Fantastyka - Deathly Hallows - to dopiero początek!
aś - Wto 19 Lip, 2011 09:27
http://www.dailymail.co.u...arts-twist.html nie wiedziałam gdzie to wrzucić, ale okładka The Ramone's Voldemord w obcisłych jeans'ach
Admete - Wto 19 Lip, 2011 09:30
Dobre - Snape w skórze Podobają mi się przeróbki płyt U2.
asiek - Wto 19 Lip, 2011 11:41
| Admete napisał/a: | Na avku Aragonte jest pewien krasnolud z Hobbita Asiek zajrzyj do wątku hobbickiego |
Dzięki za podpowiedź. ... Już wiem, kto zacz.
Aragonte - Wto 19 Lip, 2011 12:03
Uśmiałam się z tych przeróbek okładek płyt Dobre, dobre.
Znalazło mi się (przypadkiem, oczywiście ) takie cuś:
http://roflrazzi.files.wo...08a7be43866.jpg
trifle - Wto 19 Lip, 2011 12:15
Też z Nevillem
http://kwejk.pl/obrazek/2...ta,♥.html
Aragonte - Wto 19 Lip, 2011 12:18
Mam wrażenie, że sporo osób jest pod wrażeniem tego, co z tego dzieciaka z króliczymi zębami wyrosło
Deanariell - Wto 19 Lip, 2011 13:41
| Aragonte napisał/a: | | Mam wrażenie, że sporo osób jest pod wrażeniem tego, co z tego dzieciaka z króliczymi zębami wyrosło |
Też mam takie wrażenie. A zęby, to sobie chyba mocno poprawił - i dobrze, mamy XXI wiek, jak ktoś ma możliwości (pieniądze ), to czemu nie korzystać?
Mnie się film podobał...
Admete - Wto 19 Lip, 2011 20:17
To potwierdza moją teorię, że nie do końca da się przewidzieć, co wyrośnie z dziecka po przejsciu hormonów Taki Daniel Radcliffe wcale nie jest tak przystojny, jak ładnym był dzieckiem Rupert Grint ma nietypową urodę, co mu raczej tylko może pomóc, nie zaszkodzić w aktorstwie. A aktor grający Neville'a wygląda naprawdę dobrze, mam wrażenie, że starali sie go nawet trochę zbrzydzić
aś - Wto 19 Lip, 2011 20:24
| Admete napisał/a: | A aktor grający Neville'a wygląda naprawdę dobrze, mam wrażenie, że starali sie go nawet trochę zbrzydzić |
starali się- gdzieś to wcześniej już pisałam...
biorąc pod uwagę, iż po każdym oglądniętym filmie mam na niego "manię" (na film, nie na Neville;a ) i wyszukuję wszelkich informacji z nim związanych, znalazłam to: http://www.youtube.com/wa...player_embedded i się wzruszyłam. znowu...
Deanariell - Wto 19 Lip, 2011 23:36
http://ryjbuk.pl/harry-potter-i-inni-258062
Admete - Wto 19 Lip, 2011 23:39
A gdzie porównanie Sokoła Millenium do miotły?
Deanariell - Wto 19 Lip, 2011 23:47
| Admete napisał/a: | | A gdzie porównanie Sokoła Millenium do miotły? |
Nie wpadli na to.
Agn - Wto 19 Lip, 2011 23:53
Nie wierzę, że to już koniec...
Podobne sentymenty brały mnie po skończeniu lektury siódmego tomu. I człowiek chciał spytać: "To już nic więcej nie będzie?" Ale zawsze jeszcze istniały filmy, było ich wtedy jeszcze z pięć do nakręcenia, to się tak nie martwił. A teraz...? Chyba w gry zacznę pykać z tego wszystkiego.
Już mi brakuje świata Harry'ego...
Wróciłam z kina - napisy, 3D, wszystkie bajery (łącznie z okropnie niewygodnymi okularami, ale dla Pottera warto było to znieść). Super efekty, piękne sceny, boska muzyka... miałabym parę uwag, ale co się czepiać? Film był mega.
praedzio - Wto 19 Lip, 2011 23:55
No, muzyka rzeczywiście była zjawiskowa. I nawet 3D dało się znieść. A może po prostu miałam wygodniejsze okulary niż ostatnio.
Deanariell - Śro 20 Lip, 2011 00:11
http://ryjbuk.pl/hermiona...ch-laczy-257413
Hortensja - Śro 20 Lip, 2011 11:32
Ciesze sie, ze sie wam podoba, z przyjemnoscia sie wybiore, zreszta, juz 1 czesc mnie zachwycila (no ale watpie zeby cokolwiek moglo przebic Nicka Cave'a ). Na razie czekam na powrot Paolo, dopiero w sierpniu bede mogla isc. Ale nic to, przewaznie chodze po czasie .
Co do 3D- wg mnie 3D to zuo!!! Bronilam sie przed nim dlugo, tym bardziej, ze bez zalu opuszczalam niektore "hity" w tej technice (np Avatar ). Natomiast ostatnio bylam zmuszona pojsc do kina na film, ktory byl tylko w 3D, a bardzo mi zalezalo, zeby go zobaczyc- "Pina", o niemieckiej choreograf (film cudny!). Siedzimy na poczatku, bola mnie troche oczy, ale nic to. Paolo do mnie caly czas- "widzisz ok, widzisz ok?" Ja mowie, ze "moze byc". W koncu mi powiedzial "wymienmy sie na chwile oklarami" i odkrylismy, ze...jego byly zepsute przez co wszystko widzial na czerwono. A ze byl to dla niego tez "pierwszy raz, to sobie tlumaczyl "widocznie tak musi byc"
A graja HP tez w 2D ? Bo moze sie uda ominac ten diabelski wynalazek.
Anonymous - Śro 20 Lip, 2011 11:37
Idę z koleżanką z pracy jedną, albo dwiema w piątek, lub w sobotę.
Natomiast kupiłam w Merlinie Pottera - właśnie ostatnią część in inglisz i w robocie rozpływałam się nad rozdziałem o Wspomnieniu Severusa. Poruszające...
Admete - Śro 20 Lip, 2011 11:45
Hortensjo może u Ciebie jest w 3D. W mojej mieścinie i tak postęp, bo wieczorne seanse są z napisami.
Kasiek - też czytałam zaraz po powrocie z kina wybrane fragmenty ostatniego tomu HP. Oczywiście wspomnienia Severusa od razu na poczatku
asiek - Śro 20 Lip, 2011 12:14
"Pakuję" swoje dziecko do wyjazdu i jednocześnie oglądam wcześniejsze ekranizacje HP. Wczoraj przypomniałam sobie Księcia półkrwi... Przyznam, że zapomniałam już co to horkruksy.
Może w weekend wybiorę się do kina, choć 3D nie zachęca, oj nie...
Ps. Moje siostrzenice oglądały wczoraj film w 5D i są zachywcone.
Anonymous - Śro 20 Lip, 2011 12:29
W 5D? co to?
Też na weekendzie zrobię sobie powtórkę HP.
Zawsze mi szkoda, ze tak zminimalizowali role Minerwy i Severusa na rzecz bzdurek.
Chyba sobie kupię wszystkie części po angielsku... fajnie mi się czyta...
asiek - Śro 20 Lip, 2011 13:05
| lady_kasiek napisał/a: | | W 5D? co to? |
Są specjalne kina, gdzie jest możliwe 5D ... Nawet, stosownie do akcji, unszą się w powietrzu zapachy. Np. bohater jest nad morzem, to widz czuje zapach wody itp.
Anonymous - Śro 20 Lip, 2011 13:14
O proszę To u mnie pewnie to za jakieś dwa wieki dojdzie...
Oddaąłbym te 3D za normalną wersję z napisami...
Agn - Śro 20 Lip, 2011 17:14
| asiek napisał/a: | | lady_kasiek napisał/a: | | W 5D? co to? |
Są specjalne kina, gdzie jest możliwe 5D ... Nawet, stosownie do akcji, unszą się w powietrzu zapachy. Np. bohater jest nad morzem, to widz czuje zapach wody itp. |
Aaaaa, ja bym coś takiego chciała!!!
Ale... a jak to jest jakiś film gore, to czuć zapach krwi i oblewają widza czymś czerwonym?
asiek - Śro 20 Lip, 2011 19:13
| Agn napisał/a: | | Ale... a jak to jest jakiś film gore, to czuć zapach krwi i oblewają widza czymś czerwonym? |
O oblewaniu nic nie wiem ... Ale słyszłam o ruszających się krzesłach, które wzmacniają odczucie realizmu. Jednym słowem, trzeba mieć silne nerwy i jedzenie popcornu nie wskazane /grozi zadławieniem/.
Agn - Śro 20 Lip, 2011 19:31
Popcornu nie jem, więc nie byłoby problemu. Ale to musi być jaaazdaaaa!
|
|
|