Seriale - Kraina konfucjanizmem płynąca, czyli dramaland - odcinek 7
Agn - Pon 31 Sie, 2015 23:46
| Trzykrotka napisał/a: | | Szkoda, że nikt tego dalej nie tłumaczy. Choć może szkoda tej dramy na tłumaczenie takie jak numer 3 |
Rozumiem, że le koshmarrr?
Pan Brewka wygląda bardzo atrakcyjnie.
| Trzykrotka napisał/a: | | czy do Two Weeks napisy polskie sa pociągnięte tylko do odcinka 11? |
Podpytaj Anaru, do którego odcinka ma napisy, bo chyba po polsku ogląda.
| Trzykrotka napisał/a: | | Jaki fajny LMH |
Baaaardzo. Bardzo ładnie wyglądał na tamtej sesji.
| zooshe napisał/a: | | z powodu długaśnej listy rzewnych makjangów w filmografii |
Rzewnych czego?
| zooshe napisał/a: | | Wiem natomiast, że gdyby mnie zostało pół roku, na pewno nie chciałabym go spędzić w szkolnej ławce. |
A ja nie wiem, czy nie chciałabym wreszcie spełnić swojego marzenia. Bo marzę o studiach i mnie ich brak dręczy. Gdyby to miała być ostatnia rzecz, jaką zrobię przed śmiercią - kto wie? Może to byłby dla mnie dobry kop, by wreszcie to zrobić?
Nie każdy musi się od razu wspinać na Mount Everest.
| Trzykrotka napisał/a: | A w ramach ciekawostki, bo i tak nie ma tego gdzie obejrzeć - kolejną parą w reality show We Got Married będą piękna pani prokurator z TW, prokurator-księżnczka, Shin Shin i ostatnio sekretarka z FFI oraz najmłodszy z kucharzy z Duszki, uroczy Cordon. Różnica wieku w stronę noona romance wynosi 7 lat, po raz pierwszy w historii programu.
Kompletnie ich razem nie widzę, ale ciekawostka to jest. Faktycznie tego chlopaka agencja winduje do gwiazdorstwa. Nie mam zresztą nic przeciwko. |
Właściwie to na czym to reality show polega?
Błagam, nie wysyłajcie mnie do linków z wielgachnymi objaśnieniami i miliardem zdjęć (no chyba że zdjęć Siwona) - tak po łebkach, w jednym-dwóch zdaniach wystarczy.
Na dobranoc - piękny uśmiech... Sędziego? Wampira?
Agn - Wto 01 Wrz, 2015 00:26
PS I głupotka na dziś: http://www.dramafever.com...n-got-too-real/
Większość to przesada, ale jakie ładne gify z LMH i Siwonem.
BeeMeR - Wto 01 Wrz, 2015 07:18
I głupotka scholarowa na dzień dobry:
http://i173.photobucket.c...zpsk8mn6u1d.png
Trzykrotka - Wto 01 Wrz, 2015 09:21
| Agn napisał/a: |
Na dobranoc - piękny uśmiech... Sędziego? Wampira?
|
Wielce treściwa wypowiedź to będzie:
| Agn napisał/a: |
Właściwie to na czym to reality show polega?
Błagam, nie wysyłajcie mnie do linków z wielgachnymi objaśnieniami i miliardem zdjęć (no chyba że zdjęć Siwona) |
Właściwie to mogłabym, bi właśnie Siwon wziął w nim ostatnio udział W pilotażowej chińskiej wersji. A jam się wtedy produkowała z wprowadzeniem w arkana show.
Once again: We Got Married to reality show, w którym parują na stałe osoby z showbiznesu po to, by "zobaczyć, jakby to było, gdyby byli małżeństwem." Ludzie to namiętnie oglądają, komentują. Brali w nim udział między innymi uroczy Jae Rim z naszą premierówną (wklejałam ostatnio filmik, jak robią im seksi fotki, to właśnie do zajawki ich segmentu), nasz kucharz - morderca, zwany sunbae z Sensory Couple z piosenkarką trotową, YongHwa nie wiem z kim, nasza Mróweczka z WaC z kolegą Siwona z SuJU. Teraz pora na śliczną panią prokurator z uroczym kucharzem.

I śliczny Jun Ki na początek dnia
Agn - Wto 01 Wrz, 2015 10:17
Hihihi fakt, buty mają znaczenie. Ale to nie pierwsza drama, gdzie istotne jest, że facet obdarowuje swoją kobietę butami. Buty były ważne w AGD, pojawiły się też w Arang. Co ciekawe - facet na oko najwyraźniej wybiera numerację i zawsze trafia. Och, dramaland.
| Trzykrotka napisał/a: | | Właściwie to mogłabym, bi właśnie Siwon wziął w nim ostatnio udział |
Właśnie dlatego napisałam, że jeśli Siwon, to ok. Kurczę, możliwe, że produkowałaś się, ale za nic nie mogę sobie tego przypomnieć. Mózg już nie ten co kiedyś... pamięć zawodna...
Pewnie jak by Junki wziął w tym udział, to bym obejrzała, choć nie wiem... zależy też od partnerki. Wciąż liczę na dramę z nim i Park Min Young któregoś pięknego dnia. Może się doczekam.
Obrazek cudny. No ale jak na nim taki ładny pan, to jaki ma być obrazek? *filozofuje*
To ja też wam wrzucę kawusię na dobry początek dnia.
Trzykrotka - Wto 01 Wrz, 2015 11:27
| Agn napisał/a: | Co ciekawe - facet na oko najwyraźniej wybiera numerację i zawsze trafia. Och, dramaland.
|
Kiedy kobieta też! Yang Sun wyraźnie dobre kupiła Scholarowi. I pani profesor z AGD także utrafiła, kiedy na nią padło kupowanie
U nas natomiast pokutuje przesąd, że tej drugiej osobie butów się nie kupuje: bo ona/ona odejdzie. Trzeba za buty zapłacić, choćby złotówkę
Agn - Wto 01 Wrz, 2015 11:48
| Trzykrotka napisał/a: | | Kiedy kobieta też! Yang Sun wyraźnie dobre kupiła Scholarowi. I pani profesor z AGD także utrafiła, kiedy na nią padło kupowanie |
Tyż prowda!
| Trzykrotka napisał/a: | | U nas natomiast pokutuje przesąd, że tej drugiej osobie butów się nie kupuje: bo ona/ona odejdzie. Trzeba za buty zapłacić, choćby złotówkę |
Naprawdę? Ja znam tylko przesąd, że za nóż trzeba zapłacić i nie należy wręczać pustego portfela, musi być w środku choćby grosz. Z pustym portfelem to wiadomo - żeby nie pozostał pusty. Ale o co chodzi z nożem nie wiem.
Agn - Wto 01 Wrz, 2015 12:00
Jestem po 6tce Angry mom - dzieje się! Angry mom narozrabiała, więc do szkoły została wezwana jej "matka", prosto z podróży zagranicznej (nigdzie nie pojechała, to był tylko kit, by nie wzywać rodziców do szkoły). Piękna scena! Później obstrykam, coś mi się dzieje z kompem i odtwarzacz nagle stwierdził, że dobrze jest się wieszać ilekroć pani i władczyni czegoś od niego chce - np. capsa.
Poza tym angry mom władowała się do mieszkania dyrektora i myszkuje mu po rzeczach. Znalazła rzecz arcyciekawą i dla niej interesującą, jako że w tajemniczej przesyłce wyłapała test ciążowy i liścik z pogróżkami. Nie wiem, czy był podpisany, ale zapewne wyłapie, że napisała to "samobójczyni" - ploty x śmierć dziewczyny x jej ciąża = będziemy obserwować dyrektora Do.
Trzykrotka - Wto 01 Wrz, 2015 12:16
O-o-o, faktycznie dzieje się! Zdawaj relację na bieżąco
BeeMeR - Wto 01 Wrz, 2015 15:18
| Trzykrotka napisał/a: | Właściwie to mogłabym, bi właśnie Siwon wziął w nim ostatnio udział | Ja chcę linki i milion zdjęć!
| Trzykrotka napisał/a: | | Yang Sun wyraźnie dobre kupiła Scholarowi. | Ona mogła spokojnie jego poprzednie obadać jak był nieprzytomny i wybrać dobre. Z kolei on po prostu ma oko i nabył dobre i już
i głupotki scholarowe:
https://farm1.staticflickr.com/775/20437046213_f1eb9dd823_o.jpg
https://farm1.staticflickr.com/703/20870662678_e5c8ee5e73.jpg
BeeMeR - Wto 01 Wrz, 2015 17:42
Odnośnie Scholara 15
zapomniałam wcześniej nadmienić, że po prostu uwielbiam jak ktoś najpierw czymś rzuca, strzela z łuku itp. (tu: rzut trójzębem) a dopiero potem wybiega zza węgła
zooshe - Wto 01 Wrz, 2015 18:56
Nowa zajawka SWP tym razem z Siwonem
http://www.dramabeans.com...s-second-leads/
Trzykrotka - Wto 01 Wrz, 2015 20:19
| BeeMeR napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | Właściwie to mogłabym, bi właśnie Siwon wziął w nim ostatnio udział | Ja chcę linki i milion zdjęć! |
A proszę cię bardzo Tu jest pierwszy odcinek, od pewnego momentu z napisami.
https://www.youtube.com/watch?v=yIRbNZhqI4I
Dziewczyna piękna (jakaś chińska top modelka), a panowie udzielający Siwonowi rad, to koledzy z SuJu, którzy brali wcześniej udział w WGM
Odcinek 2
https://www.youtube.com/watch?v=ToRyPwdnyho
Odcinek 3
https://www.youtube.com/watch?v=8Mcy_Krgb0c
i dalsze są obok.
I jaki teaser SWB! Umarłam i jestem w niebie
Ale ja mam z nim tak, że mogę po prostu siedzieć i gapić się maślanymi oczami, nawet nie czytając napisów.
Jak on ślicznie tę dramę ogląda
| BeeMeR napisał/a: | i głupotki scholarowe: |
Przy tej "czy dobrze wyglądam?" po prostu zeszłam
| BeeMeR napisał/a: |
zapomniałam wcześniej nadmienić, że po prostu uwielbiam jak ktoś najpierw czymś rzuca, strzela z łuku itp. (tu: rzut trójzębem) a dopiero potem wybiega zza węgła |
Nie kpijcie sobie, koleżanko Dyć on mógł im z korkowca nad uchem strzelać, a nie zauważyliby, tak byli zajęci kwestią: ciachnie-nie ciachnie. Wybiegł, ustawił się i cisnął trójzębem - wielce precyzyjnie, muszę przyznać.
Admete - Wto 01 Wrz, 2015 20:22
Ten mój japoński serial 37.5 No Namida oglądam bardzo powoli, bo napisy się powoli pojawiają. Ostatnio tez coś nie było nowego odcinka. Mam nadzieję, że nadal będa wrzucać, bo się wciągnęłąm i jestem ciekawa, co będzie dalej z Momoko, Asahina-san i resztą.
BeeMeR - Wto 01 Wrz, 2015 21:13
| Trzykrotka napisał/a: | Przy tej "czy dobrze wyglądam?" po prostu zeszłam | Ja też
| Trzykrotka napisał/a: | | Dyć on mógł im z korkowca nad uchem strzelać, a nie zauważyliby, tak byli zajęci kwestią: ciachnie-nie ciachnie. Wybiegł, ustawił się i cisnął trójzębem - wielce precyzyjnie, muszę przyznać. | I dopiero cisnąwszy zakręt brał, jasne
Siwon bardzo sfaceciał
Za linki
Najpierw jednak się zascholaruję korektowo
Jak sługa ładnie martwił się o giseang, KSY też, a YS pięknie pilnuje drzwi żeby jej ledwo żywy wampir nie uciekł
Trzykrotka - Wto 01 Wrz, 2015 22:11
Zaciekawiłam się tym WGM i z Gosią oglądamy właśnie. Na szczęście są napisy na YT.
Pierwsza i najtrudniejsza rzecz dla mnie, to przestać się gapić na Siwona
Druga: Liu Wen jest strasznie podobna do Shin Min Ah i aż mi się nagle zachciało, żeby Siwon zagrał z naszą Arang. Byliby piękną parą
Trzecia: fakt, Siwon niesamowicie sfaceciał
Czwarta: bardzo fajnie mówi po angielsku.
Obejrzałyśmy odcinek 1 (państwo się poznają) i odcinek 5 (są na skraju zerwania programu przed czasem, bo się nie dogadują). I to są odcinki bardzo dające do myślenia na temat różnic mentalnych, kulturowych i wszelakich.
Pierwsze, co się rzuca w oczy przy pierwszym odcinku, to gigantyczne, totalne skrępowanie. Szok. Przepiękna dziewczyna bardzo bywała w świecie. Przystojny, obyty facet, jakby nie było - koło 30. I totalnie nie potrafią wyjść poza kilka skrępowanych spojrzeń, sztywnej rozmowy i omijania się wzrokiem. Nie na próżno dodali do tego odcinka trzech SuJu, dla rozluźnienia atmosfery (alert! Będzie Przeklęta Piosenka! )
Odcinek 2, próby przełamania lodów przez naukę tanga, potem rozmowę po angielsku. Ja wiem, ze to wszystko dzieje się pod okiem kamery, że pewnie jakoś tam jest wyreżyserowana, ale to się rzuca w oczy, że tę swoją prywatną osobistą intymną sferę Azjaci mają naprawdę największą na świecie. To jest bardzo ciekawe: dwójka pięknych, młodych, sławnych, która wyznaje, że nie byli jeszcze w związku. I najzwyczajniej w świecie - wstydzi się. Dziewczyna nie jest w stanie w tangu przytulić się do Siwona całym ciałem, nawet policzkiem do policzka. O rany... to się naprawdę ciekawie ogląda, nie dla programu-programu, tylko tego, co się dzieje między słowami.
Aragonte - Wto 01 Wrz, 2015 22:39
Trzykrotko, dopiero teraz włączyłam sobie Duszkę nr 3 z Twoimi napisami. Nie wiem, czy wiele poprawię, bo od razu włączył mi się tryb: ooo, jak fajnie się ogląda, wszystko rozumiem i jak dobrze mi się to czyta
Może coś mi się rzuci w oczy, może nie, w razie czego podeślę poprawki.
A na razie oglądam i się cieszę
Jak ex-Duszyca ładnie śpiewa
BeeMeR - Wto 01 Wrz, 2015 22:39
| Trzykrotka napisał/a: | | O rany... to się naprawdę ciekawie ogląda, nie dla programu-programu, tylko tego, co się dzieje między słowami. | Teraz to już z ciekawości na pewno obejrzę w wolnym czasie
| Cytat: | Pierwsza i najtrudniejsza rzecz dla mnie, to przestać się gapić na Siwona | To nie przestawaj
| Aragonte napisał/a: | ooo, jak fajnie się ogląda, wszystko rozumiem i jak dobrze mi się to czyta | Mnie się też świetnie ogląda dramy/filmy z Trzykrotkowymi napisami i Agn
Aragonte - Wto 01 Wrz, 2015 23:05
Ooo, umknęło mi, że Duszyca robiła kimchi z dodatkiem coli - muszę spróbować, jak smakuje
Agn - Wto 01 Wrz, 2015 23:22
| BeeMeR napisał/a: | | Ona mogła spokojnie jego poprzednie obadać jak był nieprzytomny i wybrać dobre. Z kolei on po prostu ma oko i nabył dobre i już |
To pewnie jedna z tych wampirzych supermocy.
A skoro mowa o wampirach, to nie będę czekała na koniec posta, tylko od razu wlepię btsy.
Ta druga fajna. Z pierwszą chyba nie załapałam dowcipu.
Urocza zapowiedź. Siwon tak wygląda, że... o rrrrrrany... No jak tu nie mieć second lead hardcore syndrome, skoro:
a) Siwon wygląda TAAAAAAAKKK...
b) Morderca Puchatych Króliczków ma coś tak niesmacznego na głowie, że jak pragnę zdrowia, niech ktoś zbawi ludzkość i zastrzeli jego stylistę.
| Trzykrotka napisał/a: | I jaki teaser SWB! Umarłam i jestem w niebie
Ale ja mam z nim tak, że mogę po prostu siedzieć i gapić się maślanymi oczami, nawet nie czytając napisów.
Jak on ślicznie tę dramę ogląda |
Przesuń się krzynę, siądę sobie obok, albowiem względem teasera mam podobne uczucia, a Siwonowi wyglądającemu TAAAAAAAKKKK nie powiem nigdy w życiu "nie" (i tylko głupia female lead to zrobi, czego zapewne za zarazę nie pojmę).
| Trzykrotka napisał/a: | | Pierwsza i najtrudniejsza rzecz dla mnie, to przestać się gapić na Siwona |
Moja droga, pozwól, że z punktu widzenia mego wieloletniego doświadczenia udzielę ci rady, jak sprawić, by twe życie stało się łatwiejsze. Otóż pogódź się z faktem, że nie jesteś avengersem, superwoman, catwoman, extrawoman, wonderwoman i każdą inną zdolną do cudów woman. Przyjmij na klatę, że rzeczy niemożliwe stają się rzeczywistością wyłącznie w kreskówkach, więc nie zawracaj sobie głowy nieudolnymi próbami dokonania tego, czego dokonać się nie da i zwyczajnie skup się na Siwonie.
| Trzykrotka napisał/a: | | Czwarta: bardzo fajnie mówi po angielsku. |
Owszem. Przy oblewaniu zimną wodą już ładnie mówił. Aż miło posłuchać, jak przemawia Koreańczyk... i rozumiesz, co on mówi. Awwww!!!
| Trzykrotka napisał/a: | | (alert! Będzie Przeklęta Piosenka! ) |
No nnnnieeeee...
| Aragonte napisał/a: | | Duszyca robiła kimchi z dodatkiem coli |
ŻE JAK?!!!
Aragonte - Wto 01 Wrz, 2015 23:30
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Duszyca robiła kimchi z dodatkiem coli |
ŻE JAK?!!! |
No, doprawiała kimchi colą - zamiast cukru, jak rozumiem.
I w tej dramie, i w Midnight Diner próbuję rozgryźć przepisy
BTW obejrzałam siódemkę Nocnej Restauracji i nieco ubawiłam się końcówką odcinka
Admete, jest tam pan w sam raz dla nas - Detektyw widzący duchy jako czterdziestoletni właściciel kafejki, bardzo atrakcyjny, trzeba mu przyznać
Agn - Wto 01 Wrz, 2015 23:37
| Aragonte napisał/a: | | No, doprawiała kimchi colą - zamiast cukru, jak rozumiem. |
Ehm... ja chyba sobie daruję. Nie chcę syfu w moim przepysznym kimchi.
Aragonte - Wto 01 Wrz, 2015 23:43
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | No, doprawiała kimchi colą - zamiast cukru, jak rozumiem. |
Ehm... ja chyba sobie daruję. Nie chcę syfu w moim przepysznym kimchi. |
No, może jako dosmaczacz - oprócz pewnej ilości cukru.
Sprawdzę na pojedynczym słoiku
BeeMeR - Wto 01 Wrz, 2015 23:48
Skończyłam 15 Scholara, jestem w połowie 16 i pora mi spać natychmiast
| Aragonte napisał/a: | Detektyw widzący duchy jako czterdziestoletni właściciel kafejki, bardzo atrakcyjny, trzeba mu przyznać | Kusisz
Trzykrotka - Śro 02 Wrz, 2015 00:01
Do Midnight Restaurant trzeba kusić z całych sił, bo to cudna drama. I ludzie i jedzenie i odcinki po 30 minut
Wczoraj zassałam jeszcze ciekawszą czasowo: odcinki mają po 15 minut Ji Sub i Ji Won, ale ta z Heirs, która grała Yoo Rachel, małpę, narzeczoną Kim Tana. Tytuł: One Sunny Day.
W WGM okazałam się kobietą, a nie super-kobietą i gapiłam się na Siwona. Inaczej się nie dało. Dooglądam odcinek 5 z napisami.
Jej, Duszka jest cudna! Robię napisy z radością, mimo ilosci dialogów. Przy autokorekcie wywalam głownie wszystkie okrzyki wyrażające emocje, których jest tam co niemiara, a na angielski tłumaczą to jak leci. Jeśli dobrze się ogląda, to jestem zachwycona
|
|
|