To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Czas honoru

Agn - Nie 30 Paź, 2011 22:07

Kaśku, gdzie ty łapiesz te wcześniejsze seanse? Błagam, podziel się. Nie oglądałam teraz, bo siostra zadzwoniła, ale tata akurat skakał po kanałach i zobaczyłam... Błagam, powiedzcie, że nie zabili mi Brema... :shock: :(
milenaj - Nie 30 Paź, 2011 22:11

No ja też oglądałam i

Spoiler:
zabili niestety. Też go strasznie lubiłam. :cry2:

Agn - Nie 30 Paź, 2011 22:31

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: To nie może być prawda! Nie, kur.............de, ja się nie zgadzam! Ja protestuję! *klnie w surowy kamień* Niech no dorwę twórców, zrobię im z rzyci jesień średniowiecza!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
milenaj - Nie 30 Paź, 2011 22:37

No wiem.
Też tak zareagowałam. Swoją drogą zakończenie tego serialu coraz bardziej mnie zastanawia. To się chyba nie moża skończyć dobrze. :mysle:

Agn - Nie 30 Paź, 2011 23:16

Ja od kilku dni mam dziwne wrażenie, że nam głównych bohaterów powystrzelają co do jednego. W końcu przy serialu wiecznie się wspomina o cichociemnych, którzy "żyli pięknie i umierali pięknie". Niepokoi mnie to. :mysle:

No jak oni mogli zabić Brema... :cry2: :cry2: :cry2:

milenaj - Nie 30 Paź, 2011 23:19

Agn napisał/a:
W końcu przy serialu wiecznie się wspomina o cichociemnych, którzy "żyli pięknie i umierali pięknie". Niepokoi mnie to.

Niekoniecznie w czasie wojny niestety.

Agn - Nie 30 Paź, 2011 23:24

Podejrzewam, że serial nie pociągnie tematu po wojnie, więc...

*pochlipuje* Jestem rozżalona i bardzo zła... Brrreeeeeeem... :cry2:

milenaj - Nie 30 Paź, 2011 23:31

Ale mogą zrobić coś w rodzaju epilogu.

Agn napisał/a:
*pochlipuje* Jestem rozżalona i bardzo zła... Brrreeeeeeem...
:pociesz:
Anonymous - Pon 31 Paź, 2011 12:28

Wybiegłam w przyszłość i jestem po przyszłoniedzielnym odcinku

Spoiler:
Moje typy co do osmańskiej się sprawdziły, z zajawki przyszłego odcinka wychodzi, że Ruda powie Władkowi i Władek będzie obczajał bazę, a jak goopi Michaś się dowie, to z tego będzie nieszczeście, ten idiota nie wpadnie na to, że brat ma rację tylko wykmini teorię spiskową jakąś wielka i z Władkiem się pokłóci. Chłopaki pojecha;i do Rzeszy z Leną, która ślicznie wyglada w tych włosach tak upiętych. Wysadzili dworzec.... odbili Wandę i bandę(w sensie matkę). Co tam się jeszcze dzialo... Romek i ta młoda... no no. Chociaż szkoda mi dziewczyny, sama nie wiem czy ona naprawdę kocha tego Romka, czy pokochała jakiś wzór, niczym postać z romansu. Ruda dalej odpycha Władka...
Ale przyznajcie mi, że miałam rację co do Gertrudy też. :wink:

Agn - Pon 31 Paź, 2011 12:55

Faktem jest, że twórcy serialu jakby serce stracili do Michała. Michał w pierwszym sezonie, chyba w drugim odcinku, jak w końcu wylądowali w Warszawie i cała zgraja podejrzewała gościa od kontaktu, że współpracuje ze Szkopami, Michał od razu powiedział, że facet jest w porządku. I się okazało, że był. Michał miał jakby takiego... czuja. Był naprawdę fajną postacią. A teraz scenarzyści robią z niego kretyna. No przecież krew mnie zalewa, co go widzę na ekranie. Gdzie się podział TAMTEN Michał?! :evil:

Wciąż pochlipuję za Bremem. Chaaaamyyyy... :cry2:

Anonymous - Pon 31 Paź, 2011 13:04

Michał już wcześniej był babiarzem, ale teraz scenarzyści posunęli się o jeden most za daleko. IHMO.

Ja się boję, że jeszcze kilka takich rozmów z Rainerem i Janek też pójdzie o jeden most za daleko, w sensie odbierze sobie życie a z drugiej strony on jest roztropny i wie, że Lena na niego czeka, ale zdaje sobie sprawę, że może okryć się infamią i gdy wyjdzie z pudla to dosięgnie go oddział likwidatorów...

Agn - Pon 31 Paź, 2011 13:30

Otóż to! Wcześniej latał za spódniczkami, ale to się mieściło w kategorii "urocze", na Celinę go wzięło pełną parą... a teraz cholerna Osmańska i bach, co tam będą jakoś to rozwiązywać, niech Michał pozgrywa nieco głupka. Grrr...

O Janku to mi nawet nie mów, bo mam tysiąc teorii, co będzie dalej, a każda ma coraz tragiczniejsze rozwiązanie. Choć widziałam jeszcze jeden przebłysk - Władek obserwował Janka, Janek to przyuważył i zaczął się stawiać. Żołnierze musieli go pchać. Jeśli Władek to dobrze zinterpretuje, to wpadnie na pomysł, że Janek jest tam wbrew swej woli i że go zmuszają. A jeśli nie... to będzie chryja. :thud:

Anonymous - Pon 31 Paź, 2011 13:41

On kiedyś byl uroczym czarusiem, takim no uroczym facetem, teraz rzuciło mu się na czachę.

Oj powiem Ci, że z Jankiem to nie takie oczywiste

Agn - Pon 31 Paź, 2011 14:17

Ja na razie z Jankiem zgaduję, acz staram się o tym nie myśleć, bo mnie przygnębiają wizje. :(
RaczejRozwazna - Pon 31 Paź, 2011 18:35

lady_kasiek napisał/a:
Wybiegłam w przyszłość i jestem po przyszłoniedzielnym odcinku

Spoiler:
Moje typy co do osmańskiej się sprawdziły, z zajawki przyszłego odcinka wychodzi, że Ruda powie Władkowi i Władek będzie obczajał bazę, a jak goopi Michaś się dowie, to z tego będzie nieszczeście, ten idiota nie wpadnie na to, że brat ma rację tylko wykmini teorię spiskową jakąś wielka i z Władkiem się pokłóci. Chłopaki pojecha;i do Rzeszy z Leną, która ślicznie wyglada w tych włosach tak upiętych. Wysadzili dworzec.... odbili Wandę i bandę(w sensie matkę). Co tam się jeszcze dzialo... Romek i ta młoda... no no. Chociaż szkoda mi dziewczyny, sama nie wiem czy ona naprawdę kocha tego Romka, czy pokochała jakiś wzór, niczym postać z romansu. Ruda dalej odpycha Władka...
Ale przyznajcie mi, że miałam rację co do Gertrudy też. :wink:

Dzięki :-D

RaczejRozwazna - Pon 31 Paź, 2011 18:40

lady_kasiek napisał/a:
Michał już wcześniej był babiarzem, ale teraz scenarzyści posunęli się o jeden most za daleko. IHMO.

Czy ja wiem... Osmańska jest doświadczona "w tych sprawach" a Michał - mimo całego swojego flirciarstwa - był zupełnie niedoświadczony. Ja mam wrażenie, że złapała go "na seks" i chłopaczkowi trochę odbiło.
ale i tak Michał narwany był zawsze. władek jest dużo bardziej opanowany i odpowiedzialny. i jego miłośc do Rudej też inaczej wygląda...

Anonymous - Pon 31 Paź, 2011 18:56

RaczejRozwazna napisał/a:
Dzięki

Zawsze do usług.

Moim zdaniem z Ossmańską Michał przegiął. Zobacz, że próbowała uwieść chlopaków, ale nikt się nie dał, tylko Michaś poleciał jak ćma do ognia.

nicol81 - Pon 31 Paź, 2011 20:24

Brema chyba musieli się pozbyć, by Rainer został sam. Fisher nie wie jeszcze z kim zadarł :-P

Na Gertrudę chyba prochy działać zaczęły... :wink:
Agn napisał/a:
Michał od razu powiedział, że facet jest w porządku.

Wtedy go chyba kiełbasa urzekła :mrgreen:
Ale rzeczywiście, Michała cóś pogięło :( Czyżby do odsstrzału był i nas tak znieczulają?

Spoiler:
lady_kasiek napisał/a:
odbili Wandę i bandę(w sensie matkę).
Jak matkę odbili? A jej romas z Heinrichem? :cry2:

nicol81 - Wto 01 Lis, 2011 14:24

lady_kasiek napisał/a:
Michał już wcześniej był babiarzem, ale teraz scenarzyści posunęli się o jeden most za daleko.

Jednak się w Osmańską zaangażował powaznie, chce się żenić, mimo że konfitury dostal za darmo...
Jeden plus z tego romasu, że Celina dostała kopniaka- jej fochy były wnerwiające :roll:

Janek i Lena wypasione mieszkanie mają...

Anonymous - Wto 01 Lis, 2011 14:25

Wszyscy tam mają hacjendy aż miło.

Męski takt Michala mnie pobił, zapraszać swoją do niedawna wielką miłość na zaręczyny. Panna Kornelia z Ani rzekłaby, że to typowo męskie :roll:

milenaj - Wto 01 Lis, 2011 16:02

lady_kasiek napisał/a:

Męski takt Michala mnie pobił, zapraszać swoją do niedawna wielką miłość na zaręczyny. Panna Kornelia z Ani rzekłaby, że to typowo męskie

Też myślałam, że padnę.

nicol81 - Wto 01 Lis, 2011 17:22

Przecież to nie była żadna wielka miłość, tylko flirt trzy lata wcześniej. Michał wówczas leciał na Celinę, jej się chyba też trochę podobał, ale wybrała narzeczonego.
Celina jest częścią ich grupu towarzyskiej i pominięcie jej przy zaproszeniu byłoby własnie nietaktem. Jak czuła, ze nie chce, to nie powinna przychodzić, zamiast robić scen na zaręczynach... :roll:

RaczejRozwazna - Śro 02 Lis, 2011 14:22

A ja jestem stale zdania, że Michał był w głebi duszy narwanym romantykiem (taka męska wersja "romantycznej") - "skosztowawszy konfitur" stracił głowę i stąd ta żeniaczka ;)

Miłość do Celiny wydawała mi się dużo bardziej przkowywująca - przebywali na codzień razem, pracowali, wspierali się nawzajem... To uczucie jakoś sobie narastao. A tu tak "bum cyk"... trochę jak w "Carmen" Bizeta.

Anonymous - Śro 02 Lis, 2011 16:51

RaczejRozwazna napisał/a:
"skosztowawszy konfitur"

ale to należałoby przypuszczać, że był prawiczkiem, a jakoś nie przypuszczam. Bo to raczej nie były jego pierwsze konfitury... A gdyby facet chciał się żenić z każdą konfiturodawczynią to co ja mniej atrakcyjniejsza kobieta bym zrobiła... sam odzysk z zakonu by został :wink:

nicol81 - Czw 03 Lis, 2011 20:26

Ciekawi mnie, czy po zdemaskowaniu Osmańskiej będą chcieli sparować Michała z Celiną. Na moje po olaniu jej podczas zaręczyn jakiś nawrót uczucia z jego strony średnio będzie wiarygodny... :?