To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Calipso - Wto 21 Kwi, 2009 16:50

Admete napisał/a:
Spn na 11 miejscu

Świetny wynik :cheerleader2:
No i Rodzina Soprano na trzecim :cheerleader2:

Fibula - Wto 21 Kwi, 2009 20:56

aneby napisał/a:
Hm, :mysle: Czas się wziąć za BSG. Mignął mi jakiś odcinek na AXN Sci-Fi ostatnio.

To wersja z 1978 roku. Też się zasadzałam na BSG na AXN, bo w naszej tv widziałam kiedyś pojedyncze odcinki z nie wiem której serii i chciałam teraz chronologicznie, ale po obejrzeniu kilkunastu minut stwierdziłam, że jednak na wersję '78 nie mam obecnie czasu :rotfl: . Trochę mi szkoda, że to ta wersja, ale rozsądek nakazuje się tym odkryciem radować :D .

Admete - Wto 21 Kwi, 2009 21:50

U nas były te nowe odcinki, nie z lat 70.
trifle - Wto 21 Kwi, 2009 22:43

damamama napisał/a:
trifle napisał/a:
Pierwszy raz w życiu oglądam sobie tak z pół odcinka Ranczo i po prostu mało się nie popłakałam ze śmiechu :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
"Oni mają granaty!" :rotfl: A akcent Katarzyny Żak kogokolwiek ona gra jest prześmieszny :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Mogłaby być żoną Króla Juliana z Madagaskaru :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Gra Solejukową. Szkoda, że nie słyszałaś jej jak tłumaczyła wikaremu dlaczego Pan Jezus jest Polakiem. :rotfl: Ja uwielbiam ten serial, właśnie za teksty. Najlepsze z nich były zawsze w wykonaniu "właścicieli" ławeczki. Dziwię się, że ten serial nie ma swojego wątku i tak mało dam go ogląda. :mysle:

Ja tego na pewno regularnie oglądać nie będę, bo mnie nudzi na dłuższą metę, a poza tym najczęściej nie ma mnie wtedy w domu... Ale tak mi się ten kawałek w moją niedzielę ładnie wpasował i co się uśmiałam to moje :rotfl:

Fibula - Śro 22 Kwi, 2009 18:59

Admete napisał/a:
U nas były te nowe odcinki, nie z lat 70.

Piszesz o emisji na AXN?

Caitriona - Śro 22 Kwi, 2009 19:01

Nie wiem czy i na AXN BSG leciał, ale na pewno był prezentowany w telewizji publicznej. Wtedy oczywiście mnie nie zainteresował :roll:
Fibula - Czw 23 Kwi, 2009 20:33

W publicznej oglądałam do momentu, gdy nocny seans piątkowy (sobotni?) przerzucili cichcem na jakiś dzień powszedni. A może w ogóle urwali emisję? :mysle: Jak by nie było, nic straconego, a tymczasem i tak jestem w ciągu stargejtowo-atlantydzkim i dobrze mi w nim :D .
Admete - Pią 24 Kwi, 2009 20:52

Ku przestrodze? ;)

http://kobieta.gazeta.pl/...od_seriali.html

Gosia - Pią 24 Kwi, 2009 21:46

kryminalna 'Brygada Tygrysa' z bardzo przystojnym - wtedy tak uważałam - wąsatym głównym bohaterem.

Zgadza się! :mrgreen:

Drugi serial to była kostiumóweczka 'Panie na Mogadorze', saga o kobietach, które się źle zakochiwały.

Oglądałam :mrgreen:

Ptaki ciernistych krzewów [...] Tylko Manhattan'

Oglądałam! :mrgreen:

Ale jest dobrze, bo wiekszosci filmow o których ta pani mówi, nie widzialam ;)

Admete - Pią 24 Kwi, 2009 22:32

Gosiu Ty sie nie ciesz za bardzo, nadrabiasz w czym innym ;-)

Moje drogie Damy, siostry w Fantastyce - wieści:

Cytat:
The HBO pilot for George R. R. Martin’s A Game Of Thrones will begin filming in Northern Ireland in the 3rd quarter of 2009.

Ciekawe czy Martin zamierza w końcu wydac kolejny tom
:roll:

Gosia - Sob 25 Kwi, 2009 07:48

Admete napisał/a:
Gosiu Ty sie nie ciesz za bardzo, nadrabiasz w czym innym ;-)

W czym? :rumieniec: :wink:

Tak naprawdę obecnie oglądam tylko "Grey`s Anatomy" i "Robin Hooda", "Spooks" jak będzie nowa seria no i nieszczęsną "Little Dorrit", której dooglądać z pewnych względów nie mogę :roll: Chyba sama się wezmę za ten serialik.

praedzio - Sob 25 Kwi, 2009 08:02

Ja mam odwrotnie niż ta pani (czytuję jej artykuliki w ŚS czasami) - mnie bardzo interesują odgrywane postaci, zdecydowanie bardziej, niż sami aktorzy.
Admete - Sob 25 Kwi, 2009 08:13

praedzio napisał/a:
Ja mam odwrotnie niż ta pani (czytuję jej artykuliki w ŚS czasami) - mnie bardzo interesują odgrywane postaci, zdecydowanie bardziej, niż sami aktorzy.

Mnie tak samo. Zdarza mi się jednak zainteresować czasami aktorami.

praedzio - Sob 25 Kwi, 2009 08:16

... ale tylko pod kątem "W czym by tu ich jeszcze obejrzeć..." ;)
praedzio - Pon 27 Kwi, 2009 00:38

Miałam iść spać, ale nie mogłam się powstrzymać od obejrzenia najnowszego odcinka Harper's Island. ;) Kiedy trup nie ściele się gęsto, robi się naprawdę interesująco. :D Kocham Jima Beaviera! :D
aneby - Pon 27 Kwi, 2009 08:49

praedzio napisał/a:
Kiedy trup nie ściele się gęsto, robi się naprawdę interesująco

Noooo :-D Tym razem trup tylko jeden.
Zastanawia mnie dlaczego jeszcze nikt nie zaczął szukać wujka. :mysle: Nawet nikt nie próbował do niego zadzwonić (albo coś mi umknęło).
Scena miód + pierze była boska :rotfl:

praedzio - Pon 27 Kwi, 2009 09:05

Brytyjczycy górą! :rotfl: :oklaski:
spin_girl - Pon 27 Kwi, 2009 11:54

Ostattnio zapadłam na nowy serial "The Mentalist". w Polsce nadaje go stacja Canal+. Główny bohater -Patrick Jane- to człowiek obdarzony niezwykłą inteligencją i spostrzegawczością. Przez lata wykorzystywał te dary udając jasnowidza. Gdy jego żona i córka zostały zamordowane przez psychopatę o pseudonimie Red John, który zemścił się na Patricku za jego butę przy udzielaniu wywiadów na temat jego pomocy jasnowidza w śledztwie dot. Red Johna, Jane załamał się, przestał udawać jasnowidza i stał się tytułowym 'mentalistą'- człowiekiem wykorzystyjącym inteligencję, obserwację, czasem hipnozę w pracy konsultanta fikcyjnej agencji CBI (California Bureau of Investigation). Pomaga mu bardzo sympatyczna ekipa. Odcinki są bardzo ciekawe- na ogół do samego końca nie mogę domyslić się, kto jest sprawcą zbrodni. Do tego Patrick Jane ma tone uroku i najpiękniejszy uśmiech na świecie- po prostu nie da się go nie lubić! Ach, gdyby tak urządzić spotkanie Jane'a z dr Housem! :mrgreen:
Admete - Pon 27 Kwi, 2009 14:04

Znamy Spin ;-) Chyba cos o nim pisałam w serialach kryminalnych i sensacyjnych. Oglądam, ale bez większych emocji. Taki sobie.
Calipso - Pon 27 Kwi, 2009 21:42

Jeszcze raz przeczytałam listę,którą zamieściła Admete na poprzedniej stronie na niej brakuje mi "Czynnika PSI".Uwielbiałam ten serial :-D
Caitriona - Pon 27 Kwi, 2009 23:01

Też ogladam Mentalistę i w sumie lubię ten serial. Początek był ciekawszy, teraz trochę już wszystko wydaje się znajome, Jane juz tak nie zaskakuje, ale ogólnie jest oki :D Wolę Castle ;)
Admete - Pon 27 Kwi, 2009 23:20

Też wole Castle :-) zawsze sie posmieję z numerów Richarda. No i Fillion słodki. Caitri w ostatnim odcinku zwróć uwagę na scenę na strzelnicy ;-)
spin_girl - Wto 28 Kwi, 2009 10:17

A co to Castle? :mysle: Bo mi sie już kończy Mentalista i muszę się zakochać w czymś innym teraz :cry2:
Caitriona - Wto 28 Kwi, 2009 10:38

Castle to serial o pani detektyw, której na drodze podczas dochodzenia staje popularny pisarz kryminałów, Castle. Pisarzowi tak się podoba współpraca z niezłą Kate Beckett, że postanawia na niej optrzeć bohaterkę swojej nowej powieści i zostaje z nią na dłużej, z czego pani detektyw nie jest zadowolona, ani trochę ;) Bardzo fajny i uroczy, pełen wdzięku jest sam Rick Castle, grany przez Nathana Filliona, ma tez uroczą rodzinkę: mama aktorkę i mądrzejszą od siebie córkę.
spin_girl - Wto 28 Kwi, 2009 10:53

o, dzięki za opis- zachęciłaś mnie! :mrgreen: