North and South - serial BBC - Thornton- dziewica?
spin_girl - Śro 12 Lis, 2008 16:33
| Alicja napisał/a: | | okopanie się na pozycjach to już za mało, bo szpadelka może wyleciec z okopu naprzeciwko i dać po głowie, delikatnie mówiąc |
E tam, tu kulturalne ludzie siedzą...
Alicja - Śro 12 Lis, 2008 19:37
oczywiście
Tamara - Śro 12 Lis, 2008 21:59
| Gosia napisał/a: | | Ale wychodzimy poza zakres: dozwolone od lat 18... |
Gosiu , wszystko mieści się w ogólnie dostępnych podręcznikach biologii , obscenów nie ma , rozmawiamy językiem fachowym , a zatem o żadnym zgorszeniu nieletnich mowy nie ma , wręcz przeciwnie , mogą rozwiać sobie pokutujące wśród młodzieży błędne poglądy wynikające z niewiedzy .
Co do celibatu - pisałam o nasieniotokach i nocnych wytryskach , księża też to mają , nie chowajmy głowy w piasek . O innych rzeczach pisać nie będę , z tego samego powodu , co Spin . A 407 tysięcy naprzeciw powiedzmy 2,5 miliarda dorosłych mężczyzn , przy założeniu , , że mamy 5 mld dorosłych na świecie z czego ok. połowa to mężczyźni , to jest yyy 0,08% czyli chyba 8 promili . Czyli liczba nieistotna statystycznie wydaje mi się
Co do rozmnożenia się - posiadanie jednego , góra dwojga dzieci to wynalazek ostatnich kilkudziesięciu lat , bynajmniej nie planowany przez matkę-naturę , jeszcze do I wojny norma były rodziny gdzie było 5 lub więcej dzieci , nie zapominajmy o ogromnej śmiertelności tychże , więc zwykle było tak , że na 5 żywych w rodzinie wypadało mniej więcej drugie tyle zmarłych prze skończeniem 5 lat . Tak było w czasach Thorntona .
No i trudno porównywać chorobę czyli alkoholizm z zaspokajaniem wrodzonej potrzeby fizjologicznej jaką jest popęd seksualny , ludzie najpierw zaczęli uprawiać seks , a dopiero potem odkryli środki odurzające , więc popyt stworzył rynek , z alkoholem , tytoniem i narkotykami jest odwrotnie .
EDIT : też mam szpadle , widły i nawet grabie
trifle - Śro 12 Lis, 2008 23:34
Ten temat zaczyna mnie przerażać
A chciałam tylko powtórzyć za Spin
Thornton to oficjalnie mój ulubiony bohater literacki.
Amen.
Idźmy spać (pewnie wszystkie już poszły, tylko ja zostałam, to sobie mogę iść i tak...)
Anonymous - Śro 12 Lis, 2008 23:51
Mnie nie przeraża żaden temat, chyba, że wiąże się z finansami publicznymi lub ze zobowiązaniami. Lub kumultatywnie. spać więc nie idę. dziś.... I niestety nie poświęce tego wieczoru/nocy na rozważania dotyczące cnoty Jaśka...
Anonymous - Czw 13 Lis, 2008 00:17
Co szlachta może. My chłopi z Galicji mamy środki perswazji!
spin_girl - Czw 13 Lis, 2008 10:10
| Mag13 napisał/a: | | Wracając do Thorntona..... |
....dziewicą nie był!
Sofijufka - Czw 13 Lis, 2008 10:13
NIGDY?!!!
spin_girl - Czw 13 Lis, 2008 10:36
| Sofijufka napisał/a: | | :paddotylu: NIGDY?!!! |
No, może w kołysce
Anaru - Czw 13 Lis, 2008 10:45
Przedarłam się przez ten wątek, który jakoś zadziwiająco w ciągu ostatnich dni narósł i mogę tylko powiedzieć:
Uwielbiam Was
(swoją drogą Gaskell chyba by się nieco zdziwiła..... )
spin_girl - Czw 13 Lis, 2008 11:27
| Anaru napisał/a: | | (swoją drogą Gaskell chyba by się nieco zdziwiła..... ) |
Proponuję program następnego zlotu forumowiczek poszerzyć o seans spirytystyczny. Wynajmiemy medium (albo może któraś z Dam jest medium?), skontaktujemy się z panią Gaskell i zadamy jej Wielkie Pytanie. Drugi raz przecież nie umrze od szoku?
Sofijufka - Czw 13 Lis, 2008 11:38
ja i bez medium czuję, że pani G. czyta mi przez ramię i robi minę
spin_girl - Czw 13 Lis, 2008 12:03
spin_girl - Czw 13 Lis, 2008 12:16
Chciałabym dowiedzieć się jak można zrobić sobie taki transparent z innym napisem? Może ktoś ma namiar na edytor tego emota?
Anaru - Czw 13 Lis, 2008 12:21
| spin_girl napisał/a: | Chciałabym dowiedzieć się jak można zrobić sobie taki transparent z innym napisem? Może ktoś ma namiar na edytor tego emota? |
Jasne
http://smiliegenerator.com/
Sofijufka - Czw 13 Lis, 2008 12:31
ale tego dobra!
spin_girl - Czw 13 Lis, 2008 12:39
Dzięki!
A więc:
Sofijufka - Czw 13 Lis, 2008 12:43
Gosia - Czw 13 Lis, 2008 13:30
Calipso - Czw 13 Lis, 2008 14:04
| Mag13 napisał/a: | Cytuję siebie z wątku o konkursie na znajomość N&S
| Cytat: | Przykład....
Pytanie 15
Czy Thornton był dziewicą:
a/ był od 17 roku życia;
b/ nie był nigdy;
c/ Lady_kasiek twierdzi, że tak!
|
Oczywiście poprawne: a |
W odpowiedzi c proponuję zmienić Lady_kasiek na Mag13
spin_girl - Czw 13 Lis, 2008 14:26
| Mag13 napisał/a: | Genialny ten generator!
| spin_girl napisał/a: | | A więc: Obrazek |
|
Genialne! Litości! Współpracownicy pytają czemu się smieję jak oszalała
trifle - Czw 13 Lis, 2008 14:57
O mamoo
I mówiłam, że A jest prawidłowa!
BeeMeR - Czw 13 Lis, 2008 15:00
| trifle napisał/a: | I mówiłam, że A jest prawidłowa! | A najpiękniejsze w niej jest słówko "od"
Prześliczne transparenty!
trifle - Czw 13 Lis, 2008 15:02
| BeeMeR napisał/a: | | A najpiękniejsze w niej jest słówko "od" |
No wiadomo!
Krybofa - Czw 13 Lis, 2008 19:39
Witam dawno mnie nie było i czytając naszą dysputę na w/w temat po prostu
A transparenty SUPER!!
|
|
|