To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Niedługo w kinie

praedzio - Śro 06 Cze, 2012 21:49

Przeżyję, gdy obejrzę, czy przeżyję, gdy nie obejrzę? ;) A może poczekam, aż wyjdzie na DVD ergo pokaże się w sieci i ktoś zmontuje filmik z samym tylko Eddiem? :mrgreen: Na wszelki wypadek bez głosu? ;) :mrgreen:
Admete - Śro 06 Cze, 2012 22:05

Przeżyjesz oglądanie na dużym ekranie ;) Może fajnie śpiewa?
Caitriona - Śro 06 Cze, 2012 22:36

Uwielbiam musicale i do tego jeszcze z taką obsadą (Hugh!!!) - to będzie perełka :D
Copycat - Śro 06 Cze, 2012 23:53

primavera napisał/a:

niestety piosenka z trailera jest nieco cienka

Jak to cienka? Piosenka, czy wykonanie? Jak to... cienka? O.o

primavera napisał/a:
a jeśli jeszcze Russell zaśpiewa swoim wspaniałym rockowym głosem to zniosę wszystko w tym musicalu :D

Niech go Bóg i wszyscy święci bronią przed rockowym zaśpiewem w tym filmie, bo go światek teatralny dorwie w ciemnym zaułku i stłucze na kwaśne jabłko. Tego: http://www.youtube.com/watch?v=urxk4mveLCw nie wolno profanować.

Ja mam tylko nadzieję, że nie spierniczą tego filmu jak (za przeproszeniem) Upiora w Operze, bo ludzie wyjdą na ulice budować barykady ;)

praedzio - Czw 07 Cze, 2012 07:58

Admete napisał/a:
Przeżyjesz oglądanie na dużym ekranie ;) Może fajnie śpiewa?

No, nie wiem. Obawiam się, że pewnych rzeczy nie jestem w stanie przeskoczyć. :cry2: Ale wierzę, że cała reszta będzie się swietnie bawić, czego zresztą Wam życzę. ;)

Admete - Czw 07 Cze, 2012 09:20

Może jakbys wspólnie z nami oglądała, to byłoby dobrze ;) Upiór w operze faktycznie został zmaszczony strasznie. Tylko początek mi się podobał.
primavera - Czw 07 Cze, 2012 11:01

Copycat napisał/a:
primavera napisał/a:

oczywiście chodziło mi o wykonanie a nie samą piosenkę .... a Russell mógłby zaśpiewać bo potrafi być bardzo liryczny, klasyka jest klasyką rzecz jasna

Aragonte - Czw 07 Cze, 2012 12:02

Admete napisał/a:
Przeżyjesz Praedzio ;) Ja za to będę mieć radochę, bo filmy muzyczne uwielbiam ;)

Ja też :-D Na pewno pójdę do kina :banan:

Agn - Czw 07 Cze, 2012 12:16

Przejdę się do kina. Lubię Russela, lubię Anne, lubię Eddiego... Grudzień, powiadacie? Trochę koliduje z Hobbitem. :mysle:
Yvain - Czw 07 Cze, 2012 12:25

My też :mrgreen: Może być pięknie.
Agn - Czw 07 Cze, 2012 12:27

Nowy Tarantino będzie! Django unchained. Nie lubię Tarantino, ale Waltza lubię. I jakoś na ten film mam ochotę.
Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=0fUCuvNlOCg

Yvain - Czw 07 Cze, 2012 12:30

Haa! Zapowiada się ciekawie :mrgreen:
Anonymous - Czw 07 Cze, 2012 12:32

mala probka mozliwosci:
http://www.youtube.com/wa...feature=related

Obsada cudna - poza Anne i Hugh, bedzie jeszcze boska Helena i Eddie (nie wiedzialam, ze ma tak dobrze ulozony glos ).
Ogolnie widac jednak, ze role pierwszoplanowe zostaly przyznane gwiazdom, a te drugoplanowe aktorom uzdolnionym muzycznie...

Admete - Czw 07 Cze, 2012 12:46

Anna jest cienka, ale ja poprawią. Hugh sobie poradzi. Russel nie wiem, ale może być ciekawie. Amanda juz trochę śpiewała. Eddi ma świetny głos. A ogólnie może Hindusi dobrze robia rozdzielajac aktorów od piosenkarzy ;)
Jednak jestem zachwycona, że to zrobią ;)

praedzio - Czw 07 Cze, 2012 12:48

O, w mordę jeża..... *słabym głosem* Eddie i Ave Maria.... Jak janioł jaki... :thud: Hugh koszmarny... :lol: :rotfl:
Admete - Czw 07 Cze, 2012 12:52

Hugh śpiewał na żywo i chyba jednocześnie tańczył, więc mu wybacz :wink:
To jednak obejrzysz dla Eddiego? ;)

Yvain - Czw 07 Cze, 2012 13:36

Rudzielec daje czadu :mrgreen:
praedzio - Czw 07 Cze, 2012 14:08

Admete napisał/a:
To jednak obejrzysz dla Eddiego?

Jakby tu powiedzieć... Jestem w kropce. ;)

Copycat - Czw 07 Cze, 2012 19:06

Admete napisał/a:
Upiór w operze faktycznie został zmaszczony strasznie. Tylko początek mi się podobał.

Dobrze, że tak mówisz, bo już myślałam, że dostanę wirtualnym kapciem po łbie.

primavera napisał/a:
Copycat napisał/a:
primavera napisał/a:

oczywiście chodziło mi o wykonanie a nie samą piosenkę .... a Russell mógłby zaśpiewać bo potrafi być bardzo liryczny, klasyka jest klasyką rzecz jasna

Uff...bo już myślałam... Wykonanie jest faktycznie nieco odmienne od teatralnego, ale w tym konkretnym filmie chyba bardziej do mnie przemówi Anne nucąca sobie pod nosem o starych dobrych czasach niż głośna aria, w pełnym głosie, na ulicach Paryża.

Agn napisał/a:
Grudzień, powiadacie? Trochę koliduje z Hobbitem. :mysle:

U nas styczeń. Zakładając oczywiście, że wejdzie do kin.

AineNiRigani napisał/a:

Ogolnie widac jednak, ze role pierwszoplanowe zostaly przyznane gwiazdom, a te drugoplanowe aktorom uzdolnionym muzycznie...

Szołbiz...Jakoś trzeba ludzi do kin przyciągnąć. Te mniejsze role przyznali aktorom teatralnym, którzy grali w Les Mis na przestrzeni lat.
Z wyjątkiem może Samanthy Barks, która jest aktorką teatralną a rolę ma główniejszą.

praedzio napisał/a:
Hugh koszmarny... :lol: :rotfl:

A tam. Na tym nagraniu może nie powalił, ale on ma niezły tenor a za sobą całkiem udaną karierę musicalową.
http://www.youtube.com/watch?v=CFjxMGM36Hk

Oceniając po samych zdjęciach, szykuje się petarda.

praedzio - Czw 07 Cze, 2012 19:27

Copycat napisał/a:
A tam. Na tym nagraniu może nie powalił, ale on ma niezły tenor a za sobą całkiem udaną karierę musicalową.

No, doooobra - zwracam honor. :sorry3: Ale i tak mi się wydaje, że lepiej wygląda niż śpiewa. ;) Tak czysto subiektywnie, rzecz jasna. :-P

EDIT: Muszę się przyznać do grzechu niedbalstwa popełnionego względem Eddiego. :rumieniec: Wiedziałam, że chodził do Eton, ale o tym, że był solistą w tamtejszym chórze, to już nie.... :o

Próbeczka

Caitriona - Czw 07 Cze, 2012 21:04

Hugh jest świetny i rewelacyjnie śpiewa: http://www.youtube.com/wa...feature=related

Czy jestem jedyną osobą, której Upiór z Butlerem się podobał? :-P

Aragonte - Czw 07 Cze, 2012 21:06

Nie jedyną :-P Mnie też się podobał - ale zastrzegam, że nie oceniam go pod względem muzycznym, bom laik.
Agn - Czw 07 Cze, 2012 23:14

Copycat napisał/a:

Obroniłabym osobiście, albowiem mnie UwO w ogóle się nie podobał.

Copycat - Pią 08 Cze, 2012 12:46

praedzio napisał/a:

No, doooobra - zwracam honor. :sorry3: Ale i tak mi się wydaje, że lepiej wygląda niż śpiewa. ;) Tak czysto subiektywnie, rzecz jasna. :-P

Ależ żadnego honoru mi zwracać nie musisz. Ja nie jestem wielką fanką jego głosu i zareagowałam konsternacją po ogłoszeniu obsady. Zły nie jest, lubię go jako aktora i mam nadzieję, że będzie dobrze. Jak się nie ma co się lubi -> http://www.youtube.com/watch?v=SCPiAKDLjKY <- ...

Aragonte napisał/a:
Nie jedyną :-P Mnie też się podobał - ale zastrzegam, że nie oceniam go pod względem muzycznym, bom laik.

Nikt z nas tutaj chyba nie jest muzykologiem ani śpiewakiem operowym a muzyka to bardzo subiektywne przeżycie, ale nie trzeba być profesjonalistą, żeby słyszeć różnicę między, wokalnie złym Upiorem:
(pomijam już, że to było tak bezczelnie poprawione w studiu, że aż boli)
http://www.youtube.com/watch?v=GHAauiJwwmU

a dobrym:
http://www.youtube.com/watch?v=KJNl70pCXqA

Nie wspomnę nawet, że z dramatycznie zdeformowanej, psychicznie oszpeconej dziewicy po 50tce, jakimś cudem wyszedł im młody i seksowny Gerald Butler :lol:

(ale to chyba dyskusja na inny temat)

Agn napisał/a:
Copycat napisał/a:

Obroniłabym osobiście, albowiem mnie UwO w ogóle się nie podobał.

Cieszy mnie bardzo ten zdrowy rozsądek ;)

Anaru - Pią 08 Cze, 2012 13:48

AineNiRigani napisał/a:
mala probka mozliwosci:

Ohoho :thud:
Jestem pod wrażeniem i jak się nie interesowałam za bardzo, tak chętnie zobaczę. Niektórzy są naprawdę całkiem nieźli. :oklaski: