To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

Aragonte - Pią 23 Maj, 2008 23:11

Mam pytanko: które cyfry należy wpisywać przy rejestracji? Bo moją kumpelę wyrzuca przy próbie rejestracji, mimo że robotem nie jest (za to ręczę) i wpisuje podane cyferki :roll:
Czyli tak: cztery podane w górnym okienku, ciąg sześciu w dolnym, tak?
Nie wiem, co źle robimy :frustracja:

Anaru - Pią 23 Maj, 2008 23:25

Aragonte napisał/a:

Wygląda na to, że cztery w ostatnim okienku z pierwszej tabelki i 6 w pierwszym z drugiej. Trzeba się będzie do Łukasza zwrócić jeżeli nie działa...

ŁukaszG - Sob 24 Maj, 2008 00:14

Aragonte napisał/a:
Nie wiem, co źle robimy :frustracja:

Dla uniknięcia nieporozumień zrobiłem zrzut ekranu okna rejestracji. Myślę, że wyklucza to wszelkie niejasności.

Pozdrawiam
Łukasz

praedzio - Nie 25 Maj, 2008 12:19

Mam zapytanie natury technicznej ;) Dlaczego zamiast forum w Firefoksie wyświetla mi się taki oto komunikat ( :shock: ):

Dodam, że w IE, Operze i SeaMonkey forum wyświetla się poprawnie. Czy ktoś też ma dziś takie problemy?

ŁukaszG - Nie 25 Maj, 2008 12:26

praedzio napisał/a:
Mam zapytanie natury technicznej ;) Dlaczego zamiast forum w Firefoksie wyświetla mi się taki oto komunikat ( :shock: ):
[url=http://www.otofotki....99t.jpg]Obrazek[/URL]

Używam także FireFoxa i wszystko jest OK. Sądząc po zrzucie ekranu to może ciasteczko wygasło... proponuję Narzędzia / Opcje / Prywatność [Wyświetl ciasteczka], za pomocą pola do filtrowania odszukać ciasteczka związane z tym forum i je skasować. Czynność tą wykonaj w momencie, kiedy jesteś niezalogowana na naszym forum. Później jeszcze zrestartuj przeglądarkę - powinno pomóc, jeśli nie - daj znać.

Pozdrawiam
Łukasz

praedzio - Nie 25 Maj, 2008 12:30

Działa! Dzięki! :D
:kwiatki_wyciaga:

Aragonte - Nie 25 Maj, 2008 15:46

adminluc napisał/a:
Dla uniknięcia nieporozumień zrobiłem zrzut ekranu okna rejestracji. Myślę, że wyklucza to wszelkie niejasności.
[url=http://images29.foto...22m.jpg]Obrazek[/URL]
Pozdrawiam
Łukasz

Adminie, to był jakiś felerny dzień, nic nie pomagało przy tej rejestracji - a dzisiaj wszystko udało się błyskiem i bez problemów. Tak czy siak, dzięki! :kwiatki_wyciaga:

Admete - Sob 07 Cze, 2008 11:18

Odtwarzacz płyt mi się troche zacina. M ajuz troche lat, ale wolałabym go nie wymieniac. Czy są jakieś płyty czyszczące laser?
Sofijufka - Sob 07 Cze, 2008 11:26

Admete - Sob 07 Cze, 2008 11:29

A czy to coś daje? Ogólnie myślę powoli o nowym ( mam dostać kasę za dodatkową pracę ), a stary by poszedł do kuchni, ale chcę, żeby jeszcze działał.
Sofijufka - Sob 07 Cze, 2008 11:52

wiesz, gdzieś na forum o tym czytałam - wygladało, że odtwarzacz w kompie zepsuty, a po przeczyszczeniu zaczął działać...
Admete - Sob 07 Cze, 2008 12:28

To na próbę kupię.
Ulka - Sob 07 Cze, 2008 13:00

Też planuję to od długiego czasu. Zwątpiłam dwa razy-raz po zobaczeniu ceny takiej płyty, dwa-po tym, jak ją zobaczyłam u koleżanki... Taką szczoteczkę to może sama sobie dokleję ;P
Admete - Pią 20 Cze, 2008 18:17

Skończę się przez ten mój monitor. Udało mi się zlikwidować takie dziwne poziome pasy, ale teraz mam zbyt słabo widoczne litery. Dla mnie to zabójstwo...Wzrok mi się męczy. Co mam zrobic, żeby "pogrubić" tekst wizualnie? Co przestawić? Jaskrawość? Kontrast? Coś innego?
ŁukaszG - Nie 06 Lip, 2008 00:06

Admete napisał/a:
Skończę się przez ten mój monitor. Udało mi się zlikwidować takie dziwne poziome pasy, ale teraz mam zbyt słabo widoczne litery.

Problem aktualny? Jeśli monitor nie trzyma Ci ostrości, a wcześniej przy takich samych ustawieniach było OK, a przede wszystkim jeśli wcześniej były poziome pasy, to znak, że siada Ci monitor - pewnie swoje lata już ma i strzelam w ciemno, że to klasyczny monitor z kineskopem (CRT). W najlepszym układzie mógł się uszkodzić kabal sygnałowy między kartą graficzną a monitorem.

Pozdrawiam
Łukasz

Admete - Pon 07 Lip, 2008 10:22

To LCD i ma półtora roku. Teraz mu się poprawiło, to znaczy strasznie długo kombinowałam w ustawieniach. Nadal jedak dla mojego wzroku literki mogłyby być troche "grubsze", ale na razie nie będe nic kombinowac.
Admete - Śro 13 Sie, 2008 09:51

Niestety wygląda na to, że w wątku o Żonach i córkach w ekranizacjach pojawił się spam. Niech to jakis moderator wytnie.
Gosia - Śro 13 Sie, 2008 11:41

Zrobione :mrgreen:
Copycat - Śro 27 Sie, 2008 12:10

Niechcący dodałam użytkownika do ignorowanych. O ile mi wiadomo da się to zdjąć z pozycji admina/moda. Mógłby ktoś? Proszę, dziękuję.
Admete - Śro 27 Sie, 2008 12:12

Sama możesz toz robić. Ale nie pytaj jak, bo nie pamietam, żebym kogos lub cos ignorowała za pomocą przycisku ;-)
Copycat - Śro 27 Sie, 2008 12:19

No właśnie nie pamiętam jak.

edit: dobra, już mam.

praedzio - Śro 27 Sie, 2008 12:24

Tu wchodzisz: http://forum.northandsouth.info/ignore.php i odznaczasz ignorownych użytkowników.
Gosia - Sob 06 Wrz, 2008 09:17

Czy widzicie temat Wichrowe wzgorza 2004 (Cime Tempestose?)
Mam tam post nieprzeczytany, a nie pojawia mi sie ten watek :shock:
I sa dwie kreski w miejscu gdzie powinien byc nick!

Edit: Oki, chyba sie odblokowało.

Gunia - Sob 06 Wrz, 2008 17:02

Gosia napisał/a:
Czy widzicie temat Wichrowe wzgorza 2004 (Cime Tempestose?)
Mam tam post nieprzeczytany, a nie pojawia mi sie ten watek :shock:
I sa dwie kreski w miejscu gdzie powinien byc nick!

Edit: Oki, chyba sie odblokowało.

Też tak wczoraj miałam, przez "Nieprzeczytane" ani przez tamten dział nie dawało się wejść do tego tematu. Dziś działa.

aneby - Sob 06 Wrz, 2008 17:09

A ja myślałam, że tylko mnie się tak porobiło :rumieniec: Napisałam post, wysłałam, nie chciał się wczytać. Wysłałam jeszcze raz, okazało się że jest dwa razy. To jeden usunęłam, a potem zniknął mi cały temat :zalamka: Ale to nie ja zepsułam? :rumieniec: