Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - The Good Wife
Anonymous - Śro 27 Kwi, 2011 16:54 Ale Willa kocham naj, najbardziej. milenaj - Śro 27 Kwi, 2011 17:20 Bardzo czekam na te trzy ostatnie odcinki, ale wszystko wskazuje na to, że obejrzę je razem. Pojedyńczo nie będę miała czasu. Może to i lepiej. Taki maraton sobie urządzę, że ho...ho...Anonymous - Śro 27 Kwi, 2011 17:22 w tym tygodniu nie było?
Chyba zrobię tak jak Ty.milenaj - Śro 27 Kwi, 2011 17:43 Nie, dopiero trzeciego maja będzie następny. Ja bym oglądała po kolei, ale po prostu nie dam rady. I nawet się cieszę. Ostatnio jeden odcinek to dla mnie za mało. Najchętniej wszystko bym oglądała całymi seriami.
Jak Downton Abbey?Anonymous - Śro 27 Kwi, 2011 18:26 Święta uniemożliwiły mi oglądanie. Jak się dziś z robotą wyrobię będę oglądać. Akurat milo chora jestem.
Ale Will mi strasznie humor poprawia. On gra jeszcze w czyms godnym uwagi?milenaj - Śro 27 Kwi, 2011 18:33 No ja go pamiętam tylko ze "Stowarzyszenia umarłych poetów". Jak go zobaczyłam w "The good wife" to poszukałam trochę, ale w sumie nic nie znalazłam. On z tego co wiem jest bardziej doceniany w teatrze.
Złapałam też parę odcinków serialu "Redakcja sportowa". Leciał jakiś czas temu w AXN. To raczej takie komediowe było.Anonymous - Śro 27 Kwi, 2011 18:39 Taki program a Tyś nie dała znać?
Ja się nie dziwię że jest doceniany. Jak ja go bym doceniła milenaj - Śro 27 Kwi, 2011 18:41 No, na żywo...
Fajnie by było zobaczyć... Marzenie ściętej głowy. Anonymous - Śro 27 Kwi, 2011 18:48 To smutne.
ja go kocham.
I mam nadzieję, ze Alicja wpadnie w ramiona Willa w związku z tym, ze jej mąż okazał się 100% świnią Caroline - Czw 28 Kwi, 2011 22:09 Kurczę, kurczę, co za zakończenie odcinka, niemal godne końca serii!
Spoiler:
Biedna Alicia, już sobie wszystko ułożyła, a tu takie guano. Jedna zdrada to fuck up, ale można od biedy tłumaczyć, że to pojedynczy błąd, wpadka, ale jak nagle pojawiają się informacje o kolejnych, to już przypadek chroniczny i nierokujący. I to na dodatek z Kalindą!
Nie obwiniałabym tego inspektora, detektywa, czy kim on tam jest. W końcu nie strzela się do posłańców (i pianistów ).
damamama - Pią 29 Kwi, 2011 17:10 Przecież zaczęło się układać coraz lepiej, musieli akcję podkręcić.milenaj - Nie 01 Maj, 2011 17:37 http://www.youtube.com/watch?v=m95lHatKC_A
Zapowiada się świetnie.Anonymous - Nie 01 Maj, 2011 17:47 Ja się bronie przed spojlerami, a jak Boga i Real Madryt kocham zreknąc mam ochotę, ale moc w słabości się doskonali, tak ja się powstrzymam.Admete - Nie 01 Maj, 2011 17:48 Czyżby w końcu? Anonymous - Nie 01 Maj, 2011 17:50 Będzie konsumatum?
O! A! no nie wytrzymię.
Poprzysięgłam w sercu swoim, ze wytrzymam, że wytrzymam coby trzy odcinki maratonem łoglodnąć. A tu takuśkie pokusy!Admete - Nie 01 Maj, 2011 17:51 Nie o tym myslałam. W końcu Alicja się postawi mężusiowi jak należało już dawo Anonymous - Nie 01 Maj, 2011 17:53 Powinna dać w pysk i wyjśc.
Alicja na początku pokazywała pazury, później jak mu wybaczyła to była pokorną(w miarę). Co mnie Peter obchodzi?! Ja chcę Willa!! Admete - Nie 01 Maj, 2011 17:58 Ja chcę ciekawych wątków i postaci Anonymous - Nie 01 Maj, 2011 18:10 To też Anonymous - Śro 04 Maj, 2011 18:05 Miałam nie oglądać, ale jednak. Pal sześć brak liter
Spoiler:
Alicja spakowała Peterowi pudła i wywiozła do nowego mieszkania, po czym przemieniła się w lwicę i poszła walczyc z nasz ulubioną Patty, która sprawiła, że w kadrze pojawiał się Will więc za to ją kocham. No i nie było Alicja-Will consumatum, aczkolwiek Peter(który okazał się prawdziwym hijo de puta twierdzi inaczej, swoją drogą jest bezczelny. Alicja poza jednym pęknieciem trzyma się świetnie. Cary był tyci tyci od ponownego zatrudnienia, ale czy dpbrze zrozumiałam duma mu nie pozwoliła? Chyba zjednoczą się z tym kawałem chama Peterem przeciwko niej...
Wszystko to interesujące i pasjonujące Admete - Śro 04 Maj, 2011 19:52 To dobrze, że interesujące A Cary miał przeznaczone spiknięcie się z Peterem Gdyby tego zwrotu akcji scenarzysci nie wykorzystali, to znaczy, że marni są Anonymous - Śro 04 Maj, 2011 19:57 Marni są!
Od roku nie było nic Will-Alicja.
Aczkolwiek można było sobie Willa pooglądac w ciekawych akcjach Admete - Śro 04 Maj, 2011 20:14 Pamiętaj, że to nie romans jest Ja bym wolała, żeby Alicja w końcu stanęłą na własnych nogach i wykopała obu kawalerów.Anonymous - Śro 04 Maj, 2011 20:16 Petera moze Willa nie. Nie ma dobrego serialu bez dobrego romansu.
Alicja stanie na nogi. Ale Peter zajść za skórę moze jej.
Ciekawe jak z kalindą się ułoży... Admete - Śro 04 Maj, 2011 20:18 Nie widziałam jeszcze tego nowego odcinka. Nie wiem tez, ile odcinków jest w tej serii.