To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Robin of Sherwood

Anaru - Sob 17 Sie, 2013 23:59

Trafiam na artykulik ;)
"Robin z Sherwood": Co się stało z tytułowym bohaterem serialu?
http://aleseriale.pl/gid,...,fototemat.html

Oj, kiedyś mi się bardzo podobał...

Anonymous - Nie 18 Sie, 2013 00:13

cos dla coponiektorych praedwardow :)
praedzio - Nie 18 Sie, 2013 10:04

Stronka jest mi znana, a jakże. ;) Ja już o swoim uwielbieniu nie będę pisać, bo ileż można... ;)
Sofijufka - Nie 18 Sie, 2013 13:31

pisz, pisz, bo na forumie pojawiają sie nowisie, które serialu nie znają....
praedzio - Nie 18 Sie, 2013 13:48

Myślisz, że nowisiom serial by się spodobał? Mam wrażenie, że to już nie to pokolenie.
Sofijufka - Nie 18 Sie, 2013 15:37

myślę, ze by sie spodobał...
Aragonte - Nie 18 Sie, 2013 15:40

No właśnie nie jestem pewna, czy dla oglądających np. "Grę o tron" RoS jeszcze jest atrakcyjne - mówię o świeżynkach oglądających Robina, naturalnie :-|
Aragonte - Pon 06 Lip, 2015 16:34

O tym, jak teraz wygląda Michael Praed, można przekonać się tu:
http://facet.onet.pl/mich...telewizji/2e5dd
Przeczytałam część komentarzy - większość nadspodziewanie sympatyczna, bez bluzgów, takie wspominki :)

Harry_the_Cat - Pon 06 Lip, 2015 22:49

Nawet niezle! Ktos pisze w komentarzach jak plakal przy smierci Robina - ja tez... jak bobr!
praedzio - Pon 06 Lip, 2015 23:16

A to ktoś nie płakał? :lol:
Szafran - Pon 06 Lip, 2015 23:27

Płakało się, oj płakało.
A potem przyszedł ten blond Robin i zupełnie nie rozumiałam czemu.

A Michael Praed nadal przystojny:).

Harry_the_Cat - Czw 09 Lip, 2015 12:04

praedzio napisał/a:
A to ktoś nie płakał? :lol:

good point ;)

praedzio - Czw 09 Lip, 2015 12:30

Szafran napisał/a:
A Michael Praed nadal przystojny

Może nie jest tak zjawiskowy jak onegdaj, ale patrzę na niego bez przykrości. ;) Głos za to ma wciąż ten sam. :serce2:

Trzykrotka - Czw 09 Lip, 2015 12:36

Oj, byl zjawiskowy. Niesamowicie malowniczy i fotogeniczny. I taki... Koci, zwinny, bardzo zgrabny. Connery ni mial juz tego czegos.
Ile ja serca oddalam temu serialowi, to jest nie do opowiedzenia. Boje sie teraz powtorek. Wole chyba, zeby tamto wspomnienie pozostalo nietkniete :-D

Katarynka - Nie 09 Sie, 2015 20:40

Ja oglądam wszystkie powtórki RoS :) Szczęśliwie teraz na jednym z kanałów telewizyjnych powtarzają serial o godzinie 18:00 :) Michael Pread mnie może bardziej przekonywał a jego głos działał na mnie tak jak głos Alana Rickmana (czyli dostaję dreszczy a serce mocniej bije), ale Robina w wykonaniu Jasona Connery wspominam z dużym sentymentem i też chętnie oglądam. Ale tak naprawdę to chciałam napisać o tym, że od zawsze najbardziej podobał mi się Nazir :) Zawsze miałam słabość do postaci z drugiego planu :) Ja wiem, że obecnie Mark Ryan wygląda zupełnie nie jak Nazir no ale ostatecznie młodość nie wieczność :)
praedzio - Nie 09 Sie, 2015 21:05

Aż sobie teledysk Gary'ego Moore'a ponownie obejrzałam, skoro wspomniałaś o Marku Ryanie. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=7IocRCDWB5k

Aragonte - Nie 09 Sie, 2015 21:14

Ooo! Znałam piosenkę (co prawda głównie jako cover Nightwisha), ale teledysku nigdy nie widziałam. I nie wiedziałam, że Nasir w nim zagrał :D
Ech, te fryzury z lat osiemdziesiątych :mrgreen: :lol:

Katarynka - Nie 09 Sie, 2015 21:23

Nie widziałam wcześniej tego teledysku, dlatego dziękuję za link :) Nazir jest i będzie dla mnie numerem 1 w serialu :)

A co do płaczu po śmierci Robina to u mnie w domu chyba tylko ojciec nie płakał, ale to dlatego, że nie oglądał. A ja to do dziś przeżywam na każdej powtórce i potem ten moment kiedy strzelają z łuków.

Aragonte - Nie 09 Sie, 2015 21:31

Uwielbiałam Nasira (ile on miał kwestii w serialu, ktoś policzył? :mrgreen: ), ale chyba wyżej ceniłam kreację Willa Szkarłatnego.
praedzio - Nie 09 Sie, 2015 21:34

Wydawało mi się, że już ten teledysk na forum zapodawałam. :mysle:

Ostatni odcinek z Czarnym Robinem oglądałam chyba tylko dwa razy - więcej nie byłam w stanie.

Po latach doceniłam urodę Marion; jako dzieciak uważałam ją za straszne brzydactwo niepasujące do Robina. :lol:

Katarynka - Nie 09 Sie, 2015 21:36

Nasir rzadko kiedy się odzywał, ale mówił i dwa lub trzy razy przemawiał w swoim ojczystym języku. Jako, że mam 2 siostry to u mnie podział był taki - najstarsza wielbiła Willa Scarleta, średnia Robina (w wykonaniu Michaela Praed'a) a ja Nasira.
praedzio - Nie 09 Sie, 2015 21:39

Katarynka napisał/a:
najstarsza wielbiła Willa Scarleta, średnia Robina (w wykonaniu Michaela Pread'a) a ja Nasira.

Praeda - nie Preada! :mrgreen: Spójrz na mój nick! :mrgreen:

Co do kreacji aktorskich - Szeryfa chyba nikt nie przebił. :lol:

Katarynka - Nie 09 Sie, 2015 21:42

Ups Ale wpadka :( Dziękuję poprawiłam :)

Generalnie obsada bardzo udana :)

BeeMeR - Pon 10 Sie, 2015 07:59

Katarynka napisał/a:
Jako, że mam 2 siostry to u mnie podział był taki - najstarsza wielbiła Willa Scarleta, średnia Robina (w wykonaniu Michaela Praed'a) a ja Nasira.
Jaki zacny podział ulubieńców :mrgreen:
Ja do Nasira też miałam słabość - bardzo zacna postać :serduszkate:

Anonymous - Czw 20 Sie, 2015 10:14

praedzio napisał/a:
Katarynka napisał/a:
najstarsza wielbiła Willa Scarleta, średnia Robina (w wykonaniu Michaela Pread'a) a ja Nasira.

Praeda - nie Preada! :mrgreen: Spójrz na mój nick! :mrgreen:

Co do kreacji aktorskich - Szeryfa chyba nikt nie przebił. :lol:

Ty to jestes PraEdwardem.