To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku

Aragonte - Wto 10 Sty, 2017 22:34

Chichrałam się strasznie, kiedy Sun Woo usiłował zastosować rady Su Ho :lol:
Trzykrotka - Wto 10 Sty, 2017 23:06

Aragonte napisał/a:

Su Ho była naprawdę przekonujący - lata praktyki, ewidentnie :lol: A Sun Woo jaki był zadowolony, że tam naturalnie to wyszło :lol:

Aragonte - Wto 10 Sty, 2017 23:10

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Su Ho była naprawdę przekonujący - lata praktyki, ewidentnie :lol: A Sun Woo jaki był zadowolony, że tam naturalnie to wyszło :lol:

Na pewno lata praktyki i gnębienia siostry - przepraszam, ćwiczenia jej w mierzeniu się z trudnym światem i realiami, przed którymi brat nie może jej osłonić :lol: Ale nic się nie bój, siostra Su Ho spróbuje odpłacić mu pięknym za nadobne - a że wyjdzie z tego, co wyjdzie, to inna sprawa :twisted:

A w ócemce Hwarangowie mają zajęcia z rytmiki :lol: Chichram się właśnie z Sun Woo, który chyba lepszy jednakowoż będzie z walce (jakbym widziała niektóre treningi tańca irlandzkiego, w których uczestniczyłam :lol: ). Za to Su Ho radził sobie wcale, wcale :-D

Edit: przygotowania do występu tanecznego Hwarangów trwają - mam reminiscencje z The Full Monty :rotfl:

Edit: Ban Ryu właśnie się uśmiechnął, nie do wiary :mrgreen: tzn. tak szczerze i radośnie, jak nie on. Wszystko za sprawą pewnego listu :mrgreen:

Trzykrotka - Wto 10 Sty, 2017 23:31

Oglądam właśnie scenę siostrzano-braterską numer 2 - nie mogę :rotfl: Biedny Ban Ruy, nie znałam go od tej strony - jako ciężko przestraszony prześladowca seksualny zabił mnie, po prostu zabił. A siostra - Julia to dobra agentka, nic dziwnego, że z Ah Ro się przyjaźnią.
Ah Ro nawet mistrza Hwarangów doprowadziła do - sorry - porobienia się w gatki (wybaczam jednorazowo ten przejaw kibelkowego humoru - żeby mi to było po raz ostatni :bejsbol:

Edit: O-ho, zdaje się, że Sun Woo dał plamę jako brat - "nie pamiętał," że ich matka była niema.

Aragonte - Wto 10 Sty, 2017 23:37

Będzie jeszcze coś równie niskich lotów w ósmym odcinku :bejsbol:
Ale jest też sporo zabawnych dla mnie scen (jeszcze nie obejrzałam do końca, jestem ciągle przy szykowaniu spektaklu, który przybrany tatuś Ban Ryu chce chyba zepsuć, żeby zdyskredytować Hwarangów i zaszkodzić królowej regentce).

Trzykrotka - Wto 10 Sty, 2017 23:46

Uf, no OK, dobrze, że mnie kibelkowo uprzedziłaś :roll:
U mnie już poczatek odcinka i nasi imprezowicze wracają do koszar. Su Ho i Ban Ryu, nie mogę :lol: I proszę, kiedy trzeba, to działają w drużynie. Przeciągają Su Ho ponad murkiem :-D
Edit: karząca ręka sprawiedliwości :mrgreen:

Aragonte - Wto 10 Sty, 2017 23:57

Czterech dźwiga szefa, piąty tylko wachluje - Yeo Wool umie się ustawić :-P

Trzykrotka napisał/a:
Uf, no OK, dobrze, że mnie kibelkowo uprzedziłaś :roll:

Nie do końca kibelkowo, ale poziom żartu podobny :-|

Muszę przyznać, że w tym odcinku najbardziej śledziłam wątek Ban Ryu - miło widzieć, że jest tak ludzki :-D

BeeMeR - Śro 11 Sty, 2017 06:54

A mnie się bardzo podobał odc 2 Hwarangów, szczególnie malarskie ujęcia :serduszkate:

I inne detale, parawany

Ha, poznałam następnego znajomego w tym panu

A ten to mnie bardzo cieszy - jaką ma cudną szmatkę na kukusiu :serce:

A dla wiadomo kogo [*]

Agn - Śro 11 Sty, 2017 07:26

Aragonte napisał/a:

Edit: przygotowania do występu tanecznego Hwarangów trwają - mam reminiscencje z The Full Monty

A co? Zdejmują ciuszki? :twisted: Pewnie nie, bo by było nieobyczajnie. ;)

Aragonte - Śro 11 Sty, 2017 07:54

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Edit: przygotowania do występu tanecznego Hwarangów trwają - mam reminiscencje z The Full Monty

A co? Zdejmują ciuszki? :twisted: Pewnie nie, bo by było nieobyczajnie. ;)

Raczej tańczą pod prysznicem - ogółem odruchowo ćwiczą kroki taneczne, gdzie się da, jak bohaterowie The Full Monty, nawet Ban Ryu :lol:

Trzykrotka - Śro 11 Sty, 2017 08:20

Ban Ryu zasuwający pod kolumienkami tanecznym krokiem to był widok bezcenny. A już zaczęli nazywać go Draco Malfoyem - kiedy się uśmiecha robi się bardzo miły i ludzki.
Proszę, co może uczynić
Spoiler:
jeden chwyt za pośladki

:rotfl:
Myślicie, że to jest ta "zawartość nieodpowiednia dla dzieci"? którą straszą w czołówce? :wink:

Ten przykryty szmatką kukuś na głowie pana doktora też mnie zachwyca. I też bardzo było mi żal tak wczesnej śmierci potencjalnie przesympatycznego bohatera.

Agn - Śro 11 Sty, 2017 08:40

Nie wiem, który to Ban Ryuuuuu! :cry2:
BeeMeR - Śro 11 Sty, 2017 08:47

Trzykrotka napisał/a:
Ten bez grzywki w początkowych odcinkach - tudzież ze stroikiem w pazurki ;)
Jego akurat zapamiętałam, głównego też, reszty nie :P

Nie wiem czy ten obrazek pomoże ;)

Może ten przypomnę:

Trzykrotka - Śro 11 Sty, 2017 09:21

Agn napisał/a:

Dokładnie ten z obrazka BeeMer, taki najbardziej nadęty i wymalowany.

Nie trzeba póki co zapamiętywać nikogo więcej prócz składu sypialni naszego bohatera - a że są w niej Morderca, Król, oraz walczący ze sobą kapitanowie Wisły (niebieski Ban Ryu, zawsze nadęty) i Cracovii (czerwony i zawsze uśmiechnięty Su Ho), to do zapamiętania zostaje jeden, Aramis, którego rozpoznasz niechybnie na pierwszy rzut oka :mrgreen:

BeeMeR - Śro 11 Sty, 2017 09:28

Trzykrotka napisał/a:
walczący ze sobą kapitanowie Wisły (niebieski Ban Ryu, zawsze nadęty) i Cracovii
:rotfl:

Ja miałam jeszcze jedno skojarzenie bollywoodzkie - jak Główny rzucił pannę na pupę z trzymania w pół, to jako żywo Shahrukh stanął mi przed oczyma, rzucający Kajol na pupsko na koniec piosenki Ruk Ja O Dil Diwane :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=ILbAmPbIYlQ

Jestem na wieki skrzywiona bollywoodem, tym starym i jeszcze starszym :twisted:

Aragonte - Śro 11 Sty, 2017 10:36

Trzykrotka napisał/a:
Ban Ryu zasuwający pod kolumienkami tanecznym krokiem to był widok bezcenny.

To właśnie miałam na myśli :rotfl:

Trzykrotka napisał/a:
Proszę, co może uczynić
Spoiler:
jeden chwyt za pośladki

A także danie w pysk przez pannę połączone z czułym pogłaskaniem po policzku :mrgreen:

Trzykrotka napisał/a:
Myślicie, że to jest ta "zawartość nieodpowiednia dla dzieci"? którą straszą w czołówce? :wink:

O, nie zwróciłam uwagi na tę przestrogę :lol: Jest coś takiego?

Trzykrotka - Śro 11 Sty, 2017 10:41

Aragonte napisał/a:

Jest, jest takie "dozwolone od lat" i właśnie wczoraj bardzo się zainteresowałam, czemuż to :-D

Aragonte - Śro 11 Sty, 2017 10:52

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Jest, jest takie "dozwolone od lat" i właśnie wczoraj bardzo się zainteresowałam, czemuż to :-D

No cóż, część żartów faktycznie jest ryzykowna :-P Sposób, w jaki Moo Myung uporał się z rzeźnikiem, też mało pasował do historii dla młodocianych :-P

A rzucisz jakiś cytacik czy link do tego, co piszą o Ban Ryu? On ma potencjał jako bohater i zdecydowanie nie jest Malfoyem.

BeeMeR - Śro 11 Sty, 2017 10:58

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Ja naiwnie myślałam, że chodzi o przelewaną krew, no ale może to i z powodu pupy ;)

Hwarang 3

za mną, ładne to wizualnie, zabawne kiedy trza oraz poważne kiedy trzeba. Podoba mi się - kupionam :banan:
A tak się obawiałam, że nie będę miała na kim oka zawiesić, bo panowie hwarangowie wszyscy jak jeden mąż to tak... eeee... nie moja liga z Mordercą włącznie :P
No ale lekarz :serce:

(tylko mi nie mówcie, że go schowają właśnie na dłużej i nie będę oglądać do końcówki dramy, kiedy wyjaśnią jego związek z królową)

I wielce zły strażnik też mi się podoba znacznie bardziej niż młodzież :mrgreen:

Koń też mi się podoba ;)

Stroje panny się ładnie układają, nic to więc, że ona jakaś z deka nawiedzona mi się wydaje - pasuje do opowiadania pikantnych dykteryjek

Parada była też ładna no i ciekawa w przebiegu i skutkach

Domek lekarza też jest zacny - widziała go w dramalandzie segukowym fefnaście razy i mogę następne tyle :serduszkate:

btw. z powtarzalnych motywów - karesy "brata" i "siostry" co to rodzeństwem nie byli, ale mieli dobrą przykrywkę też już widziałam ostatnio (Jumong ;) ) jak i króla jako drugiego do panny (Klejnot) ale zupełnie inaczej podane i zapewne rozwiązane - jestem więc otwarta na dalsze powtórzenia :mrgreen: i świeże sprawy też :mrgreen:

Trzykrotka - Śro 11 Sty, 2017 11:22

Dekoracje koszarowe są na mur beton wspólne z ML - ktoś nawet na tumblrze wrzucał zdjęcia porównawcze schodów z białą balustradą, po których zbiegał niegdyś Wang So. Technicznie - nie podoba mi się kostium ani fryzura królowej. Te rozpuszczone włosy i poduszka na głowie są brzydkie.
Ktoś porównywał już bratersko-siostrzane stosunki z jakąś dramą z naszą Song Kyo Hye - jak sobie przypomnę tytuł, to napiszę. Podlinkuję co ciekawsze blogi tumblrowe, gdzie piszą o Hwarang.
Widziałaś, jak pieprznymi opowiastkami panna ujęła króla? :lol:

Trzykrotka - Śro 11 Sty, 2017 12:07

Popatrzcie, jaką propozycję dostał Jun Ki :banan: Cieszyłabym się, choć nie z tą panią - ale to i tak na razie tylko do trzymania kciuków
http://www.dramabeans.com...criminal-minds/

BeeMeR - Śro 11 Sty, 2017 12:25

Trzykrotka napisał/a:
Technicznie - nie podoba mi się kostium ani fryzura królowej. Te rozpuszczone włosy i poduszka na głowie są brzydkie.
Mnie się też nie podoba, okropne są te doczepiane włosy :roll: Strzechy niektórych panów też nie :P

Trzykrotka napisał/a:
Widziałaś, jak pieprznymi opowiastkami panna ujęła króla? :lol:
Skoro zasypia po nich jak dziecko to jasne, że chce więcej :rotfl:

Koszar jeszcze nie widziałam, co do mieszkańców pokoju nie mam pewności prócz króla i brata, rozpoznaję kapitanów drużyn piłkarskich ale nie mam pojęcia, kto to Aramis :mysle:
Był przedstawiony jakiś brat przyrodni co to obserwuje - może ten?
Przedstawienie potencjalnych chwatów - Hwarangów przez pannę było tak chaotycznie zmontowane, że nie mam pojęcia który jest czyim synem i po której stronie - dowiem się w trakcie albo wszystko mi jedno :P
A ten domek lekarski to służył m.in. przybranym rodzicom Jang Geum w Klejnocie :mysle:

btw. po tym numerze, który brat wywinął w trakcie parady to powinien paść na kolana przed panną i błagać o wybaczenie, a nie omdleć w ramiona :bejsbol:

BeeMeR - Śro 11 Sty, 2017 12:37

Och, ten mostek, po którym Go Ara dźwiga PSJ też widziałam zylion razyA :mrgreen:

A jaka cudna imprezka flower-boyów była przy świętej studni :rotfl:
Jak to się uroczo ogląda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (Admete, nawet nie włączaj ;) )
Zachwyconam :banan:

Admete - Śro 11 Sty, 2017 12:51

Trzykrotka napisał/a:
Cieszyłabym się, choć nie z tą panią - ale to i tak na razie tylko do trzymania kciuków

Zdecydowanie nie z ta panią. Tylko on mi tam na nikogo nie pasuje tak do końca. Oglądałam kilka sezonów CM.

Trzykrotka - Śro 11 Sty, 2017 13:08

Aramisa poznasz kiedy tylko panowie wejdą do dormitorium :mrgreen: Przypatrz się i powiedz, kogo grał w Heirs (już pisałam, więc zagadka żadna).