To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Fajny film wczoraj widziałam IV

Yvain - Czw 11 Lis, 2010 14:43

Tatusiowie owszem byli nieźli, miło jak facet dochodzi "sam z siebie" do jakiś logicznych wniosków :mrgreen: szczególnie wobec ukochanej kobiety.
trifle - Czw 11 Lis, 2010 14:54

Ale mi nie chodzi o to, że to był film o milutkiej okrągłej pannie młodej - lubię Americę, ale myślę, że ta rola była kiepska, nie miała jak się wykazać, a jest dobrą aktorką. Obejrzałam z ciekawości, jak zagra. Film nie jest za szałowy. Np bez porównania z "Moim wielkim greckim weselem".
Yvain - Czw 11 Lis, 2010 15:25

Sorry, może zbyt żartobliwie to potraktowałam :roll: owszem bez porównania z filmem "Moje wielkie greckie wesele", "Ojciec panny młodej" czy "Poznaj mojego tatę", ale dla mnie na tą chwilę wystarcza, żeby się całkiem dobrze bawić :mrgreen:
BeeMeR - Czw 11 Lis, 2010 17:56

Zaczęłam oglądać Heartbreaker, ale mnie trochę nudzi... :roll:
Próbowałam oglądać Baby on Board (2008), ale to durne okropieństwo, nie byłam w stanie oglądać, przy tym Plan B wydaje mi się szczytem finezji :roll:

ech, chyba marudna jestem... :mysle:

Alicja - Pią 12 Lis, 2010 14:19

BeeMeR napisał/a:
przy tym Plan B wydaje mi się szczytem finezji

w takim razie Baby...musi być wyjątkowo nudny

ast73 - Wto 16 Lis, 2010 10:27

Obejrzałam niedawno "Piekło pocztowe"Pratchetta.To historia oszusta Moista von Lipwig,który musi wybrać,albo zostanie powieszony,albo poprowadzi urząd pocztowy w Ankh-Morpok.Z trzech ekranizacji książek Pratcheta,które do tej pory widziałam(Kolory magii,Wiedzmikołaj)ta mi się najbardziej podobała.To zasługa głównego bohatera,świetnie zagranego przez Richarda Coyla.Obsada dla mnie w ogóle była ciekawa,Charles Dance jako Vetinari :-D ,David Souchet jako Gilt.Doskonałe aktorstwo,efekty specjalne takie sobie.Polecam jako godziwą rozrywkę na jesienne długie wieczory(prawie trzy godziny niezłego ubawu) :mrgreen:
Alicja - Wto 16 Lis, 2010 14:03

ast73 napisał/a:
który musi wybrać,albo zostanie powieszony,albo poprowadzi urząd pocztowy w Ankh-Morpok

jeśli w Ankh-Morpork Patrycjusz Vetinari coś, ekhem...zaproponuje :mrgreen: to wtedy wyboru raczej wielkiego nie ma :wink:

ast73 - Wto 16 Lis, 2010 15:18

Charles Dance w roli Vetinariego jest doskonały pod każdym względem : :-D ,a Suchet jako Gilt :oklaski: .To prawdziwa przyjemność oglądać ich na ekranie.
Gunia - Wto 16 Lis, 2010 16:52

Muszę to obejrzeć. :D
Eeva - Wto 16 Lis, 2010 21:22

Też muszę :-)
Alicja - Wto 16 Lis, 2010 21:43

ten trailer powinien spowodować jeszcze większą chęć oglądania Piekła pocztowego :-D

http://www.youtube.com/watch?v=f42iED5-yX0

Eeva - Wto 16 Lis, 2010 21:47

Świetny trailer!
A więc ustanawiam sobie Piekło Pocztowe moim filmem na weekend :-)

BeeMeR - Śro 17 Lis, 2010 17:05

Alicja napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
przy tym Plan B wydaje mi się szczytem finezji

w takim razie Baby...musi być wyjątkowo nudny
W mojej opinii to Plan B był nudny, a Baby jest prymitywne - dowcipy typu: kobieta w ciąży wymiotuje na byle kogo :frustracja: , ukrywa ciążę do połogu, żenada :zalamka:

Piekło pocztowe - coś i dla mnie :)

trifle - Śro 17 Lis, 2010 19:15

Obejrzałam sobie w weekend Heartbreaker. Średnio mi się podobał, trochę się nudziłam momentami, ale fragment, kiedy Romain/Alex i Vanessa/Juliette tańczą "The time of my life" jest świetny :-D Zwłaszcza on, bardzo dobrze się rusza. Chyba w ogóle go dość lubię ;)
Admete - Śro 17 Lis, 2010 19:56

Też trochę przewijałam, ale film miał swoje momenty :)
Deanariell - Śro 17 Lis, 2010 20:35

ast73 napisał/a:
"Piekło pocztowe".

ast73 napisał/a:
Kolory magii,Wiedzmikołaj

Niestety nie widziałam żadnego ("Kolory magii" przegapiłam w telewizji :cry2: ) - mam jednak nadzieję, że kiedyś mi się uda nadrobić zaległości :( - lubię Pratchetta... Trzeba będzie się o to popytać. ;)

Admete - Śro 17 Lis, 2010 20:38

Ależ proszę bardzo ;)
Deanariell - Śro 17 Lis, 2010 20:44

Admete napisał/a:
Ależ proszę bardzo

Wszystkie trzy? ;) :cheerleader2: Chcę, pożądam, pragnę... :cmok: :kwiatek:

Admete - Śro 17 Lis, 2010 20:48

Wszystkie to nie, jeden ;) Znam kogos, kto ma wszystkie ;)
Deanariell - Śro 17 Lis, 2010 20:56

Admete napisał/a:
Wszystkie to nie, jeden

To i tak już coś. :)
Admete napisał/a:
Znam kogos, kto ma wszystkie

Znam? :mysle: Nawet jeśli nie, to ważne, że Ty znasz. :mrgreen:

Admete - Śro 17 Lis, 2010 21:24

Nie znasz - albo inaczej - znasz pośrednio ;)
Deanariell - Czw 18 Lis, 2010 17:03

Tak czy inaczej - zdam się na Ciebie. ;) :kwiatek:
VeraDeDiamant - Czw 18 Lis, 2010 20:31

damamama napisał/a:
Ja wczoraj też sobie zrobiłam seans i obejrzałam "Listy do Julii". Film z gatunku komedii romantycznej, ale ten wątek w takiej typowej odsłonie młodzieżowej został potraktowany po macoszemu.Główny wątek filmu traktujący o sile miłości, która pokonuje czas (i to spory), został pokazany tak bardzo subtelnie. Trudno mi to określić słowami, ale miałam wrażenie delikatności i zwiewności, którą potęgowały przepiękne widoki Toskanii. Film godny polecenia dla osób chcących zobaczyć fajny film, który nie wymaga angażowania duszy.

Też niedawno widziałam i potwierdzam;D Bardzo mi się ten film podobał, możliwe, że także dlatego, że kocham happy endy, a ostatnimi czasy bardzo potrzebowałam rozrywki lekkiej, łatwej i przyjemnej;D A historia + cudowne krajobrazy Toskanii wzruszyły mnie bardzo;D

Agn - Czw 18 Lis, 2010 21:46

Deanariell napisał/a:
("Kolory magii" przegapiłam w telewizji :cry2: )

I te łzy roni kobieta w dobie CocoJumboTV! *kręci głową z niedowierzaniem* No naprawdę...

Caitriona - Sob 20 Lis, 2010 13:31

ast73 napisał/a:
Obejrzałam niedawno "Piekło pocztowe"Pratchetta.

Też widziałam i również szalenie mi się podobała ta ekranizacja :D