Literatura - Proza i poezja - To czytamy - mole książkowe w akcji ;) Odsłona III
Agn - Sob 09 Wrz, 2017 19:49
Ha! Pokaz!
BeeMeR - Sob 09 Wrz, 2017 19:51
Możesz polemizować, acz to raczej bez szans zrozumienia z mojej strony - ja jestem po najzwyczajniej w świecie na wiersze białe niewrażliwa
Admete - Sob 09 Wrz, 2017 19:53
| BeeMeR napisał/a: | | Możesz polemizować |
Nie chce mi się Od jakiegoś czasu mam tak, że mi nie zależy na przekonywaniu To chyba efekt długoletniej pracy w szkole - zaczyna mi być wszytko jedno Każdy swoje i do przodu
| Agn napisał/a: | | Ha! Pokaz! |
Musiałabym znaleźć i potem Riella by mnie zabiła
Deanariell - Nie 10 Wrz, 2017 13:11
| Admete napisał/a: | | Musiałabym znaleźć i potem Riella by mnie zabiła |
Zależy który to. Mam nadzieję, że nie ten o "zielonookim pasterzu snów"... Za co bym miała zabijać? Przecież z góry mówię, że to była "tfurczość" grafomańska.
Nie wiem, czy chciałabym "być" w podręcznikach, żeby mnie pokolenia przeklinały i psioczyły, że muszą te koszmarne wiersze na lekcjach omawiać...
Admete - Nie 10 Wrz, 2017 13:18
| Deanariell napisał/a: | | Mam nadzieję, że nie ten o "zielonookim pasterzu snów"... |
Ten i jakieś inne
Agn - Nie 10 Wrz, 2017 15:18
| Deanariell napisał/a: | Nie wiem, czy chciałabym "być" w podręcznikach, żeby mnie pokolenia przeklinały i psioczyły, że muszą te koszmarne wiersze na lekcjach omawiać... |
Oj tam zaraz - grunt to wieczna chwała.
Aragonte - Nie 10 Wrz, 2017 16:47
| Admete napisał/a: | Ja chyba nawet gdzieś mam jakiś jej wiersz |
Mogę w rewanżu spróbowac znaleźc coś, co sama wyprodukowałam w liceum i się skompromitowac do reszty Ale zasadniczo to wierszy nie pisałam - parę mi się trafiło, w tym jeden z odwołaniem do Gondolinu Tolkiena A, i raz się zabawiłam dopisaniem zwrotki do wiersza twego autorstwa, Admete, bo rzuciłam sobie wyzwanie Ale to akuat czytałaś kiedyś. Nie umiem pisac wierszy.
Admete - Nie 10 Wrz, 2017 19:04
No to chyba będzie musiała być wymiana Damy w wątku, co damy potrafią Wlepię też jakiś swój Ale nie wiem, gdzie są wiersze Rielli...Na pewno je mam, ale nie wiem, gdzie. Znalazłam innej osoby, ale tego nie wkleję. Ha mam Masakra Riella mi musi dać oficjalne zezwolenie
Deanariell - Nie 10 Wrz, 2017 19:10
| Aragonte napisał/a: | | zasadniczo to wierszy nie pisałam - parę mi się trafiło |
To dokładnie jak mnie. Ale za to czytałam wtedy poezję tonami. Niestety nie wiem, gdzie mam te swoje wiersze... Za dużo papierów nagromadziłam.
Daję oficjalne zezwolenie, żeby pozbawić koleżanki złudzeń, iż miałam szansę na wejście do kanonu lektur.
milenaj - Nie 10 Wrz, 2017 19:11
Zajęcia z poetyki, na których to kazano nam pisać wiersze były dla mnie mordęgą. Nie zachował się żaden z nich.
Admete - Nie 10 Wrz, 2017 19:11
Oki - to poszukam wątku
Aragonte - Nie 10 Wrz, 2017 19:13
| Admete napisał/a: | Oki - to poszukam wątku |
A może założymy taki "Czego Damy nie potrafią"?
Admete - Nie 10 Wrz, 2017 19:19
Też mogłoby być Ale to by była efemeryda, bo my takie zdolne som
Aragonte - Nie 10 Wrz, 2017 19:27
| Admete napisał/a: | Też mogłoby być Ale to by była efemeryda, bo my takie zdolne som |
I wszystko nam tak wychodzi
ita - Nie 10 Wrz, 2017 19:50
| Deanariell napisał/a: |
Daję oficjalne zezwolenie, żeby pozbawić koleżanki złudzeń, iż miałam szansę na wejście do kanonu lektur. |
To już na zapas dla Ciebie
Deanariell - Nie 10 Wrz, 2017 23:46
| ita napisał/a: | | To już na zapas dla Ciebie |
Och, dziękuję, dziękuję. Całe życie marzyłam, żeby mieć fanów.
Admete - Pon 11 Wrz, 2017 06:57
Zaczęłam książkę o historii książek czyli Książkę najpotężniejszy przedmiot zbadany od deski do deski. Dziś rano, 6.10 na przystanku uśmiechałam się błogo nad rozdziałem o papirusie i zapiskach Pliniusza Nienormalna jestem
Deanariell - Pon 11 Wrz, 2017 12:47
| Admete napisał/a: | | Zaczęłam książkę o historii książek czyli Książkę najpotężniejszy przedmiot zbadany od deski do deski. |
Skąd masz? Kupiłaś czy pożyczyłaś w bibliotece?
Admete - Pon 11 Wrz, 2017 15:52
Dostałam w prezencie na urodziny Zgodnie z zamówieniem Od Akne i Doroty. Teraz czytam o pergaminie. I tak nie przeczytasz, nie kupuj, bo drogie. Po co ma leżeć i kurz zbierać? Masz inne wydatki. A jeśli kiedykolwiek wrócisz do czytania, to ci pożyczę.
Agn - Pon 11 Wrz, 2017 19:59
Ja w chwili obecnej czytam Sluzace K.Stockett. Bardzo mi sie podoba. Lubie chyba te tematyke, choc jest potwornie przykra.
milenaj - Pon 11 Wrz, 2017 20:09
| Agn napisał/a: |
Ja w chwili obecnej czytam Sluzace K.Stockett. Bardzo mi sie podoba. Lubie chyba te tematyke, choc jest potwornie przykra. |
Pamiętam, że pochłonęłam ją chyba w trzy wieczory.
A film widziałaś? Ma swoje wady, ale też warto obejrzeć.
Deanariell - Pon 11 Wrz, 2017 20:11
| Admete napisał/a: | | I tak nie przeczytasz |
Przeczytam. Na złość. Jak mi kiedyś pożyczysz.
Admete - Pon 11 Wrz, 2017 20:41
Nie wiem, czy pożyczę, bo nie oddajesz po dobroci Najpierw przeczytaj jakąś swoją. Czytałam Służące, nawet mi się podobały.
Szafran - Pon 11 Wrz, 2017 22:41
| milenaj napisał/a: |
A film widziałaś? Ma swoje wady, ale też warto obejrzeć. |
Ja widziałam, całkiem był przyzwoity. Książki nie czytałam, bo raczej nie zdarza mi się sięgać po takie powieści.
milenaj - Pon 11 Wrz, 2017 22:51
Generalnie najważniejszy wątek oddali wiernie, ale książka też dobra
|
|
|