To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Anonymous - Wto 28 Kwi, 2009 10:59

Caitriona napisał/a:
Castle to serial o pani detektyw

właśnie zaczynam oglądać :)
mam 6 odcinków, jak coś nie umrę z głodu :mrgreen:

Caitriona - Wto 28 Kwi, 2009 11:07

spin_girl napisał/a:
o, dzięki za opis- zachęciłaś mnie!

Nie ma za co :D Ja lubię Filliona, głównie po Firefly i po Dr Horrible Sing-Along Blog, więc mogę być ciutkę nieobiektywna ;)

Anonymous - Wto 28 Kwi, 2009 12:06

Admete napisał/a:
Dziewczyny jestem właśnie po pierwszym odcinku serialu Castle z Nickiem Fillionem - bardzo mi się podoba. Dawno już się tak nie śmiałam. Trochę więcej napisze w wolnej chwili w serialch sensacyjnych i kryminalnych. A tutaj powód mojej radości ;-)

[url=http://img15.imagesh....th.jpg]Obrazek[/URL]

Też właśnie oglądnęłam pierwszy odcinek i podpisuję się w pełni...
miałam się uczyć, ale biorę się za drugi :mrgreen:

Admete - Wto 28 Kwi, 2009 19:00

Widzę, że nawet avek się odpowiedni pojawił :-)
Anonymous - Wto 28 Kwi, 2009 19:22

Bo ten gostek mnie rozbraja :) :)

idę po kolejny odcinek :mrgreen:

Caitriona - Wto 28 Kwi, 2009 20:28

lady_kasiek napisał/a:
gostek

Gostek?? Kasiek, jak Ty mi tu Castle'a nazywasz :wsciekla: ;)

Anonymous - Wto 28 Kwi, 2009 20:55

Cait wybacz, ale ja tak pieszczotliwie widziałam dziś 4 odcinki i dalej się już miarkuję bo mi braknie, a tego nie chcę bo kocham Go miłością ogromną... nie było odcinka by mi nie groziłą śmierć przez uśmianie się
Caitriona - Śro 29 Kwi, 2009 10:46

No jeżeli pieszczotliwie to niech i nawet "gostek" będzie ;)
spin_girl - Śro 29 Kwi, 2009 11:07

Mam pierwszy odcinek Castle! Zaplanowałam sobie seansik na dzisiejszy wieczór. Mam też na dziś zaplanowany ostatni, niestety, odcinek Mentalisty :cry2: :cry2: :cry2:
praedzio - Śro 29 Kwi, 2009 11:26

Hm, jak pojadę do domu na weekend, to może się rozejrzę za tym Castle. Ciekawa jestem tego aktora. :D W "Drive" bardzo mi się podobał.
Admete - Śro 29 Kwi, 2009 14:07

Praedzio może Firefly tez by Ci sie spodobało :-)
praedzio - Śro 29 Kwi, 2009 14:50

Pewnie tak. Tylko coś czasu mało na oglądanie wszystkiego. ;) Muszę wybierać.
Caitriona - Czw 30 Kwi, 2009 11:55

praedzio napisał/a:
Brytyjczycy górą! :rotfl: :oklaski:

Taa, ta scena była rewelacyjna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Zaczęłam oglądać z czystej ciekawości, mysląc że poprzestanę na jednym odcinku, ale mnie wciągnęło... Zaliczyłam nocny maratonik, ledwie widze na ślepia, ale ogląda się dobrze. Choć trupów już się trochę namnożyło...

praedzio - Czw 30 Kwi, 2009 13:31

Z tego co słyszałam, przeniesiono emisję HI na sobotę, ponoć z powodu zbyt niskiej oglądalności. Tak więc 4 odcinek 2 maja.
praedzio - Czw 30 Kwi, 2009 21:05

Obejrzałam z ciekawości pierwszy odcinek Castle. Nie powalił mnie na kolana, aczkolwiek interakcje między dwójką glównych bohaterów są obiecujące. :D
Admete - Czw 30 Kwi, 2009 21:26

Ja akurat wolę ten serial od Morderczej Wyspy. Przynajmniej jest robiony lekko i nie męczy :-)
praedzio - Czw 30 Kwi, 2009 21:35

No, trudno mi oceniać serial po jednym odcinku, ale jak na razie główny bohater działa mi lekko na nerwy. ;) Posiada dokładnie tę samą cechę, która mnie denerwuje w Deanie Winchesterze. :mrgreen:

Aczkolwiek, muszę przyznać, że pewne zagrywki Ricky miał pocieszne. :lol: Chyba jednak wolę Fillona w wersji dramatycznej. Do Charliego Crewsa mu daleeeko. ;)

Powtórzę raz jeszcze: trudno oceniać po jednym odcinku, ale pragnę zauważyć, że teraz jest mnóstwo robionych seriali kryminalno-przygodowych, których bohaterami jest para damsko-męska oddziaływująca na siebie w taki a nie inny sposób. Przy którymś z kolei tego typu serialu zaczynam się nudzić. Harper's Island może nie jest za bardzo inteligentne, ale jest to coś innego, odstającego od reszty. Poza tym przecież wiesz, że ja potrzebuję pewnej dawki adrenaliny, albo nietuzinkowego bohatera (najlepiej dwa w jednym ;) ), żeby mnie zainteresował serial.

Admete - Czw 30 Kwi, 2009 21:42

Ja zawsze wolę charakterystyczne postacie od seriali opartych na schemacie HI. Nie interesuje mnie kto zabił, tylko relacje między bohaterami. Poza tym w HI bohaterowie to z mojego punktu widzenia nastolatki. Z racji pracy w gimnazjum wszystko co kojarzy mi się z nastolatkami jest :obrzydzenie: :obrzydzenie: :obrzydzenie: Fillion w roli Castle'a jest uroczy. Ma talent komediowy ;-) na tym etapie nic więcej mi nie potrzeba. Ostatnio wciagnęłam się w Listenera - przynajmniej aktorzy i miejsca mniej opatrzone, bo serial kanadyjski. Nie ma dużego budżetu i aktorsko pewnie słabszy od amerykańskich, ale posoba mi się.
praedzio - Czw 30 Kwi, 2009 21:51

No, ja jednak potrzebuję fabuły. ;) Inaczej poprzestałabym na jakichś przegadanych telenowelach (Apage! :confused3: ). Dam jeszcze szansę Castle, ale po waszych opiniach spodziewałam się lepszego serialu. :D
O - jedna rzecz mi się bardzo podoba w tym serialu: relacje Castle'a z córką. :lol: Teksty takie, że proszę siadać.

Admete - Czw 30 Kwi, 2009 22:41

Dla czystej akcji to ja sobie oglądam 24 :-) Tam nic innego nie ma i to jest piękne. Niczego nie udają ;-) Tyle, że trzeba oglądać po kilka odcinków za jednym podejściem, bo inaczej się nie załapie klimatu ;-) Mnie nie chodzi o rozdrabnianie telenowelowe. Nie obejrzałam ani jednej telenoweli od czasów dziecięco - nastoletnuch. Chodzi mi o zabawne, charakterystyczne postacie albo o jakis rozwój emocjonalny jak w Spn.
praedzio - Czw 30 Kwi, 2009 23:20

Admete napisał/a:
Chodzi mi o zabawne, charakterystyczne postacie albo o jakis rozwój emocjonalny jak w Spn.

Obu tych rzeczy zabrakło mi w pierwszym odc. Castle. ;)

Admete - Czw 30 Kwi, 2009 23:31

Cytat:
Chodzi mi o zabawne, charakterystyczne postacie

Castle, córka :-) Mnie wystarczy. Wolę to niż bezmyślne mordowanie w lesie i jakieś głupie panienki ;-)

praedzio - Pią 01 Maj, 2009 08:16

Ha! Admete w bojowym nastroju! :lol:
Zobaczę jak się dalej rzecz potoczy. ;)

Admete - Pią 01 Maj, 2009 08:33

Tak w ogóle to ja i tak mam zamiar ptrzestac oglądać seriale. Od jesieni - ścisłe ograniczenia. Spn i...Nie wiem jeszcze, co wybiorę.
praedzio - Pią 01 Maj, 2009 08:54

Oj, dlaczego?