Filmy - Plotki i newsy filmowe
Gosia - Śro 13 Lut, 2008 20:08
Walentynkowa promocja W sklepie BBC:
http://forum.northandsout...p=137725#137725
Gosia - Czw 14 Lut, 2008 21:02
Nowa ramówka TVN Style
Nowe programy poradnikowe i rozrywkowe, pasmo seriali kostiumowych, kilka produkcji zagranicznych oraz kontynuacje znanych cykli – to propozycje TVN Style na wiosnę. [..]
Już w końcu lutego pojawi się nowe pasmo seriali kostiumowych "Wielkie adaptacje literatury", w którym TVN Style wyemituje m.in. "Dumę i uprzedzenie" oraz "Panią Bovary" (czwartki o 22.30)."
i tu:
TVN Style proponuje na wiosnę nowe pasmo, prezentujące bogatą ofertę filmów kostiumowych. Już od marca widzowie będą mogli obejrzeć m.in. "Perswazję", "Pani Bovary", "Targowisko próżności", "Dumę i uprzedzenie", "Fanny Hill", oczywiście w gwiazdorskiej obsadzie.
i jeszcze:
TVN Style wprowadzi na antenę seriale kostiumowe, m.in. wyprodukowane przez brytyjską ITV „Perswazje”
Czyżbym miała jednak polubić TVN Style?
A niedawno mowilam, ze mi sie marzy pasmo filmow kostiumowych
nicol81 - Czw 14 Lut, 2008 21:04
czwartki o 22.30?
A ja sobie TVN Style na kanał 44 wrzuciłam?
GosiaJ - Pią 15 Lut, 2008 10:31
Plotkowo pozwalam sobie dorzucić - Daniel Day-Lewis na festiwalu filmowym w Berlinie
Gunia - Pią 15 Lut, 2008 13:06
| Gosia napisał/a: | Nowa ramówka TVN Style
Nowe programy poradnikowe i rozrywkowe, pasmo seriali kostiumowych, kilka produkcji zagranicznych oraz kontynuacje znanych cykli – to propozycje TVN Style na wiosnę. [..]
Już w końcu lutego pojawi się nowe pasmo seriali kostiumowych "Wielkie adaptacje literatury", w którym TVN Style wyemituje m.in. "Dumę i uprzedzenie" oraz "Panią Bovary" (czwartki o 22.30)."
i tu:
TVN Style proponuje na wiosnę nowe pasmo, prezentujące bogatą ofertę filmów kostiumowych. Już od marca widzowie będą mogli obejrzeć m.in. "Perswazję", "Pani Bovary", "Targowisko próżności", "Dumę i uprzedzenie", "Fanny Hill", oczywiście w gwiazdorskiej obsadzie.
i jeszcze:
TVN Style wprowadzi na antenę seriale kostiumowe, m.in. wyprodukowane przez brytyjską ITV „Perswazje”
Czyżbym miała jednak polubić TVN Style?
A niedawno mowilam, ze mi sie marzy pasmo filmow kostiumowych |
Chyba czas nam zmienić hobby, bo to się stało tak popularne, że jak tak dalej pójdzie, to nie będziemy miały na co narzekać.
Admete - Pią 15 Lut, 2008 13:21
Alez ten daniel jaskrawo ubrany. Tu czerwono - czarna kratka, tam jakiś tęczowy szaliczek
Guniu zawsze znajdzie się powód do narzekania ja na przykłąd nie mam kablówki.
Gunia - Pią 15 Lut, 2008 13:23
| Admete napisał/a: | Guniu zawsze znajdzie się powód do narzekania ja na przykłąd nie mam kablówki. |
No tak, chcieć to móc. Ja mam TVN Style, więc się cieszę jak fretka.
Admete - Pią 15 Lut, 2008 13:25
Kablówka niestety droga i trzeba wiedzieć co wazne ( Internet ważny Dla dwóch, trzech programów nie będę wydawać 50 zł na miesiąc ( to niby tak niedużo, ale jak się zliczy wszystkie rachunki...). Zresztą poradzę sobie i bez kablówki. Nie umiem oglądac niczego w tv, na godziny. Wolę dvd.
Trzykrotka - Pią 15 Lut, 2008 13:55
Ja mam TVN Style i oglądam z fascynacją programy angielskie (te flejowate panie domu i inne upiorne nastolatki). Niektóre są świetne: na to, jak gotuje Nigella Lawson mogę godzinami patrzeć. Korzystam z rad odzieżowych Trini i Suzanny. No i tam są Uwaga, faceci!. I Magiel towarzyski . A jesli dodadzą filmy, jakich nam brakuje na innych kanałach, to ja ich sobie przeprogramuję na 1 kanał!!
Marija - Pią 15 Lut, 2008 14:15
Też pasjami oglądam TVN Style, jak tylko mogę, a mój małżonek dostaje wysypki na sam dźwięk ich "zajawki" . Ale podobno od marca ma być program W. Cejrowskiego, więc i mąż się przeprosi ze Stylami .
Tych "Uwaga facetów" to nie lubię . Za to flejowate panie domu i angielskie toboły w dresach i podkoszulkach - miodzio .
Tamara - Pią 15 Lut, 2008 17:22
Nikła szansa - o tej porze jest w Polsacie "Fala zbrodni" nie wygram (no chyba że znowu zniknie z ekranu )
Gosia - Pią 15 Lut, 2008 20:17
Ta a propos serialu "Na wariackich papierach":
Gorące sceny:
http://pl.youtube.com/watch?v=SectiD8FEfI
Ale tak naprawde najwazniejsze byly w tym filmie pojedynki slowne miedzy bohaterami i chemia miedzy osobami przeciwnej plci .
Anaru - Sob 16 Lut, 2008 22:18
Kilka pomyłek filmowych
http://film.wp.pl/idGalle...53,galeria.html
Galeria sobowtórów międzynarodowych Gwiazd - niektóre komentarze są genialne
http://film.wp.pl/idGalle...80,galeria.html
Anonymous - Sob 16 Lut, 2008 22:45
"Jestem podobny do Brada Pitta. Mam niebieskie oczy i tez kocham się w Angelinie Jolie".
Dlatego tak sądzę ponieważ:
1. Jesteśmy przystojni
2. Kolor skóry to też biały, a jak jest słońce to tak samo się opalamy
3 Uszy, nos, oczy wszystko mamy w tych samych miejscach
4. To samo imię. Akurat to nie ma nic wspólnego z wyglądem, ale jest to samo.
P.S. A tak na marginesie on chciał być kiedyś aktorem a ja również o tym teraz marzę, tylko jak narzazie nikt mnie nie zauważył.
Może na tym zdjęciu nie bardzo jestem podobny, ale jak byłem młodszy to dziewczyny za mną wołały Justin, Justin.
I mój namber łan:
"Jestem Podobny do Patrica Swayze ponieważ ciągle znajomi powtarzają, że jestem bardzo do niego podobny. Ludzie czasem przezywają mnie Patric i dlatego uważam, że jestem podobny".
GENIALNE !!!
Harry_the_Cat - Sob 16 Lut, 2008 22:49
Obejrzałam te sobowtóry. Normalnie załamka w paru miejscach...
Gunia - Sob 16 Lut, 2008 23:03
Kilku naprawdę podobnych, ale spora część to dno.
A 40 to chyba bardziej do Kate Moss.
| Cytat: | postanowiłam wziąć udział w konkursie gdyż uważam że jestem podobna do aktorki Sharone Stone. Podobieństwo bardzo mnie cieszy, gdyż darze ją sympatią i uwielbiam oglądać z nią filmy. Jak mi wiadomo jest ona kobietą o wysokim poziomie inteligencji w porównaniu z pozostałymi aktorkami. Dodatkowo podziwiam ją za to, że niezbyt się z tym faktem odnosi, pokazując przy tym klasę. Nie dzieli ludzi na gorszych i lepszych tylko wyrozumiale patrzy na innych.
Podobnie jak Sharone jestem zodiakalną Rybą, a z tego co mi wiadomo kobiety spod tego znaku mają cos z dziecka a zarazem ognistej kochanki.
Może i jesteśmy rozmarzone, ale też potrafimy twardo stąpać po ziemi co można obserwować po dotychczasowych dokonaniach Sharone jako aktorka jest znakomita także nic dodać nic ująć. |
BeeMeR - Nie 17 Lut, 2008 11:25
| AineNiRigani napisał/a: | Galeria sobowtórów międzynarodowych Gwiazd - niektóre komentarze są genialne | Ludzie to mają fantazję: "jestem podobna, bo mam takie same kolczyki" *załamka*
Gosia - Nie 17 Lut, 2008 11:35
Multikino łączy się z Silver Screen
15-02-2008
Multikio i Silver Screen podpisały umowę o połączeniu. W wyniku fuzji Multikino zwiększy liczbę posiadanych ekranów do 174, liczbę miejsc do blisko 40 tys., a także wejdzie na ukraiński rynek multipleksów.
Silver Screen zostanie włączony w struktury sieci Multikino, która dzięki temu będzie obecna w 13 polskich miastach. Ponadto, połączenie spółek oznacza wejście Multikina na rynek ukraiński gdyż planowane jest otwarcie kina we Lwowie.
- Strategia Grupy ITI opiera się na dążeniu do osiągnięcia pozycji rynkowe lidera - mówi Wojciech Kostrzewa, Prezes Zarządu Grupy ITI. - Transakcja ta jest kolejny krokiem w kierunku jej realizacji - dodaje.
Fuzję spółek Multikino i Silver Screen musi jeszcze zaakceptować Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta.
Gosia - Nie 17 Lut, 2008 11:39
Jeszcze jeden news na wspomniany wyzej temat.
Seriale kostiumowe wracają do telewizji
2008-02-15
TVN Style wprowadza nowe pasmo ramówkowe. Kobieca stacja wiosną będzie emitowała znane filmy i seriale kostiumowe.
Począwszy od 28 lutego kanał będzie pokazywał zrealizowany przez stacje ITV serial "Perswazje", który jest adaptacją powieści Jane Austen. W produkcji ukazana jest historia tragicznej miłości bogatej panny z arystokratycznego domu do ubogiego oficera marynarki.
Trzy tygodnie później na antenie pojawi się serial BBC "Targowisko próżności" ("Vanity Fair"). W adaptacji klasycznej XIX-wiecznej powieści angielskiego pisarza Williama Thackeray'a pokazany został obraz angielskiego społeczeństwa pierwszej połowy XIX wieku w czasach wojen napoleońskich.
Wiosną widzowie TVN Style zobaczą ponad to produkcję "Pani Bovary" (BBC, na podstawie powieści Gustawa Flauberta) oraz serial "Fanny Hill: zwierzenia kurtyzany", będący ekranizacją jednej z najbardziej kontrowersyjnych powieści XVIII wieku, pióra Johna Clelanda. Kanał wyemituje także wyprodukowany przez BBC w 1995 roku film "Duma i uprzedzenie".
Szefowa kanału wiąże z nowym cyklem duże nadzieje - Zdaje sobie sprawę z tego, że pasmo może mieć nieco elitarny charakter. Uważam jednak, że istnieje na nie duże zapotrzebowanie. To są najnowsze, wyjątkowo pięknie zrealizowane ekranizacje literatury europejskiej. W polskiej telewizji nie ma podobnej oferty - tłumaczy w rozmowie z Wirtualnemedia.pl, Yvette Żółtowska-Darska.
Stacja przymierza się już do zakupu kolejnych, podobnych tytułów.
Czyzbym miała jednak polubić TVN Style ? Nie przepadałam dotąd za tym kanalem (z pewnych wzgledow).
Choc znam dobrze szefową tej stacji, przyjaźniłyśmy się w czasie studiów
Zauważyłyście zwrot: elitarny charakter ? Oj, istnieje zapotrzebowanie i to jakie!
Gitka - Nie 17 Lut, 2008 11:51
Dziękuję Gosiu za te cudowne newsy. Ja się niedawno dowiedziałam, że mam ten
kanał w mojej kablówce, jakoś mi nie był potrzebny do życia. Ale teraz to
Admete - Nie 17 Lut, 2008 12:09
Alez się elitarnie poczułam, choć nie posiadam TVN Style
nicol81 - Nie 17 Lut, 2008 12:56
Gosiu, czyli twoim kontaktom zawdzięczamy to elitarne pasmo?
Czy to będzie wersja z Frances O'Connor jako Emma Bovary i Hugh Bonneville?
Mam nadzieję, że puszczą też DiU z 1980...
Marija - Nie 17 Lut, 2008 12:57
| Gosia napisał/a: | | Szefowa kanału wiąże z nowym cyklem duże nadzieje - Zdaje sobie sprawę z tego, że pasmo może mieć nieco elitarny charakter. | Jak się chce oglądać inne seriale niż "M jak Miłość", to już się należy do elity? Nieźle...
maenka - Nie 17 Lut, 2008 13:01
| Gosia napisał/a: | Jeszcze jeden news na wspomniany wyzej temat.
[i]Seriale kostiumowe wracają do telewizji
2008-02-15
TVN Style wprowadza nowe pasmo ramówkowe. Kobieca stacja wiosną będzie emitowała znane filmy i seriale kostiumowe.
Począwszy od 28 lutego kanał będzie pokazywał zrealizowany przez stacje ITV serial "Perswazje", który jest adaptacją powieści Jane Austen. W produkcji ukazana jest historia tragicznej miłości bogatej panny z arystokratycznego domu do ubogiego oficera marynarki.
: |
O jakich Peswazjach mowa. Jakaś nowa wersja???????????
nicol81 - Nie 17 Lut, 2008 13:02
Sądzę, że ta z Rupertem. Mam nadzieję, że druga też kiedyś będzie..
|
|
|