To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne II

Admete - Wto 28 Mar, 2017 21:08

A to w takim razie obejrzę.
Caitriona - Wto 28 Mar, 2017 23:04

Mam nadzieję, że będzie Ci się podobało :wink:
Cathie - Wto 28 Mar, 2017 23:10

A ja oglądam ostatnio "Lucyfera".
Caitriona - Wto 28 Mar, 2017 23:13

Fajny, prawda? Oglądałam na bieżąco i miałam uciechę z każdego odcinka. Tom Ellis jest cudny.
Cathie - Wto 28 Mar, 2017 23:15

Caitriona napisał/a:
Tom Ellis jest cudny.

Zwłaszcza z ogniem w oczach. :wink:

Caitriona - Wto 28 Mar, 2017 23:17

Cytat:
Zwłaszcza z ogniem w oczach

Mnie wystarcza jego głos :-P

Cathie - Wto 28 Mar, 2017 23:20

Dla każdego coś dobrego. :D
Caitriona - Wto 04 Kwi, 2017 21:10

W Line of Duty nastąpił zwrot akcji, choć tego trzeba było się spodziewać. Zobaczymy co będzie dalej. Dobrze się to ogląda.

Prime Suspect 1973, nie wiem co będzie po ostatniej scenie?
Spoiler:
Czy ktoś z tych osób w banku przeżyje?

Natomiast końcówka najnowszego Broadchurch mnie zasmuciła...

Admete - Wto 04 Kwi, 2017 21:40

Bardzo smutna końcówka :( Tez się zastanawiam jak zakończa Prime suspect. Na pewno złapali niewłaściwą osobę.
Caitriona - Wto 04 Kwi, 2017 21:47

To jest ostatnia seria Broadchurch, prawda? Jeśli tak, to szkoda.
Admete - Śro 05 Kwi, 2017 07:14

Podobno ostatnia. Bardzo dobra. Mam nadzieję, że tym razem przestępca zostanie ukarany.
Caitriona - Śro 05 Kwi, 2017 08:28

Admete napisał/a:
Mam nadzieję, że tym razem przestępca zostanie ukarany.

Ja również. Choć póki co nie mam żadnego pojęcia kto jest winny...

Admete - Śro 05 Kwi, 2017 08:40

Raczej nie ten, którego aresztowano.
Caitriona - Śro 05 Kwi, 2017 08:55

Też jestem tego zdania, facet jest natrętny, ale chyba nie chce źle. Ten taksówkarz i były mąż jakoś tak mi się nie podobają, możne jeden z nich :mysle:
Admete - Śro 05 Kwi, 2017 10:21

A może to grupa? Podobny sposób działania, ale różne osoby?
milenaj - Czw 06 Kwi, 2017 10:46

Ostatni sezon. Szkoda.

Ale bardzo dobrze się ogląda, wczoraj nadrobiłam dwa zaległe odcinki. :)

Caitriona - Pią 07 Kwi, 2017 13:12

Końcówka Prime Suspect mnie rozczarowała. Jakoś tak po łebkach, nie takiego motywu morderstwa się spodziewałam. Ale i tak oglądało mi się ten serial dobrze.
Admete - Wto 11 Kwi, 2017 19:23

Caitriona ulżyło mi, jak się okazało co z Markiem. Mimo ponurego tematu w serialu jest taki kostyczny humor - jak Miller udzielała Hardy'emu rad rodzicielskich w czasie śniadania :lol: Oni powinni zamieszkać razem, wychowywać dzieci, pracować a seks mogą uprawiać z innymi ;) A jak Hardy się wkurzył na tych kolesi, co prześladują jego córkę :oklaski:
Caitriona - Wto 11 Kwi, 2017 22:09

Admete napisał/a:
Caitriona ulżyło mi, jak się okazało co z Markiem

Mnie również! Zal mi go było niesamowicie. Ja rozumiem jego żonę, jej żal jest tak samo ogromny, ale kobieta w takich sprawach bardzo często wydaje się silniejsza: ma dwie córki i na nich musi się skupić. A on ma poczucie nie tylko że stracił syna, ale co gorsze że go nie obronił, nie ustrzegł. On się zamęczał jeszcze tym, że w tym czasie kiedy ginął jego syn, on był w pobliżu z drugą kobietą... Mam nadzieję, że stanie na nogi. Ma dla kogo.

Admete napisał/a:
jak Miller udzielała Hardy'emu rad rodzicielskich w czasie śniadania :lol: Oni powinni zamieszkać razem, wychowywać dzieci, pracować a seks mogą uprawiać z innymi ;) A jak Hardy się wkurzył na tych kolesi, co prześladują jego córkę :oklaski:

I jeszcze jak jej walnął, że bycie miły się nie opłaca i że z tym kończy :mrgreen: Uwielbiam ich.

I nadal nie wiem kto jest lokalnym zboczeńcem. Pokazali wszystkich w takim świetle, że to może być każdy z nich :mysle:

Admete - Śro 12 Kwi, 2017 07:12

Caitriona napisał/a:
I jeszcze jak jej walnął, że bycie miły się nie opłaca i że z tym kończy

I jej mina na takie dictum :lol:

Tez nie mam pojęcia. Może jednak ten młody z fabryczki?

milenaj - Pią 14 Kwi, 2017 09:40

Dzisiaj nadrobię "Broadchurch". Plan na wieczór mam. :)
Ania Aga - Nie 16 Kwi, 2017 15:09

W telewizji wp w niedzielę o 21 jest nadawany serial "Śmierć pod palmami" - bardzo dobry kryminał detektywistyczny w egzotycznej scenerii. Taki w stylu Agathy Christie, trochę staroświecki. Żadne tam skandynawskie mroki.
Akaterine - Pon 17 Kwi, 2017 14:38

Angielski tytuł - Death in Paradise. Potwierdzam, bardzo fajny i relaksujący kryminał w klasycznym angielskim stylu :mrgreen: . Choć wolałam pierwszego inspektora od jego następcy.

A jeżeli kogoś ekscytuje ekranizacja powieści o Cormoranie Strike'u (mnie tak :excited: ) to na imdb można już zobaczyć obsadę:
http://www.imdb.com/title/tt4276618/?ref_=nv_sr_1
Ciekawe jest to, że - jak wynika ze strony - każda część dostanie swój sezon, dostępna jest obsada do 1 i 3 części, a na youtube jest nagranie z planu, na którym widać, jak Strike wybiega z samochodu w rodzinnej miejscowości Robin, co wskazuje, że kręcą już trzecią część:
https://www.youtube.com/watch?v=wDMecINR6UI

A wiążąc te dwa seriale - Lulę Landry gra aktorka, którą widziałam właśnie w Death in Paradise, gdzie również grała modelkę. Już wtedy pomyślałam, że ze względu na urodę pasowałaby do tej roli :) .

Caitriona - Pon 17 Kwi, 2017 17:22

Fajna obsada, aktorka grająca Lulę jest bardzo ładna.
milenaj - Pon 17 Kwi, 2017 17:23

Na półce nadal nieprzeczytana pierwsza część. Powinnam przestać kupować książki. :(

Z braku pomysłu i w sumie po nieprzespanej nocy oglądam "Kości" sezon 1 :)

Na piątym sezonie zakończyłam i pewnie nie wrócę ale fajne były pierwsze odcinki. :)