Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku
Aragonte - Wto 10 Sty, 2017 22:34
Chichrałam się strasznie, kiedy Sun Woo usiłował zastosować rady Su Ho
Trzykrotka - Wto 10 Sty, 2017 23:06
| Aragonte napisał/a: | Chichrałam się strasznie, kiedy Sun Woo usiłował zastosować rady Su Ho |
Su Ho była naprawdę przekonujący - lata praktyki, ewidentnie A Sun Woo jaki był zadowolony, że tam naturalnie to wyszło
Aragonte - Wto 10 Sty, 2017 23:10
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Chichrałam się strasznie, kiedy Sun Woo usiłował zastosować rady Su Ho |
Su Ho była naprawdę przekonujący - lata praktyki, ewidentnie A Sun Woo jaki był zadowolony, że tam naturalnie to wyszło |
Na pewno lata praktyki i gnębienia siostry - przepraszam, ćwiczenia jej w mierzeniu się z trudnym światem i realiami, przed którymi brat nie może jej osłonić Ale nic się nie bój, siostra Su Ho spróbuje odpłacić mu pięknym za nadobne - a że wyjdzie z tego, co wyjdzie, to inna sprawa
A w ócemce Hwarangowie mają zajęcia z rytmiki Chichram się właśnie z Sun Woo, który chyba lepszy jednakowoż będzie z walce (jakbym widziała niektóre treningi tańca irlandzkiego, w których uczestniczyłam ). Za to Su Ho radził sobie wcale, wcale
Edit: przygotowania do występu tanecznego Hwarangów trwają - mam reminiscencje z The Full Monty
Edit: Ban Ryu właśnie się uśmiechnął, nie do wiary tzn. tak szczerze i radośnie, jak nie on. Wszystko za sprawą pewnego listu
Trzykrotka - Wto 10 Sty, 2017 23:31
Oglądam właśnie scenę siostrzano-braterską numer 2 - nie mogę Biedny Ban Ruy, nie znałam go od tej strony - jako ciężko przestraszony prześladowca seksualny zabił mnie, po prostu zabił. A siostra - Julia to dobra agentka, nic dziwnego, że z Ah Ro się przyjaźnią.
Ah Ro nawet mistrza Hwarangów doprowadziła do - sorry - porobienia się w gatki (wybaczam jednorazowo ten przejaw kibelkowego humoru - żeby mi to było po raz ostatni
Edit: O-ho, zdaje się, że Sun Woo dał plamę jako brat - "nie pamiętał," że ich matka była niema.
Aragonte - Wto 10 Sty, 2017 23:37
Będzie jeszcze coś równie niskich lotów w ósmym odcinku
Ale jest też sporo zabawnych dla mnie scen (jeszcze nie obejrzałam do końca, jestem ciągle przy szykowaniu spektaklu, który przybrany tatuś Ban Ryu chce chyba zepsuć, żeby zdyskredytować Hwarangów i zaszkodzić królowej regentce).
Trzykrotka - Wto 10 Sty, 2017 23:46
Uf, no OK, dobrze, że mnie kibelkowo uprzedziłaś
U mnie już poczatek odcinka i nasi imprezowicze wracają do koszar. Su Ho i Ban Ryu, nie mogę I proszę, kiedy trzeba, to działają w drużynie. Przeciągają Su Ho ponad murkiem
Edit: karząca ręka sprawiedliwości
Aragonte - Wto 10 Sty, 2017 23:57
Czterech dźwiga szefa, piąty tylko wachluje - Yeo Wool umie się ustawić
| Trzykrotka napisał/a: | Uf, no OK, dobrze, że mnie kibelkowo uprzedziłaś |
Nie do końca kibelkowo, ale poziom żartu podobny
Muszę przyznać, że w tym odcinku najbardziej śledziłam wątek Ban Ryu - miło widzieć, że jest tak ludzki
BeeMeR - Śro 11 Sty, 2017 06:54
A mnie się bardzo podobał odc 2 Hwarangów, szczególnie malarskie ujęcia
I inne detale, parawany
Ha, poznałam następnego znajomego w tym panu
A ten to mnie bardzo cieszy - jaką ma cudną szmatkę na kukusiu
A dla wiadomo kogo [*]
Agn - Śro 11 Sty, 2017 07:26
| Aragonte napisał/a: |
Edit: przygotowania do występu tanecznego Hwarangów trwają - mam reminiscencje z The Full Monty |
A co? Zdejmują ciuszki? Pewnie nie, bo by było nieobyczajnie.
Aragonte - Śro 11 Sty, 2017 07:54
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: |
Edit: przygotowania do występu tanecznego Hwarangów trwają - mam reminiscencje z The Full Monty |
A co? Zdejmują ciuszki? Pewnie nie, bo by było nieobyczajnie. |
Raczej tańczą pod prysznicem - ogółem odruchowo ćwiczą kroki taneczne, gdzie się da, jak bohaterowie The Full Monty, nawet Ban Ryu
Trzykrotka - Śro 11 Sty, 2017 08:20
Ban Ryu zasuwający pod kolumienkami tanecznym krokiem to był widok bezcenny. A już zaczęli nazywać go Draco Malfoyem - kiedy się uśmiecha robi się bardzo miły i ludzki.
Proszę, co może uczynić
Myślicie, że to jest ta "zawartość nieodpowiednia dla dzieci"? którą straszą w czołówce?
Ten przykryty szmatką kukuś na głowie pana doktora też mnie zachwyca. I też bardzo było mi żal tak wczesnej śmierci potencjalnie przesympatycznego bohatera.
Agn - Śro 11 Sty, 2017 08:40
Nie wiem, który to Ban Ryuuuuu!
BeeMeR - Śro 11 Sty, 2017 08:47
| Trzykrotka napisał/a: | Nie wiem, który to Ban Ryuuuuu! | Ten bez grzywki w początkowych odcinkach - tudzież ze stroikiem w pazurki
Jego akurat zapamiętałam, głównego też, reszty nie
Nie wiem czy ten obrazek pomoże
Może ten przypomnę:
Trzykrotka - Śro 11 Sty, 2017 09:21
| Agn napisał/a: | Nie wiem, który to Ban Ryuuuuu! |
Dokładnie ten z obrazka BeeMer, taki najbardziej nadęty i wymalowany.
Nie trzeba póki co zapamiętywać nikogo więcej prócz składu sypialni naszego bohatera - a że są w niej Morderca, Król, oraz walczący ze sobą kapitanowie Wisły (niebieski Ban Ryu, zawsze nadęty) i Cracovii (czerwony i zawsze uśmiechnięty Su Ho), to do zapamiętania zostaje jeden, Aramis, którego rozpoznasz niechybnie na pierwszy rzut oka
BeeMeR - Śro 11 Sty, 2017 09:28
| Trzykrotka napisał/a: | | walczący ze sobą kapitanowie Wisły (niebieski Ban Ryu, zawsze nadęty) i Cracovii |
Ja miałam jeszcze jedno skojarzenie bollywoodzkie - jak Główny rzucił pannę na pupę z trzymania w pół, to jako żywo Shahrukh stanął mi przed oczyma, rzucający Kajol na pupsko na koniec piosenki Ruk Ja O Dil Diwane
https://www.youtube.com/watch?v=ILbAmPbIYlQ
Jestem na wieki skrzywiona bollywoodem, tym starym i jeszcze starszym
Aragonte - Śro 11 Sty, 2017 10:36
| Trzykrotka napisał/a: | | Ban Ryu zasuwający pod kolumienkami tanecznym krokiem to był widok bezcenny. |
To właśnie miałam na myśli
| Trzykrotka napisał/a: | Proszę, co może uczynić
|
A także danie w pysk przez pannę połączone z czułym pogłaskaniem po policzku
| Trzykrotka napisał/a: | Myślicie, że to jest ta "zawartość nieodpowiednia dla dzieci"? którą straszą w czołówce? |
O, nie zwróciłam uwagi na tę przestrogę Jest coś takiego?
Trzykrotka - Śro 11 Sty, 2017 10:41
| Aragonte napisał/a: |
O, nie zwróciłam uwagi na tę przestrogę Jest coś takiego? |
Jest, jest takie "dozwolone od lat" i właśnie wczoraj bardzo się zainteresowałam, czemuż to
Aragonte - Śro 11 Sty, 2017 10:52
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte napisał/a: |
Jest, jest takie "dozwolone od lat" i właśnie wczoraj bardzo się zainteresowałam, czemuż to |
No cóż, część żartów faktycznie jest ryzykowna Sposób, w jaki Moo Myung uporał się z rzeźnikiem, też mało pasował do historii dla młodocianych
A rzucisz jakiś cytacik czy link do tego, co piszą o Ban Ryu? On ma potencjał jako bohater i zdecydowanie nie jest Malfoyem.
BeeMeR - Śro 11 Sty, 2017 10:58
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte napisał/a: |
Jest, jest takie "dozwolone od lat" i właśnie wczoraj bardzo się zainteresowałam, czemuż to | Ja naiwnie myślałam, że chodzi o przelewaną krew, no ale może to i z powodu pupy
Hwarang 3
za mną, ładne to wizualnie, zabawne kiedy trza oraz poważne kiedy trzeba. Podoba mi się - kupionam
A tak się obawiałam, że nie będę miała na kim oka zawiesić, bo panowie hwarangowie wszyscy jak jeden mąż to tak... eeee... nie moja liga z Mordercą włącznie
No ale lekarz
(tylko mi nie mówcie, że go schowają właśnie na dłużej i nie będę oglądać do końcówki dramy, kiedy wyjaśnią jego związek z królową)
I wielce zły strażnik też mi się podoba znacznie bardziej niż młodzież
Koń też mi się podoba
Stroje panny się ładnie układają, nic to więc, że ona jakaś z deka nawiedzona mi się wydaje - pasuje do opowiadania pikantnych dykteryjek
Parada była też ładna no i ciekawa w przebiegu i skutkach
Domek lekarza też jest zacny - widziała go w dramalandzie segukowym fefnaście razy i mogę następne tyle
btw. z powtarzalnych motywów - karesy "brata" i "siostry" co to rodzeństwem nie byli, ale mieli dobrą przykrywkę też już widziałam ostatnio (Jumong ) jak i króla jako drugiego do panny (Klejnot) ale zupełnie inaczej podane i zapewne rozwiązane - jestem więc otwarta na dalsze powtórzenia i świeże sprawy też
Trzykrotka - Śro 11 Sty, 2017 11:22
Dekoracje koszarowe są na mur beton wspólne z ML - ktoś nawet na tumblrze wrzucał zdjęcia porównawcze schodów z białą balustradą, po których zbiegał niegdyś Wang So. Technicznie - nie podoba mi się kostium ani fryzura królowej. Te rozpuszczone włosy i poduszka na głowie są brzydkie.
Ktoś porównywał już bratersko-siostrzane stosunki z jakąś dramą z naszą Song Kyo Hye - jak sobie przypomnę tytuł, to napiszę. Podlinkuję co ciekawsze blogi tumblrowe, gdzie piszą o Hwarang.
Widziałaś, jak pieprznymi opowiastkami panna ujęła króla?
Trzykrotka - Śro 11 Sty, 2017 12:07
Popatrzcie, jaką propozycję dostał Jun Ki Cieszyłabym się, choć nie z tą panią - ale to i tak na razie tylko do trzymania kciuków
http://www.dramabeans.com...criminal-minds/
BeeMeR - Śro 11 Sty, 2017 12:25
| Trzykrotka napisał/a: | | Technicznie - nie podoba mi się kostium ani fryzura królowej. Te rozpuszczone włosy i poduszka na głowie są brzydkie. | Mnie się też nie podoba, okropne są te doczepiane włosy Strzechy niektórych panów też nie
| Trzykrotka napisał/a: | Widziałaś, jak pieprznymi opowiastkami panna ujęła króla? | Skoro zasypia po nich jak dziecko to jasne, że chce więcej
Koszar jeszcze nie widziałam, co do mieszkańców pokoju nie mam pewności prócz króla i brata, rozpoznaję kapitanów drużyn piłkarskich ale nie mam pojęcia, kto to Aramis
Był przedstawiony jakiś brat przyrodni co to obserwuje - może ten?
Przedstawienie potencjalnych chwatów - Hwarangów przez pannę było tak chaotycznie zmontowane, że nie mam pojęcia który jest czyim synem i po której stronie - dowiem się w trakcie albo wszystko mi jedno
A ten domek lekarski to służył m.in. przybranym rodzicom Jang Geum w Klejnocie
btw. po tym numerze, który brat wywinął w trakcie parady to powinien paść na kolana przed panną i błagać o wybaczenie, a nie omdleć w ramiona
BeeMeR - Śro 11 Sty, 2017 12:37
Och, ten mostek, po którym Go Ara dźwiga PSJ też widziałam zylion razyA
A jaka cudna imprezka flower-boyów była przy świętej studni
Jak to się uroczo ogląda (Admete, nawet nie włączaj )
Zachwyconam
Admete - Śro 11 Sty, 2017 12:51
| Trzykrotka napisał/a: | | Cieszyłabym się, choć nie z tą panią - ale to i tak na razie tylko do trzymania kciuków |
Zdecydowanie nie z ta panią. Tylko on mi tam na nikogo nie pasuje tak do końca. Oglądałam kilka sezonów CM.
Trzykrotka - Śro 11 Sty, 2017 13:08
Aramisa poznasz kiedy tylko panowie wejdą do dormitorium Przypatrz się i powiedz, kogo grał w Heirs (już pisałam, więc zagadka żadna).
|
|
|