To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - J.R.R. Tolkien "Władca pierścieni"

fanturia - Pią 02 Maj, 2008 17:12

Wrogami byli obaj - Gollum może nawet groźniejszym był, bo pod wpływem Pierścienia. I mordercą był. A Grima chyba osobiście nikogo nie zabił - jak z wydawaniem wyroków u niego było to nie pamiętam. Ale chyba nie, zbyt małego kalibru był postacią ;) .
Calipso - Pon 21 Lip, 2008 22:38

Taki fajny temat a wszyscy przestali pisać.Chyba trzeci raz wrócę do trylogii,żeby odświeżyć sobie pamięć :-)
Caitriona - Śro 13 Sie, 2008 11:49

Podam info, moze ktoś sobie sprawi: widziałam audiobooki WP wydane dla Focusa, ale tak naprawdę do kupienia osobno, każdy za 19.99 (tłumaczenie Sibniewskiej) :D
Anonymous - Śro 13 Sie, 2008 12:28

mam druzyne - ale jeszze nie słuchałam. Podoba mi sie natomiast okładka - nie poszli na łatwiznę umieszczając foty z filmu, a całkowicie nowe okładki opracowana na potrzeby wydania w klimacie :D
Admete - Śro 13 Sie, 2008 14:23

To okładka Muzy z wydania ksiązkowego - było kiedys takie :-)
Deanariell - Sob 20 Cze, 2009 01:47

Cytat:
W książce chyba ich przyjaźń zawiązała się w Lorii, wzięli wspólną łódkę.

W Lorii? Czy to z tłumaczenia Jerzego Łozińskiego? Bo nienawidzę tego wydania serdecznie! :twisted: Powinno trafić do ZOO jako ciekawostka przyrodnicza... :roll: Ewentualnie... :uzi:

Dla mnie istnieje tylko Lorien - jako skrót od Lothlorien...

Anonymous - Czw 17 Wrz, 2009 20:21

Władcę czytałam dawno temu.. w Liceum :ops1: film widziałam kilka razy, muzyki słucham często. Czas odświeżyć pamieć. Biorę się do czytania... jak mi znowu jutro jakiś węgiel do wrzucania przywiozą do pójdę do Cyganów mieszkać. Uciekam do drugiego rozdziału Władcy....
BeeMeR - Pią 18 Wrz, 2009 10:04

A myśmy skończyli Drużynę Pierścienia - i mam pytanko, bo nie pamiętam: czy Boromir dostał prezent od Galadrieli? Jeśli tak, to co? :mysle:
Admete - Pią 18 Wrz, 2009 15:07

BeeMeR napisał/a:
A myśmy skończyli Drużynę Pierścienia - i mam pytanko, bo nie pamiętam: czy Boromir dostał prezent od Galadrieli? Jeśli tak, to co? :mysle:

Pas ze złota. W filmie tego nie było.

BeeMeR - Pią 18 Wrz, 2009 15:43

:kwiatki_wyciaga:
A no właśnie - w filmie Boromir jako jedyny nie dostaje nic :(

Anonymous - Nie 20 Wrz, 2009 14:49

Kocham Drzewca.... filmowego i książkowego!! Jest świetny.... :serduszkate:
Anonymous - Sob 06 Lut, 2010 11:56

Ponieważ Tatko zajął mi wczoraj komputer ja wzięłam się fatygnęłam na telewizję i oglądnęłam połowę "Dwóch wież". Zróbmy kiedyś zlot poświęcony oglądaniu "Władcy" cio? bo sama to ja się boję oglądać, chociaż dziś pewnie się złamię i włączę drużynę pierścienia. Naprawdę kocham ten film(poza wątkiem łażącego Froda po odwyku bo mi przerywa scenyz Aragornem :serce2: i Drzewcem). Próbowałam nawrócić Mamę na Encią wiarę, ale się nie dała, a ja miałam łzy w oczach, jak Drzewiec zobaczył te wykarczowane pola i wspominał te drzewka no i późniejszy marsz na Isengard jak ta Mama może nie doceniać powagi sytuacji :confused3:
Aragonte - Sob 06 Lut, 2010 13:39

Jestem za zlotem i wspólnym oglądaniem :D
Chociaż pewnie i tak się nie załapię, bo coś mi wypadnie albo cuś...

BeeMeR - Pon 08 Lut, 2010 11:39

Władcopierścieniowy rozszerzony zlocik i maraton to ja chętnie tylko nie wiem kiedy by się dało :mysle:
I gdzie? :mysle:

maniutka - Pon 08 Lut, 2010 19:41

I ja mogę się wprosić? :rumieniec: LotRa uwielbiam, a choć film znam juz dość dobrze :mrgreen: raz jeszcze obejrzeć mogę :-P
aneby - Pią 12 Lut, 2010 09:39

Widziałyście to ? Nieoficjalny,amatorski prequel LOTR Born of hope :mysle:
Admete - Pią 12 Lut, 2010 12:34

Ciekawostka! Chetnie obejrzę ;)
BeeMeR - Pią 12 Lut, 2010 13:27

Ja też, ale na pewno nie na yt :mrgreen:
RaczejRozwazna - Pią 12 Lut, 2010 15:09

Ja to chyba widziałam... :mysle: W każdym razie pamiętam, że jak na amatorszczyznę to było świetnie zrobione.
Anonymous - Pią 12 Lut, 2010 16:13

a nie było to gdzieś tu wrzucane :mysle:
RaczejRozwazna - Pią 12 Lut, 2010 16:25

no właśnie chyba było...
BeeMeR - Pią 12 Lut, 2010 19:33

a to był ten film, co był wrzucany jakiś czas temu?
Faktycznie niezłe było :)
Myślałam, że jakiś nowy :mrgreen:

aneby - Pią 12 Lut, 2010 19:36

Nie, to było Hunt for Gollum
Admete - Pią 12 Lut, 2010 20:33

To zupełnie inny film.
BeeMeR - Pią 12 Lut, 2010 22:11

aneby napisał/a:
Hunt for Gollum
dokładnie to było to - dzięki, nie mogłam sobie przypomnieć tytułu :kwiatek: