To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Richard Armitage - Robin Hood 2006 w TVP!

Gunia - Sob 12 Maj, 2007 20:19

Ryś, nie Ryś, ale te słowa to jak żywcem wyjęte z jakiegoś thrillera o psychopacie z urojeniami.
Anonymous - Sob 12 Maj, 2007 20:35

żeby kazdy psychopata był taki Ryskowaty to ja zaczęłabym oglądać te thrillery.

To Rysiątko takie buiedne było, że tylko weź i przytul :lovera:

praedzio - Nie 13 Maj, 2007 13:41

Cytat:
Kiedy to mówił, skojarzył mi się z jakimś psychopatą schizofrenikiem.

E, tam! Zaraz psychopata... Ja bardziej skupiłam się na jego szczerym wyznaniu i takiej jakby chęci dokonania pewnego zwrotu w swoim życiu (cudów nie ma i wątpię, czy długo by nasz Guy wytrwał w tym postanowieniu), co świadczyło o tym, że naprawdę szczerze się nasz biedak zakochał. Och...! :oops:

Harry_the_Cat - Nie 13 Maj, 2007 20:53

W Australii wydali już RH w boxie (wcześniej niz gdziekolwiek indziej :shock: ). Juz to chyba pisałam, ale w dodatkach jest m.in. komentarz - odc. 4 i 8 komentuje m. in. Richard.

Na RAOnline moża zobaczyć fragmencik czwartego odc. z komentarzem (nie ma szans, żebym Wam to przetłumaczyła, bo sama rozumiem tylko sens, a nie konkretne zdania ;) )

LINK

Alison - Pon 14 Maj, 2007 22:26

Czy ja dobrze poznałam, że to nasz pan Thorpe się tam miota po dziedzińcu?
Harry_the_Cat - Pon 14 Maj, 2007 22:29

On Ci to :lol:
Anonymous - Pon 28 Maj, 2007 22:56

Jakoś smutno temat umiera :(
Gosia - Pon 28 Maj, 2007 23:09

Moze zmieni sie to, gdy pojawi sie kontynuacja Robin Hooda.
Harry_the_Cat - Pon 28 Maj, 2007 23:11

No bo jakos nic nowego sie nie dzieje :neutral:
Alison - Wto 29 Maj, 2007 09:51

W Teletygodniu Friedmann napisał, że będą pokazywać drugą serię przygód Robin Hooda. Tego faceta co zabierał bogatym, a oddawał biednym. W drugiej serii, bedzie odbierał tym co się dzięki niemu wzbogacili i oddawał prawowitym właścicielom :lol:
Harry_the_Cat - Wto 29 Maj, 2007 10:04

Alison napisał/a:
W Teletygodniu Friedmann napisał, że będą pokazywać drugą serię przygód Robin Hooda. Tego faceta co zabierał bogatym, a oddawał biednym. W drugiej serii, bedzie odbierał tym co się dzięki niemu wzbogacili i oddawał prawowitym właścicielom :lol:

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

To mogłoby być niezłe :mrgreen:

Gunia - Wto 29 Maj, 2007 17:20

Mi też się podoba. :D Jego zawód zawsze będzie przyszłościowy. :D
Anonymous - Wto 29 Maj, 2007 19:19

a ja się dziś nie wyspałam bo sobie oglądałam 7 odcinek i kawałek 8.
:thud: :thud:
Guy jest cudny. Im bardziej mroczny tym atrakcyjniejszy

praedzio - Wto 29 Maj, 2007 20:10

Ajajaj! Jaki cudny awatarek! :serce:
Anonymous - Wto 29 Maj, 2007 23:18

Zgadzam się a fanfary i pochwały Harry podał(a) :wink: kiedyś linka i mnie zauroczył, więc używam go nawet nie wiem czy przypadkiem nie bezprawnie :wink:
Harry_the_Cat - Wto 29 Maj, 2007 23:21

lady_kasiek napisał/a:
Zgadzam się a fanfary i pochwały Harry podał(a) :wink: kiedyś linka i mnie zauroczył, więc używam go nawet nie wiem czy przypadkiem nie bezprawnie :wink:

Nie, bo ja go zrobiłam.

Anonymous - Wto 29 Maj, 2007 23:26

Harry_the_Cat napisał/a:
lady_kasiek napisał/a:

Nie, bo ja go zrobiłam.

Wiem , ale ja się nawet nie zapytałam kulturalnie czy moge a powinnam.

Harry_the_Cat - Wto 29 Maj, 2007 23:29

A pewnie, że możesz :lol:
Anonymous - Wto 29 Maj, 2007 23:32

:kwiatek: :kwiatek:
jestem niewymownie wdzięczna.
niechaj Ci Pan Bóg w dzieciach wynagrodzi, oraz w Ryskowatych snach :)

Marija - Śro 30 Maj, 2007 08:14

Czuję, że mi brakuje tego idiotycznego serialu :? ??: . Rysioniedosyt :mrgreen: ...
Gunia - Śro 30 Maj, 2007 17:25

Śliczne avek, Harry. :D
MiMi - Śro 30 Maj, 2007 19:41

Ja mam taką prośbę: mógłby mi ktoś streścić ostatni odcinek?
*Ładnie prosi*
Wiem, że to dawno było, ale nie miałam czasu o tym myśleć, potem neta nie miałam.

praedzio - Śro 30 Maj, 2007 20:49

*odchrząkuje, chcąc zabrać głos*
Hmm... A więc... Było tak (mniej więcej, bo dawno było i wiele nie pamiętam):
Jak pamiętamy z odcinka nr 12, Marian umarła. Natomiast nasi przyjaciel znaleźli się w niewesołym położeniu z powodu zasadzki zastawionej na nich przez zdrajcę lekarza. Wywiązała się wielce nierówna walka, podczas to której Szeryfa ząb został trafiony strzałą z łuku :lol: , natomiast Guy poprzestał na robieniu groźnych min, zamiast włączyć się do bitwy. Przewaga wrogów była wielka, jednak wściekłość zrozpaczonego Robina jeszcze większa. Potyczka skończyła się więc tak jak zwykle - czyli pierzchnięciem Szeryfowej bandy tam gdzie pieprz rośnie.
Nasi przyjaciele wrócili więc do jaskini, gdzie spoczywało ciało Marian, po to by ze zdumieniem przekonać się, że jednak ukochana Robina żyje. Djaq wyjaśniła to w sposób paranaukowy, mający wszystko wyjaśnić, ale moim zdaniem zagmatwała jeszcze bardziej, więc skupmy się na akcji dalszej.
Marian wróciła do domu, by przygotować się do ślubu z Gisbornem. Natomiast Robin rozżalony, postanowił opuścić Sherwood i powędrować w świat, gdzie być może uda mu się zaleczyć zranione i zbolałe serce. W tym samym czasie w Notthingam gościł król Ryszard. Miał on zebrać wszystkich okolicznych wielmożów, by przekonać się z ich ust o tym czy Szeryf jest lojalny wobec niego. Była to w rzeczywistości pułapka zastawiona przez szeryfa, bo król był lipny, natomiast niewygodni wielmożowie (w tym ojciec Marian) mogli zostać wyeliminowani. W Notthingham byli również przyjaciele Robina.
Much zorientował się we wszystkim i poleciał do Locksley, gdzie Marian z odpicowanym Guyem w nowej błyszczącej skórze gotowali się do ślubu.
Much podczas ślubu wykrzyczał swoje wiadomości dla Marian, skutkiem czego ona walnęła zaskoczonego Gisborne'a w zęby i wybiegła przed kościół, gdzie czekał na nią Robin na koniu. Marian wskoczyła na jego konia i razem pogalopowali do Notthingham. Tam jak zwykle po odkryciu całej afery wywiązała się bijatyka. Wiadomo nie od dziś, że dobro zwycięża, więc i tutaj nie było niespodzianki. Zwycięstwo było po stronie Robina i jego bandy. Koniec.

MiMi - Śro 30 Maj, 2007 20:57

Dzięki za streszczenie. Jeśli wyemitują drugą cześć o ludzkiej porze, to będę oglądać, bo mimo wszystkich wad, jest na co popatrzeć :wink: Jeszcze raz dzięki :kwiatek:
praedzio - Śro 30 Maj, 2007 21:00

Ależ proszę! :grin: *wącha darowany kwiatek i leci po flakon*