To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Downton Abbey

Agn - Śro 02 Lis, 2011 22:54

On był inną postacią niż nasz bohater. Tamten nie przepuszczał niczemu, co nosiło spódnicę.
milenaj - Śro 02 Lis, 2011 23:06

I zmuszał je do oddania dzieci. Chyba, bo tego nie jestem pewna. :mysle:
milenaj - Śro 02 Lis, 2011 23:13

Malutki spoiler. Obejrzyjcie do końca:

http://www.youtube.com/wa...ayer_embedded#!

Agn - Śro 02 Lis, 2011 23:33

Mogły zatrzymać dzieci, ale wtedy traciły pracę.

Właśnie po raz kolejny doszłam do wniosku, że mój angielski jest beznadziejny. Nie rozumiem, co on mówi na końcu. :/

milenaj - Śro 02 Lis, 2011 23:36

Wydaje mi się, że:

Spoiler:
"niezależnie od tego jak bardzo bym chciał"

milenaj - Czw 03 Lis, 2011 16:23

Sezon trzeci w przyszłym roku:

http://www.radiotimes.com...or-third-series

asiek - Czw 03 Lis, 2011 16:42

Będzie sezon trzeci ?! :o I po kiego ? :roll: Czy nie lepiej z szykiem zakończyć całą historię we właściwym momencie ?
aneby - Czw 03 Lis, 2011 16:43

Ja bym też wolała, żeby zakończyli teraz. Bedzie niepotrzebne przeciąganie :roll:
milenaj - Czw 03 Lis, 2011 17:33

Oglądalność. Nikt nie zabija kury znoszącej złote jajka.
Admete - Czw 03 Lis, 2011 17:48

No co wy? Przeciez trzeba jeszcze wydac nieszcześliwie za mąż lub ożenic pół obsady, zeby sie mogli potem zdradzac i rozwodzic. Jak w Modzie na sukces ;) Mnie by sie podobało, gdyby Sybil nagle zmądrzała i wcale nie chciała uciekac, a Mary żeby uciekła sprzed ołtarza ;)
Agn - Czw 03 Lis, 2011 22:51

Admete napisał/a:
a Mary żeby uciekła sprzed ołtarza ;)

Istnieje szansa, że zwieje Richardowi. :lol:

Anonymous - Czw 03 Lis, 2011 22:55

To on jej nabruździ a Mery się nie zhańbi, nie będzie kalać nazwiska. Najlepiej jakby go zabila, może spróbować Pamuk wziął i zemarł... :wink: ma wprawę dziewuszka. Swoją drogą ja na jej miejscu bym miała traumę...
asiek - Czw 03 Lis, 2011 23:54

To jest myśl, sposób na Pamuka może zadziałać. :lol: ... Weźmie chłopa do sypialni, a ten z wrażenia zejdzie z tego świata. :lol: :wink:
primavera - Pią 04 Lis, 2011 07:48

milenaj napisał/a:
Sezon trzeci w przyszłym roku:

http://www.radiotimes.com...or-third-series

powinnam skakać z radości że jeszcze spotkamy się z bohaterami DA ale jakoś mam obawy, że im więcej serii tym nieco gorsza jakość całej opowieści - obym sie myliła.

Agn - Pią 04 Lis, 2011 08:23

Primavera, jakiś czas temu zapowiadali, że będą maksymalnie 3 sezony, więc nie zdążą aż tak tego serialu skopać. Bądźmy dobrej myśli! :mrgreen:
Ja tam się i tak cieszę. Dopóki nie ma w którymś odcinku lądowania kosmitów i jeszcze nie pojawili się Ridge i Brooke, to nie jest źle. Ja tam lubię ten serial, nawet jeśli ma zgrzyty. :)

Akaterine - Pią 04 Lis, 2011 12:20

Julian Fellowes powiedział, że jego optymistyczny zamysł zakładał, że pokaże w serialu erę edwardiańską, wojnę oraz początek lat 20., więc akurat na trzy sezony.
Agn - Pią 04 Lis, 2011 19:59

...a jak wygląda jego zamysł pesymistyczny?
primavera - Pią 04 Lis, 2011 20:13

Agn napisał/a:
Primavera, jakiś czas temu zapowiadali, że będą maksymalnie 3 sezony, więc nie zdążą aż tak tego serialu skopać. Bądźmy dobrej myśli! :mrgreen:
Ja tam się i tak cieszę. Dopóki nie ma w którymś odcinku lądowania kosmitów i jeszcze nie pojawili się Ridge i Brooke, to nie jest źle. Ja tam lubię ten serial, nawet jeśli ma zgrzyty. :)

moja nadzieja i radość nie zgasły wcale i mam nadzieję że długość nie obniży jakości ;) nawet jeśli taki był początkowy zamiar

Akaterine - Pią 04 Lis, 2011 21:14

Agn napisał/a:
...a jak wygląda jego zamysł pesymistyczny?

Pesymistyczny pewnie zakładał, że serial się nie sprzeda i na pierwszym sezonie się skończy ;) .

Anonymous - Pon 07 Lis, 2011 17:29

Taka średnio jestem hepi po tym 8 odcinku. Czyżby to był ostatni tego sezonu?
Admete - Pon 07 Lis, 2011 17:31

Ostatni.
Anonymous - Pon 07 Lis, 2011 17:49

Ale bez sensu...
Agn - Wto 08 Lis, 2011 10:23

No, obejrzałam najnowsze Downton Ab... oj, pardon - Love in the time of spanish influenza chciałam rzec.
Jeżu kolczasty, Robert to mnie doprowadzał w tym odcinku do szału! Grrrr... A Lavinia i Matthew... Lavinia była tak do bólu szlachetna, że mało mi szkliwo na zębach nie popękało. Matthew za to ze swoimi wyrzutami sumienia - okej, miał prawo źle się czuć. Ale żeby wypalać z tekstem: "Zabiliśmy ją oboje. Razem jesteśmy przeklęci, to koniec!" :roll: Matthew, pragnę ci przypomnieć, że jesteś bohaterem Downton Abbey, a nie Zmierzchu! :roll:

Admete - Wto 08 Lis, 2011 15:31

I dlatego nawet mi się nie chce tego do kolacji oglądac ;)
asiek - Wto 08 Lis, 2011 16:11

Agn napisał/a:
Matthew za to ze swoimi wyrzutami sumienia - okej, miał prawo źle się czuć. Ale żeby wypalać z tekstem: "Zabiliśmy ją oboje. Razem jesteśmy przeklęci, to koniec!" Matthew, pragnę ci przypomnieć, że jesteś bohaterem Downton Abbey, a nie Zmierzchu!

OMG ! :lol: :lol: ... Też jakoś nie pałam ochotą do obejrzenia tego melodramatu. :roll:
A wampiora jakowegoś tam nie wcisnęli ?