Seriale - "A droga wiedzie w przód i w przód..."
Fibula - Sob 20 Lis, 2010 20:42
| Admete napisał/a: | Fibulo zawsze można zaradzić na problem telewizyjny |
Taką też mam nadzieję .
| Cytat: | Trzymam kciuki, żeby ci sie spodobało |
Po pierwszym odcinku rokowania są optymistyczne.
Deanariell - Nie 21 Lis, 2010 01:36
| Fibula napisał/a: | | Po pierwszym odcinku rokowania są optymistyczne. |
Poczekaj aż dojdziesz do końca pierwszej serii - potem to już wciąga jak bagno! Dla mnie jest to jeden z wyjątkowych seriali obejrzanych w moim życiu , a nie mam takich wiele. Natomiast Riella+Dean=WNM for EVER!
Gunia - Nie 21 Lis, 2010 17:41
Świetny odcinek, dawno się tak nie ubawiłam. Dialogi świetne, zwłaszcza "Stary, to nie ja upiekłem Dzwoneczka w mikrofalówce".
Bezduszny Sammy jest rozbrajający.
Caroline - Nie 21 Lis, 2010 18:48
Powiedzcie proszę, czy w dalszej części serii akcja się jakoś rozwija i jest ciekawiej? Bo jestem po pierwszym odcinku najnowszego sezonu i muszę powiedzieć, że kompletne rozczarowanie. Tajemnica związana z powrotem Sammy'ego i dziadka jakoś nie wciąga.
Ten odcinek ma silnego konkurenta z innym pierwszym odcinkiem o powrocie z piekła rodem (Lazarus Rising) i niestety poległ na całej linii. Zero napięcia
Admete - Nie 21 Lis, 2010 19:49
| Cytat: | | "Stary, to nie ja upiekłem Dzwoneczka w mikrofalówce". |
To będzie u nas kultowy tekst. Lubię, gdy Jensen ma do zagrania coś komediowego. Dobrze mu wychodzi. Śmieszyły mnie też odwołania do Pinokia i cały ten wróżkowy temat.
Caroline nie wiem, o co ci chodzi z tą akcją, bo mnie się seon 6 podoba, ale tak akcja będzie cały czas
Caroline - Nie 21 Lis, 2010 20:29
| Cytat: | Caroline nie wiem, o co ci chodzi z tą akcją, bo mnie się seon 6 podoba, ale tak akcja będzie cały czas | Kurde, no jakoś brak napięcia. Wszystko się wlecze jak flaki z shapeshiftera.
Ale w 2 odcinku Impala weszła do gry W niej nadzieja
No i mam nadzieję, że wreszcie pojawi się Cas!
ps: podobało mi się usypianie małego Bobby'ego Johna niezła kołysanka! Ale już paluch z whiskaczem był be.
Anonymous - Nie 21 Lis, 2010 20:42
sie rozwija. Mnie tez powrot Sama &CO rozczarowal. Przy powrocie Deana bylo duze napiecie - kto? dlaczego? Jak? Przy powrocie Lucyfera emocje tez byly lepiej narysowane, a tutaj powrot Sama taki... malo pasjonujacy. Ale pote jest lepiej, zaczyna iskrzec i naprawde zaciekawia
A za to odcinek z Bobbym w roli glownej, dla mnie najlepszy z wszystkich w ogole. Jensen rulez !!
Caitriona - Nie 21 Lis, 2010 23:32
Odcinek Bobby'ego był rewelacyjny, jeden z lepszych w ogóle Ten ostatni też był cudowny. Jak ja się uśmiałam Piękne odniesienia i nawiazania do The X-Files, nawet literki z nazwą miejscowości były identyczne. Może to okropne co powiem, ale ostatnio Sam bez duszy zaczyna mnie bardziej bawić i ciekawić, niż stary Sammy. Niektór jego teksty są rewelacyjne. I zgadzam sie z Admete: Jensen komediowy jest boski Sobie ten odcinek powtórzę chyba jutro
Anonymous - Nie 21 Lis, 2010 23:35
Nawet jakby ten odcinek nie byl taki dobry, to i tak bym go subiektywnie uwielbiala za Kenny Rogersa Na szczescie moge obiektywnie stwierdzic, ze jest rewelacyjny
Deanariell - Wto 23 Lis, 2010 03:21
| Caitriona napisał/a: | | Może to okropne co powiem, ale ostatnio Sam bez duszy zaczyna mnie bardziej bawić i ciekawić, niż stary Sammy. Niektór jego teksty są rewelacyjne. |
To nie jest okropne - też tak mam.
Ostatni odcinek też mi się podobał - m. in. teksty o Pinokiu i Świerszczu. Doszłam również do wniosku, że pomijając nawet inne argumenty "przeciw", to nie byłoby wskazane pozwolić oglądać go dzieciom, ze względu na scenę z mikrofalówką - no jak można było tak załatwić "Dzwoneczka"?!
Anonymous - Wto 23 Lis, 2010 03:58
a ja wrocilam sie do V sezony - on jest taki... liryczny, a ja potrzebowalam lirycznego supernaturalnego natchnienia.
Wlasnie dobiegl konca ostatni odcinek, rzecz jasna poryczalam sie (bo jakby inaczej - to jest jedna z rzeczy, ktora musze w sobie zmienic... ) , ale stwierdzam ze :
1.Supernaturalny Michal to w zasadzie nie tyle palant, co egocentryczny idiota. Nie podoba mi sie to, bo to naprawde moj ulubiony aniol (obok Stroza). Mam nadzieje, ze wroca do tej postaci i Adama i pokaza cos wiecej. Ze o wskrzeszeniu Gabriela nie wspomne...
2. Dotarla do mnie sprawa naczyn i rozumiem dlaczego Deana mozna bylo zastapic, a Sama nie.
3. Crowley maj hirol.
Admete - Wto 23 Lis, 2010 06:54
Crowley to raczej hirołem nie jest
BeeMeR - Wto 23 Lis, 2010 09:12
Caroline - rozkręca się, już drugi odcinek jest lepszy, apotem już tylko jeszcze lepiej, no z jednym słabszym odcinkiem później. Ale jedna jaskółka nic nie znaczy, większość odcinków jest świetna.
| Admete napisał/a: | Crowley to raczej hirołem nie jest | Jak nie jest, jak jest - moim też
To obecnie jedna z moich ulubionych postaci
A odcinek "archwalnyX" 6x09 bardzo mi się podobał - już od czołówki, ale najbardziej interakcja między chłopakami - tak supernaturalna, jak trza i teksty cudne
Anonymous - Wto 23 Lis, 2010 16:24
| Admete napisał/a: | Crowley to raczej hirołem nie jest |
Maj hirolem jest
Deanariell - Wto 23 Lis, 2010 17:07
| Admete napisał/a: | | Crowley to raczej hirołem nie jest |
Ale grający go aktor jest kapitalny i to mocno rzutuje na pozytywny odbiór negatywnej postaci.
Aine napisała: | Cytat: | | Dotarla do mnie sprawa naczyn i rozumiem dlaczego Deana mozna bylo zastapic, a Sama nie. |
Sama nie mogli zastąpić choćby dlatego, że tylko on jako Winchester miał w sobie krew demona i był przez to podatny na złe wpływy. Cały ten biblijny motyw Kaina i Abla - dlatego Adam nadawał się na "podmianę" (choć naturalnie Dean był tym mocniejszym i lepszym naczyniem ), a Sama nie bardzo miałby kto zastąpić. Poza tym Adam trafił na koniec w nie wiadomo jakie czeluści - gdzie Dean'a scenarzyści naturalnie w życiu by nie posłali (w końcu pobyt raz w piekle zdecydowanie mu wystarczy ), z tego choćby powodu, że ciężko byłoby im go stamtąd później logicznie (czy też nielogicznie ) wydostać. Sam to zupełnie inna historia - warto było go posłać do "dziury", aby teraz otrzymać w efekcie takiego rozbrajającego Sammy'ego bez duszy.
Anonymous - Wto 23 Lis, 2010 19:08
| Deanariell napisał/a: | Sama nie mogli zastąpić choćby dlatego, że tylko on jako Winchester miał w sobie krew demona i był przez to podatny na złe wpływy. Cały ten biblijny motyw Kaina i Abla - dlatego Adam nadawał się na "podmianę" (choć naturalnie Dean był tym mocniejszym i lepszym naczyniem ), a Sama nie bardzo miałby kto zastąpić. : |
No wlasnie teraz juz to wiem i cala Apokalipsa ma sens
Deanariell - Wto 23 Lis, 2010 19:57
| AineNiRigani napisał/a: | | No wlasnie teraz juz to wiem i cala Apokalipsa ma sens |
A co? Nie "zajarzyłaś" za pierwszym razem? Nieprawdopodobne wręcz. Widać kochana musiałaś chyba oglądać V sezon w "rozproszeniu" jakimś, "po łebkach" i stąd bez zrozumienia, bo inaczej nie wierzę, że nie wyłapałabyś tego od razu...
Anonymous - Wto 23 Lis, 2010 20:16
Rielka, masz zbyt dobra opinie o moim potencjale intelektualnym... Ja czesto jarze po czasie.
Deanariell - Śro 24 Lis, 2010 15:33
| AineNiRigani napisał/a: | | Rielka, masz zbyt dobra opinie o moim potencjale intelektualnym... |
No widzisz, ktoś musi w Ciebie wierzyć.
Calipso - Śro 24 Lis, 2010 16:20
| BeeMeR napisał/a: | A odcinek "archwalnyX" 6x09 bardzo mi się podobał - już od czołówki, ale najbardziej interakcja między chłopakami - tak supernaturalna, jak trza i teksty cudne |
Zaiste odcinek smerfastyczny
Dean - UFO! UFO! Bliskie spotkanie !
Sam - Ale którego stopnia ? Pierwszego ? Drugiego ?
No i sutki ?
Dawno tak się nie uśmiałam ( faza podobna do sobotniej ), a przy komentarzu Anaru, że UFO wypluło Deana prawie zeszłam z tego świata
Anonymous - Śro 24 Lis, 2010 18:10
A czy ja nie mowilam, ze komentarze Anaru sa cudne? To taka wisienka w tym wielkim supernaturalnym torcie
Calipso - Śro 24 Lis, 2010 18:15
Mówiłaś Ale sprawdzenie tego osobiście jest o niebo lepsze
Anonymous - Śro 24 Lis, 2010 18:36
| Deanariell napisał/a: | | AineNiRigani napisał/a: | | Rielka, masz zbyt dobra opinie o moim potencjale intelektualnym... |
No widzisz, ktoś musi w Ciebie wierzyć. |
Z drugiej strony, ja wtedy rzeczywiscie bylam rozproszona - Dean tak dziala
Deanariell - Śro 24 Lis, 2010 19:04
| AineNiRigani napisał/a: | | wtedy rzeczywiscie bylam rozproszona - Dean tak dziala |
Ba!
Calipso - Nie 28 Lis, 2010 12:20
Kieeeeedy jest następny odcinek?????? Bo nic nie ma.....
(to płakałam ja, Anaru na zalogowaniu Cal)
|
|
|