Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Bones (Kości)
Admete - Czw 13 Lis, 2008 20:58 Same przyznacie mi rację Będę czekac na wasze relacje.
Wydaje mi się, że
Spoiler:
Brennan w koncu zjadła ciasto, z tego samego talerza co Booth, a przynajmniej miała widelczyk Wiecie co według Sweets'a znaczy ciasto
Harry_the_Cat - Czw 13 Lis, 2008 21:11 Nie pamiętam juz tego...
Co to znaczy?Admete - Czw 13 Lis, 2008 21:20 Według doktorka Booth uwodzi Brennan, namawiając ją na spróbowanie ciasta Harry_the_Cat - Czw 13 Lis, 2008 21:48 Trzykrotka - Czw 13 Lis, 2008 21:56 Oświadczam, że Admete ma talenty demoralizatorskie i kusicielskie. Zaczęłam właśnie 2 serię Bones (Aniu, dziś dotarła paczuszka, smakowita i obiecująca dziękuję) i nie moge się nią nacieszyć.
Z jednej strony zrobili rzecz paskudną, dla której denerwują mnie seriale: nowa seria oznacza zawsze zmiany. Ja uwielbiałam niewzruszonego jak skała szefa - archeologa zezoli. Cudny był! A Cam od pierwszej chwili mnie wkurzała. Ale im dalej tym lepiej - subtelna gra rywalizacji, zazdrości, ostrożnego badania gruntu pomiędzy nią a Bones robi się interesująca. No i to jest interesujące, ze osią tych podchodów jest w jakiś pokrętny sposób - nie władza, wiedza i autorytet, tylko Booth.
Będę obserwować, jak to się rozwinie.
Wy już zaawansowane jesteście bardziej w oglądaniu, więc wybaczcie, że wracam do prehistorii - będę Was gonić Admete - Czw 13 Lis, 2008 22:07
Cytat:
Oświadczam, że Admete ma talenty demoralizatorskie i kusicielskie
Jasne, że mam Zresztą Bones samo kusi Ty się lepiej idź do odpowiedniego wątku przyznać, że zaczęłaś oglądać także Spn.
Cam na początku mnie denerwowała, ale teraz jest bardzo sympatyczną postacią. W drugiej serii chyba pojawi się Caroline - pani prokurator, ta z odcinka w Nowym Orleanie. Też jest rewelacyjna. Jeśli chodzi o trójkąty, to męki przeżywać będziesz przy niejakim Sullym Harry_the_Cat - Czw 13 Lis, 2008 22:10
Admete napisał/a:
Ty się lepiej idź do odpowiedniego watku przyznac, że zaczęłas oglądac także Spn.
Właśnie, właśnie.. Już co nieco mi się obiło o uszy, ale chciałabym usłyszeć więcej (btw, mam nadzieję, że Caroline wkrótce się wypowie nt. Spn )Harry_the_Cat - Czw 13 Lis, 2008 22:11
Admete napisał/a:
W drugiej serii chyba pojawi się Caroline - pani prokurator, ta z odcinka w Nowym Orleanie. Też jest rewelacyjna. Jeśli chodzi o trójkaty, to męki przeżywać będziesz przy niejakim Sullym
Nowy Orlean to końcówka pierwszego sezonu. Uwielbiam Caroline, cherri.Anonymous - Czw 13 Lis, 2008 22:16
Trzykrotka napisał/a:
Ja uwielbiałam niewzruszonego jak skała szefa - archeologa zezoli. Cudny był! A Cam od pierwszej chwili mnie wkurzała.
Si!!
Podpisuję się... chociaż teraz coraz bardziej lubię Cam... dopiero w czwartej serii powoli się do niej przekonuję...
Witaj nowo Zakażona Trzykrotka - Czw 13 Lis, 2008 23:05 To jest bardzo przyjemne zakażenie Choć czasami niekoniecznie..... kiedy Cam zaczyna grzebać w tkance miękkiej, a Bones krzyczy na nią, żeby jej kośćca nie uszkodziła i odrywa kawały czegoś...... uch, nie pisze dalej, bo mnie zemdliło na wspomnienie...
O Spn napiszę jak tylko skończę 1 serie i pozbieram do kupy wrażenia.Harry_the_Cat - Czw 13 Lis, 2008 23:10
Trzykrotka napisał/a:
O Spn napiszę jak tylko skończę 1 serie i pozbieram do kupy wrażenia.
Czekam z niecierpliwością Harry_the_Cat - Pią 14 Lis, 2008 20:24 W poniedziałek trzeci sezon wychodzi na DVD: http://www.amazon.co.uk/B...26618478&sr=1-1Iwona - Sob 15 Lis, 2008 13:48 ahh i następny serial, który uwielbiam oglądać
David Boreanaz i Emily Deschanel super grają Anonymous - Sob 15 Lis, 2008 16:08 Oglądnęłam 9 odcinek. Ten brat Booth`a jest fuj, niefajny bardzo i zdenerwował mnie bo mi było żal Booth`a. Sweets trzyma poziom jak zwykle no i Temperance "Jesteście moimi bliskimi?" te jej rozkminy są świetne. No i zaczyna mnioe męczyć ciągła zmiana asystentów. Niech Zack wróci Trzykrotka - Nie 16 Lis, 2008 00:35 Spn zakończyli (1 serię) tak zawałogennie, ze zbieram siły, żeby się zabrać do drugiej. W międzyczasie znów utonęłam w Bones. Właśnie tez skończyłam dziewiąty odcinek, tyle, ze 2 serii. Chyba był najlepszy z wszystkich, jakie do tej pory widziałam. To ten, w którym Bones i Hodgins zostają pochowani żywcem, pamiętacie? Okropność. Cierpię na lekką klaustrofobię, więc sama myśl o obudzeniu się w samochodzie zakopanym pod warstwą ziemi jest mi wstrętna, więc zaczęło się już z dreszczem emocji. A potem obie akcje: tych na górze - poszukiwawcza i tych na dole: samoratunkowa były genialnie opowiedziane. Moment, w którym Booth pędzi na złamanie karku, żeby gołymi rekami wykopać Bones spod warstwy żwiru zapierał dech w piersiach.
Powiedzcie mi, czy jest tak, jak podejrzewam: czy Grabarz będzie teraz jakimś powracającym koszmarem, jak Epps, zabójca młodych kobiet?Anonymous - Nie 16 Lis, 2008 00:43 A ten odcinek jes i moim jednym z najulubieńszych
Spoiler:
Grabarz póki co nie powrócił(9 odcinek czwartego sezonu)
Admete - Nie 16 Lis, 2008 09:06 Ale jest pewne, że ten wątek ma wrócic Trzykrotko jeśli chodzi o Spn, to celowo otrzymałaś od razu sezon 2 Harry_the_Cat - Nie 16 Lis, 2008 20:45 Bones - 2.09 to chyba mój ulubiony odcinek w ogóle....
SPN - 2.01 to jeden z moich ulubionych również. A jeśli chodzi o nerwy w SPN - co, ten typ tak ma. Czekamy na wrażenie - obiecałas!Admete - Nie 16 Lis, 2008 21:03 O tak - obiecałaś I nie spodziewaj się łagodnych przeżyć w drugiej serii Spn. Ja mam ochotę obejrzeć sobie fragmenty z ostatniego odcinka Bones...Harry_the_Cat - Nie 16 Lis, 2008 22:32 Gag reel z sezonu 3: http://www.youtube.com/watch?v=Udo2Y5Wqvio
nie śmiałam się jakoś za bardzo...Admete - Pon 17 Lis, 2008 13:05 Zwiastun kolejnego odcinka Strasznie mi sie podoba ten moment, gdy Brennan jest w okularach, Booth do niej podchodzi i mówi mniej więcej tak:
Spoiler:
"What I want you to do, is shake out your hair, and say "Do you know what the penalty is for an overdue book?"
Why would I do that?
Nevermind.
Od razu mam tak: On z nią flirtuje, a ona nic nie rozumie, jak zwykle
http://www.youtube.com/watch?v=Le9-lRwJJ9wSofijufka - Pon 17 Lis, 2008 13:17 a ja się wczoraj zaplułam, jak Booth zastrzelił klauna Admete - Pon 17 Lis, 2008 13:19 O tak! Piekna scena i piękny ocinek. Niestety teraz na scenę wkracza Sully...Caitriona - Pon 17 Lis, 2008 13:47
Admete napisał/a:
Niestety teraz na scenę wkracza Sully...
Blee... Nadal nie rozumiem jak Bones mogła mieć coś do niego...praedzio - Pon 17 Lis, 2008 14:11
Sofijufka napisał/a:
a ja się wczoraj zaplułam, jak Booth zastrzelił klauna