To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Opowieści z Narnii - książki, ekranizacje

Agn - Sob 21 Cze, 2008 20:34

Nie ma mnie tydzień i już żenią Caspiana z Claire Danes (nawiasem pisząc - świetny pomysł, ale wątpię, by aktorka się zgodziła). Zdecydowanie wolałabym kogoś w stylu Claire niż Scarlett. Keira... nnnnieee... W ogóle po co tam gwiazda? Nie-gwiazdy świetnie się sprawdzają w Narnii, nie sądzicie???
achata napisał/a:
Żeby tylko trochę przytył. Bo w zbroi to jeszcze tak nie widać ale w normalnych ciuchach wygląda jak anorektyk

Bez przesady. Jest szczuplutki, ale to nie anoreksja. Zresztą przy całej tej szczupłości wygląda zdrowo. Mógłby nabrać ciała, owszem, ale anorektykiem to bym go nie nazwała.
Gunia napisał/a:
PREMIERA! W CZECHACH!
BEN! W CZECHACH!
A w Polsce nie ma nawet zakichanych kubków? Emigruję.

Nie ma kubków? A, były w zestawach kinowych. Kupujesz kilo steropianu, pardon - popcornu, litr odrdzewiacza, sorry - coli i dostajesz do tego kubas. Nie ma co się łudzić - Caspiany już dawno wyszabrowane. Ciekawość czemu. ;)
Guniaczku tak btw znów koffam twego avka! Poczekaj, tatuś sobie zrobi zaraz następnego. Ciekawe, jak wam się spodoba. ;)

Deanariell napisał/a:
Zdaje się, że straciliśmy jedyną i niepowtarzalną okazję zobaczenia również William'a na żywo :-| :uzi:

Że tak sobie pozwolę bluznąć - żesz @#$%^&*&^%$#@!!!!!!!!!!

achata napisał/a:
Są już fotki z brytyjskiej premiery:
http://www.gettyimages.co...entId=81617599#

Skandar ma super fryzurkę. I ciekawie był ubrany - niekonwencjonalna koszula. :mrgreen:
Will znowu ma przyklapniętą grzywkę na bok. Jak rany, kto mu to robi?!!! :frustracja:

Admete napisał/a:
Jakie śliczne to zdjęcie :-) Chyba sobie avatar zrobie :-)

http://wmoseley.com/galle...album=184&pos=3

No właśnie chciałam napisać, że to zdjęcie jest cudne! <5>

Loana napisał/a:
Wczoraj bylam po raz drugi na Kasprianie i jak zwykle stwierdzam, ze Kasprian jest SLODKI!!! KAWAII!!!

Tak, z Loaną się świetnie dobrałyśmy. Ja się mogłam ślinić do woli i nie wydawało się to dziwne, niestosowne czy krępujące. Cudnie się ogląda film w gronie ludzi wtajemniczonych w jakąś fazę. I to dopiero jest Kawaii!!!
Nie, ja wcale nie byłam na PC po raz czwarty... :rumieniec:

RaczejRozwazna napisał/a:
Wiadomośc z ostatniej chwili - znamy już Eustachego!!! No, buźkę to on ma dośc wredną... :wink:
http://www.narniaweb.com/gallery.asp?new=1

Wyjątkowo paskudnie zacięta smarkata gęba. Tylko jak on z takim obliczem będzie później grał tego fajnego Eustachego? ;) Ale poza tym chyba ok. Zobaczymy w filmie, bo go pewnie jeszcze odpowiednio ucharakteryzują.
To ja teraz czekam na Ramandu (i na jego córkę w sumie też).
RaczejRozwazna napisał/a:
o to to, faktycznie!! Ale ja wolę nie wrednego, ale raczej zbuntowanego Edmunda w wykonaniu Skandara. bardziej wiarygodny po przemianie - bo ma jakąs szlachetność w twarzy, podczas gdy tamten - ani trochę.

Polać tej pani! I utulić, albowiem wylała na me serce tonę miodu...

Co do ust Anny - też mi się tak średnio podobają. Najczęściej wygląda z nimi, jakby ją pszczoła urządliła. Opuchnięte i takie jakieś... no, nie bardzo. Usta Angeliny są po prostu pełne, ale też ładniej wykrojone. Ale wiadomo - nie można mieć wszystkiego. Poza tym Anna taka nie-do-końca-skończona-piękność bardzo mi pasuje. Taka jaka jest jest w porządku. Poza tym ma przepiękną cerę. Sama chciałabym taką mieć. No i nie jest taka chuda, miło popatrzeć. :)

To ja wracam do pracy nad avkiem...

Gunia - Sob 21 Cze, 2008 20:48

Agn napisał/a:
Gunia napisał/a:
PREMIERA! W CZECHACH!
BEN! W CZECHACH!
A w Polsce nie ma nawet zakichanych kubków? Emigruję.

Nie ma kubków? A, były w zestawach kinowych. Kupujesz kilo steropianu, pardon - popcornu, litr odrdzewiacza, sorry - coli i dostajesz do tego kubas. Nie ma co się łudzić - Caspiany już dawno wyszabrowane. Ciekawość czemu. ;)

Wiesz, ale ja mówię o takim prawdziwym kubku, nie plastykowym, chociaż z braku laku... Plastykowy mam z jedynki. :D
A podobny był przynajmniej ten Kaspian, czy kiepski jak te action figurki?
Cytat:
Guniaczku tak btw znów koffam twego avka! Poczekaj, tatuś sobie zrobi zaraz następnego. Ciekawe, jak wam się spodoba. ;)

Dzięki. Nie mogę się doczekać! :cool: I dzięki, że ostrzegłaś - zapisałam sobie ten. :mrgreen:
Agn napisał/a:
Poza tym ma przepiękną cerę. Sama chciałabym taką mieć. No i nie jest taka chuda, miło popatrzeć. :)

Ja bym się dała pokroić na kawałeczki za takie "angielskie" piegi, jakie ma ona, Lucy i Skan.
EDIT:
Tę scenę mogę oglądać do upojenia...
0:44 to był wczoraj nasz tajny znak w kenta. ;)

Agn - Sob 21 Cze, 2008 21:10

Kurczę, nie wiem. Muszę zajrzeć do Empiku, bo faktycznie głupio, żeby nawet zakichanych kubeczków nie było!

Co do kinowych kubasków - nie mam zielonego pojęcia jak to wyglądało z bliska. Loana może ci coś powie, bo to od niej wiem.

Avek zrobiony... ale założę go chyba dopiero w przyszłym tygodniu. Ciężko mi się z tym rozstać. Jest taki jajeczny... :mrgreen:

Gunia - Sob 21 Cze, 2008 21:20

Cytat:
Kurczę, nie wiem. Muszę zajrzeć do Empiku, bo faktycznie głupio, żeby nawet zakichanych kubeczków nie było!

Przeorałam Empik, Smyka i Cartoon Planet, które kusiło Kaspaniowatymi nakładkami na bramki magnetyczne, ale nic. Tylko "Opowieść filmowa", "Ogon Ryczypiska" i "Armia Kaspiana" czy jakoś tak - trzy książeczki. No i filmowe wydanie drugiego tomu i całości, ale to już w ogóle nie jest mi potrzebne.
To może chociaż pokażesz? Też lubię to "Repeat". :mrgreen:

Agn - Sob 21 Cze, 2008 21:26

No dlaczego do ciężkiej anielci nie ma kubków?! Możecie mnie nazwać wariatką, ale z gadżetów to ja zawsze kubki lubię. I jeśli mam ochotę (oraz świra na punkcie jakiegoś filmu) to kupuję kubek właśnie. Mam już z SW, PB (3!), Shahrukha... chciałabym i Caspiana. Najlepiej z całą piątką. :serce:

Gunia napisał/a:
Też lubię to "Repeat". :mrgreen:

Ja takoż. Ta mina Caspiana... hehe...

Gunia napisał/a:
To może chociaż pokażesz?

A nie chcesz mieć niespodziewajki? Zresztą stwierdziłam, że to jeszcze nie jest to, co chciałam i go dopieszczam. Cierpliwości...

Gunia - Sob 21 Cze, 2008 21:28

Agn napisał/a:
Gunia napisał/a:

Po prostu kwintesencja "You killed my father".
Agn napisał/a:
Gunia napisał/a:
To może chociaż pokażesz?

A nie chcesz mieć niespodziewajki? Zresztą stwierdziłam, że to jeszcze nie jest to, co chciałam i go dopieszczam. Cierpliwości...

Jasne, że chce. Tylko natychmiast! :excited: No ale spróbuję przeżyć jeszcze trochę oczekiwania.

Agn - Sob 21 Cze, 2008 21:39

Gunia napisał/a:
Agn napisał/a:
Gunia napisał/a:

Po prosty kwintesencja "You killed my father".

"Repeat that!"??? :shock:

Moment, czcionkę zmieniam, co nie jest łatwe, bo wgapiam się jednocześnie w fotki z premiery. Widzę, że zarówno Ben jak i Will lubią klasyczną elegancję. Tylko ta fryzura Willa... ten klapnięty grzywek... rety...

Gunia - Sob 21 Cze, 2008 21:41

Cytat:
Gunia napisał/a:
Agn napisał/a:
Gunia napisał/a:

Po prosty kwintesencja "You killed my father".

"Repeat that!"??? :shock:

Ten sadystyczny wydźwięk! :lol:

Agn - Sob 21 Cze, 2008 21:44

Guniu, nie pij więcej. ;)

Et voila! Czy jak to się tam mówi...
<----- :serce:

Admete - Sob 21 Cze, 2008 21:46

Ale piękny ten Twój avek...padam do stóp :thud: Zrób mi kiedyś w wolnej chwili jakiegoś pięknego Petera.
Aragonte - Sob 21 Cze, 2008 21:47

Agn, avek - rewelka! :oklaski: :oklaski: :oklaski:
Agn - Sob 21 Cze, 2008 21:50

Sulwen, Peter jest z urodzenia piękny, ja go nie muszę "robić". Ale pomyślę. Tymczasem kłaniam się w pas, czapką z piórkiem zamiatając podłogę i dank składam za dobre słowo. Aczkolwiek głupia jezdem, że kombinacje alpejskie z czcionką czyniłam miast od razu oryginalne filmowe logo władować. Esz, nigdy się nie nauczę...
Gunia się nie odzywa? Tłumaczę to sobie, że zaniepisała z wrażenia. ;)

PS Speszial for Sulwen - śliczna fotka, imho. Taka niby zwyczajna. Pewnie tak wygląda, jak rano pije kawę (o ile pije). http://wmoseley.com/galle...album=174&pos=0

Admete - Sob 21 Cze, 2008 22:18

Dziekuję :-) Humor mi sie troche poprawił, bo właśnie dziś zaczęłam łapać stresa remontowego...
Gunia - Sob 21 Cze, 2008 22:19

Agn napisał/a:
Guniu, nie pij więcej. ;)

Dobra, odłożę tę Staropolankę.
Agn napisał/a:
Gunia się nie odzywa? Tłumaczę to sobie, że zaniepisała z wrażenia. ;)

Szczerze to przygotowywałam się do szczegółowego omawiania Bena z przyjaciółką :lol: , ale teraz to naprawdę zaniepisałam z wrażenia. Boski! Świetne ujęcia, Kaspian oczywiście oryginalny. ;)

Admete - Sob 21 Cze, 2008 22:57

Tutaj sympatycznie się Will uśmiecha :-)

http://wmoseley.com/galle...lbum=144&pos=29

achata - Sob 21 Cze, 2008 23:42

Piękny avek. I na dodatek trzech w jednym :)
Agn - Nie 22 Cze, 2008 10:00

Idąc za myślą Guni z sygienki - why should I chose only one? Zwłaszcza jak się zdecydować nie mogę??? :wink:

Btw Guniu, Starą Polankę pić możesz, nie należy się odwadniać! Esp. przy takich temperaturach jak dzisiaj... A i panowie z Narnii nie ułatwiają niczego... *spływa z gorąca*

Sulwen, twój avek jest mmmmmiodzio. Myślałam nad tą fotką. Skąd bierzesz te czarno-białe sukienki? Są świetne. ^^

Ed.1: Sulwen, mnie się bardziej ta fotka podoba: http://wmoseley.com/galle...album=43&pos=14
Nie poznałabym go tak od razu. Musiałam się przyjrzeć. Zupełnie inaczej wygląda, gdy mu nic nie zasłania czoła, no nie?

Ed.2: A tu fantastic four: http://wmoseley.com/galle...?album=78&pos=0
:mrgreen:

Ed.3: I jeszcze:
http://wmoseley.com/galle...album=51&pos=35
http://wmoseley.com/galle...album=51&pos=36
Le mru, szczególnie to drugie...

Ed.4: Trzech wspaniałych:
http://wmoseley.com/galle...album=88&pos=34
Tylko, kurczę, ścięto Caspiana, a ewidentnie ładnie wyszedł. Czy ktoś dysponuje całą fotką? :roll: Bo niby jest to:
http://benbarnesonline.ne...?album=49&pos=3
Ale może przemilczmy jakość tego skanu... :-|

Deanariell - Nie 22 Cze, 2008 13:06

Agn napisał/a:
Ed.1: Sulwen, mnie się bardziej ta fotka podoba: http://wmoseley.com/galle...album=43&pos=14
Nie poznałabym go tak od razu. Musiałam się przyjrzeć. Zupełnie inaczej wygląda, gdy mu nic nie zasłania czoła, no nie?

Hmmm... a mnie się w niektórych ujęciach i tak podoba z grzywką :P Bez grzywki wygląda jak młody mafiozo :rotfl: co nie znaczy, że nie ślicznie :czekoladka: Natomiast za takie zdjęcia powinni ścigać - nie dość, że za oknem upał, to jeszcze mi się dodatkowo gorąco zrobiło... :slina:
http://wmoseley.com/galle...?album=43&pos=8
Aż mi wstyd za siebie... :rumieniec: przecież on taki młody... :wink:

Agn - Nie 22 Cze, 2008 13:10

O nie, to za bardzo braviaste. Oni tak lubią - młode mięsko trochę odsłania klatę i spoziera w kamerę z niewinnym wyrazem twarzy. :obrzydzenie: Stanowczo wolę to:
http://wmoseley.com/galle...?album=44&pos=0
Przynajmniej uczciwie jest bez koszuli. :mrgreen:
Btw co z tego, że młody. Młody czy nie jest już pełnoletni, a to najważniejsze. :mrgreen:
A jeśli chodzi o nieszczęsną grzywkę - fakt, nie zawsze wygląda z nią okropnie, ale to głównie pozowane fotki, na których jego włosy są puszyste i to ładnie wygląda. Ale jak mu oklapną... Ugh! Jakby się z krową witał. :obrzydzenie:

Admete - Nie 22 Cze, 2008 13:20

Ładne fotki. Kurcze bez koszuli...Młodość, to jednak młodość. Stara czarownica ze mnie, ot co ;-) Bez grzywki wygląda jak taki chłopak z lat 20. Dać mu kapelusz i wypisz - wymaluj młodzieniec, który wyrwał się ze studiów i idzie poznawac świat np. w wiejskiej posiadłości ;) Dać mu jeszcze strój do tenisa z tamtych lat, sweterk polo i białe spodnie.
Thin - avek pożyczony z lj.

Deanariell - Nie 22 Cze, 2008 13:20

Agn napisał/a:
O nie, to za bardzo braviaste. Oni tak lubią - młode mięsko trochę odsłania klatę i spoziera w kamerę z niewinnym wyrazem twarzy. :obrzydzenie:

No wiem, że to lekki kicz, ale... chodziło mi głównie o sam gest... :serduszkate: Natomiast to bez koszulki, to już jawny zamach na życie dojrzałej kobiety! :rotfl: Typ sportowca... czyli mój... mam przerąbane jak śliwka w kompocie... :slina: Pełnoletni... mimo wszystko jednak czuję się troszkę nieswojo (ale te jego oczy i usta...) :P ... bezpieczniej będzie chyba jak wrócę do opiewania prawdziwie męskich wdzięków Jensen'a/alias Dean'a Winchester'a :mrgreen: Natomiast William'a chętnie zobaczę za parę lat, ciekawe czy będzie przystojniał z wiekiem, czy też na odwrót... ;)

Aragonte - Nie 22 Cze, 2008 13:24

Agn napisał/a:
O nie, to za bardzo braviaste. Oni tak lubią - młode mięsko trochę odsłania klatę i spoziera w kamerę z niewinnym wyrazem twarzy. :obrzydzenie: Stanowczo wolę to:
http://wmoseley.com/galle...?album=44&pos=0
Przynajmniej uczciwie jest bez koszuli. :mrgreen:

Agn, też wolę tę fotkę bez koszuli, tamte jakoś mnie raczej śmieszą niż kręcą, bo od razu widać, że są "zrobione" - a tutaj jest żywioł, ujęcie w ruchu, naturalność :-D
Takiego Willa lubię :mrgreen:

Jakby się z krową witał? :rotfl:

Agn - Nie 22 Cze, 2008 13:24

Riella, z pewnością wyostrzą mu się jeszcze rysy twarzy, nabierze takiej, wiesz, męskości. Zmieni się też sylwetka. Jest szczupły, ładnie zbudowany, więc myślę, że będzie wyglądał coraz lepiej. No i nie jest typem świńskiego blondyna, tj. jaśniutkie włoski, brwi prawie wcale nie widać. Jasny chłopak, miły dla oka.

Sulwen, czarownico jedna, jeszcze raz napiszesz, że jesteś stara, to naślę na cię Willa w zbroi, niech ci ręcznie przetłumaczy, że bredzisz! :bejsbol: :wink:

Admete napisał/a:
Bez grzywki wygląda jak taki chłopak z lat 20. Dać mu kapelusz i wypisz - wymaluj młodzieniec, który wyrwał się ze studiów i idzie poznawac świat np. w wiejskiej posiadłości ;) Dać mu jeszcze strój do tenisa z tamtych lat, sweterk polo i białe spodnie.

No i masz - chętnie przeczytałabym książkę o takiej treści. Znaczy się - o jakimś młodym chłopaku żyjącym w tamtych czasach, który właśnie skończył studia i... I!
Gdzie ja taką znajdę??? :thud:

Aragonte, moja ti! :przytul: Taki Will, z żywiołem (pasuje do jego sposobu mówienia, no nie?) też mi się bardziej podoba.
Aragonte napisał/a:
Jakby się z krową witał? :rotfl:

No, krowa mu ozorem przez głowę przeleciała, to i grzywka sklapła. :wink:

Deanariell - Nie 22 Cze, 2008 13:30

Agn napisał/a:
Sulwen, czarownico jedna, jeszcze raz napiszesz, że jesteś stara, to naślę na cię Willa w zbroi, niech ci ręcznie przetłumaczy, że bredzisz!

No to będziesz musiała nasłać go na nas obie (z Sulwen/Admete) - w końcu my z jednego rocznika... :rotfl: Wizja Willa w zbroi, jak tłumaczy nam, że nie jesteśmy stare... :serduszkate: Agn - zrób to, zrób, plis! :D

Deanariell - Nie 22 Cze, 2008 13:33

Agn napisał/a:
Riella, z pewnością wyostrzą mu się jeszcze rysy twarzy, nabierze takiej, wiesz, męskości. Zmieni się też sylwetka. Jest szczupły, ładnie zbudowany, więc myślę, że będzie wyglądał coraz lepiej. No i nie jest typem świńskiego blondyna, tj. jaśniutkie włoski, brwi prawie wcale nie widać. Jasny chłopak, miły dla oka.

Nawet bardzo miły :P Trzymam za niego kciuki na przyszłość :trzyma_kciuki: mam nadzieję, że nie pogubi się w życiu i nie zgłupieje w tym świecie showbusiness'u... :(