Seriale - Czas honoru
nicol81 - Śro 19 Paź, 2011 21:16
Mnie bardziej się rozchodzi, czy to po wojnie Niemcy będą, czy Polska?
To, że można pokazać śmierć ludzi i to nie tylko złych, a obrony przyjaciela przed mordeczną bestią nie? To jakieś pomieszanie...
Agn - Śro 19 Paź, 2011 21:23
Nicol, nie interesuje mnie, że pies jest bestią. Został tak wytresowany. I tak ciężko by mi było patrzeć na jego śmierć i ja się akurat cieszę, że tego nie pokazano.
Nie mówię, że pokazać tego nie można, tylko że mi akurat nie jest źle z tym, że nie widziałam, jak pies umiera.
nicol81 - Śro 19 Paź, 2011 21:43
Nie tylko nie pokazali śmierci psa, ale zostawili to niejasne. I to wahanie Michała, czy strzelić.
Agn - Śro 19 Paź, 2011 22:38
Przepraszam, ale Michał mógł wtedy przez przypadek postrzelić Janka.
A że nie pokazali... naprawdę, są większe problemy tego świata niż to, że w serialu nie mogłaś się przyjrzeć, jak zabijają zwierzę.
nicol81 - Sob 22 Paź, 2011 20:35
Przecież on był tuż przy nich, to jak miał spudłować?
A skoro widzielismy zabijanie, gwałty i pobicia, to rozczulanie się nad psem-zabójcą wydaje mi się nie na miejscu
Anonymous - Sob 22 Paź, 2011 20:45
Pies nie stał się zabójcą z wlasnej woli nawet pośrednio.
U stworka nie ma czegoś takiego jak z zimną krwią, człowiek może dokonac wyboru, zwierzę nie. Bo uczyniliśmy sobie Ziemię poddaną.
nicol81 - Sob 22 Paź, 2011 21:50
No bo zwierzę nie ma woli. Jednak czy to powód, by się biernie przyglądać, gdy kolegę ci rozszarpują?
Pies był na zabójcę wytresowany i nic innego by z niego nie było.
nicol81 - Pon 24 Paź, 2011 20:06
Nie ma jeszcze zapowiedzi do następnego odcinka- czyżby jakieś wielkie spoilery?
Michał dzielnie uciekał przed Niemcami, zostawiając gospodarzy na pastwę - może nie miał wyboru, ale ładnie to nie wyglądało... Scenarzyści chyba przestali lubić Michała...
Władek za to bez uprzedzenia pojawia się na akcji Rudej... I jednak konspiracja nie daje urlopów... Ani nie wybacza niesubordynacji...
Bronek jako wujek
A Janek w szponach Rainera
Kibicuję Helenie i Heinrichowi
Osmańska coś knuje- ale może jednak coś czuje do Michała?
Anonymous - Pon 24 Paź, 2011 20:47
| nicol81 napisał/a: | | Osmańska coś knuje- ale może jednak coś czuje do Michała? |
Zwabiła go do gniazda miłosci aby aparatu mu nie dać. Michał jest nieodpowiedzialny, Bronek powinien dać mu po pysku, za zostawienie Bogusia i to lekceważące nie wiem w ustach Michała, myśli nie mózgiem. Zaiste.
Władek nie pojawił się bez uprzedzenia, miał mieć to załatwione.
Janek ma przechlapane.
A scena Władek-Maria wzruszyła mnie do lez. A mogliby ją odbić. Ale Michaś.
Spojlerów nie ma, bo dopiero nabywam odcinek, albowiem z rana wyruszyłam na konferencję, później praca....
nicol81 - Pon 24 Paź, 2011 21:25
Władek załatwił z dowództwem, ale Rudą zaskoczył. A sytuacja wymagała opanowania i spokoju.
Czy Maria pokazała się z myślą o odbiciu jej, czy po prostu chciała wiadomość przekazać? Wreszcie dorwałam spoilery i Ale ta szybko znaleźli zakonspirowanych synów?
Anonymous - Pon 24 Paź, 2011 23:00
tak w skrócie powiem, że się porobiło!!
RaczejRozwazna - Pią 28 Paź, 2011 18:17
Kasiek, czy ty możesz człowieka nie denerwować i albo wrzucać spojlery albo siedziec cicho?
Będę niewymownie wdzięczna.
Anonymous - Pią 28 Paź, 2011 22:43
Ja przepraszam, ale jak ja spojleruję? Gdzie zdradzam zakończenie? Gdzie zdradzam fabułę?
RaczejRozwazna - Pią 28 Paź, 2011 22:57
No właśnie o to chodzi, że nic nie mówisz poza "oo, to będzie się dzaiło", albo, "w niedzielę dopiero zobaczycie" itd. I ja od połowy tygodnia się zastanawiam co to będzie. To wpisuj spojlery i kto chce (np. ja) sobie może je przeczytać, albo nie podgrzewaj atmosfery.
Ale ja to wszystko to generalnie tak pisałam, nie gniewaj się
milenaj - Nie 30 Paź, 2011 11:37
A widziałyście to:
"Czas honoru" Jarosław Sokół
http://www.empik.com/czas...97533,ksiazka-p
Agn - Nie 30 Paź, 2011 11:41
O kurczę, fajnie! Ciekawe, jak to będzie napisane, bo przeważnie książki oparte na scenariuszach są nieszczególnie dobre literacko. Ale nos w to na pewno wetknę, a co!
Anonymous - Nie 30 Paź, 2011 11:50
O!! Agn jak będziesz miała okazję weź zerknij czy warto nabyć.
Agn - Nie 30 Paź, 2011 11:59
Teoretycznie dostać to w ręce powinnam, bo u nas Zwierciadło się pojawia. Ale zobaczymy... jak coś to dam znać.
Anonymous - Nie 30 Paź, 2011 12:02
Daj, daj I czekam dziś na Twoją opinię o o.b.
Agn - Nie 30 Paź, 2011 12:04
Najsampierw muszę nadrobić poprzedni odcinek, bo jeszcze nie widziałam.
Anonymous - Nie 30 Paź, 2011 12:05
Hańba Ci!!
Agn - Nie 30 Paź, 2011 12:37
Bujaj się, nie miałam jak obejrzeć!
Agn - Nie 30 Paź, 2011 17:50
Nadrobiłam. Jestem w najwyższym stopniu zniesmaczona oświadczynami Michała.
Jestem także zniesmaczona, że ani Bronek, ani Krawiec nie strzaskali go po pysku.
Bronek vel. wujek jest cudny. Strasznie mi szkoda Bogusia, ten chłopiec naprawdę może mieć dość. Ale udało im się przy łapance jak nie wiem. Niemiec, który "nie walczy z dziećmi". Wow, zaskoczył mnie.
Mama Wandy ma farta, a jej gospodarz ma serce na własnym miejscu.
Reiner, ty skur...czybyku, wielbię cię! Ależ on miesza. Swoją szosą ciekawe, jak będzie to dalej wyglądało, jak Janek wyjdzie z jego rąk. Delikatnie mówiąc, może mieć prze...gwizdane.
Władek ma niezłego zonka z Rudą. Cholera, cholera i jeszcze raz cholera. Boję się następnego odcinka.
Wzruszyła mnie scena, w której Maria i Władek się widzą na targu.
Brema najchętniej bym schrupała łącznie z garniturem, w którym tak fantastycznie wygląda.
Anonymous - Nie 30 Paź, 2011 19:14
WIEDZIAŁAM
Agn - Nie 30 Paź, 2011 20:39
A najnowszy odcinek pewne obejrzę dopiero jutro. Ech...
|
|
|