Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku
BeeMeR - Wto 10 Sty, 2017 12:55
| Trzykrotka napisał/a: | Była chyba drama Damo, o żeńskiej policji joseońskiej? Z Ji Won w roli głównej | Ciągle się do niej przymierzam, ale wciąż coś ciekawszego mam na oku
| Agn napisał/a: | chodziło mi o to, że motyw z takim siwieniem widziałam już kiedyś, dlatego w ogóle nie przeszkodził mi po raz kolejny. | Też widziałam i nieraz kupuję, ale w ML mi nie zagrało, nie poradzę
| Agn napisał/a: | Kto wie? Przed tobą tyle odcinków, może będzie jej więcej? | Na pewno będzie, już ostatnio pojawił się ponownie bohater sprzed wielu odcinków - widać, że drama jest bardzo przemyślana, postaci krwiste (może nie wszystkie, ale przynajmniej te główne mają swój konkretny charakter), intrygi ciekawe - przynajmniej dla mnie.
O księciu średnim (zielonym) nie piszę nic, o to szuja pokroju tego z Iljimae z Junkim
Aragonte - Wto 10 Sty, 2017 14:17
| BeeMeR napisał/a: | Trzykrotka napisał/a:
Była chyba drama Damo, o żeńskiej policji joseońskiej? Z Ji Won w roli głównej
Ciągle się do niej przymierzam, ale wciąż coś ciekawszego mam na oku |
Ja robiłam podejście, ale nie wciągnęło mnie.
BeeMeR - Wto 10 Sty, 2017 14:25
| Aragonte napisał/a: | | Ja robiłam podejście, ale nie wciągnęło mnie. | Wiem, Admete też, ale ja mam czasem inny odbiór więc kiedyś sama spróbuję (już nawet ostatnio byłam bliska, ale wygrał Jumong )
Trzykrotka - Wto 10 Sty, 2017 15:13
Gosia mi mówiła, że to okropnie krwawa drama i że dlatego dała sobie z nią spokój. Szkoda właściwie, bo to ciekawy temat, taka policja.
Aragonte - Wto 10 Sty, 2017 15:46
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Ja robiłam podejście, ale nie wciągnęło mnie. | Wiem, Admete też, ale ja mam czasem inny odbiór więc kiedyś sama spróbuję (już nawet ostatnio byłam bliska, ale wygrał Jumong ) |
Ja nie zniechęcam Po prostu mnie jakoś nie wkręciło. Może przez to, że nie jestem jakąś wielką fanką aktorki grającej główną rolę, no i wiedziałam od Admete, że to smutne i przygnębiające.
BeeMeR - Wto 10 Sty, 2017 16:08
Zobaczymy czy i ile ja wytrzymam
Na razie jednak coraz bardziej mam ochotę na jakąś słodką bzdurę (oprócz Hwarangów), już nawet mam jedną na oku
Hwarangów obejrzałam pół odcinka 1, właściwie samo przedstawienie bohaterów, przy czym Go Ary oklepane - opowieści bajek ludziom jako wprowadzenie heroiny widziałam już co najmniej w Scholarze i MDBC, acz ta przynajmniej nie udaje faceta.
Głowę w pudełku też widzę drugi raz w tym tygodniu, hihi (Jumong się kłania - tam to był strategiczny prezent przetargowy )
Aragonte - Wto 10 Sty, 2017 16:44
Tiaaa, na pewnym etapie to już wszystko się powtarza
Aragonte - Wto 10 Sty, 2017 16:56
Znalazłam ładne gify z siódmego odcinka Hwarangów
Ale najpierw cytacik z odcinka
“Love between siblings grow when you are rough with each other. If you see her from afar, what should you do? Run up to her, just run. Lock her, lock her in first. Act as if you will pet her, and keep locking her in. Hold her down till she surrenders.”
- Advice from SooHo, an Experience Brother.
A tak to wyglądało po zastosowaniu przez Sun Woo w praktyce
http://tereishqnachaya.tu...n-you-are-rough
Agn - Wto 10 Sty, 2017 17:14
Ja oglądam dwójkę Achiary - strrrrasznie mi się podoba. W tej małej zamkniętej społeczności fajnie wypadają powiązania między bohaterami. No i klimat lekkiego strachu (widza) - mrau!
BeeMeR - Wto 10 Sty, 2017 17:24
| Aragonte napisał/a: | Tiaaa, na pewnym etapie to już wszystko się powtarza | Owszem, ściąganie panny z drogi pędzących koni też jakbym już widziała naście razy, ale i tak obejrzałam z bananem - i to jest najważniejsze - póki cieszy, to wszystko dobrze, nie ma znaczenia, że się historia powtarza
Ja tylko retrospekcje dziecięce coraz częściej przewijam
Hwarang jest piękne w szczegółach (niezależnie od treści )
Aragonte - Wto 10 Sty, 2017 17:31
| BeeMeR napisał/a: | Hwarang jest piękne w szczegółach (niezależnie od treści ) |
W szczegółach typu odciski opon?
Admete - Wto 10 Sty, 2017 17:56
| Agn napisał/a: | | Ja oglądam dwójkę Achiary - strrrrasznie mi się podoba. |
Nareszcie ktos ogląda
BeeMeR - Wto 10 Sty, 2017 18:08
Skończyłam Hwarang 1
| Cytat: | W szczegółach typu odciski opon? | Hi hi
Bardziej miałam na myśli biżuterię panów - stroiki do kukusiów i niektóre kolczyki
Bo fryzury arystokracji to są okropne, zarówno pań jak i panów
No i sklep z herbatą mi się podoba szalenie - to filtrowanie
A to z kolei wygląda jak tańcbuda z bollywodów-oldskuli
Klif i kamienie oraz znane już drzewo generalskie
Bohaterowie tez ujdą, sami znajomi (PSJ pokazuje jaką ma ładną szminkę na ustach )
Sztylet tu też ładny, sklepik z procentami i zielarski
Admete - Wto 10 Sty, 2017 18:14
Im bardziej patrzę na zdjęcia z Hwarang, tym bardziej zdaję sobie sprawę, że nie dla mnie
Oby Voice miał napisy, bo z tymi kryminalnymi dramami OCN różnie bywa.
Agn - Wto 10 Sty, 2017 18:19
| BeeMeR napisał/a: |
A to z kolei wygląda jak tańcbuda z bollywodów-oldskuli |
Ja się ciut zastanawiam - i ten efekt był też w ML przy rytuale - jak oni podświetlili te postacie za tymi materiałami? Znaczy się - wiem, filmowcy wzięli lampy i sru. Ale mnie chodzi o to, jak niby mieliby to zrobić mieszkańcy Silla. Przecież nie świeczkami.
| Admete napisał/a: | | Nareszcie ktos ogląda |
Trzykrotka ogląda. I tak jakoś poczułam się zachęcona po jej wrażeniach.
Admete - Wto 10 Sty, 2017 18:54
Miałam na myśli was obie
BeeMeR - Wto 10 Sty, 2017 19:04
| Admete napisał/a: | Im bardziej patrzę na zdjęcia z Hwarang, tym bardziej zdaję sobie sprawę, że nie dla mnie | Zdecydowanie Lepiej nawet nie próbuj myśleć inaczej
| Agn napisał/a: | jak oni podświetlili te postacie za tymi materiałami? Znaczy się - wiem, filmowcy wzięli lampy i sru. Ale mnie chodzi o to, jak niby mieliby to zrobić mieszkańcy Silla. Przecież nie świeczkami. | Czepiasz się - to na pewno było mega proste przy użyciu pochodni
Agn - Wto 10 Sty, 2017 19:09
Z pewnością.
Admete - Wto 10 Sty, 2017 19:36
Krótki zwiastun Rebel: Thief Who Stole the People:
http://www.dramabeans.com...-people-teaser/
Zwiastun Tomorrow with you:
http://www.dramabeans.com...orrow-with-you/
Agn Salomon's perjury mogłoby ci się spodobać. Bardzo dobrze zrobiony serial z tajemnica w tle.
Aragonte - Wto 10 Sty, 2017 20:19
Admete, Hwarangi są absolutnie nie dla Ciebie, wiadomo
A tak w ogóle to na poczcie wręczono mi jakąś paczuszkę od Ciebie którą inteligentny inaczej listonosz wrzucił do skrzynki któregoś z sąsiadów, a tenże sąsiad odniósł to na pocztę, zamiast przerzucić do mojej albo zapukać i oddać Data jeszcze chyba sprzed świąt, jeśli dobrze widzę.
Admete - Wto 10 Sty, 2017 20:32
To szła i szła Sama nie wiem, która to Ostatnio dostaliśmy kartkę świąteczną od ciotki z okolic Kalisza. Do Bełchatowa zawędrowała jakimś cudem.
Agn - Wto 10 Sty, 2017 21:38
Jakoś nie czuję bluesa ani do jednego, ani do drugiego. Choć Mo Hyul w ciuchach z epoki to miły memu sercu widok, ale... hmm...
Hwarangi są zdecydowanie nie dla Admete.
Trzykrotka - Wto 10 Sty, 2017 21:58
A ja właśnie kupuję drugi tegotygodniowy odcinek i zaczynam. Hej hej, nanana Pracowałam dziś na 2 etatach i uważam, że taka jest dziś moja nagroda.
W Achiarze jestem przy 4 odcinku. Miasteczko pokazuje coraz więcej - i ukrytych więzi i sznurków pomiędzy postaciami i tajemnic. Po Hwarangach będę kontynuować.
Aragonte - Wto 10 Sty, 2017 22:00
Trzykrotko, wiesz, że napisy do ósemki Hwarangów już są, tak?
Właśnie się za nie zabieram
Edit: jak widze, gwiazdą tego odcinka jest Ban Ryu Jest dziś serio uroczy
Trzykrotka - Wto 10 Sty, 2017 22:32
Napisy już przybyły, odcinek jakoś dziwnie się ślimaczy, ale mam nadzieję, że będzie dobrze, bo na razie nie mogę ze śmiechu się pozbierać.
I igła do akupunktury wbita celnie w królewski punkt I gołębice z Silli (z lekka zdyszane poranną przebieżką) i zbiorowe taszczenie mentora w myśl zasady za błędy jednego cierpią wszyscy i obietnica kocówy, jaką całe dormitorium zgodnie rzuca biednemu Mordercy A teraz nauka postępowania z siostrą Nie mogę. Panowie są po prostu boscy w tej scence.
|
|
|