To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Bones (Kości)

Admete - Pon 17 Lis, 2008 14:42

Jestem w wybitnie bonesowym nastroju:

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Harry_the_Cat - Pon 17 Lis, 2008 22:30

I to jeszcze "Romantic Promo", no, no no.... :lol:
Admete - Pon 17 Lis, 2008 22:32

Harry_the_Cat napisał/a:
I to jeszcze "Romantic Promo", no, no no.... :lol:

Jakie no no no ;-) Bardzo ładne im promo wyszło. Nie miałam pojęcia, że takie też robili ;-) Nie mogę się doczekac czwartku, a tak długo wtedy w pracy jestem...

Harry_the_Cat - Pon 17 Lis, 2008 22:33

;) ja też nie wiedziałam. I szczerze mówiąc myślę, że to może być australijskie.

ETA: extended: http://au.tv.yahoo.com/bo...play_id=8023306

Admete - Pon 17 Lis, 2008 22:45

Jaki śliczny ten film promocyjny - jak się tu nie wzruszyć...
Harry_the_Cat - Pon 17 Lis, 2008 22:48

Jak będzie przerwa w SPN to może zrobię sobie powtórki z Bones...
Caitriona - Wto 18 Lis, 2008 12:47

Harry_the_Cat napisał/a:
Jak będzie przerwa w SPN to może zrobię sobie powtórki z Bones...

O tym samym pomyślałam oglądając te filmiki ;) Super te "Romantic Promos"...

Trzykrotka - Wto 18 Lis, 2008 20:28

Ja kompletna wariatka jestem. Permanentnie niewyspana, w pracy najgorętszy okres, za oknem szaro, ciśnienie niskie, na stoliku piętrzy się gora książek (jeszcze nowego Zafona dziś kupiłam, Grę anioła :banan: ), a ja zamiast żyć racjonalnie i się wysypiać, oglądam Bones. do późnej nocy.
Skończyłam sezon 2. Piekny był.
Na szczęście wyeliminowali Eppsa - jakoś nie pasował mi aktor do roli, jak na psychopatycznego cherubina był jakiś taki zbyt... wylizany. Pięknie spiknęli Angelę i Hidginsa. Biednemu Zackowi ujęli parę lat tym dorosłym wyglądem! Teraz już całkiem się prezentuje jak przedszkolak w garniturze! Wolałam go przedtem.
Wątek Booth-Bones rozwija się przepięknie, z motywami pobocznymi w postaci Cam i Sully'ego. Zwłaszcza Sully mi się podoba (nie aktor, zbyt mdły, tylko postać). Podoba mi się wprowadzenie faceta, który dużo umie i interesuje się wieloma rzeczami, nie tylko swoją pracą. Element ludzki dziwnie ożywia laboratorium u Jeffersona. A jego antropologiczne zachęty w stronę Bones, żeby przyszła obejrzeć, jak on gra w kosza! :oklaski: :oklaski: :oklaski: - to jest taki społeczny rytuał, dzięki któremu... :mrgreen:
Odcinek z Grabarzem był rewelacyjny. W ogóle było wiele fajnych odcinków, a także masa makabry (ciało rozpuszczone w chemikaliach, brrrr, aligator i tym podobne). Podobał mi się pomysł z morderstwami z książki dr Brennan - tym skończyli serię.
Zachwycił mnie (chichotałam jak głupia) odcinek z psychiatrą - w dodatku grał go sam Stephen Fry. Cudne było podwójne zderzenie - Bootha z psychiatrą, sondującym zastanów się, do kogo tak naprawdę celowałeś, strzelając do klauna :mrgreen: , oraz Amerykanina z Angolem - dwa akcenty, kawa-herbata i tym podobne.
Nabieram tchu i znów przerzucam się na Spn, ale az się boję. Winchesterowie wciągają w sposób zastraszający!

Admete - Wto 18 Lis, 2008 21:04

Przygotuj się na dawkę wstrząsową serialowego cierpienia w Spn ;-) Angst! Będzie się działo. Kocham początek drugiego sezonu. Biedny Dean...
Cudowny był psychiatra w Bones, prawda? A teraz w kolejnym sezonie dostaniesz nowego, zupełnie odmiennego. Ma cudne sceny z B&B! Doktor Sweets podbił moje serce. Trzeci sezon Bones ma słabe zakończenie, ale to z powodu strajku scenarzystów w zeszłym roku. Większośc seriali ucierpiała w większym lub mniejszym stopniu.
Trzykrotko ja Cię jeszcze kiedyś wciągnę w Life. Coś czuję, że Charlie Ci się spodoba ;-) I ponawiamy zaproszenie do wątku Spn. Mamy nowy narybek - Caroline się dała skusić. Dodam tylko, że przed Świętami jest zapowiedziany quiz z 1 sezonu Spn, więc zachęcam do udziału.

Alicja - Wto 18 Lis, 2008 21:05

sprawa wygląda tak:
w pracy zaczyna sie robić jakby normalniej, co oznacza powroty do domu o przyzwoitej godzinie
dzieci dopilnowane, kładą sie spać o przyzwoitej porze - wieczory wolne
nic ciekawego w tv, wyłączając czwartki i niedziele, ksiązki można czytać wszędzie - mam trochę wolnego czasu
- uroczyście zaczynam oglądać Bones ( pewnie już jako ostatnia na forum)

Admete - Wto 18 Lis, 2008 21:07

Na pewno nie ostatnia :-) Witamy w stosownym wateczku.
Alicja - Wto 18 Lis, 2008 21:13

należałoby jeszcze na początek podziękować sprawczyni :wink:
Lady dla ciebie :kwiatki_wyciaga:

Anonymous - Wto 18 Lis, 2008 21:22

:banan: :banan: :banan:
Super Alicjo. Ciesze sie baaardzo :)
Spodoba Ci sie :banan_Bablu: :banan_czerwony:

Trzykrotka - Wto 18 Lis, 2008 21:31

lady_kasiek napisał/a:
:banan: :banan: :banan:
Super Alicjo. Ciesze sie baaardzo :)
Spodoba Ci sie :banan_Bablu: :banan_czerwony:

O tak, tak! I sypiać przestaniesz, zaręczam Ci! :kwiatek: . To taki zwodniczy mechanizm: tylko jeszcze zobaczę, jak się zaczyna następny odcinek... I koniec.

Anonymous - Wto 18 Lis, 2008 21:37

Trzykrotka napisał/a:
tylko jeszcze zobaczę, jak się zaczyna następny odcinek... I koniec.

u mnie nawet nie ma "jak sie zaczyna" jeszcze TYLKO jeden odcinek... na tym uplynely wakacje... :wink:

Harry_the_Cat - Wto 18 Lis, 2008 21:49

Jak nam się różne grona rozrastają! :)
Trzykrotko, dzięki za wrażenia - uwielbiam Stephena Fry'a! Byłoby cudownie, gdyby dało się go znowu w 4 sezonie zobaczyć. :trzyma_kciuki: I zgadzam się z Admete odnośnie dr Sweetsa :serce2: :serce2: :serce2: Jest boski!

Caitriona - Wto 18 Lis, 2008 21:57

Sweets to taki bohater ze ciężko go nie lubić ;) Ja za nim przepadam, szczególnie w tych scenkach z B&B. Ale ostatnio zuważyłam że on sobie troszkę dziwne dziewczyny znajduje :mrgreen:
Harry_the_Cat - Śro 19 Lis, 2008 00:50

Oglądam Bones... Brennan wpraszająca się na randkę :rotfl: i Booth taki biedny! :serce2: :serce2: :serce2: ... wracam do Waszyngtonu!

A! I bardzo lubię Clarka :mrgreen:

Alicja - Śro 19 Lis, 2008 07:21

Trzykrotka napisał/a:
I sypiać przestaniesz, zaręczam Ci!

sypiać przestałam, gdy oglądałam Housa. :-D potem w pracy było ciężko, a nawet nie słyszałam co dzieci do mnie mówią :roll:

Caitriona - Czw 20 Lis, 2008 12:53

Harry_the_Cat napisał/a:
A! I bardzo lubię Clarka

Witaj w klubie! Chciałabym żeby został na stałe. Naprawdę fajny chłopak ;)

Wrażenia z odcinka 4.09:
Spoiler:
A co do odcinka to miałam ochotę skopać tego całego braciszka! :bejsbol: Ja rozumiem przeszłosć mieli ciężką i rob się różne rzeczy dla rodziny, ale on nawet nie był wdzięczny za pomoc Bootha, tylko odebrał to jako coś naturalnego. Cudnie go Bones załatwiła w barze :oklaski: :oklaski: :oklaski:
Tast Tempe był rewelacyjny. Cudnie to wszystko ujęła. Boothowi musiało być miło, szczególnie że wcześniej nieźle go wkurzyła i zraniła. W sumie to był pierwszy chyba taki wybuch agenta.
I piękna scena z tortem na koniec :D

Harry_the_Cat - Czw 20 Lis, 2008 21:57

Ja myślę, że on już wie....
Admete - Czw 20 Lis, 2008 22:25

Może jeszcze nie do końca wie..:)

Wiecie co jest ciekawe? W ostatnim, najnowszym odcinku, który właśnie obejrzałam - dwukrotnie Booth i Brennan zostają wzięci za parę. Pamiętacie, jaka była ich zwykła reakcja w takiej sytuacji? Oboje mówili, że są tylko partnerami. Teraz Booth nic nie mówi, a Brennan zaczyna się głośno zastanawiać, dlaczego inni uważają ich za parę ;-)
Ze spoilerów dowiedziałam się, że w paru odcinkach ( niektórzy wyliczyli, że w trzech ) ma się pojawić jakaś agentka, która wzbudzi zainteresowanie Bootha. Zrobią to chyba po to, żeby po raz pierwszy pokazać reakcję Brennan w takiej sytuacji. Do tej pory to on bywał zazdrosny, teraz być może dostaniemy jakieś ciekawe zachowania ze strony Brennan.

W następnym odcinku pojawi się ojciec Temperance :-)

Harry_the_Cat - Czw 20 Lis, 2008 22:35

Ja jednak myślę, że Booth wie. Może jeszcze trochę z tym walczy ale wie. To, jak pytał, czy Tempe myśli, że jest "looser"... Oh, Booth! :serce2:

I fajnie będzie popatrzyć na zazdrosną Brennan. To byłaby zupełnie nowa dla niej sytuacja :mrgreen:

Admete - Czw 20 Lis, 2008 22:47

Wie do pewnego stopnia, może jeszcze nie wie, jak bardzo ;-)
Zapomniałam napisać, że ta scena z okularami, o której wczesniej pisałam przy filmie promocyjnym, jest rewelacyjna :-)

Tak mi wygląda, że wprowadzenie wątku z tą agentką ma pokazać zmianę nastawienia Brennan.

Anonymous - Czw 20 Lis, 2008 22:58

Harry_the_Cat napisał/a:
To, jak pytał, czy Tempe myśli, że jest "looser"... Oh, Booth!
o si! to było motylkogenne :serce: