Fantastyka - Wampiry i wilkołaki
Agn - Nie 10 Maj, 2009 21:08
Niestety, lepsze jakości nie ma, ale i tak robi wrażenie. A tenże utworek już sobie coco jumbo.
W ogóle ten chór (Scala And Kolacny Brothers) jest niesamowity, poprzerabiali nie tylko Nirvanę, ale i np. Depeche Mode czy The Verve. Fajnie to brzmi.
spin_girl - Czw 14 Maj, 2009 16:17
Wszystkim, którzy uważają, że "Zmierzch" jest głupi polecam "Vampire Kisses" niejakiej Ellen Schreiber. Obie serie (Meyer i Schreiber) podobno są dla młodzieży (young adults). Podejrzewam, że Meyer pisze jednak dla starszej młodzieży, bo u Schreiber naprawdę mao co się kupy trzyma, a już najmniej wampiry W każdym razie Meyer przy Schreiber to jak Mickiewicz przy Mezo
spin_girl - Pią 15 Maj, 2009 11:34
Te koszulki sa absolutnie fantastyczne moje faworyty: 'I want to La Push you from the cliff' i 'Jasper says relax'
Tylko, że ja sobie wymyśliłam koszulkę ze zdjęciem z okładki pierwszego tomu: te rączki z jabłuszkiem. Ciekawe, gdzie takie są...
Jeśli chodzi o Vampire Kisses to książka jest straszna i gdyby mi się wyjątkowo nie nudziło w pracy w życiu bym jej nie przeczytała.
Narracja pierwszoosobowa, bohaterka jest tzw. Goth Girl- czarny makijaż, czarne ciuchy, obsesja na punkcie wampirów, trumien, nietoperzy etc., chodzi do liceum i jest ogólnie niezrozumiana przez otoczenie. W końcu jednak poznaje niejakiego Alexandra Sterlinga i następuje seria opisów o mniej więcej takiej treści: "I felt a presence and he was there- my perfect Goth Prince, my sexy, beautiful vampire, my knight of the night...". Przy Raven (imię bohaterki) Bella wydaje się całkowicie opanowaną i dojrzałą osobą.
W dodatku Vampire Kisses powiela wszystkie idiotyczne mity: alergia na czosnek, brak odbicia w lustrze, uczulenie na światło słoneczne, mieszkanie w starej, zrujnowanej rezydencji, przesiadywanie na cmentarzu, nawet lokaj jak z rodziny Adamsów
maniutka - Pią 15 Maj, 2009 15:26
| spin_girl napisał/a: | | W dodatku Vampire Kisses powiela wszystkie idiotyczne mity: alergia na czosnek, brak odbicia w lustrze, uczulenie na światło słoneczne, mieszkanie w starej, zrujnowanej rezydencji, przesiadywanie na cmentarzu, nawet lokaj jak z rodziny Adamsów |
Eeej, mi się te idiotyczne mity podobają
A czosnek tak jakoś kojarzy mi się z prof.Quirrellem
Agn - Pią 15 Maj, 2009 19:04
| spin_girl napisał/a: | W dodatku Vampire Kisses powiela wszystkie idiotyczne mity: alergia na czosnek, brak odbicia w lustrze, uczulenie na światło słoneczne, mieszkanie w starej, zrujnowanej rezydencji, przesiadywanie na cmentarzu, nawet lokaj jak z rodziny Adamsów |
Ja akurat lubię te wszystkie "idiotyczne mity". Mają swój urok. I przynajmniej nikt nie błyszczy w słońcu. Natomiast goth girl mnie zabiła. A zacytowałaś tylko jedno zdanie... Makabra... *ściana*
Aragonte - Czw 21 Maj, 2009 21:58
A ja zmienię temat (o Meyer nie mam wiele do napisania ).
Przeczytałam kolejny tom Tanyi Huff i może nie urastam na fankę, to by była przesada, ale ten drugi mi się bardziej podobał, bardziej wciągnął (a przy końcówce autentycznie się denerwowałam i doczytywałam ją niecierpliwie w autobusach i na przystankach, bo sorry, trudno było mi się martwić przy pierwszym tomie, skoro śmierć groziła głównej bohaterce - pisarz nie strzeli sobie w stopę i nie uśmierci kogoś takiego, z postaciami pobocznymi jest inaczej).
Chyba mam jak Aine i od wampirów wolę wilkołaki, a tutaj było ich dużo
Agn - Sob 30 Maj, 2009 13:47
Wilkołaki... zależy gdzie. Polecam Patricię Briggs.
http://www.dailymotion.pl...aser_shortfilms
(14 sekund z obiecanego na niedzielę teasera NM)
praedzio - Nie 31 Maj, 2009 22:36
Przypominam, że w najbliższy wtorek (2 czerwca, g. 18.00 ) w Państwowym Muzeum Etnograficznym w Warszawie odbędzie się ostatni już wykład dr Zuzanny Grębeckiej. Temat wtorkowej prezentacji: Jak bronić się przed wampirami?
Aragonte - Nie 31 Maj, 2009 23:27
Oż kurka, zapomniałam o wampirycznym wykładzie i wstępnie mam zaplanowane coś innego na ten dzień
praedzio - Pon 01 Cze, 2009 05:19
Będę samotnym reprezentantem forum? Ha! Trudno!
Anaru - Pon 01 Cze, 2009 09:49
O bu , zapomniałam na śmierć o wystawie, pewnie się kończy niedługo?
praedzio - Pon 01 Cze, 2009 09:59
Wystawa trwa do 26-go bodajże.
aneby - Pon 01 Cze, 2009 22:46
Nie wiem, czy to artykuł pod publikę, na fali wampirycznej mody http://wiadomosci.onet.pl...r,kioskart.html
Jeżeli faktycznie są tacy ludzie, to mają naprawdę nierówno pod sufitem
praedzio - Wto 02 Cze, 2009 23:29
Khem, byłam dziś na ostatnim z wykładów wampirycznych w ramach wystawy "Wampiry, strzygi i spółka". Wykład jak zwykle był interesujący - większość rzeczy niby była mi znana, ale jednak parę ciekawostek wyłapałam. Więcej napiszę jutro - jak kogoś to zainteresuje.
Aha - odważyłam się zapytać w końcu o tę krew umarlaków jako broń-truciznę na wampiry (motyw z SPN) i raczej to jednak jest wymysł scenarzystów, aczkolwiek babka zastrzegła, że to, że ona nigdzie nie znalazła wzmianki o tym, nie świadczy o tym, że gdzieś to się w jakichś tekstach kulturowych nie pojawiło. Tak czy siak - powiedziała, że jeśli to jest zmyślone dla potrzeb fabuły, to jest to jeden z lepszych i bardzo logicznych pomysłów.
Admete - Wto 02 Cze, 2009 23:30
Zapytałaś o chyt z Spn? Sympatycznie. Jasne, że jesteśmy ciekawe szczegółów.
praedzio - Wto 02 Cze, 2009 23:37
Ale to już jutro - bo noc już ciemna a ja jutro znów z kurami wstaję....
Agn - Wto 02 Cze, 2009 23:40
No pewnie, że jesteśmy żądne szczegółów! Głodnam wiedzy, więc jak tylko ogarniesz co się da, to proszę - przelej to na klawę. Chętnie poczytam.
Aragonte - Śro 03 Cze, 2009 08:00
| praedzio napisał/a: | Ale to już jutro - bo noc już ciemna a ja jutro znów z kurami wstaję.... |
Napisz, napisz
Tym razem mnie nie było
Anaru - Czw 04 Cze, 2009 11:38
Ło matkosz....
Dobrałyśmy się z Basią do True Blood
Powalający serial...
Zastanawiam się tylko czy na kolana, czy na łopatki czy od razu na pysk
Prostuje nam zwoje każdorazowo.
A wczoraj była wersja smerfna, zastanawiam się czy nie było dzięki temu lepiej.
Ale chyba nie było
Chwilami miałam nieodparte skojarzenia z Edziem ze względu na jakość gry aktorskiej, tylko to taki Edzio dla dorosłych
Agn - Czw 04 Cze, 2009 20:15
Ja tam TB lubię. Przynajmniej wampiry są naprawdę groźne, a nie jak pluszaczki.
PS Wiecie, ten tego... dalszy ciąg mojego fanfidła się ukazał...
http://forum.northandsout...p=217846#217846
Aragonte - Czw 04 Cze, 2009 23:03
Skończyłam dzisiaj trzeci tom Tanyi Huff, czyli "Linie krwi" (tak, Praedzio, mogę Ci już ją oddać ). Szczegółów nie podam, żeby nie spoilerować, napiszę tylko tyle, że czytało mi się nadal dobrze i nadal stwierdzam, że chętnie obejrzę sobie serial
Aragonte - Czw 04 Cze, 2009 23:31
| Agn napisał/a: | | A jeszcze nie widziałaś? Trzeba nadrobić to zaniedbanie! XD |
Nadrobię, nadrobię, ale trochę głupio zaczynać od II sezonu (jedynki ciągle nie mam), a poza tym na razie zajęłam się światem Babylon 5 (no i próbuję znaleźć czas i energię na innego rodzaju działalność ).
Gitka - Pią 05 Cze, 2009 13:46
True Blood: zobacz klipy z głównymi bohaterami
Warto obejrzeć spot Erica
http://www.popcorner.pl/p...bohaterami.html
Anaru - Sob 13 Cze, 2009 23:11
Uhm, moja dusza też ma ze 100 lat w takim razie chyba....
A za nami już 6 odcinek True Blood , teraz już bezboleśnie wchodzi, może dlatego, że człowiek wie czego się spodziewać. Lepsze pod względem scenografii od RH, ale dialogi...
Aragonte - Sob 13 Cze, 2009 23:30
Ja zawisłam na którymś tam odcinku True Blood i nie wiem, czy ruszę z miejsca. A jeśli już, to żeby dowiedzieć się, co z Tarą i Samem, reszta bohaterów średnio mnie interesuje.
Zaczęłam Więzy krwi - na razie jeden odcinek. Znam książki (wszystkie trzy wydane po polsku), więc nie drżę z niecierpliwości
|
|
|