To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Czas honoru

nicol81 - Śro 19 Paź, 2011 21:16

Mnie bardziej się rozchodzi, czy to po wojnie Niemcy będą, czy Polska?

To, że można pokazać śmierć ludzi i to nie tylko złych, a obrony przyjaciela przed mordeczną bestią nie? To jakieś pomieszanie... :?

Agn - Śro 19 Paź, 2011 21:23

Nicol, nie interesuje mnie, że pies jest bestią. Został tak wytresowany. I tak ciężko by mi było patrzeć na jego śmierć i ja się akurat cieszę, że tego nie pokazano.
Nie mówię, że pokazać tego nie można, tylko że mi akurat nie jest źle z tym, że nie widziałam, jak pies umiera.

nicol81 - Śro 19 Paź, 2011 21:43

Nie tylko nie pokazali śmierci psa, ale zostawili to niejasne. I to wahanie Michała, czy strzelić.
Agn - Śro 19 Paź, 2011 22:38

Przepraszam, ale Michał mógł wtedy przez przypadek postrzelić Janka.
A że nie pokazali... naprawdę, są większe problemy tego świata niż to, że w serialu nie mogłaś się przyjrzeć, jak zabijają zwierzę.

nicol81 - Sob 22 Paź, 2011 20:35

Przecież on był tuż przy nich, to jak miał spudłować?
A skoro widzielismy zabijanie, gwałty i pobicia, to rozczulanie się nad psem-zabójcą wydaje mi się nie na miejscu :?

Anonymous - Sob 22 Paź, 2011 20:45

Pies nie stał się zabójcą z wlasnej woli nawet pośrednio.
U stworka nie ma czegoś takiego jak z zimną krwią, człowiek może dokonac wyboru, zwierzę nie. Bo uczyniliśmy sobie Ziemię poddaną.

nicol81 - Sob 22 Paź, 2011 21:50

No bo zwierzę nie ma woli. Jednak czy to powód, by się biernie przyglądać, gdy kolegę ci rozszarpują?
Pies był na zabójcę wytresowany i nic innego by z niego nie było.

nicol81 - Pon 24 Paź, 2011 20:06

Nie ma jeszcze zapowiedzi do następnego odcinka- czyżby jakieś wielkie spoilery? :shock:

Michał dzielnie uciekał przed Niemcami, zostawiając gospodarzy na pastwę - może nie miał wyboru, ale ładnie to nie wyglądało... :roll: Scenarzyści chyba przestali lubić Michała...
Władek za to bez uprzedzenia pojawia się na akcji Rudej... I jednak konspiracja nie daje urlopów... Ani nie wybacza niesubordynacji...
Bronek jako wujek :serduszkate:
A Janek w szponach Rainera :excited:

Kibicuję Helenie i Heinrichowi :cheerleader2:

Osmańska coś knuje- ale może jednak coś czuje do Michała?

Anonymous - Pon 24 Paź, 2011 20:47

nicol81 napisał/a:
Osmańska coś knuje- ale może jednak coś czuje do Michała?

Zwabiła go do gniazda miłosci aby aparatu mu nie dać. Michał jest nieodpowiedzialny, Bronek powinien dać mu po pysku, za zostawienie Bogusia i to lekceważące nie wiem w ustach Michała, myśli nie mózgiem. Zaiste.

Władek nie pojawił się bez uprzedzenia, miał mieć to załatwione.

Janek ma przechlapane.
A scena Władek-Maria wzruszyła mnie do lez. A mogliby ją odbić. Ale Michaś.

Spojlerów nie ma, bo dopiero nabywam odcinek, albowiem z rana wyruszyłam na konferencję, później praca....

nicol81 - Pon 24 Paź, 2011 21:25

Władek załatwił z dowództwem, ale Rudą zaskoczył. A sytuacja wymagała opanowania i spokoju.

Czy Maria pokazała się z myślą o odbiciu jej, czy po prostu chciała wiadomość przekazać? Wreszcie dorwałam spoilery i
Spoiler:
na miejscu przyda się bardziej
Ale ta szybko znaleźli zakonspirowanych synów?

Anonymous - Pon 24 Paź, 2011 23:00

tak w skrócie powiem, że się porobiło!!
RaczejRozwazna - Pią 28 Paź, 2011 18:17

Kasiek, czy ty możesz człowieka nie denerwować i albo wrzucać spojlery albo siedziec cicho?
Będę niewymownie wdzięczna.

:wink:

Anonymous - Pią 28 Paź, 2011 22:43

Ja przepraszam, ale jak ja spojleruję? Gdzie zdradzam zakończenie? Gdzie zdradzam fabułę?
RaczejRozwazna - Pią 28 Paź, 2011 22:57

No właśnie o to chodzi, że nic nie mówisz poza "oo, to będzie się dzaiło", albo, "w niedzielę dopiero zobaczycie" itd. I ja od połowy tygodnia się zastanawiam co to będzie. To wpisuj spojlery i kto chce (np. ja) sobie może je przeczytać, albo nie podgrzewaj atmosfery.
Ale ja to wszystko to generalnie tak :wink: pisałam, nie gniewaj się :kwiatek:

milenaj - Nie 30 Paź, 2011 11:37

A widziałyście to:

"Czas honoru" Jarosław Sokół

http://www.empik.com/czas...97533,ksiazka-p

Agn - Nie 30 Paź, 2011 11:41

O kurczę, fajnie! Ciekawe, jak to będzie napisane, bo przeważnie książki oparte na scenariuszach są nieszczególnie dobre literacko. Ale nos w to na pewno wetknę, a co!
Anonymous - Nie 30 Paź, 2011 11:50

O!! Agn jak będziesz miała okazję weź zerknij czy warto nabyć.
Agn - Nie 30 Paź, 2011 11:59

Teoretycznie dostać to w ręce powinnam, bo u nas Zwierciadło się pojawia. Ale zobaczymy... jak coś to dam znać.
Anonymous - Nie 30 Paź, 2011 12:02

Daj, daj :) I czekam dziś na Twoją opinię o o.b.
Agn - Nie 30 Paź, 2011 12:04

Najsampierw muszę nadrobić poprzedni odcinek, bo jeszcze nie widziałam.
Anonymous - Nie 30 Paź, 2011 12:05

Hańba Ci!!
Agn - Nie 30 Paź, 2011 12:37

Bujaj się, nie miałam jak obejrzeć! :-P
Agn - Nie 30 Paź, 2011 17:50

Nadrobiłam. Jestem w najwyższym stopniu zniesmaczona oświadczynami Michała. :foch2:
Jestem także zniesmaczona, że ani Bronek, ani Krawiec nie strzaskali go po pysku. :evil:

Bronek vel. wujek jest cudny. Strasznie mi szkoda Bogusia, ten chłopiec naprawdę może mieć dość. Ale udało im się przy łapance jak nie wiem. Niemiec, który "nie walczy z dziećmi". Wow, zaskoczył mnie.
Mama Wandy ma farta, a jej gospodarz ma serce na własnym miejscu.
Reiner, ty skur...czybyku, wielbię cię! :mrgreen: Ależ on miesza. Swoją szosą ciekawe, jak będzie to dalej wyglądało, jak Janek wyjdzie z jego rąk. Delikatnie mówiąc, może mieć prze...gwizdane.
Władek ma niezłego zonka z Rudą. Cholera, cholera i jeszcze raz cholera. Boję się następnego odcinka. :-|
Wzruszyła mnie scena, w której Maria i Władek się widzą na targu. :serce:

Brema najchętniej bym schrupała łącznie z garniturem, w którym tak fantastycznie wygląda. :slina:

Anonymous - Nie 30 Paź, 2011 19:14

WIEDZIAŁAM :banan_czerwony:
Agn - Nie 30 Paź, 2011 20:39

A najnowszy odcinek pewne obejrzę dopiero jutro. Ech...