Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty
Alicja - Pią 27 Lip, 2018 19:10
Obejrzałam zwiastun Life, ja też chcę , gdzie to można obejrzeć? Admete jeśli dobrze zrozumiałam to napisy będą w sierpniu?
Admete - Pią 27 Lip, 2018 20:46
4 sierpnia. Myślę, że jak zwykle będą w zwykłym miejscu. A serial pewnie będzie na Netfixie. Tylko nie wiem czy na europejskim też.
Aragonte - Pią 27 Lip, 2018 21:06
Po powrocie z pracy starczyło mi energii tylko na fragmenty Greasy Melo. Nadal mi się podobają obaj panowie Pani główna też. A poza tym jaką postac gra jedna z mamuś z JI, królowa z ML! Właśnie wkurzona obwarczała gangsterów Jang Hyuka, że przeszkadzają w jej rozmowie kwalifikacyjnej
Westchnę sobie jeszcze z zazdrością - jaka to piękna kobieta w dojrzałym wieku
Joseoński Kapelutek (ten z Blacka, tutaj w roli przybocznego Jang Hyuka) od razu się w niej zadurzył
Alicja - Pią 27 Lip, 2018 22:23
| Admete napisał/a: | | 4 sierpnia. Myślę, że jak zwykle będą w zwykłym miejscu. |
dziękuję
Trzykrotka - Pią 27 Lip, 2018 22:32
| Admete napisał/a: | Z tych nowych seriali nic się za bardzo nie nadaje do oglądania. Poza Life oczywiście Paradoksalnie jeszcze najbardziej by mi pasowało melo ( Time ), ale pewnie potem będzie straszny makjang. |
Mam to samo, ale się cieszę, bo jak Aragonte mam za dużo zaległości i nie chcę sobie brać za dużo na głowę. Admete, uważaj, Time zrobiła ekipa od Mask, a to była chyba w zeszłym roku sztandarowa gp o Kopciuszku wśród zUych wilków i obśmiewałyśmy się z niej równo. I jeszcze gra tam ta najgorsza z Girls Generation, ta z ML, gisaeng, w której kochał się 13 książę.
Aragonte - Pią 27 Lip, 2018 22:48
Ja wolę, żeby nie było za dużo dram, które by mnie kusiły, bo wtedy spokojnie dokończę sobie np. Klejnot w pałacu i będę tłumaczyła Chiefa Kima To wszystko jednak wymaga sporo czasu, tj. tłumaczenie. A na razie z bieżących obejrzę sobie Robotinka Namshinka. I ewentualnie zarzucę sobie jakieś zachomikowane GP typu Dream High z Koszmitkiem, pod wyszywanie (ale coś mi ostatnio wyszywanie nie wychodzi, nawet nie pamiętam już, kiedy do tego usiadłam).
A właśnie - mam ochotę założyc jakąś sukienkę z Namshinkiem, jeśli znajdę odpowiednią
Edit: nooo, uścisk pary nr 1 w Greasy Melo na przełomie odcinka 12 i 13 miał naprawdę wysoką temperaturę aż się uniform szefa kuchni, który nosił Jun Ho, nieco przypiekł
Nadal wkurza mnie mamusia nr 2 z JI, czyli matka bohaterki Od razu wzmacniają się moje lewicowe poglądy Co za wkurzająca niunia
Trzykrotka - Pią 27 Lip, 2018 23:40
U mojego Namshinka właśnie So Bong złożyła rezygnację, a Namshinek uświadomił, że ona jedyna widzi go takim, jaki jest. Postać AI jest tak ujmująca, że odruchowo zaczynam myśleć, że przecież oni powinni być razem, przecież to da się zrobić, gdyby tak on na wieki pozostał jej "niewolnikiem" mogliby sobie znaleźć własne miejsce i żyć z daleka od tej rodziny... Ale przecież wiadomo, że to utopia. Nie widzę w związku z tym nadziei dla niego, ani happy endu.
Aragonte - Pią 27 Lip, 2018 23:55
Skoro So Bong się zwolniła, to Namshinek zacznie miewac zwidy z jej udziałem, powtarzające się błędy, jak to nazywał
A co do tego ich związku - ma on dla mnie tyleż sensu (tak dużo czy też tak mało) co relacja z Koszmitem w pewnej dramie o ufoku, co spadł z gwiazd
I nie chcę, żeby Namshinek uważał się za niewolnika - chciałabym, żeby wybił się na niezależnośc (i do pewnego stopnia już tak się stało).
Post z Soompi nawiązujący do motywu uzyskiwania niezależności przez AI:
| Cytat: | I guess the final test of humanity/autonomy is if Shin3 can resist manual override. Then he has freewill and can be seen as human freely able to make good or bad choices on his own. Now that's a dangerous idea freewill robots.
One of my issues with the "romance" between Shin3 and SoBong was the issue of freewill and choice. Was what they share " love" or imprinting on Shin3's part?
There is the belief that a slave cannot love its master nor a hostage love an imprisoner because the relationship is warped in its asymmetry as survival of the powerless depends on the powerful.
( Please, I'm not trying to start a philosophical fight about parents and children it anything else, just offering a worldview.)
So Shin3 without freewill is forever be SoBong's slave. Shin3 with freewill might be capable of being SoBong's partner.
One of the things I struggle with about the story is the effect of real world dynamic s.
Were SoBong and Shin3's gender reversed would their dynamics read like a sex doll metaphor.
|
Jeszcze jakiś preview do nowego odcinka (sama nie wiem, czy chcę oglądac ):
https://youtu.be/lQL904sFb4k
Admete - Sob 28 Lip, 2018 06:20
Trzykrotko wiem, że to ekipa od Mask , więc wiem czym to pachnie i nie będę oglądać. Stwierdzam tylko, że techniczne i aktorsko jest najlepsza. Tam gra fajny młody aktor. Znam go z Rebel.
Pooglądałam trochę man to man - trochę, bo nie lubię jak serial jest ujęty w ironiczny nawias. Wole serio. Natomiast był świetnie zrobiony i o dziwo podobał mi się wątek miłosny głównej pary. Sceny akcji były świetne, żałuję, ze nie zrobiono tego w konwencji bardziej serio. Brak mi czegoś takiego jak Sketch. Czekam na Voice 2 i może Terius nie będzie zły?
Aragonte - Sob 28 Lip, 2018 14:15
Ja tego Teriusa spróbuję ze względów, eee, patriotycznych Ciekawe, czy rozpoznam, gdzie kręcili (no dobra, Łazienki to na pewno, ale nie wiem, gdzie jeszcze byli ).
Dalej podglądam sobie relaksacyjnie Greasy Melo - scena dla Trzykrotki w ramach kuszenia
https://www.youtube.com/watch?v=zoMviaBb0Sk
Nawet jeśli było to czysto dramowe i dramowo podkręcone to nadal się zachwycam głosem Jun Ho
A na obiad zamierzam dzisiaj zrobic jjajangmyeon według przepisu Maanghi skrzyżowanego z czyimś tam
Edit; dobre wyszło, ale muszę chyba następnym razem zredukowac bardziej sos. I może dac więcej tej pasty?
Trzykrotka - Sob 28 Lip, 2018 20:09
Aragonte, dasz przepis? Koło 5 sierpnia wracam do swojego mieszkania i będę mogła brać się do gotowania. Przy Greasy Melo lepiej się zaopatrzyć w coś dobrego.
Zabieram się do Namshinka Chciałabym wyjść z oglądaniem na prostą, czyli być na bieżąco. W naszym źródełku coś się chyba znowu dzieje.
Admete - Sob 28 Lip, 2018 20:16
Idź do drugiego źródełka, tego mojego.
Trzykrotka - Sob 28 Lip, 2018 20:59
Przepis już mam z Jadłodajni, a tym czasem u Namshinka niezła przewrotka z dziadkiem To on stoi za budową AI? I sama konstruktorka o tym nie wiem? No ładnie.... Dla niego również Namshinek to "that thing," shit.
Ogromnie podobała mi się cała sekwencja porwania So Bong i jej odbicia z rąk cyngla pana Seo. Bardzo czuła i romantyczna, ale z wyczuciem. Zanim pójdę oglądać dalej: podobno wyciekły plotki natury wielce romantycznej o naszej pięknej parze z Sekretarki: Park Seo Joon i Park Min Young są parą już od co najmniej kilku miesięcy, zaczęli randkować grubo przed wspólną dramą. Jeśli to prawda, to bo bardzo oboje lubię.
| Admete napisał/a: | | Idź do drugiego źródełka, tego mojego. |
Ano chyba się przerzucę... To stare było takie wygodne, tylko nawala stanowczo za często.
Admete - Sob 28 Lip, 2018 21:01
| Trzykrotka napisał/a: | Jeśli to prawda, to bo bardzo oboje lubię. |
To by wiele wyjaśniało
Aragonte - Sob 28 Lip, 2018 21:23
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte, dasz przepis? Koło 5 sierpnia wracam do swojego mieszkania i będę mogła brać się do gotowania. Przy Greasy Melo lepiej się zaopatrzyć w coś dobrego. |
A żebyś wiedziała To przez Greasy Melo wzięłam się za gotowanie. To, co oni tam przyrządzali, doprowadzało mnie do ślinotoku Tłumaczka dwa razy jęknęła w napisach, że jest na diecie
Przepis na jjajajgmyeon jest w Jadłodajni, ale jak pisałam, zmodyfikowałam go trochę przez to, że nie miałam rzepy, więc wzięłam marchewkę, która była w innym przepisie (też opartym na tym Maangchi). Rzepa dałaby pewnie lekką ostrośc, no ale cóż zrobic, jak nie miałam. Poza tym moja pasta fasolowa nie jest koreańska, tylko to taka chińska pasta z czarnej fasoli z czosnkiem. Uznałam, że się nada na początek, a koreańską zaraz sobie kupię, jak mi posmakuje. I posmakowało, więc kupię. Kupiłam dziś w Kuchniach Świata fasolkę adzuki - suchą, bo puszkowanej nie mieli. To w ramach przymiarki do pieczenia/smażenia tych chlebków w kształcie rybek
| Trzykrotka napisał/a: | | Ogromnie podobała mi się cała sekwencja porwania So Bong i jej odbicia z rąk cyngla pana Seo. Bardzo czuła i romantyczna, ale z wyczuciem. |
Też mi się to szalenie podobało Zresztą nie wiem, która scena z Namshinkiem mi się nie podobała Chyba tylko takie, w których go wyłączali, dranie
| Trzykrotka napisał/a: | | Zanim pójdę oglądać dalej: podobno wyciekły plotki natury wielce romantycznej o naszej pięknej parze z Sekretarki: Park Seo Joon i Park Min Young są parą już od co najmniej kilku miesięcy, zaczęli randkować grubo przed wspólną dramą. Jeśli to prawda, to bo bardzo oboje lubię. |
A to trzymam kciuki, żeby coś z tego było Też oboje lubię. Pasują mi do siebie.
Aragonte - Sob 28 Lip, 2018 23:24
Reżyser Robotinka oraz aktorka grająca So Bong wypowiadali się trochę o fabule o jej relacji z Namshinkiem, tj. jej bohaterki. Podaję za Soompi:
| Cytat: | “During the production, I came to understand the robot, its worries and desires. Perhaps, the robot was the most humane character among all the real human characters,” director Cha Young-hoon said at a press event held Thursday in western Seoul.
He added, “By the end of shooting, I even had to ask myself, ‘How can we really tell a robot and a human apart? And what should I think if a robot really has feelings like us and loves a human?”
In the Monday-Tuesday series, the robot character is warmhearted and caring. Seo even said it is “as innocent as a newborn baby.” But the human character is cold and ignorant, with scars from the past.
“Many actors, including myself, dream of playing two different characters in one production. But I learned that it is a very confusing and difficult job,” Seo said. “In the series, sometimes the robot has to act like the human, the human has to act like the robot. They have to be different but also similar.”
Seo revealed he received a lot of help from his partner Gong. When he was confused with playing the robot and the human, Gong helped him differentiate the two, building the characters with him.
“I first wondered if I would really be able to love a robot. But as I shot the series, I came to believe in the possibility. It is realistic. I think I could love a robot,” Gong said. |
I Robotinkowe wideo, z muzyką z OST-a:
https://youtu.be/1iM3eVEhSMM
Chcę gifa z Namshinkiem i jego przyjacielem odkurzaczem
Trzykrotka - Sob 28 Lip, 2018 23:31
No ładnie, teraz to będzie jazda bez trzymanki. Seo wpada z Namshinkiem1 w ramionach, Namshinek3 zyskuje z jego ust nowe miano - po "tylko robocie," "rzeczy" i "przedmiocie" zostaje jeszcze "potworem." I - znowu przewrotka. Nie chcę już zaczynać nowego odcinka, wstrzymam się do jutra, ale - no żesz - który z nich siedzi na sali? Namshinek, który świetnie udaje, czy Sin powstały z śpiących? Przy czym jeśli to Sin, to rzecz jest czystą sci-fi, bo po tak długim leżeniu czlowiek musi uczyć się chodzić i oddychać zanim wstanie i pójdzie szykować się do prezentacji.
Strasznie bolesne jest to, że Namshinek, najpierw bezcenny, teraz nie jest potrzeby nikomu. Dziadek ceni go jako obiekt, oczywiście, ale nie o taką wartość mi chodzi. Tylko So Bong i David mają pojęcie o zawartości jego głowy i naprawdę im na nim zależy. W każdym razie na pewno zależy So Bong. Przykre, że matka cała nakierowana jest na swojego nic nie wartego synka i nie widzi nawet, czego dokonała konstruując tak zadziwiającą maszynę jak Namshin3.
Pojęcia nie mam, jak to się skończy
Aragonte - Sob 28 Lip, 2018 23:33
| Trzykrotka napisał/a: | | Pojęcia nie mam, jak to się skończy |
Uhm, ja też.
Nie będę ci spoilerowac, włącz sobie sam początek nowego odcinka
Zaraz będziesz na bieżąco
A jak ci się podobało tworzenie nowych reguł przez Namshinka i łamanie starych? Ktoś na Soompi bodajże skomentował, że w sumie jest to całkiem niezła charakterystyka zakochiwania się w kimś
Namshinkowy gif:
Trzykrotka - Nie 29 Lip, 2018 00:37
| Aragonte napisał/a: |
A jak ci się podobało tworzenie nowych reguł przez Namshinka i łamanie starych? Ktoś na Soompi bodajże skomentował, że w sumie jest to całkiem niezła charakterystyka zakochiwania się w kimś |
Ależ tak, dokladnie Ta drama w ogóle jest o zakochiwaniu się - So Bong w Namshinku na pewno. Ale w dramowym swiecie i Namshinek wyhodował sobie niezły zestaw uczuć. No bo czemu tak bardzo cieszyłby się, że ma jednego przyjaciela i zabiegał o drugiego? O właśnie, Sekretarz to chyba kolejna osoba, która ma ludzkie podejście do AI i wyraźnie mu współczuje.
Ach, więc tak jak podejrzewalam, to nadal Namshinek dał pokaz dla niedoszłego teścia? No, jutro się okaże. Mam jeszcze 4 odcinki zaległości.
Gif piękny
Aragonte - Nie 29 Lip, 2018 01:06
| Trzykrotka napisał/a: | | Ach, więc tak jak podejrzewalam, to nadal Namshinek dał pokaz dla niedoszłego teścia? No, jutro się okaże. Mam jeszcze 4 odcinki zaległości. |
Tylko 4, to malutko I nic nie powiedziałam, zasugerowałam tylko podejrzenie początku, bo on wszystko wyjaśni
A Namshinek, że przypomnę, zaczął od zaprzyjaźniania się z odkurzaczem mobilnym On jest generalnie very friendly
Zrobiłam parę avków z Namshinkiem, chciałam pokazac, a tu proszę - Otofotki skończyło działalnośc
No to nie pokażę, nie chce mi się dzisiaj szukac innego portalu.
Admete - Nie 29 Lip, 2018 06:32
| Aragonte napisał/a: | A Namshinek, że przypomnę, zaczął od zaprzyjaźniania się z odkurzaczem mobilnym On jest generalnie very friendly |
Very, very Naprawdę nie mogę obecnie znieść ludzkiego Namshina i nie wiem, czy jednak nie obejrzę hurtem pozostałych odcinków od razu za dwa tygodnie.
Korzystaj Aragonte z tego serwisu:
https://imgbb.com/
To chyba też plakat warszawski Teriusa:
https://www.instagram.com...-by=apple__mana
I tutaj jest jeden z filmików z kręcenia u nas w jakimś wnętrzu.
https://forums.soompi.com/en/topic/416265-upcoming-drama-2018-terius-behind-me-%EB%82%B4-%EB%92%A4%EC%97%90-%ED%85%8C%EB%A6%AC%EC%9A%B0%EC%8A%A4-so-ji-sub-jung-in-sun-premiers-in-september/?page=4
Trzykrotka - Nie 29 Lip, 2018 07:17
Bardzo zacne wnętrze i piszą, że to pałac. Łazienki? Tam pi remoncie jest tak złoto - biało - kremowo Cieszę się, że w Warszawie akurat Ji Sub kręcił dramę
Chyba odpalę sobie komputer juz rano, żeby choć początek odcinka obejrzeć. Za chwilę będę miała już ozdrowialego Sina.
Admete - Nie 29 Lip, 2018 07:20
No właśnie to Łazienki chyba
Aragonte - Nie 29 Lip, 2018 13:01
| Admete napisał/a: | | Naprawdę nie mogę obecnie znieść ludzkiego Namshina i nie wiem, czy jednak nie obejrzę hurtem pozostałych odcinków od razu za dwa tygodnie. |
Tzn. za tydzień, tak ściśle Wtedy drama się kończy. Ja pewnie jednak nie wytrzymam i obejrzę, recapy i tak bym czytała
A ludzki Namshin musi się solidnie zrehabilitowac, żebym zaczęła go tolerowac
Zdjęcia z Teriusa na Starówce i pod Starówką:
https://www.instagram.com...n-by=cutely0115
Na Starówce i z Syrenką w tle
Edit: na Soompi piszą, że Koreańczycy podziwiają grę Seo Kang Joona, czyli Namshinka/Nam Shina. Słusznie, bardzo dobry jest
https://forums.soompi.com/en/topic/403094-current-drama-2018-are-you-human-too-%EB%84%88%EB%8F%84-%EC%9D%B8%EA%B0%84%EC%9D%B4%EB%8B%88-mon-tue-2200-kst/?do=findComment&comment=21196891
I z niecierpliwością czekam na dalszą relację Trzykrotki z oglądania Robotinka
Robotinkowe wideo, ładne (są w nim spoilery z ostatnio wyemitowanego odcinka, uprzedzam):
https://youtu.be/tUuOup3JezU
Admete - Nie 29 Lip, 2018 13:39
Gra rzeczywiście bardzo dobrze.
|
|
|