To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Richard Armitage - Informacje i nowosci

Caitriona - Pią 08 Lut, 2008 21:55

Ja lubię jego długość włosów z N&S ;) A zdjęcia fajne (i nawet Hunt się załapał ;) )
Gosia - Pon 11 Lut, 2008 18:15

"Spooks".... hmmm, to znaczy, że ja będę musiała ten serial oglądać? :roll:
Caroline - Pon 11 Lut, 2008 19:35

Hmmm, gdyby jeszcze Mateuszek się uchował w tej produkcji, byłby ciekawy zestaw idoli w jednym barszczu :)
Harry_the_Cat - Pon 11 Lut, 2008 19:44

Ale to jeszcze nie potwierdzone, prawda?
Z tym Spooks?

Gosia - Pon 11 Lut, 2008 22:03

Nic pewnego nie wiadomo. O "Spooksach" dowiaduje się od Ciebie :D
malmik - Pon 11 Lut, 2008 22:09

Gosia napisał/a:
"Spooks".... hmmm, to znaczy, że ja będę musiała ten serial oglądać? :roll:

Nie no Gosiu - nie zmuszaj się :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Harry_the_Cat - Pon 11 Lut, 2008 22:17

a, ok. ja updatów nie mam.
Gosia - Pon 11 Lut, 2008 22:21

Jesli bedzie tam Rysio, to bede ogladac to z przyjemnoscia, oczywiscie tylko odcinki z jego udzialem :mrgreen:
Harry_the_Cat - Pon 11 Lut, 2008 22:22

To jest niezły serial tak ogólnie.
Harry_the_Cat - Wto 12 Lut, 2008 18:38

O tajnych agentach brytyjskich.
Gosia - Wto 12 Lut, 2008 21:23

To by była w takim razie prawdziwa cutting-edge drama :rotfl:

No, nie.... Wolalabym, zeby Ryś jednak wziął sie za cos innego...

Gosia - Wto 12 Lut, 2008 23:07

No wiec, ja wczoraj znowu sobie obejrzalam caly serial :rumieniec:
I absolutnie kocham rozmowe Johna z matka. Jest zagrana swietnie, po mistrzowsku, duza zasluga Sinead Cusack, a gra Rysia (poczawszy od zdjecia halsztuka az po schylenie sie do matki, dotkniecie obrusa), jego niedogolona twarz, smutek w oczach, przejmujące spojrzenie i slowa, ktore wypowiada! ("I dont believe such a woman to care for me". No po prostu jedna z moich najbardziej ulubionych scen w tym filmie. I jeszcze ta nasilajaca sie wspaniala muzyka.
Zreszta calosc oglada sie ze wzruszeniem. Naprawde nie wiem, co ten film ma w sobie, ze wywoluje takie emocje, ale tak juz jest. :serduszkate:
Rysiu, zagraj kiedys jeszcze w czyms podobnym.

kola - Nie 24 Lut, 2008 17:15

No zgadzam się żę dla RA to chyba była rola życia, zresztą on sam tak mówi w jednym z wywiadów. Zarówno w książce, jak i w serialu stosunek Thorntona do matki był przedstawiony po mistrzowsku, widać że ohn i jego matka są ulepieni z tej samej gliny, właściwie porozumiewają się bez słów. Bankructwo i samobójstwo ojca, ich wspólna walka o przetrwanie i wyjśćie na prostą, to wszystko jakby umocniło więzy między nimi...
Gosia - Sob 01 Mar, 2008 19:22

Nie ma jeszcze oficjalnego potwierdzenia, ale wygląda na to, że Ryś zagra wraz z Rupertem Penry-Jonesem w "Spooksach".
Są poważne przesłanki, oczekuje sie tylko oficjalnego info.

Caitriona - Nie 02 Mar, 2008 19:01

Ale przecież dobry serial nie jest zły ;)
Caitriona - Nie 02 Mar, 2008 19:37

Naturalnie się z Tobą zgadzam - dobry film zapisuje się bardziej w pamięci, więcej ludzi go ogląda i faktycznie Rysiu mógłby w czymś naprawdę ciekawym zagrać. Ale ;) ja przepadam (niestety albo stety) za interesującymi i dobrymi serialami (wykluczam tasiemce) i jak dla mnie osobiście Ryś mógłby zaangażowac się w jakiś serial. Widziałam jedną serię Spooksów, z Mateuszem (z Rupertem już niestety nie), i to jest porządny serial brtytjski. Także ja bardzo chętnie zobaczyłabym Richarda w tej produkcji :D
Gosia - Wto 04 Mar, 2008 13:12

Może musiał schudnąć? :mysle:
A włos faktycznie mu rzednie... :(
Choc to zdjecie opublikowane w Radio Times bodajze jest calkiem udane.
Wisi u mnie w pokoju :mrgreen:

Gosia - Śro 05 Mar, 2008 12:45

Te fotki w marynarce w prążki są chyba najgorsze jakie widziałam.
Kiedy przyjrzałam się w duzym powiekszeniu, to było jeszcze gorzej :-|
Biedny Rysiu :pociesz:

primavera - Śro 05 Mar, 2008 13:58

Gosia napisał/a:
Jesli bedzie tam Rysio, to bede ogladac to z przyjemnoscia, oczywiscie tylko odcinki z jego udzialem :mrgreen:

pamiętam bardzo dobrze pierwszy i drugi sezon Spooksów - rzeczywiście to był świetny serial ale potem jakos tak obniżył loty ale z Rysiem jako jednym ze Spooksów zapowiada się smakowicie.

Admete - Pią 07 Mar, 2008 19:15

Jeśli będziecie miec jakies informacje o roli RA w Spooks to dajcie znać, bo jestem wielbicielką tego serialu ( oprócz serii 6 - ta dla mnie nie istnieje - zatrzymałam się na 5 ;-) ).
Gosia - Sob 08 Mar, 2008 16:16

Spooks ma byc chyba pokazywany w BBC na jesieni.

Byc moze w tym roku nie zobaczymy trzeciej serii Robin Hooda, bo inny film "Merlin" ma zając to samo pasmo, w ktorym byl emitowany RH ...
Rehearsals and filming begin next week on locations in Wales and it should be on BBC1 by autumn in the prime-time slot usually occupied by Doctor Who and Robin Hood.

Admete - Sob 08 Mar, 2008 19:14

Tak przypuszczam, że nowy sezon Spooks będzie jesienią tak jak ostatnio. Ja mam jak Caitri - przepadam za serialami, dobrymi serialami. Brytyjczycy robią naprawdę niezłe i teraz w zasadzie większą popularność ( i całkiem niezłe pieniądze ) można zdobyć grając w serialach. Filmom ostatnio czegos brakuje...Uznani aktorzy kinowi wracają do tv. Teraz mam przyjemnośc oglądania Mary McDonnelL w serialu Battlestar Galactica, Gary Sinise gra w CSI New York - obecnie granie w serialach to żaden wstyd ( pod warunkiem, że to nie jest jakas M jak mdłośc ;-) ).
hamadryad - Sob 08 Mar, 2008 20:28

A czy North and South można zdobyć gdzieś w Polsce? Spooks (wszystkie sezony :mrgreen: ) musiałam niestety ściągać z zagranicy i nie wiem, czy z N&S mam zrobić tak samo :mysle:
Ponoć w kwietniu ma być polskie wydanie DVD ale nie jestem pewna. Skąd inne damy je zdobyły?

Gosia - Sob 08 Mar, 2008 20:32

Film mozna kupic w Anglii. Wlasnie mam w rekach śliczniutkie oryginalne wydanie :lol:
Ale ma pojawic sie w kwietniu w Polsce nasza polska edycja by Epelpol, na ktora sie bardzo ciesze :D

hamadryad - Sob 08 Mar, 2008 20:37

Postarali się :lol: