To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach

zooshe - Pon 08 Cze, 2020 22:06

[quote="Trzykrotka"]Koszmit dopiero 20.06, tak przynajmniej podają na asianwiki.
O zooshe :serduszkate: zawierasz znajomość z seksownym samurajem i jego nauri mówionym na sto sposobów :serce:

Jestem po 4 odcinku, samuraj objawił się jakoś niedawno ale za to miał wejście smoka. Musze zwrócić czujniejszą uwagę na to co mówi i na ile sposobów. :mrgreen:

Ogólnie drama bardzo mi się podoba nareszcie nie tylko siedzące głowy, które krzyczą CZONAAAAA, ale jakaś akcja.

Trzykrotka - Pon 08 Cze, 2020 22:35

Dong Mae słynął ze swojego "nauri," były nawet kompilacje na YT zbierajace te wszystkie chwile.
Teraz kręcą naprawdę dobre, dynamiczne seguki. Tych rzędów ministrów i nieskończonych mów z chóranym "czona" ja też znieść nie mogę

Aragonte - Pon 08 Cze, 2020 23:51

Trzykrotka napisał/a:
Teraz będę miała wyjazd Mi Ran, i już can't stop smiling :lol:

A nie było jeszcze "I'm raining" w wersji DS? :mrgreen:

Ciągle nie mam czasu, żeby wrócić do AM88 z twoimi napisami, Trzykrotko, i je przejrzeć pod kątem literówek, przepraszam :zawstydzona2:

Trzykrotka - Wto 09 Cze, 2020 06:09

Było, a jakże :lol:
Cała sekwencja jest bardzo ciekawa, bo mamy tę najpierw audycję, której oni wszyscy słuchali i wysyłali pocztówki do prowadzącego, temat audycji nawiązuje do wczesniejszych wydarzeń w domach bohaterów, a głos z radia przechodzi płynnie w głos Jung Hwana, który czyta... lekcję z podręcznika do angielskiego. Ze wzruszenia i zadumy przechodzimy w uśmiech i beczenie kozy, kiedy młodzież, nie mogąc znaleźć podstawki pod garnek z ramyunem (Duk Seon kładzie planszę do baduka, a potem któreś z tych pisemek, którymi chłopaki się zaczytują, a oni zbiorowo za każdym razem krzyczą "ya!") znajduje ją w końcu w tymże podręczniku, co dobrze pokazuje priorytety :lol: Potem piosenka miłosna nie jest przypadkowa, bo nawiązuje tekstem do tej lekcji angielskiego.
Lubię robotę translatorską między innymi dlatego że w zwykłym ogladaniu nigdy nie wylapałabym takich elementów.
Aragonte, no co ty :kwiatek: Ja sobie pykam te napisy w wolnych chwilach, ty też się nie stresuj i nie czuj w obowiązku, naprawdę.

Trzykrotka - Śro 10 Cze, 2020 10:54

Born Again się skończyło i juz dawno nie widziałam takich bluzgów na scenarzystę jak teraz, może przy Heirs. Drama od początku miała niezdrowy klimat i pokazywała wątpliwe postawy jako normalnie akceptowalne. Jeśli zakończenie jest takie jak sobie zaspoilerowałam, to mam 2 godziny na co innego, oglądać nie będę.

Edit: jeszcze trochę obrazków z Oh My Baby

HaRi i jej trzej rycerze, których w swoim dzienniku określa jako "dawców spermy"

I cameo z ostatnich 2 odcinków, Michael z AM1994 i 1988 oraz piiękna panna Oh, niegdysiejsza dziewczyna Jun KI

zooshe - Śro 10 Cze, 2020 15:42

Nie zupełnie związane z dramami, ale stwierdziłam że i tak sie podzielę, bo zawsze mnie to ciekawiło.

Filmik wyjaśniający czemy japończycy mają hopla na punkcie grupy krwi.
https://www.youtube.com/watch?v=GPhEgtChaag

Admete - Śro 10 Cze, 2020 16:51

Zajrzę potem. Obejrzałam 5 odcinek Dinner mate - drudzy nadal dość okropni, a dodatkowo zaczęłam podejrzewać Drugiego o niecne zamiary. Natomiast główna para ma chemię że aż miło. Nie denerwuje mnie szefowa, lubię ją - aktorkę też. Ciekawa jestem, jaka tragedia spotkała Żebraka. Może stracił rodzinę?
Trzykrotka - Czw 11 Cze, 2020 00:26

Bezdomny na pewno stracił rodzinę, mała retrospekcja pokazująca go przy stole z dziewczynką i kobietą na to wskazuje. Drudzy są nadal okropni, a scenariusz chyba chce to złagodzić każąc nam im wspólczuć. Jej, bo matka ją wystawiła dłużnikom, jemu, bo jest chory. Jakoś mnie to nie przekonuje.
Ja bardzo lubię aktorkę grającą szefową i sama jej postać nie jest zła. Męczy mnie tylko, że kiedy na ekranie pojawiają się obie panie, to albo nasza bohaterka jest pijana, albo szefowa próbuje ją naginać do swoich wizji jej pracy. Juz mi wystarczyły co najmniej dwie sceny pijaństwa naszej głównej pięknej pani. Nienienie, nie znoszę upijania się na ekranie i robienia z siebie głupiej. I tak dobrze, że zaoszczędzili nam rzygania na marynarkę dowolnego pana.
Mimo tych minusów drama nadal bardzo - bardzo :oklaski:

Admete - Czw 11 Cze, 2020 09:38

Pingwin rządzi - taniec bohaterki z ostatniego odcinka mnie rozbawił mocno. Fakt, tego picia za dużo, ale za to jak ładnie pan i pani flirtują, a nawet o tym nie wiedzą. Bardzo ładna para, widać, że aktorzy dobrze się razem czują. Bohaterka pierwsza zakochała się w panu i nawet mu to powiedziała. Poza tym śniła sobie całkiem interesujące sny ;) W końcu bohaterka z krwi i kości, a nie żadna lelija seksualna ;) W końcu miała już wcześniej dwóch chłopaków. Okazuje się, że Żebrak zna exia - ukrył się przed jego wzrokiem. Czyżby ex miał coś wspólnego z jego utraconą rodziną?

Zapowiedź nowej dramy OCN - jestem zainteresowana:

https://www.youtube.com/watch?v=8dQK_fU60Ew

https://www.youtube.com/watch?v=Rh_tw-fH0XE

Potrzebuję jakiejś sensacji, kryminału na poważnie.

Trzykrotka - Czw 11 Cze, 2020 22:10

Dinner Mate - bardzo przyjemny odcinek.
I w pracy jakoś zaczyna się układać i bohaterka pije umiarkowanie i przyznaje się panu doktorowi, że już przekroczyła granice zarezerwowane do "dinner mate." Jej miłosne wizje są bardzo przyjemne, btw :serduszkate: Koleżance należy się kara za nie tylko grzebanie w cudzym telefonie, ale jeszcze podszywanie się pod właścicielkę, ale ostatecznie camping okazał się bardzo przyjemny, więc pewnie ujdzie jej to na sucho.
Rzeczywiście, bezdomny i eksio się znają - ciekawe...
Czekam na dalszy ciąg.

Mam wrażenie, że ten radiowy hit, ten trot do którego tańczyła Do Hee miałby szanse zawojować dancingi i u nas. Bardzo taneczny i "pod nóżkę"

Admete - Czw 11 Cze, 2020 22:48

Taki w stylu disco polo trochę ;) Jak wszystkie tego typu piosenki ;)

Trzykrotka napisał/a:
Jej miłosne wizje są bardzo przyjemne, btw

Jak najbardziej. I taniec z pingwinem :lol: Oby tak dalej i bez większych dramatoz.

Trzykrotka - Czw 11 Cze, 2020 23:11

Pewnie już niedługo odkryją swoją tożsamość, skoro zostanie podtrzymana decyzja o robieniu programu z byłą pana doktora. Mam nadzieję, że są oboje na tyle dorośli, że nie będzie łapania za framugę. Poza tym tutaj nikt nikogo nie oszukiwał co do tożsamości. Oboje umówili się, że nie pytają o personalia ani o życie osobiste.
Pojechałabym na taki kemping od czasu do czasu.
Tak, trot to takie nasze disco polo, może trochę ładniejsze i bez takich obleśnych tekstów. Na Ra śpiewała też trot na ślubie kuzynki (w Oh My Baby)

Admete - Pią 12 Cze, 2020 09:26

Kojarzę trot jakoś ogólnie. Też mam nadzieję na brak większego zdziwiania w kwestii tożsamości.
Trzykrotka - Pią 12 Cze, 2020 10:42

Tutaj jest chyba najsłynniejsza trotowa i dramowa piosenka, Love Battery. Cytowano ją już wielokrotnie, pierwszy był chyba Namgoong Min w My Secret Hotel, co było dość zrozumiałe, bo pani śpiewająca była wtedy jego "żoną" w reality show We've Got Married.
To tę piosenkę śpiewała Na Ra w Oh My Baby.
https://www.youtube.com/watch?v=LjiCFbb_LP0
No disco polo w czystej postaci :lol:

Edit: tej samej wokalistki bardzo wzruszający i łądny teledysk :serce2:
https://www.youtube.com/watch?v=RYV1s0ylNFM

Admete - Pią 12 Cze, 2020 11:48

Trzykrotka napisał/a:
No disco polo w czystej postaci

Umca, umca, umca ;)

Ta druga lepsza.

Trzykrotka - Pią 12 Cze, 2020 13:06

I panowie towarzyszący ładni :serduszkate:
Admete - Pią 12 Cze, 2020 19:58

W Polityce można przeczytać artykuł Czy lalkę boli? Koreą Południową niemal na równi z koronawirusem wstrząsnął skandal związany z niewolnictwem seksualnym. Zamieszani mogą być politycy i celebryci oraz nawet ćwierć miliona internautów.
Trzykrotka - Pią 12 Cze, 2020 21:10

Pyra w Korei miała na ten temat podcast. Zrobiłabyś zdjęcie?
Admete - Pią 12 Cze, 2020 21:56

Postaram się.
Trzykrotka - Sob 13 Cze, 2020 10:52

Dziękuję :kwiatek: sprawa jest ohydna, ale od jej detali bardziej ciekawią mechanizmy, które do tego typu przestępstw prowokują. Przypomniało mi się Catch the Ghost i obleśni panowie wkładający kobietom w metrze kamery pod sukienki, publikujący to potem w internecie z pokazaniem twarzy ofiary... Ech, pewnie powody można długo roztrząsać :(

Nie oglądałam jeszcze ostatniego odcinka The King, ale widzialam gify i zdjęcia. Wszystko skończyło się wielkim happy endem, główna para całowała się aż furczało, inni panowie także dostali swoje panie, a zły zapewne został ukarany. Ci którzy dramę lubili są bardzo zadowoleni z całości.
Są nowe teasery dramy It's Ok Not To Be Ok, z Koszmitem, oraz Flowers if Evil, z Jun Ki. On zwykle wypuszczał dramę o tej porze, latem. Nie chciałabym żeby jakoś tam się zderzali w czasie, bo po co. Przy czym nie czuję ekscytacji w związku z dramą Jun Ki, trochę żałuję. Na Koszmita bardziej czekam.

Admete - Sob 13 Cze, 2020 11:37

Psychopatom jak zwykle mówię nie - na psychopatów to tylko polowanie przez uczciwych detektywów. Nie lubię, jak się ich gloryfikuje. To dobrze, że Monarch skończyło się szczęśliwie. Myślę, że teraz Woo Do Hwan będzie na topie.
Trzykrotka - Sob 13 Cze, 2020 12:05

Woi Do Hwan zasługuje żeby dać mu szansę i założę się, że będą się o niego bić. Doczytałam końcówkę - shit. Zrobili zakończenie w stylu Crash - do licha.... Po cholerę łączyć bohaterów z dwóch światów, jeśli nie ma się pomysłu jak ich połączyć, procz spotykania się w wakacje/weekendy. Nie udawajmy że to dobry pomysł na życie.
Admete - Sob 13 Cze, 2020 12:32

Trzykrotka napisał/a:
Nie udawajmy że to dobry pomysł na życie.

Idiotyczny, zwłaszcza jeśli się pisze/kręci fantastykę.

Aragonte - Sob 13 Cze, 2020 12:38

Z plotek - polska telewizja znowu się nie popisała;
https://www.onet.pl/muzyk...p5ggg8,681c1dfa

Trzykrotka - Sob 13 Cze, 2020 12:47

To naprawdę nic nowego. Od razu stają mi w pamięci idiotyczne teksty na temat aktorów indyskich w czasach, gdy byli u nas popularni. Nie było wtedy tak mocnych mediów społecznościowych i można sobie było protestować w kosmos. U nas na forum było podobnie. Czemu tu się dziwić, mamy to we krwi :-|