To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Przygody Merlina

Caitriona - Pon 07 Lut, 2011 16:17

Agn napisał/a:
Swoją szosą - ile jest sezonów? I czy serial już zakończony?

Były trzy sezony, będzie kolejny i chyba ostatni.

Agn - Pon 07 Lut, 2011 16:55

Łoj, szkoda, myślałam, że taka ładna piątesia będzie. No nic, dobre i to. Zresztą nie powinnam marudzić, bom dopiero w pierwszym sezonie i jeszcze duuuuuuuuuuuuuuuuuuużo oglądania przede mną. :mrgreen:
Caitriona - Pon 07 Lut, 2011 17:12

Agn, może i bedzie piąta seria: ja nie jestem najlepszym źródłem jeśli chodzi o takie rzeczy. Może Harry będzie coś więcej wiedział.
Lubię ten serila, ale jak nas przykład Bones uczy, co za dużo, to niezdrowo. Wolę więc cztery dobre serie, niż pięć czy sześć słabych.

Agn - Pon 07 Lut, 2011 17:21

Słusznie, ale wyobraź sobie 5 dobrych serii. ;-)

Oglądam 1x08. Czy ten chłopiec to Mordred?

Anonymous - Pon 07 Lut, 2011 18:31

Jak skończysz oglądać będziesz wiedzieć :P

Wzgardziłaś moją prośbą Ty. Wybaczę jednak Ci.

Caitr cudne te wpadki prawda? Znalazłam je przypadkiem. Dzięki Agn trafiłam na youtubową scenę oślą. Jak ją oglądnełam bez ostrzeżenia to sie zaplułam... :rotfl:

Agn - Pon 07 Lut, 2011 18:37

Przerwano mi złośliwie jakąś kolacją! Hmpf! Dopiero teraz mogłam w spokoju skończyć odcinek. No wiedziałam, że to Mordred!
1x08 był kapitalny, bardzo mi się podobał. A teraz szybko biorę się za 1x09, bo widzę, że się szykuje Excalibur! RAWWWWRRR!!!

Aragonte - Pon 07 Lut, 2011 18:56

Agn napisał/a:
Ja nawet nie komentuję tego nabytku Aragonte, ale postaram się nabyć we własnym zakresie. Widziałam na merlin.pl pierwszy sezon. To tak po kolei, pomalutku i by było... Swoją szosą - ile jest sezonów? I czy serial już zakończony?
Caitri, zaiste, serial odpręża i bawi. Uwielbiam główną dwójkę, są po prostu niesamowicie sympatyczni do oglądania. A miejscami nawet niezła muzyka leci, nie wiem, czy zauważyłyście. Pewnie tak, tylko mnie się nie chce czytać 25 stron wątku. Wybaczcie me lenistwo...

Muzykę zauważyłyście i zdobyłyście, tzn. jak na razie z pierwszych dwóch sezonów :wink:

A w merlin.pl jest I sezon, owszem, ale polskie wydanie nie ma nawet jednego głupiego dodatku :? Wiem, bo sama je kiedyś nabyłam. Pewnie ostatecznie szarpnę się na brytyjskie, żeby mieć całość skompletowaną w przyzwoitym wydaniu, ale na III sezonie najbardziej mi zależało, więc od niego zaczęłam kompletowanie.
A sezonów ma podobno być pięć - takie plotki chodzą na Merlinowym forum :)

Anonymous - Pon 07 Lut, 2011 19:00

Może być pięć jeśli poziom utrzymają.
Muzyka jest smerfastyczna!

Agn - Pon 07 Lut, 2011 19:40

Niooooo, fajnie wymyślili z mieciem w bajorku. Czyli gdy nadejdzie odpowiedni czas Arthur dostanie miecz wyciągnięty z jeziora. Elegancko. :-)

A muzykę to gdzie coco jumbo? Tam gdzie zwykle? Czy w którejś z klatek z gryzoniami?

Anonymous - Pon 07 Lut, 2011 19:43

Jak hodujesz gryzonia.

Zobaczysz, wszystko zobaczysz, tyle przed Tobą... ile przede mną dekretów Marszałka. :frustracja:

Agn - Pon 07 Lut, 2011 19:47

No hoduję, hoduję chomiczka. :twisted:
Yvain - Pon 07 Lut, 2011 19:51

Zazdraszczam, że masz jeszcze tyle do oglądania :mrgreen:
Agn - Pon 07 Lut, 2011 20:12

Właśnie pełznę przez 1x10. Fajniutki odcinek, póki co. Ciemność, wszyscy śpią... i nagle tętent konia. Artur czy nie Artur? Artur! Jedzie pomóc Merlinowi! Mówiłam kiedyś, że lubię Artura i że to moja ukochana postać z każdej wersji sagi? :mrgreen:
Alicja - Pon 07 Lut, 2011 20:45

Agn napisał/a:
Mówiłam kiedyś, że lubię Artura i że to moja ukochana postać z każdej wersji sagi?

coś tam mówłaś :mrgreen:

Anonymous - Pon 07 Lut, 2011 20:46

Agn napisał/a:
Mówiłam kiedyś, że lubię Artura i że to moja ukochana postać z każdej wersji sagi?

Coś tam przebąkiwałaś :P

Caitriona - Pon 07 Lut, 2011 21:06

A jak ktoś nie hoduje gyzonia? Bo mnie ta muzyka bardzo by interesowała...

Agn napisał/a:
Słusznie, ale wyobraź sobie 5 dobrych serii.

No, to byłoby piękne... Ale nie wierzę w tyle szczęścia... ;)

Agn napisał/a:

Potem jeszcze będzie Gwain, ciekawe czy zmienisz zdanie? :mrgreen:

Aragonte - Pon 07 Lut, 2011 21:07

Caitriona napisał/a:
A jak ktoś nie hoduje gyzonia? Bo mnie ta muzyka bardzo by interesowała...

To trzeba się pojawić w końcu na jakimś warszawskim spotkaniu :wink:

Agn - Pon 07 Lut, 2011 21:10

Myślicie, że powinnam zrobić jeden wielki BRZDĘK w tej sprawie? :mysle: :lol:
Caitriona - Pon 07 Lut, 2011 21:11

Aragonte napisał/a:
To trzeba się pojawić w końcu na jakimś warszawskim spotkaniu

Wypadałoby :mrgreen: To będę się uśmiechać do Ciebie przed spotkaniem ;)

Anonymous - Pon 07 Lut, 2011 21:13

Tudzież wyślij swego mejla i uzbrój się w cierpliwość :mrgreen:
Agn - Pon 07 Lut, 2011 21:23

Caitriona napisał/a:
Agn napisał/a:

Potem jeszcze będzie Gwain, ciekawe czy zmienisz zdanie? :mrgreen:

W sensie że będę preferowała Gwaina nad Arthura czy że Arthur nagle zdziczeje?

Alicja - Pon 07 Lut, 2011 21:28

Artur nigdy nie dziczeje, bywa jedynie niekiedy eksentryczny :-P
Caitriona - Pon 07 Lut, 2011 21:32

Agn napisał/a:
W sensie że będę preferowała Gwaina nad Arthura

W tym sensie ;)

Agn - Pon 07 Lut, 2011 21:36

A zatem ciężka przeprawa przed nim, bo na Arthurze zawsze się skupiam, jako centralnej postaci wydarzeń. Facet jest po prostu zawsze super.
No dobra, właśnie miałam fantazję o przetrzepaniu jednej z wersji Artura tyłka za zabicie jednorożca. :roll: Nie lubię jednorożców, ale zabicie jakiegoś w każdej baśni to zło. A teraz wygląda na to, że owo zło się mści. Czy Arturowi żadna niania bajek do poduchy nie czytała??? :confused3:

Alicja - Pon 07 Lut, 2011 21:37

tam u nich wszystko baśniowe więc mógł nie wiedzieć :-P