdrowa nawalanka jest.
Fajnie sie ogladalo, dobrze sie bawilam.
Tak, jest scena po napisach.

annmichelle - Czw 08 Lip, 2021 21:44

Powiedz mi tylko - ogólnie, oczywiście, - czy ten film wnosi cokolwiek do uniwerum? W sensie - czy ma znaczenie dla głównych Marveli (z "Endgame" włącznie), czy jest to raczej oddzielna historia Natashy?
Agn - Czw 08 Lip, 2021 22:07

Oddzielna historia Natashy. Mozna nawet traktowac jako osobny film byle tylko z grubsza wiedziec kim jest Czarna Wdowa. Czasowo umiejscowiony w momencie, kiedy Avengersi rozbili sie na 2 obozy.
Sam film dla glownych marveli nie ma wiekszego znaczenia, ale scena po napisach ma, wiec serio polecam doczekac tej sceny (tudziez bedzie miala znaczenie dla kolejnego osobnego filmu, ale cos watpie).

Mam kilka uwag krytycznych (typu Red Guardian :roll: ), ale ogolnie film mi sie podobal.

praedzio - Pią 16 Lip, 2021 21:20

A mi się średnio podobał ten film. Albo mam przesyt Marvelami, albo coś tu w filmie nie zagrało. :roll: Biorę się teraz za serial o Lokim - może choć ten mnie jakoś zajmie.
Agn - Pią 16 Lip, 2021 21:34

Gdzie ten serial? Amazon? :mysle:
praedzio - Pią 16 Lip, 2021 21:50

Niestety, Disney+, więc musiałam zajrzeć na CJ TV.
Agn - Pią 16 Lip, 2021 21:53

Och, ehem, a tego... No, wiesz co... :flirtuje1:

Mnie "Czarna wdowa" bardzo siadla, dobrze mi sie ogladalo. Jelena polewajaca z pozerstwa Nataszy to zloto. :mrgreen:

praedzio - Sob 17 Lip, 2021 08:54

A mnie nawet Jelena wydawała się sztuczna. :? Melina denerwowała, Dreykov rozczarował... Za to, ku memu zaskoczeniu, bawił mnie Aleksiej. :lol:

Obejrzałam wczoraj pierwszy odcinek Lokiego. Doczekałam czasów, kiedy podoba mi się postać grana przez Owena Wilsona, o raju! :shock:

Agn - Sob 17 Lip, 2021 09:13

Czerwony Straznik? Rany, dla mnie to byla postac do odstrzalu. I jest jedna z moich "uwag".
Spoiler:
Najwyrazniej bez wiekszego wysilku i golymi rekami dawno mogl zwiac z wiezienia - to po co tam siedzial? :roll:

A, CzW ma jeden z wielkich plusow - kobiety do walki ida z porzadnie zwiazanymi wlosami, ktore nie beda im przeszkadzac przy rozdawaniu kopow. Doceniam. :P

Caitriona - Sob 24 Lip, 2021 16:45

Lokiego skończyłam i cieszę się ze będzie kolejna seria. Bardzo podobał mi się wizualnie.

Black Widow, nie był zły, ale chyba liczyłam na więcej, na bardziej. Na dodatek dla mnie Yelena kradła każdą scenę.

Agn - Sob 24 Lip, 2021 17:08

W przypadku Flo to normalne - ona rabnelaby kazda scene nawet w reklamie srodka na hemoroidy. I chyba tez troche o to chodzilo, zeby Yelene dobrze pokazac i nalezycie wprowadzic. Juz sie nie moge doczekac co ta bohaterka nawywija w nastepnym filmie. :excited:
Caitriona - Sob 24 Lip, 2021 21:01

Agn napisał/a:
I chyba tez troche o to chodzilo, zeby Yelene dobrze pokazac i nalezycie wprowadzic.

To rozumiem, ale trochę szkoda że Scarlett w swoim ostatnim filmie zeszła na drugi plan. Ale nic. Ogólnie nie było źle.

Admete - Wto 24 Sie, 2021 07:14

Byłam na tym całym Legionie samobójców, bo Zosia chciała iść. Jakie to bezdennie głupie i okrutne. A już rozgwiazda pierdząca małymi rozgwiazdami spod paszki :shock: :roll: :wink: :-P :rotfl: Jedyne, co było dobre to muzyka. Nie rozumiem idei kręcenia takich filmów. Zosi tego nie powiedziałam, ale i tak sama stwierdziła, że nie bardzo jej się podobało. Wolała pierwszą część. Na wszelki wypadek nie obejrzę. Mam tylko nadzieję, że aktorzy dostali odpowiednie pieniądze za grę w takim...czymś.
Agn - Śro 25 Sie, 2021 16:25

Wlasnie dzisiaj na to ide. Recenzje ma umiarkowanie entuzjastyczne, wiec pojde, bo czemu nie.
Doniose, czy mi sie podobalo.

Agn - Śro 25 Sie, 2021 20:19

Zaskakujaco dobrze sie bawilam. :shock: Nie jest to madry film, ale na pewno rozrywkowy. A poziom drastycznosci ma taki, ze moge go jeszcze zniesc (ale fakt jak na komiksowo-superbohaterski rodowod leje sie tu duzo krwi i to nie tak subtelnie, gdzies tam w tle - jest na pierwszym planie). CGI nie tylko w ciemnosciach, wiec chyba odrobili lekcje.
Stanowczo domagam sie osobnego filmu z Polka-Dot Manem. :mrgreen:

Admete - Śro 25 Sie, 2021 21:16

Jestem za stara na takie rzeczy. Zresztą mnie filmy na motywach komiksów nigdy nie bawiły. Tak samo jak komiksy tego typu.
Caitriona - Czw 26 Sie, 2021 17:46

Widziałam, jest to czysto rozrywkowa rozwalnka, ja się dobrze bawiłam, choć jak dla mnie obejrzałam raz i wystarczy.
Agn - Wto 07 Wrz, 2021 23:06

"Shang-chi i legenda dziesieciu pierścieni"
Kompletnie nieznany mi bohater, w ogole nie kojarze takiego komiksu, ale najwyrazniej byl takowy. Zreszta nieistotne, bo i tak nie czytam komiksow.
Jest sobie bohater Shaun (nie mylic z barankiem), mieszka w USA i robi za parkingowego wraz ze swoja przyjaciolka (ale nie dziewczyna). Ktoregos dnia najemne zbiry jego ojca dopadaja go i zabieraja mu wisiorek, ktory dostal od matki. Przekonany, ze ojciec chce teraz dorwac jego siostre (i chyba zrobic jej krzywde?) jedzie do Makau, by ja ochronic. Czy w sumie nie wiem, co zrobic. Do wyprawy dolacza sie jego przyjaciolka Katy (w tej roli zabawna Akwafina).
Calkiem niezle sie ogladalo. Podejrzewam, ze ogladaloby mi sie znacznie lepiej, gdyby nie to, ze jestem teraz tak nakrecona na "Diune", ze wszystko z tym przegrywa.
Ale jak mowie - oglada sie niezle. Efekty specjalne ok, duzo sie dzieje, kopanek od groma i ciut-ciut (jak nie w autobusie to na rusztowaniach wysoooooooko nad ziemia), nie ma wprawdzie tekstow typu "przynosisz wstyd matce / ojcu", ale za to sa takie typowe wschodniomadrosciowe bon-moty ("nie trafisz do celu, jesli nie strzelisz z luku"). Troche bzdurek typu jeden dzien treningu i jestes mistrzem jest, ale mamy tu zgrabny mix znanych rzeczy - fabula jakby rodem z kung-fu, basniowe krainy (z dziwnymi zwierzakami) jakby wrecz Narnia to pachnialo, filozofia a'la jedi, sztuki walki dobre i lepsiejsze, dorastanie bohatera, jak sie komus jeszcze drama "City Hunter" przypomni, to tez dobrze, walkowy balet w guscie "Przyczajony tygrys, ukryty smok" (Michelle Yeoh tez tu wystepuje!), milosc zmieniajaca tygrysa w kociatko, smoki tez sa - no jest w czym wybierac i co ogladac.
Film jest ladny wizualnie.

Mozna go ogladac totalnie w oderwaniu od pozostalych Marveli (poki co), ale pierscienie wroca, a poza tym 2 sceny po napisach sugeruja wyraznie, ze jeszcze sie to zmiksuje (znaczy jedna na bank, druga jest milym dodatkiem).
Mozna obejrzec, serio. Rozrywkowe to. :)

Trailer: https://youtu.be/giWIr7U1deA

praedzio - Śro 08 Wrz, 2021 05:32

Ja to sobie daruję. Ale super, że się dobrze bawiłaś. :cheerleader2: