Muzyka - Cead Mile Failte, czyli kto spiewa w gaelicu i nie tylko...
praedzio - Sob 19 Gru, 2009 18:52
Oj nie. Dawno przestałam już celebrować samo oczekiwanie. Właśnie ze względu na rozczarowanie jakie ono za sobą nieuchronnie niesie. W takim oczekiwaniu gubi się właściwy sens i cel. Ja wolę się cieszyć płytą. Życie jest zbyt krótkie, żeby spędzić je na pustym czekaniu.
Aragonte - Sob 19 Gru, 2009 18:56
Praedzio, bardzo miło mi się dzisiaj słuchało Twoich Beltainów (podczas robienia śledzi ). Teraz jednak zwyciężył Vangelis - bardziej mi pasuje do B5, a zamierzam wrócić do zarzuconego (od wczoraj ) tłumaczenia
praedzio - Sob 19 Gru, 2009 19:00
A która płyta Cię "śledziła"?
P.S. "Moi" Beltaini? *smakuje to sformułowanie i stwierdza, że się jej podoba*
Anonymous - Sob 19 Gru, 2009 19:01
Kiedy kazde puste czekanie jest glupie, ale czekanie NA COS jest pelne nbiezastapionych emocji, mysli, uczuc. Jesli cel jest skonkretyzowany, rowniez i oczekiwanie jest konkretne - nie ma szansy na zgubienie jego sensu. To ma dla mnie duzo wieksza wartosc, niz to, co przynosi dany cel
praedzio - Sob 19 Gru, 2009 19:04
| AineNiRigani napisał/a: | | ale czekanie NA COS jest pelne nbiezastapionych emocji, mysli, uczuc |
I znów niekonsekwencja.
Takie fajne video mi się znalazło: http://www.youtube.com/wa...feature=related
Aż dziw, że wcześniej tego nie widziałam. To jest tylko drobna próbka tego co się zazwyczaj dzieje na koncertach Beltaine.
Aragonte - Sob 19 Gru, 2009 19:05
| praedzio napisał/a: | A która płyta Cię "śledziła"?
P.S. "Moi" Beltaini? *smakuje to sformułowanie i stwierdza, że się jej podoba* |
Zapuściłam Rockhill. Ja w sumie chyba nie mam wszystkich ich płyt, hmm
praedzio - Sob 19 Gru, 2009 19:09
Nie masz KoncenTrad?? Niemożliwe!
Aragonte - Sob 19 Gru, 2009 19:11
| praedzio napisał/a: | Nie masz KoncenTrad?? Niemożliwe! |
Mam. A oni nie wydali nic więcej?
praedzio - Sob 19 Gru, 2009 19:15
Nie. Nagrali tylko dwie płyty. Teraz właśnie przybierają się do trzeciej. Rozumiesz więc moje niecierpliwe oczekiwanie?
Anonymous - Sob 19 Gru, 2009 19:46
| praedzio napisał/a: | | AineNiRigani napisał/a: | | ale czekanie NA COS jest pelne nbiezastapionych emocji, mysli, uczuc |
I znów niekonsekwencja. |
Konkretnie gdzie? Ja nie widze zadnej niekonsekwencji.
praedzio - Sob 19 Gru, 2009 20:05
| AineNiRigani napisał/a: | | a ja tam zadnych nadprzyrodzonych umiejetnosci nie posiadam, wiec sobie cierpliwie - jak zawsze - czekam. |
Jakie emocje są podczas "cierpliwego" czekania?
Jeśli ja na coś cierpliwie czekam, to znaczy, ze wcale o tym nie myślę.
Anonymous - Sob 19 Gru, 2009 20:17
Wiele pozytywnych emocji Nie zapominaj, ze ja naprawde jestem sangwinikiem. Poziom emocji i ich okazywanie jest u mnie zupelnie inny niz u Ciebie - nie mozesz mnie wiec brac swoja miarka. Musisz uwierzyc na slowo, ze emocje nie zawsze oznaczaja niepokoj i naprawde mozna wiele ciekawych rzeczy sobie przemyslec, naprawde fajne emocje przezyc po prostu spokojnie czekajac
Anonymous - Sob 19 Gru, 2009 20:37
Szczerze? Nie wygladasz mi na sangwinika. W ostatecznosci mozesz byc typem mieszanym. Zbyt wiele emocji w Tobie, wszystko przezywasz dosc intensywnie... A jesli tak Ci wychodzi, to charakterystyka oczekiwania w przypadku sangwinika calkowicie temu przeczy. Bo wlasnie sangwinik potrafi czekac w nieskonczonosc - stad podobno swietnie sie sprawdzaja jako fotografowie przyrody, zwierzat, dzieci.
A ktory test robilas? Bo ten pierwszy nie jest najlepszy
Anonymous - Sob 19 Gru, 2009 22:09
Zwalajcie, zwalajcie - to nie ja robilam teraz test i poinformowalam o jego wynikach
P.S. Spiderwoman - ten test to jest ten bardziej do dupy Ma mniej typow i niejednoznaczne okreslenia - wyszlam w nim na energicznego choleryka (a do choleryka mi baaardzo daleko ) - zrteszta robilam go juz 3 razy i za kazdym razem byl inny typ . Zapraszam do odpowiedniego watku - tam tez jest test, ktory obowiazuje na profilach psychologiczno-pedagogicznych
praedzio - Nie 20 Gru, 2009 08:12
Jak to dobrze mieć kumpla w Irlandii. Właśnie mi się pochwalił, że był na koncercie Moyi Brennan i wiezie mi płytę z autografem.
Anonymous - Nie 20 Gru, 2009 12:01
NIe Edzia - dobrze jest miec kumpla w Irlandii, ktory slucha tej muzyki
praedzio - Nie 20 Gru, 2009 21:57
Skoro nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.
Anonymous - Nie 20 Gru, 2009 23:26
Ze Clannad sie tam ma? Hmmm... Z tego, co ja sie orientuje malo ktory Polak w Irlandii w ogole wie o istnieniun Clannadu, a puby wybiera z "normalna" muzyka - a tych jest bez liku na Temple Bar i nie tylko
Irlandczycy tez nie sluchaja folku, nie mowia w galiku, coponiektorzy wiedza czym sa Leprechauny, bo widzieli je w sklepach Harroldsa
praedzio - Pon 21 Gru, 2009 08:50
Mam tego świadomość, więc tym bardziej doceniam swojego kumpla.
Anonymous - Pon 21 Gru, 2009 11:53
U mnie Aga wykazala niemale poswiecenie - nie tylko siedziala ze mna w miejscach, ktore jej nie lezaly muzycznie i ogolno-kulturowo, to jeszcze sama je wyszukiwala
Ale w "zwyklych" pubach tez bylo swietnie (a w ogole duzo siedzialysmy w pubach) - to z takiego mam to zdjecie z pytonem
praedzio - Wto 22 Gru, 2009 20:14
Moya Brennan podczas koncertu w Monkstown (taka miejscowość pod Dublinem) 17.12.2009 w obiektywie mojego kumpla.
Anonymous - Śro 23 Gru, 2009 03:15
Snilo mi sie dzisiaj, ze Choody w koronie na glowie wieszal mi firanke stojac na drabinie, teatr V LO plasal radosnie wokol niego. Pewnie to przez ten Wieczor Trzech Kroli ...
praedzio - Śro 23 Gru, 2009 05:08
Czy ja w końcu dowiem się, co palisz?
RaczejRozwazna - Nie 27 Gru, 2009 16:55
Mam dla szanownych dam zaproszenie do Krakowa Na kostiumową imprezę w rytmach szkockich i irlandzkich organizowaną przez zespół Comhlan. Szczegóły poniżej - ichniejsze Ceili są naprawdę świetne, polecam
| Cytat: | Serdecznie zapraszamy na Wielkie Karnawalowe Ceili!
Uwolnij wewnetrznego bohatera! Przyjdz na Wielkie Karnawalowe Ceili i objaw swiatu swoje supermoce! Stan w jednym secie z Krolewna Sniezka, ktora Slodkim Trelem Wszechmocy opanowuje umysly lesnych stworzen, z Panem Darcy, ktory zamienia w kamien jednym Spojrzeniem Meduzy oraz z Buka, ktora w promieniu 5 metrow roztacza Pole Gesiej Skorki.
I niewazne, czy jestes bohaterem opery mydlanej, horroru klasy zet czy klasyki literatury rosyjskiej. W koncu i tak liczy sie tylko bajerancki kostium i bohaterski lans.
Co: Wielkie Karnawalowe Ceili
Gdzie: Krakow, klub Rotunda, ul. Oleandry 1
Kiedy: 10.01.2010
O ktorej: 18.00
W programie konkurs na najlepszy kostium, nauka prostych tancow ceili oraz duzo dobrej zabawy!
Wstep wolny!
"Juz sie nie moge doczekac tego ceili, szczegolnie, ze w nadchodzacym sezonie majtki noszone na spodnie wracaja do lask!"
Batman |
praedzio - Nie 27 Gru, 2009 17:15
O, kurczaki! Faktycznie zapowiada się nieźle! Buuu, żebym to ja jeszcze wtedy szkoły nie miała...
|
|
|