To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - "A droga wiedzie w przód i w przód..."

praedzio - Pon 15 Lis, 2010 19:25

Staaaare jak świat... ;) Pewnie trenował do roli Conana. Bogu dzięki, że jej nie dostał. :lol:
BeeMeR - Pon 15 Lis, 2010 19:35

6x08 też mi się podobał bardzo, ogólnie seria też, tylko pierwszy i któryś tam późniejszy odcinek mi nie podszedł, bo mi nowa rodzinka nie bardzo pasi, ale teraz był powrót do tego, co lubimy: chłopaki w centrum akcji, nowa, ciekawa upiora do zabicia, dalszy kroczek w kwestii duszy Sama - coś mi się wydaje, że ją dopiero na koniec sezony odzyskają.
Pies Lucky - cudny! :serce:
też wolę jak strzelają do "ludzi", niż bezbronnych zwierząt.
Dean snajper pięknie się prezentował, choć chyba bardziej mierzył niż strzelał :P
Sam też ładnie tu wyglądał, zgadzam się ze zdaniem Anaru :mrgreen:

Agn - Pon 15 Lis, 2010 20:08

Och, to ujęcie na Deana-snajpera sprawiło, że rozmiękłam na krzesełku. :mrgreen:
Ciekawa jestem, jak się chłopaki zabiorą do swojego najnowszego zadania - odzyskać brata Deana. Choć mnie łaził po łbie pomysł, że Sam sam sobie odbuduje duszę przez dobrze wykonywaną robotę.
Choć to pewnie ciut świętoszkowato by brzmiało jak na Winchesterów... :mysle:

Admete - Pon 15 Lis, 2010 20:38

Cytat:
Choć mnie łaził po łbie pomysł, że Sam sam sobie odbuduje duszę przez dobrze wykonywaną robotę.

Serio miałam podobne mysli. Mam wrażenie, że nie tyle dmon odda dusze Samowi, co Sam ją w sobie własnym wysiłkiem niejako odtworzy. Na nowo zdobędzie człowieczeństwo. Mnie by się to podobało.

Deanariell - Wto 16 Lis, 2010 02:28

Admete napisał/a:
Serio miałam podobne mysli. Mam wrażenie, że nie tyle dmon odda dusze Samowi, co Sam ją w sobie własnym wysiłkiem niejako odtworzy. Na nowo zdobędzie człowieczeństwo. Mnie by się to podobało.

Zobaczymy czy amerykańscy scenarzyści wpadną na podobny pomysł. ;)

Obejrzałam przedtem w końcu ten najnowszy odcinek. To trochę niepokojące, że "odmieńcy" szykują się jak do wojny... :shock: :mysle: Zgadzam się z Admete, że to gorsze niż apokalipsa. Jeśli stwory zaatakują masowo i w sposób zorganizowany... ciężko będzie ludziom przeżyć. ;) Winchesterowie nie uratują wszystkich. Chociaż nie sądzę, żeby zgładzenie ludzkości było celem tych "zbrojeń" - w końcu przecież nie mogą się całkiem obyć bez "pożywienia". :roll: :-P

Historia Szczęściarza mnie trochę zasmuciła, przywiązał się biedak do rodziny, bronił jej, a tu znowu musiał trafić na ulicę... :( Nie dziwię się kobiecie, że przeraziła się nieco i nie chciała z nim rozmawiać (w końcu wyżerał ofiarom serca), mimo wszystko było mi żal stworzenia, dzielny był w sumie. Dobrze, że chłopcy nie musieli go zabijać... Taaaaaa... Już nigdy nie spojrzę na swojego psa tak samo, może on też jest u nas takim "gościem"? :mysle: :-P :lol: Annarielka zaczyna wyciągać do niego rączki i cieszyć się, kiedy go widzi. A Hunter najchętniej by ją zalizał, gdybyśmy do tego dopuścili. :mrgreen:

"Nowy" Sam rzeczywiście jest momentami rozbrajający (zwłaszcza od kiedy postawił na szczerość). :rotfl: "Ja bym nas wystawił" - i to spojrzenie Deana... :rotfl:

Anaru - Wto 16 Lis, 2010 11:15

Deanariell napisał/a:
Nie dziwię się kobiecie, że przeraziła się nieco i nie chciała z nim rozmawiać (w końcu wyżerał ofiarom serca)

I w końcu zeżarł jej partnera ;)
Tez się mimo wszystko nie dziwię...

Jakaś wojna musi być, bo z kim by walczyli w ogólnym znaczeniu. ;) Jak nie demony, to insze stwory. Jeszcze mnie te dziewczynki w wampirskich wizjach frapują, powinni chyba pociągnąć jakoś temat. Bo chyba nie było na razie wyjaśnienia? :mysle:

Admete - Wto 16 Lis, 2010 15:46

To dziewczynki to może być tylko taki poetycki elemeny wizji. Potwory mają zamiar przemienić ludzi.
Admete - Śro 17 Lis, 2010 20:13

Sprawdźcie kiedyś czy tu się da oglądać serial:

http://www.cucirca.com/20...natural-online/

Deanariell - Śro 17 Lis, 2010 20:25

Anaru napisał/a:
I w końcu zeżarł jej partnera

Mała strata. :P Takiego ochlaptusa, to sama rzuciłabym wilkołakom na pożarcie. :roll: Szczęściarz jedynie wykonał czarną robotę i zapewne oddał jej tym przysługę. Mimo wszystko i tak bałabym się z nim mieszkać, chociaż dość sympatyczny się okazał (naturalnie nie dla wrogów). ;)

Anaru napisał/a:
Jeszcze mnie te dziewczynki w wampirskich wizjach frapują, powinni chyba pociągnąć jakoś temat. Bo chyba nie było na razie wyjaśnienia?

Nie, nie było. Mnie też to zastanawia - któryś ze stworów powiedział zresztą, że nawet on miał matkę, co daje ciekawe pole do rozmyślań.

I taka wizja mnie naszła: mali Winchesterowie rozmawiają z ojcem -
- Tato, a skąd się biorą potwory? :-P
- Eeeeeee... wytłumaczę wam jak dorośniecie. :lol:
Admete napisał/a:
Potwory mają zamiar przemienić ludzi.

Ale wszystkich przecież przemienić nie mogą, bo co by wtedy jedli? :mysle: No i co z tym Czyśćcem, hmmmm... ;)

Caroline - Czw 18 Lis, 2010 20:16

Widziałyście to: Amerykański serial składa hołd "Archiwum X" Jest fragment z czołówką, bardzo fajną :)

(Przepraszam, jeśli to info od czapy, nie czytałam poprzednich wiadomości ze strachu przed spoilerami.)

Admete - Czw 18 Lis, 2010 20:22

Normalnie cudności :D Twórcy Spn słyną z umiejętnych nawiązań i wykorzystywania kontekstów. Do Archiwum nawiazywano w tym serialu już wiele razy, ale jeszcze nigdy aż tak wyraźnie i w tak rozbudowany sposób. Co do AX to podczas oglądania ostatniego odcinka Castle, pomyślałam, ze AX jest juz kanonem po wieki wieków. Tekst Ricka o tym, że nie każe Beckett ufarbowac włosów na rudo i mówić do siebie "Mulder" ;)

Caroline ty oglądasz Spn?

Caroline - Czw 18 Lis, 2010 21:34

Oglądam :) Tylko zawsze z opóźnieniem, więc już się na bieżące komentarze nie łapię :D
Admete - Czw 18 Lis, 2010 21:58

A szkoda. Chętnie bym poczytała twoje :) Zawsze możesz komentowac później.
Caroline - Czw 18 Lis, 2010 22:02

Będę oglądać hurtem :) Może w ten weekendzik. (Strasznie mnie irytuje czekanie tydzień na odcinek. Teraz tak się męczę z Good Wive i Dexterem, bo skusiłam się na oglądanie zanim seria się skończyła ;) )
Agn - Czw 18 Lis, 2010 22:04

Właśnie, nie widzę problemu w tym, by twoje komentarze pojawiały się potem w dyskusji. Ja tak czasami robię, jak mam opóźnienia i zawsze się dziewczyny cieszą, że coś naskrobałam. Nawet jeśli zawartość merytoryczna wpisu osiąga głębię kałuży. :lol:
Caitriona - Pią 19 Lis, 2010 17:33

Caroline napisał/a:
Amerykański serial składa hołd "Archiwum X" Jest fragment z czołówką, bardzo fajną

Świetne!! Czołówka powalająca :D Nie mogę się doczekać!

Anaru - Pią 19 Lis, 2010 23:43

Czołówka cudna, jako była wielbicielka Archiwum X też już przebieram nogami z niecierpliwości :mrgreen: . To ten jutrzejszy?
Agn - Sob 20 Lis, 2010 09:51

No, wreszcie mi zadziałał ten filmik. Świetne! Wstęp... i napisy początkowe - wg mnie ekstra. I widzę, że nie tylko wg mnie.
Faktem jest, że TXF to już klasyka. Nawiązań do Muldera i Scully pełno. Nawet w pierwszym odcinku pierwszej serii SPN już się pojawiło - pamiętacie? Na moście? Dean do policjantów wypalił "Agencie Mulder, agentko Scully..." :lol:
Zresztą już polewali z TXF w odcinku ze sławetnym blablabla - przez niego nie mogę się przestać śmiać, ilekroć słyszę Christa De Burgha. :lol:

Fibula - Sob 20 Lis, 2010 10:13

Agn napisał/a:
Nawiązań do Muldera i Scully pełno. Nawet w pierwszym odcinku pierwszej serii SPN już się pojawiło - pamiętacie? Na moście? Dean do policjantów wypalił "Agencie Mulder, agentko Scully..." :lol:

Obejrzałam wczoraj w tv pierwszy odcinek, więc nawet wiem, o czym piszesz ;) . Dlaczego do tej pory nie byłam świadoma, że Dean to Alec vel Ben z Dark Angel? :mysle:

Admete - Sob 20 Lis, 2010 10:40

Nie mam pojęcia, dlaczego nie byłas świadoma ;) Zaraz zadzwonię do Rielli z pytaniem, czy do mnie przyjdzie, czy też mam ogądac sama...
Deanariell - Sob 20 Lis, 2010 15:43

Admete napisał/a:
Zaraz zadzwonię do Rielli z pytaniem, czy do mnie przyjdzie, czy też mam ogądac sama...

Może jednak poczekasz do jutra? ;)
Fibula napisał/a:
Obejrzałam wczoraj w tv pierwszy odcinek

Fibulo, czy to oznacza, że właśnie zaczęłaś oglądać SPN pierwszą serię? ;) :cheerleader2: Jeśli tak, to czekamy na świeże opinie, ale jeśli nie lubisz spiolerów, to bądź ostrożna w tym wątku, bo nam się zdarzają. :P
Fibula napisał/a:
Dlaczego do tej pory nie byłam świadoma, że Dean to Alec vel Ben z Dark Angel?

No widzisz jak to SPN uświadamia ludzi. :mrgreen: Czyli to dobrze, czy źle, że tak jest? :P

Sofijufka - Sob 20 Lis, 2010 16:19

Dean jest dojrzalszy fizycznie [a i psychicznie jesli chodzi o postać] od Bena...
Fibula - Sob 20 Lis, 2010 19:28

Deanariell napisał/a:
Fibula napisał/a:
Obejrzałam wczoraj w tv pierwszy odcinek

Fibulo, czy to oznacza, że właśnie zaczęłaś oglądać SPN pierwszą serię? ;) :cheerleader2: Jeśli tak, to czekamy na świeże opinie, ale jeśli nie lubisz spiolerów, to bądź ostrożna w tym wątku, bo nam się zdarzają. :P

Ano zaczęłam, skoro okazja sama pchała się w ręce. :mrgreen: Z opiniami na razie będzie marnie, bo oglądanie w tv oznacza jeden odcinek tygodniowo. Nie wiem, czy wytrzymam tak mordercze tempo ;) . A spoilery będę skrzętnie omijać, bo choć pamięć mam jak rzeszoto i najprawdopodobniej zapomnę, o czym piszecie, zanim dojdę do szóstego sezonu, nie zamierzam ryzykować.
Deanariell napisał/a:
Fibula napisał/a:
Dlaczego do tej pory nie byłam świadoma, że Dean to Alec vel Ben z Dark Angel?

No widzisz jak to SPN uświadamia ludzi. :mrgreen: Czyli to dobrze, czy źle, że tak jest? :P

Bardzo dobrze :) . Tu wygląda poważniej niż w DA, no i słucha odpowiedniej muzyki. Krótko mówiąc: miał dobre wejście. :wink:

Admete - Sob 20 Lis, 2010 19:47

Fibulo zawsze można zaradzić na problem telewizyjny ;) Trzymam kciuki, żeby ci sie spodobało :)
Eeva - Sob 20 Lis, 2010 19:51

Nowy odcinek cudny!
Za każdym razem powtarzam, że ta seria jest nudna, ale dziś jestem mile zaskoczona.

No i ta scena kiedy Sam kładzie rękę na kolanie Deana. Bezcenna.
e