Literatura - Proza i poezja - NOWOŚCI W KSIĘGARNIACH
Agn - Czw 04 Lis, 2010 23:38
Mogli się wstrzymać z tym pakiecikiem, aż będą trzy części - wg mnie logiczniej.
trifle - Pią 05 Lis, 2010 00:11
O, a będą trzy? Nie wiedziałam. Pewnie trzyczęściowy pakiecik też zrobią. Ja nie czytałam żadnej części jeszcze, ten mi się trafił okazyjnie, z rabatem, więc będzie Kasiek polecał...
Agn - Pią 05 Lis, 2010 00:14
Tak, to ma mieć w sumie trzy tomy.
Caitriona - Pią 05 Lis, 2010 10:49
Przed Kaśkiem polecałam ja
I dokładnie, będą trzy części. Mnie się szalenie podobała część pierwsza, na drugą czekam grzecznie w kolejce w mojej bibliotece. Kupować nie będę, bo to jednak, choć wyjątkowo dobre, jest czytadło.
Anonymous - Pią 05 Lis, 2010 13:56
Zaiste wpierw polecała Caitr i Kasiek kupiła, z Jej polecenia
Caitriona - Pią 05 Lis, 2010 22:21
Czytałaś już Kaśku już II tom?
Anonymous - Sob 06 Lis, 2010 12:35
O tak, szybko połknęłam... pisałam krótko o nim na blogu.
Ale i tak czekam na tom trzeci...
Caitriona - Sob 06 Lis, 2010 20:28
| lady_kasiek napisał/a: | | pisałam krótko o nim na blogu. |
To muszę do Ciebie zajrzeć
Agn - Nie 07 Lis, 2010 15:06
Muszę! Muszę! Muszę się tym podzielić!!!
To wprawdzie zapowiedzi, ale jednakowoż... nie wytrzymam.
Trzecia część "Północnej drogi" Elżbiety Cherezińskiej będzie na wiosnę. Dokładnie nie wiem, kiedy, ale na pewno dopiero wtedy, gdy urośnie świeża trawa.
Tymczasem 30 listopada szykuje się takie oto cudeńko:
http://www.cherezinska.pl/gra_index.htm
Zrobię tej pani przecudną wystawkę na regale u siebie w księgarni. Na stronie można poczytać fragmenty - już się nie mogę doczekać tej książki.
Anonymous - Nie 07 Lis, 2010 15:17
Agn Ty masz wieści z ksiegarskiego świata, nic, nikt nie przesunął premiery książki Hołowni?
Agn - Nie 07 Lis, 2010 15:22
O ile mi wiadomo datą premiery pozostaje 10.11.2010 i chyba nic się nie zmieniło. Na razie nie ma tego w księgarniach, ale zaczniemy się martwić, jeśli w tym tygodniu książka się nie pojawi.
Fibula - Nie 07 Lis, 2010 15:23
Piastowie! Dzięki za wieści, Agn!
Anonymous - Nie 07 Lis, 2010 15:34
Czyli czekam do środy, akurat mam z Mamą jechac na ściągnięcie reszty szwów, może uda mi się wymknąć do księgarni...
Agn - Nie 07 Lis, 2010 15:45
Wiedziałam, że się ktoś jeszcze z tego Bolesława ucieszy.
Fibulo, wobec tego czekamy razem.
Warto sobie tymczasem poczytać, co o książce pisze sama autorka, a także fragmenty. Ciężko będzie wytrzymać ten miesiąc, ale za to cierpliwość zostanie nagrodzona, jestem o tym przekonana. ^^
Admete - Nie 07 Lis, 2010 16:40
Na pewno kupię W Empiku podają 30 listopada.
Trzykrotka - Nie 07 Lis, 2010 19:02
Podobno na targach książki do Hołowni stała kolejka zapierającej dech długości
Anonymous - Nie 07 Lis, 2010 19:05
O po Niego to sama bym się˝ w ogonku ustawiła, chociaż nie lubię kolejek i wystawania
Eeva - Nie 07 Lis, 2010 20:12
O rany, toż to ja musze mieć ta książkę! Dzięki Agn stokrotne!!!!!!!!!!!!
Agn - Nie 07 Lis, 2010 20:34
Wobec tego trzymaj kasę na koniec miesiąca. Cośtam się prawi, że ma mieć teraz tylko empik, a potem to pewnie wszyscy. Mam nadzieję, bo ja po książki to do siebie chodzę, hehehe.
Eeva - Nie 07 Lis, 2010 21:54
Będę trzymać, bo już trochę przebieram nóżkami żeby ją mieć.
Caitriona - Nie 07 Lis, 2010 23:40
| Agn napisał/a: | | Tymczasem 30 listopada szykuje się takie oto cudeńko: |
Oj, trzeba będzie się zainteresować
miłosz - Pon 08 Lis, 2010 09:47
zakończyły sie wczora Targi Ksiazki w Krakowie - posłuchałam Wojciecha Manna w empiku, nie widziałam go bo tłok był okrutny
Na spotkanie z Hołownia do auli AGH nie dostaliśmy sie taki był tłok a aula nie tak wielka jak dajmy na to audytorium maximum. Moja córka weszła i mówiła że szymon jest fajny chlop
a poza tym widzielismy: Miecugowa, Pawlikowską, Cejrowskiego, Piotra Kraśkę (ta opalenizna i biel zębów juz tylko chyba Ibisz wygląda sztuczniej) Jefreya Archera, Michała Rusinka, ojca Leona, Izabelę Kunę, Janusza Majewskiego, szefa Znaku, który o mało co nas nie stratował i jeszcze wiele osób znanych i mniej znanych wszystko okraszone jakąś nieprzebraną cizbą ludzką. Te tłumy są dobijające
BeeMeR - Pon 08 Lis, 2010 10:07
| Trzykrotka napisał/a: | Podobno na targach książki do Hołowni stała kolejka zapierającej dech długości | Moja Mama twierdzi to samo - więcej, ona w tej kolejce stała po autograf dla naszej Siostry, która na targach być nie mogła, a jest wielką miłośniczką Hołowni
miłosz - Pon 08 Lis, 2010 11:22
ma chłopak gadane i chyba jest męzczyzną po przejściach
Anonymous - Pon 08 Lis, 2010 16:54
Powiedzcie, że macie zdjęcia
|
|
|