Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
praedzio - Nie 12 Kwi, 2009 19:43
Za to dziwnie się patrzy na Jima w stroju szeryfa. Aha, w serialu najbardziej interesującą postacią wydaje się być mała dziewczynka. Bardzo interesującą. Więcej nie napiszę, żeby nie psuć wam oglądania.
aneby - Pon 13 Kwi, 2009 00:48
Przyznaję, pierwszy odcinek Harper's robi wrażenie
i trzyma napięciu. Poza tym jest na kim oko zawiesić (ciacha ). Jeno aktorki - same długonogie laski - kompleksów się można nabawić
Praedzio
Po obejrzeniu pewnej ilości seriali stwierdzam, że światek filmowy jednak jest mały. Albo znajome gęby, albo ta sama muzyka. Tutaj - piosenka z końcowej sceny Moonlight
praedzio - Pon 13 Kwi, 2009 07:42
Cieszę się, że się podobało. A co myślisz o tej dziewczynce?
aneby - Pon 13 Kwi, 2009 10:38
Dziewczynka jest - jakby to powiedzieć - trochę demoniczna. Niepokojące są jej skłonności do okrucieństwa (scena ze ślimakiem). Ale jest ciekawą postacią i myślę, że odegra ważną rolę w całej historii.
Muszę przyznać, że niektóre sceny oglądałam przez palce
Nie mogę skojarzyć w jakim filmie widziałam już Henry'ego
praedzio - Nie 19 Kwi, 2009 01:38
Odcinek drugi Harper's Island jeszcze bardziej jest emocjonujący!
Ależ z tego Jimmy'ego przystojniak!
aneby - Nie 19 Kwi, 2009 18:22
Oooo ! Widzę, ze ten przystojniak zawędrował na avatar
Obejrzałam i ja. Faktycznie, Jimmy to niezłe ciacho
Czy nie jest trochę podobny do Orlando Blooma
Dużo się dzieje, zastanawiam się czy nie za dużo. Znaczy,czy nie za dużo tajemniczych zdarzeń jak na jeden odcinek ? 3 trupy, sprawa z jeleniem, wiszenie za nogę ...
A to na końcu to była zajawka następnego odcinka ? Totalny chaos.
Zobaczymy co bedzie dalej.
EDIT: Jeszcze jedna znajoma gęba. Czy ten grubawy gość z dłuższymi włosami (niestety nie pamiętam imienia ) nie grał w SPN w Nightshifter ?
Caitriona - Nie 19 Kwi, 2009 18:45
A to Praedzio nie ma na avku Blooma? Byłam pewna, że tak.
aneby - Nie 19 Kwi, 2009 18:48
Nieee, to ten pan z Harper's http://www.imdb.com/media/rm3176303360/tt1232320
Caitriona - Nie 19 Kwi, 2009 19:01
o, oki
praedzio - Nie 19 Kwi, 2009 19:52
Na forum supernaturalnym powstał odrębny wątek dotyczący serialu Harper's Island, no i w najlepsze trwają dywagacje, kto jest mordercą. Jedni twierdzą, że to Henry, inni, że Trish, jeszcze inni, że Jimmy . A na końcu wszyscy zgodnie orzekli, że to piesek tej dziouchy, co wpadła do jamy-pułapki. Są właśnie ustalane techniczne szczegóły, w jaki sposób piesek mógł zapalić zapalniczkę.
praedzio - Nie 19 Kwi, 2009 19:55
| aneby napisał/a: | EDIT: Jeszcze jedna znajoma gęba. Czy ten grubawy gość z dłuższymi włosami (niestety nie pamiętam imienia ) nie grał w SPN w Nightshifter ? |
A, faktycznie - też się zastanawiałam, skąd go znam. Tak, to ten sam gość.
Admete - Nie 19 Kwi, 2009 21:03
Może przeniesiecie dyskusję do wątku o fantastyce na małym i dużym ekranie? Mnie Harper's Island nie zachwyciła. Taki sobie serialik o mordowaniu mniej czy bardziej radosnym Oprócz pana rybaka nie ma na kim oka zawiesić, jedyną sympatyczną postacią jest Abby, szeryfa za mało dotychczas...Ilez sie można zastanawiac kto morduje. Mam nadzieję, z ewyjasnia to w tych 13 odcinkach, które planują, bo ciagnąć to dłużej byłoby troche bez sensu. I tak wszystko wydaje się naciągane. Tak sobie ludzie giną na niedużej wyspie i nikt z tym nic nie robi.
trifle - Nie 19 Kwi, 2009 21:06
Pierwszy raz w życiu oglądam sobie tak z pół odcinka Ranczo i po prostu mało się nie popłakałam ze śmiechu
"Oni mają granaty!" A akcent Katarzyny Żak kogokolwiek ona gra jest prześmieszny Mogłaby być żoną Króla Juliana z Madagaskaru
praedzio - Nie 19 Kwi, 2009 21:56
| Admete napisał/a: | Może przeniesiecie dyskusję do wątku o fantastyce na małym i dużym ekranie? Mnie Harper's Island nie zachwyciła. Taki sobie serialik o mordowaniu mniej czy bardziej radosnym Oprócz pana rybaka nie ma na kim oka zawiesić, jedyną sympatyczną postacią jest Abby, szeryfa za mało dotychczas...Ilez sie można zastanawiac kto morduje. Mam nadzieję, z ewyjasnia to w tych 13 odcinkach, które planują, bo ciagnąć to dłużej byłoby troche bez sensu. I tak wszystko wydaje się naciągane. Tak sobie ludzie giną na niedużej wyspie i nikt z tym nic nie robi. |
Hm... z powodu braku elementów fantastycznych nie widzę sensu przenoszenia tam tych postów. Aczkolwiek nie tracę nadziei. Dziewczynka wygląda interesująco.
Ja z góry zakładam, że serial będzie trwał tylko 13 odcinków. Nie da rady dłużej utrzymać takiego napięcia.
Cóż, mnie się serial podoba. Nie chwyta za serce, tylko za gardło. Rybak starcza mi za cały legion przystojniaków.
Też się zastanawiam, czemu bohaterowie nie zauważają zgonów ich przyjaciół. Wujek Marthy pewnie dalej tkwi na środku tamtej kładki. No, ale nie wszystkie diabełki wyskoczyły jeszcze z pudełeczka.
Admete - Nie 19 Kwi, 2009 22:17
To do seriali kryminalnych i sensacyjnych To jest taki thriller/horror. Co do chwytania za gradło to jednak wolę 24 Czekam az będzie więcej szeryfa
praedzio - Nie 19 Kwi, 2009 23:06
Pamiętajmy, że to nie jest serial kryminalny. Nie będzie śledztwa i dochodzenia - najwyżej w ilościach śladowych. To nie ten gatunek.
Już się zamykam.
Admete - Pon 20 Kwi, 2009 05:13
Wiem, że nie ten gatunek i wiem również, że nie mój gatunek - horrory mnie znudziły jakis czas temu Dlatego marudze
BeeMeR - Pon 20 Kwi, 2009 09:02
Ja tez obejrzałam pierwszy odcinek "Harper's Island"
No, nie najgorsze - i bardzo łądnie fotografowane. Aczkolwiek też czekam, aż będzie więcej szeryfa I kto i jak dalej zginie I w pierwszej chwili nie poznałam "Ruby", dopiero ciut później
| Cytat: | A na końcu wszyscy zgodnie orzekli, że to piesek tej dziouchy, co wpadła do jamy-pułapki. Są właśnie ustalane techniczne szczegóły, w jaki sposób piesek mógł zapalić zapalniczkę. |
A jeśli będziemy komentować serial na bieżąco - to przydałby się nowy wątek
BeeMeR - Pon 20 Kwi, 2009 09:08
Acha, tylko tak się zastanawiałam, jaki jest sens przywiązywać kogoś do śruby jachtu, skoro nikt nie doceni takiej artystycznej śmierci (no, może oprócz umierającego ) - co innego powiesić malowniczo na gałęziach drzewa - ku widokowi wszystkich. Tego na kładce ostatecznie kiedyś przecież znajdą....
Admete - Wto 21 Kwi, 2009 08:27
Lista najlepszych seriali według czasopisma Times:
50. Żniwiarz (Reaper)
49. The Office
48. Mentalista (The Mentalist)
47. Gotowe na wszystko (Desperate Housewives)
46. Californication
45. Głowa rodziny (Family Guy)
44. Jak poznałem waszą matkę (How I Met Your Mother)
43. Jericho
42. Trup jak ja (Dead Like Me)
41. Damages
40. Trawka (Weeds)
39. Seks w wielkim mieście (Sex in the city)
38. Chuck
37. Gdzie pachną stokrotki (Pushing Daisies)
36. The Colbert Report
35. Dollhouse
34. Bez skazy (Nip/Tuck)
33. Hoży doktorzy (Scrubs)
32. Friday Night Lights
31. Kości (Bones)
30. Herosi (Heroes)
29. Law & Order
28. Plotkara (Gossip Girl)
27. Flight of the Conchords
26. Breaking Bad
25. Ostry dyżur (ER)
24. Czysta krew (True Blood)
23. Dr House (House M.D)
22. Kryminalne zagadki Las Vegas (CSI)
21. 30 Rock
20. Ekipa (Entourage)
19. Braterstwo (Brotherhood)
18. John Adams
17. Sześć stóp pod ziemią (Six Feet Under)
16. Deadwood
15. Dexter
14. Mad Men
13. Arrested Developement
12. Generation Kill: Czas wojny (Generation Kill)
11. Nie z tego świata (Supernatural)
10. Pohamuj entuzjazm (Curb Your Enthusiasm)
9. Świat gliniarzy (The Shield)
8. Miasteczko South Park (South Park)
7. Zagubieni (Lost)
6. Simpsonowie (The Simpsons)
5. Prezydencki poker (The West Wing)
4. 24 godziny (24)
3. Rodzina Soprano (The Sopranos)
2. Battlestar Galactica
1. Prawo ulicy (The Wire)
Spn na 11 miejscu
Harry_the_Cat - Wto 21 Kwi, 2009 09:10
11? To baaardzo dobry wynik!
Wsyd przynzac moze, ale z pierwszej dziesiatki nie ogladam żadnego...
aneby - Wto 21 Kwi, 2009 09:39
Hm, Czas się wziąć za BSG. Mignął mi jakiś odcinek na AXN Sci-Fi ostatnio.
24 godziny bardzo dobry - przynajmniej pierwsze 3 sezony potem mi się znudziło.
The Shield to coś w stylu naszego Pittbula, czyli policja bez upiększeń. Serial całkiem niezły jak ktoś lubi takie klimaty.
Reszty z 1. dziesiątki nie znam
Caitriona - Wto 21 Kwi, 2009 11:09
Z pierwszej dziesiątki oglądałam Losta (przede mną V seria) i BSG (widziałam już całość). Zdaje się że ten serial The Wire leci na AXN, ale jakoś nie wyglądał zachęcająco, a tu na 1. miejscu... ER jest za nisko, Bones i CSI również.
damamama - Wto 21 Kwi, 2009 14:16
| trifle napisał/a: | Pierwszy raz w życiu oglądam sobie tak z pół odcinka Ranczo i po prostu mało się nie popłakałam ze śmiechu
"Oni mają granaty!" A akcent Katarzyny Żak kogokolwiek ona gra jest prześmieszny Mogłaby być żoną Króla Juliana z Madagaskaru | Gra Solejukową. Szkoda, że nie słyszałaś jej jak tłumaczyła wikaremu dlaczego Pan Jezus jest Polakiem. Ja uwielbiam ten serial, właśnie za teksty. Najlepsze z nich były zawsze w wykonaniu "właścicieli" ławeczki. Dziwię się, że ten serial nie ma swojego wątku i tak mało dam go ogląda.
Anonymous - Wto 21 Kwi, 2009 14:27
A u mnie właśnie Sulejukowej się nie lubi. Według mnie to wina aktorki....
Ale tekst o tym dlaczego Pan Jezus jest Polakiem i mina wikarego... bezcenne
|
|
|