Seriale - Księgarnia pod dwunastką
Agn - Pią 16 Cze, 2017 20:04
Jak nie merytoryczna, jak merytoryczna? Ramionka niczego sobie, fakt.
Admete - Pią 16 Cze, 2017 20:12
FMW zacznę nadrabiać jutro. Dziś drugi odcinek Secret Forest - powtarzam się, ale kolejna dobra drama A czy jest już data premiery Criminal Minds?
Agn - Pią 16 Cze, 2017 20:16
W lipcu, jakos na poczatku. Widzialam fotki Pieknych Oczu jak gra w pilke z dziecmi. Oby to byla scena z dramy, a nie tylko w ramach przerwy miedzy zdjeciami.
BeeMeR - Pią 16 Cze, 2017 21:15
No dobrze, to była wielce merytoryczna uwaga
Ta ustawiona walka to było świństwo
Teraz już jestem u Rodziców, ale jeszcze w domu, przed wyjazdem obejrzałam Sassy 12 - wciąż jest dobrze
Trzykrotka - Pią 16 Cze, 2017 21:40
11 i 12 My Sassy Girl
Bardzo dobrze, zgadzam się z przedmówczynią. Królewnę pod byle pretekstem umieszczają w nauczyciela, żeby łatwiej im było się przekomarzać, a to za pomocą psiny, a po dzbanuszka z trunkiem. Z premierówny wyłazi nieodrodna córka tatusia, czego można było się spodziewać. Ale z damskiej brygady najlepsza jest ta dwójka: mamusia i siostrzyczka naszego uczonego, co to jest skarbem narodowym. Dream team po prostu! Mała naprawdę dobrze gra, a z mamuśką rezonują wspaniale. Jak one przesłuchiwały tę księżniczkę znalezioną w łóżku ich bezcennego syna/brata!
Konkurs na najmodniejszą torebkę (wygrywa ta z epoki Goreyo, bo vintage jest na czasie ) i książki w wypożyczalni (Boys Before Flowers, My Love From the Stars, Descendants of the Sun) rządzą
Zerknęłam dziś na 4 odcinek 7 Days Queen, bo chciałam zobaczyć PMY. Wcześniej chyba były odcinki dzieciowe. Gdyby nie obecna kolejka dram, rzuciłabym się do oglądania natychmiast. Drama jest świetnie zrealizowana, zdjęcia zachwycające, a w scence, którą oglądałam bez napisów było coś niesamowicie ujmującego. Lee Dong Gun w roli króla jest tak przystojny, że dech mi zaparło.
| BeeMeR napisał/a: | Teraz już jestem u Rodziców, ale jeszcze w domu, przed wyjazdem obejrzałam Sassy 12 - wciąż jest dobrze |
Ramiona to ma ten PSJ naprawdę zacne. Widać, że w ogóle zmężniał i dojrzał. I jest taki wysoki! Widziałam zdjęcia z konferencji prasowej, jak usiłowali z Ji Won zrobić duże "sarange" i zatoczyć łuki ramionami nad głowami, ale nie dało się. On wysoki, ona w miniusi.... Poprzestali na serduszku robionym paluszkami.
| Agn napisał/a: | W lipcu, jakos na poczatku. Widzialam fotki Pieknych Oczu jak gra w pilke z dziecmi. Oby to byla scena z dramy, a nie tylko w ramach przerwy miedzy zdjeciami. |
Oby... Tak trzymam kciuki za dobroć tej dramy, że aż mnie bolą.
Trzykrotka - Sob 17 Cze, 2017 00:13
Za po Suspicious Partner 21-22 to po prostu wodolejstwo
Nowe sprawy są właściwie pretekstowe, zaś sprawa główna, czyli znalezienie mordercy chłopaka Bong Hee ciągnie się i rozmydla okropnie. Od kiedy zaczęli cudować z wątkiem miłosnym głównych, wymyślać, że najpierw nie chce on, potem ona, a potem już chce, ale jednak jeszcze nie powie to już naprawdę Cały ten fajny, słodki humor gdzieś się zgubił, zastąpiony masą ujęć wzdychających BH i JH. Fajnie byłoby, gdyby w zamian podkręcono wątek mordercy, ale i on, mimo, że w tej chwili ciągnie dramę, jest jakiś taki... budyniowaty. Więcej mroczności - myślę, że angst i mrok to byłyby teraz dwa wagoniki doprowadzające do końca. Oby-oby. I koniec z głupotami "będę ci jeszcze trochę grać trudną do zdobycia, bo tak"
Admete - Sob 17 Cze, 2017 08:24
| Trzykrotka napisał/a: | | Drama jest świetnie zrealizowana, zdjęcia zachwycające, a w scence, którą oglądałam bez napisów było coś niesamowicie ujmującego. |
Mówiłam A jaki ciekawy kissu na koniec 5 odcinka, wiem, bo podejrzałam. Zbieram pilnie. A teraz mam jeszcze Cho Seung Woo jako prokuratora Hwanga, który nie odczuwa żadnych emocji. No uwielbiam tego gościa, dzięki niemu ta postać jest niesamowicie tajemnicza i intrygująca. A sama fabuła będzie mieć chyba kosmiczne poziomy zapętlenia Całość ma bardzo filmowy charakter i nastrój skandynawski. Aktorka w roli policjantki tez mi bardzo pasuje. Cieszę się, że najwyraźniej stawiają teraz na bohaterki myślące i niekoniecznie wymuskane jak laleczki. Czepiłabym się może dwóch szczegółów fabularnych, ale postanowiłam sobie odwiesić na kołu niewiarę i bawić się jak najlepiej A i wiecie kto tam jeszcze gra? Prokurator z City Huntera. Tym razem gra straszną gnidę, ale cieszę się, że dostał rolę w tak dobrej produkcji i ma okazję pokazać się od innej strony. Nadal bardzo przystojny.
Agn - Sob 17 Cze, 2017 10:05
Trzykrociu, to moze my ci to jakos zdobedziemy? I tymi girlandami ozdobimy klatke zwierzaczka, ekhm, ekhm?
Zaraz, chwila, halt muzyka! Gdzie jest Cho Seung Woo? Pomieszalo mi sie wszystko.
Trzykrotka - Sob 17 Cze, 2017 10:54
W Queen For 7 Days bardzo boję się jednej rzeczy - że zaangażuję się w opowieść bez happy endu. Boję się zaczynać. Ale po tym podpatrzonym kawałku chyba jednak zacznę.
| Agn napisał/a: | Zaraz, chwila, halt muzyka! Gdzie jest Cho Seung Woo? Pomieszalo mi sie wszystko. |
W Secret Forest. I babeczka z Atlasu Chmur
Admete - Sob 17 Cze, 2017 12:03
Ta aktorka z Atlasu Chmur grała też w Sense 8. Obejrzałam FMW - Dong Man i Ae Ra są uroczy. Mam nadzieję, że dostaniemy zabawne randkowanie I realizację marzeń.
To jeszcze dodam, że rozbawiła mnie scena, gdy Ae Ra siadła na skuter z Dong Manem i oddzieliła się od niego torebką - żeby się skupił na jeździe I odpowiedź, że nie jest w stanie poczuć czegoś tak małego - w znaczeniu piersi A potem to śniadanie następnego dnia, jak cała czwórka siedziała przy stole. Dong man z tym odświeżaczem powietrza, Ae Ra z błyszczykiem
BeeMeR - Sob 17 Cze, 2017 17:58
| Trzykrotka napisał/a: | | Suspicious Partner 21-22 to po prostu wodolejstwo | Oj, szkoda. Wprawdzie ja chyba już odpadłam od dramy, ale jeszcze zbieram i jak będzie cała to sobie poprzewijam.
| Trzykrotka napisał/a: | | W Queen For 7 Days bardzo boję się jednej rzeczy - że zaangażuję się w opowieść bez happy endu. Boję się zaczynać. Ale po tym podpatrzonym kawałku chyba jednak zacznę. | Ja tu też chyba poczekam na całość - łatwiej mi się tak łyka seguki - acz nie gwarantuję
Trzykrotka - Nie 18 Cze, 2017 00:02
Ta scena z FMW motocyklem i oddzielaniem się od Dong Mana torebką, wraz z jego komentarzem była przeurocza
To nie tak, że w SP nic się nie dzieje - sprawa posuwa się ku rozwiązaniu, a Bong Hee przekonała się dobitnie, że chłopak, którego wybronili to morderca. I dowiedziała się, że jej chłopak zginął właściwie za nią - bo morderca myślał, że ona widziała coś, czego nie widziała - i przyszedł po nią, a spotkał jego. A więc ona wie i on wie, że ona wie, ale nadal udają przed sobą, czekając na odpowiednią chwilę. Bardzo to jest ciekawie zrobione i naprawdę byłoby lepiej, gdyby nie dokładali niepotrzebnych sztucznych zawiłości w wątku miłosnym. Zresztą chyba i w tym wątku coś się rozwiązało, o czym świadczą gify. Miałam oglądać dziś i
Admete - wielkie kamsa za dobra wszelakie. To jedyne co mi póki co pozostało, bo ni z tego ni z owego komputer wyrzuca mi komunikat, że mój dysk zewnętrzny jest zepsuty i niedostępny. Po południu wszystko było z nim dobrze, teraz jest zepsuty. Ręce mi opadły, bo mam tam wszystko, łącznie z różnymi dokumentami. Nic to wobec prawdziwych tragedii, śmierci Aine, ale po prostu... mam lekko dość.
Admete - Nie 18 Cze, 2017 06:17
Nie ma za co. Przechodziłam coś takiego z dyskiem. Wiem, co czujesz. Na szczęście dokumenty miałam na komputerze także. Co do reszty - niektóre rzeczy zdobyłam od nowa, o innych pomyślałam, że trudno. Jakby co, to wiesz. Nauczyłam się jednak nie wozić nigdzie dysków zewnętrznych, nie przenosić. Służą mi do użytku domowego i wrzucam raz na jakiś czas, hurtem. Niestety małe są delikatne. Dawniej były duże, wymagały podpięcia do gniazdka, one były trwalsze.
BeeMeR - Nie 18 Cze, 2017 08:05
| Admete napisał/a: | | rozbawiła mnie scena, gdy Ae Ra siadła na skuter z Dong Manem i oddzieliła się od niego torebką - żeby się skupił na jeździe I odpowiedź, że nie jest w stanie poczuć czegoś tak małego - w znaczeniu piersi | Przecież już raz je poczuł wyraźnie
| Trzykrotka napisał/a: | | ni z tego ni z owego komputer wyrzuca mi komunikat, że mój dysk zewnętrzny jest zepsuty i niedostępny | Oj, mam nadzieję, że to tylko chwilowe problemy - moje z "niewidzeniem klawiatury" na szczęście ustały
Ja mam dwa zewnętrzne dyski - jeden do ew. wożenia i jeden stacjonarny. Zdjęcia i dokumenty mam w 2 miejscach, aktualizuję co jakiś czas.
Admete - Nie 18 Cze, 2017 13:56
Duel odcinek 5 - ten biznes z klonami i transplantacją organów jest dość paskudny. Obaj aktorzy starszy i młodszy mają bardzo wyczerpujące fizycznie role, ale ten mody, to potem chyba dwa tygodnie nic nie będzie robił. Nie dość, że ma wszytko podwójnie, to jeszcze dobrego klona ciągle ktoś męczy. Ale chłopak sobie doskonale radzi, od razu widać, z którą wersją mamy do czynienia. I jak ktoś na soompi stwierdził wersja bad jest bardzo sexy Zasadniczo to on nawet gra trzy postacie jak się tak dobrze zastanowić, tyle, że ta ostatnia na razie tylko w przebłyskach wspomnień. Lubię tę młodą aktorkę, która gra dziennikarkę Mi Rae. Mam nadzieję, że będzie dostawać coraz ciekawsze role. Zwróciła na siebie uwagę w Romantic doctor, miała tam taką niedużą, ale ważną rolę.
Do Secret Forest ( Stranger ) pojawiły się napisy szybciej - dziękujemy ci Netflix Idę w takim razie oglądać.
| BeeMeR napisał/a: | Przecież już raz je poczuł wyraźnie |
I dlatego śmieszyło mnie nawet bardziej
Trzykrotka - Nie 18 Cze, 2017 14:53
| BeeMeR napisał/a: | | Admete napisał/a: | | rozbawiła mnie scena, gdy Ae Ra siadła na skuter z Dong Manem i oddzieliła się od niego torebką - żeby się skupił na jeździe I odpowiedź, że nie jest w stanie poczuć czegoś tak małego - w znaczeniu piersi | Przecież już raz je poczuł wyraźnie |
No bo to jest właśnie objaw tego, że dziecięca niewinność między nimi się skończyła. On raz poczuł, powiedział o tym, oboje się dramatycznie spłoszyli i cześć pieśni - teraz już zawsze ona będzie tę torebkę wstawiała między nich Aż do czasu gdy już nie będzie się wstydziła, rzecz jasna.
Admete, czemu młody aktor ma podwójnie?
Admete - Nie 18 Cze, 2017 15:33
Bo gra dwie postacie - klony, a dodatkowo jest jeszcze w przeszłości dawca komórek dla klonów, więc nawet trzy I role mocno emocjonalne, fizyczne również. Ten starszy aktor gra zrozpaczonego i zdeterminowanego ojca, który zrobi wszytko, by odzyskać córkę. Zerknij na to mv - wklejałam je już, ale nie ma zbyt dużo z tego serialu:
https://www.youtube.com/watch?v=aar3TQVhDhI
W Secret Forest ( Stranger ) aktor słabszy od Cho Seung Woo nie uniósłby tej roli. Prokurator Hwang nie odczuwa emocji i ktoś mógłby po prostu mieć nieruchomą twarz. Tymczasem Cho robi to tak, że czasem prokurator jest cudownie zabawny, choć to całkowicie poważna drama. Zwłaszcza jak go zestawiają z policjantką - I biedak nawet nie wie, że jest zabawny.
BeeMeR - Nie 18 Cze, 2017 16:30
| Admete napisał/a: | | Zerknij na to mv - | Dla mnie zbyt szarpane, migające.
Admete - Nie 18 Cze, 2017 16:44
A mnie się wyjątkowo podoba. Bardzo klimatyczne Już kilkakrotnie sobie obejrzałam. No dobrze, przeszłość prokuratora Hwanga już wypłynęła częściowo. Ciekawa jestem, co mu było, że zachowywał się tak jako dziecko. Hwanh Shi Mok w interpretacji Cho Seung Woo jest fascynujący. Polecam z całego serca.
BeeMeR - Nie 18 Cze, 2017 22:54
FMW 6
Bardzo ładnie się rozwija opowieść o przyjaźni głównej pary - bardzo dobrze się to ogląda. Panna tylko łkała okropnie
Druga para właściwie trochę mnie nudzi - tym niezdecydowaniem i kryciem się przed namolną panną - teraz wreszcie pracuś pokazał że ma jaja i postawił się rodzince - brawo!
Za to lubię Niuniusia, któremu się podoba omc prezenterka - tj. aktorsko, bo postać jest do odstrzału
Nowa właścicielka apartamentowca-Dobra Wróżka to moja Jumongowa kapłanka (nawiasem - zabili mi ją dziś w Jumongu )
Trzykrotka - Pon 19 Cze, 2017 00:43
Dobrze, że w FFMW żyje To własciwie taka postać, jaką zwykle bywa czebol w rom-komach, co to zjawia się, zakochuje i płaci za pannę czynsz. Ta pani niby pokrzykuje, ale zdmuchuje bohaterom pyłki spod nóg.
Niuniusia to ja bardzo lubię - aktora, nie postać. To bardzo dobry aktor komediowy - nie wiem czy pamiętasz BeeMer, ale on grał jednej z trzech Gumisiów przybocznych Miśka w Rooftop Prince, tego w jadowicie żółtym dresiku. Dla mnie to on kojarzy się głównie z rolą Ho Gu, zakochanego głupka, z takiej jednej słodko-gorzkiej dramy TVN. Dobry jest właśnie w komedii, ale potrafi być paskudnie creepy, jak trzeba.
W SP 23-24 morderca zaatakował - zabił kolejną ofiarę z własnej listy i zaatakował kogoś z kancelarii. Może coś ruszy poza przekomarzanki przy stole konferencyjnym i padanie sobie w objęcia przez Głównych. Mordercy prawie nie było, a to dla mnie teraz główna atrakcja,
Dziewczyny, mój dysk padł definitywnie. Złota Admete poratowała mnie dziś pakiecikiem dram przez sierściucha . Od Kasi-Hermii wezmę co się da, bo ona jest bardzo obficie wyposażona w koreańskie dobro, a mam ją tutaj na miejscu. Ale o resztę będe jakoś sukcesywnie nękać was. Ale to tak powoli, na razie muszę to ogarnąć
Agn - Pon 19 Cze, 2017 00:59
| Trzykrotka napisał/a: | | Ale o resztę będe jakoś sukcesywnie nękać was. |
Nękaj! Nękaj! Wspomożemy!
Ale mniejsza o dramy - to zawsze jest do odzyskania. Co z twoimi dokumentami?!!!
Oglądam sobie SP nr 17.
Admete - Pon 19 Cze, 2017 05:29
A mnie Stranger ( Secret Forest ) o zawał przyprawi, bo mi bohatera będą krzywdzić ciągle Tytuł Stranger bardziej pasuje, bo prokurator Hwag jest właśnie tych dziwnych obcym, spoza układów i niezwykle samotnym z powodu swojej choroby. Jak wytrzymam, to nie obejrzę dziś odcinka 4, tylko poczekam aż będę mieć ze trzy.
BeeMeR - Pon 19 Cze, 2017 07:47
| Trzykrotka napisał/a: | | To bardzo dobry aktor komediowy - nie wiem czy pamiętasz BeeMer, ale on grał jednej z trzech Gumisiów przybocznych Miśka w Rooftop Prince, tego w jadowicie żółtym dresiku. Dla mnie to on kojarzy się głównie z rolą Ho Gu, zakochanego głupka | Szczerze mówiąc też kojarzę go z Zakochanego głupka, RP już nie kojarzyłam, ale faktycznie też tam grał.
| Trzykrotka napisał/a: | | Dziewczyny, mój dysk padł definitywnie. | Pokazywałaś ten dysk komuś? Możesz spróbować pokazać naszemu Tacie, on specjalizuje się w takich sprawach - w sumie nic nie tracisz, spróbować można. Jak chcesz, to mogę też podrzucić ci dramy/filmy przy spotkaniu - w najbliższym czasie co weekend będę w Krakowie.
Admete - Pon 19 Cze, 2017 08:19
Może takie małe spotkanie w kameralnym gronie w takim razie? W którąś sobotę? Trzykrotko jak pracujesz? I kiedy jedziesz na urlop.
|
|
|