Seriale - Księgarnia pod dwunastką
BeeMeR - Wto 13 Cze, 2017 15:16
| Aragonte napisał/a: | | Admete napisał/a: | Widziałam tę scenę, choć nie widziałam odcinka - tę bez stanika Tradycyjnie na początku tygodnia tylko zbieram odcinki, oglądanie zacznę w środę | Też widziałam | Jako i ja - skoro tak reklamujecie
Obejrzałam 4 FMW pod prasowanie i 5. okazała się niedziałająca, wrr. Nic to, już podmieniłam
Trzykrotka - Wto 13 Cze, 2017 15:51
Idziesz jak burza, BeeMer Dziś 8 odcinek.
Zerknęłam dziś na db - oglądają tyle dram, że od razu widać, że mamy dobry i obfity rok. A zaraz wejdą Women of Dignity i ja to muszę zobaczyć
Acha, jeszcze jeden czarny koń - wszyscy zachwycają się dramą z naszym YSY z Lustereczka, Best Hit. Widziałam parę klipów muzycznych - no piękne. Łamię się, czy sobie (na kiedyś) nie pozbierać.
Admete - Wto 13 Cze, 2017 19:04
Ale ten Best Hit to chyba nie całkiem serial? No ja teraz mam pięć seriali W tym cztery kryminalno-sensacyjne Poza tym zbieram Siedmiodniową królową.
BeeMeR - Wto 13 Cze, 2017 19:07
| Trzykrotka napisał/a: | Idziesz jak burza, BeeMer | Staram się
Kissu był, akurat PSJ był taki całuśny i śliczny wtedy , że się głupiej lasce nie dziwię
No i żaden Drugi ani Trzeci nie kradnie my dramy, przyznaję
| Trzykrotka napisał/a: | | Best Hit. Widziałam parę klipów muzycznych - no piękne. Łamię się, czy sobie (na kiedyś) nie pozbierać. | Mnie na razie zdjęcia nie przekonały, może zerknę później, jak będzie więcej odcinków.
z SP czekam na napisy pl, już mnie dogoniły (są do 16 odc), z Sassy też - wygodna się zrobiłam, zresztą żadna z tych dram nie każe mi się oglądać już-natychmiast w tym momencie
Trzykrotka - Śro 14 Cze, 2017 00:28
| Admete napisał/a: | | Ale ten Best Hit to chyba nie całkiem serial? |
Myślałam, że mini-drama, ale gdzie tam, 16 odcinków.
Mam dziś tak dziwnie paskudne popołudnie, że zapuściłam sobie na pociechę (choć już jest bardzo późno) 7 FMW i to był bardzo dobry pomysł. Świetny odcinek, który przeszedł przez wszystkie fazy tego, co lubię. Pierwsza część z miotającym się z zazdrości o Moo Bina i Ae Rę Dong Manem była przekomiczna Sam Moo Bin który żywcem nie ma pojęcia o randkowaniu też zresztą dawał czadu. Ubawiłam się i odprężyłam, ale nie byłam przygotowana na kolejne upokorzenie, które spotyka Ae Rę później. Uch, co za #@$&^%$! I znowu musiał Dong Man przybywać jak ten Superman, to the rescue. Po tylu dowodach uczucia, które jej okazał, bardzo się cieszę, że to ona pierwsza złożyła mu coś na kształt wyznania.
Na marginesie: kocham trenera i jego foodtracka
Admete - Śro 14 Cze, 2017 06:54
A ja się cieszę, że od dziś do niedzieli może będę miała trochę czasu na oglądanie. Pójdą cztery odcinki FMW ( ładnie się zakończył 8 odcinek, widziałam końcówkę ). W końcu obejrzę 4 odcinek Duel i zacznę Secret Forest, Lookout też nie mogę się doczekać i Circle.
Trzykrotka - Śro 14 Cze, 2017 07:00
Popatrz, ile tytułów Naprawdę jest e tym roku jakaś klęska urodzaju.
Admete - Śro 14 Cze, 2017 07:07
Dla mnie mnóstwo, nagroda za posuchę w zeszłym roku
BeeMeR - Śro 14 Cze, 2017 07:21
Sassy 9
Trochę retrospekcji, trochę smętku - te krótkie odcinki lepiej jednak oglądać po dwa.
Jumong
Z tą dramą mam jak Trzykrotka z FMW - wszystko inne ma wyższy priorytet, ale jak już włączę to ogląda mi się bardzo dobrze.
Nastąpił teraz błyskawiczny, acz smutny przewrót pałacowy - po zaćmieniu Daeso szalał, ścinał osobiście ludzi z łapanki, groził ministrom i zielonemu bratu, daleko mu było do godności królewskiej i działania na rzecz państwa, toteż ministrowie truchcikiem pobiegli do króla Kumwy i pomogli mu przejąć władzę, podczas gdy wierny generał opanował wojsko i uwięził kilku największych popleczników Niebieskiego.
Kumwa oczywiście wezwał Jumonga do pałacu - więc przyjechał spotkać się z nim, matką i żoną, witany przez lud okrzykami "manse!"
Zielony zaś uciekł i kryje się przed ojcem (bojąc się kary za sprzymierzenie z posłańcem z Han), obili go jacyś brutale (należało mu się )
Trzykrotka - Śro 14 Cze, 2017 09:49
Tym razem piękne kostiumy Strasznie lubię w tych segukach "na bogato" patrzeć na ozdoby włosów. Przeważnie to sztuka sama w sobie. W Generale po prostu napatrzeć się na to nie można. Muszę kiedyś wrzucić fotki.
BeeMeR - Śro 14 Cze, 2017 10:26
| Trzykrotka napisał/a: | | Strasznie lubię w tych segukach "na bogato" patrzeć na ozdoby włosów. | Ano właśnie - ja sobie tak myślałam, co im np. przeszkadzało w tych pięknych, kobiecych ozdobach włosów że je zamienili później na obwarzanki
Trzykrotka - Śro 14 Cze, 2017 10:53
Oj prawda, te obwarzanki, zwłaszcza owinięte wokół głowy, to naprawdę krok wstecz. Pamiętacie królewskiego krawca? Szablon na stroje dworskie i na peruki dla królowej był niezmienny od dziesięcioleci. I ciężkie to musiało być jak zaraza, nie na darmo te poduszeczki, które panie dodatkowo noszą na głowach. W My Sassy Girl mają nawet zgrabne, fioletowe, ale w Muszkieterach te fryzury to była jakaś hańba po prostu.
Admete - Śro 14 Cze, 2017 16:37
Oglądam 4 odcinek Duel - rewelacja. Podoba mi się, że to jest takie realistyczne w sposobie pokazywania świata policji i przestępców. Mimo klonów, badań nad komórkami macierzystymi reszta jest nieco przybrudzona i wymięta odpowiednio Akcja pędzi i jest dość zawikłana, jest ciekawie - lubię tak, oj lubię. Bardzo mi się podobają aktorzy - ten wyjadacz kinowy, którego znam z Assembly i młodziak z Romantic Doctor. Mnóstwo nieznanych mi aktorów w rolach z tła. Wszyscy wypadają niezwykle naturalnie. No i oczywiście trzeba czekać, co dalej. Chyba poczytam na soompi, co ludzie o tym wszystkim myślą. Jak dla mnie obaj młodzi są klonami. Żaden z nich nie jest "oryginałem". I czy w takim razie może ich być więcej czy było tylko dwóch? O co chodzi z listą? Mam tylko nadzieję, że dziewczynka przeżyje. Najwyraźniej jest żywym bankiem komórek macierzystych, bo dostała je w trakcie terapii. Po kolejnych odcinkach pewnie zmienię teorię Idę oglądać Lookout.
EDIT - ta aktorka z Lookout jest rewelacyjna w scenach akcji.
Mroczne MV z Duel:
https://www.youtube.com/watch?v=aar3TQVhDhI
Trzykrotko nie chcę cię straszyć, ale przy Lookout to się trochę obgryza paznokcie I grają tam rap, spodoba ci się -
https://www.youtube.com/watch?v=mBqcDUT1I28
Tutaj akurat pasuje. Filmik spoilerowy, możesz tylko posłuchać.
EDIT końcowy - ach ten Plaga, na szczęście jego bohater zachował najwyraźniej resztki sumienia. Jego postać to taki hrabia Monte Christo. A przystojny w tych garniturach, że strach Ale jak gra, jak gra. Lubię gościa bardzo. A tu ma co zagrać, mnóstwo niuansów. I nie dali zapowiedzi następnego odcinka. Mam wrażenie, że reszta zespołu w końcu odkryje, kto jest tajemniczym szefem.
MV z Circle - bracia:
https://www.youtube.com/watch?v=EUlLhwWQZbM
Agn - Śro 14 Cze, 2017 22:45
| Trzykrotka napisał/a: | | Jak dla mnie jednak nie było dla niej happy endu. Ale to nie takie ważne, grunt, że miała go w wolnym Joseonie. |
Niby tak, ale pamiętajmy, że Se Ju w latach 30-tych był jej dowódcą, jeśli dowódca każe jej żyć, to ona będzie żyła. Nie oznacza to natomiast happy endu.
| Trzykrotka napisał/a: | Tjaaa. nonszalancka piękność sztandarowym przykładem. I jeszcze się kłócili, że tytuł odpowiada charakterowi bohaterki
|
Co to ta Nonszalancka piękność? Bo nie łapię "dowcipu".
| BeeMeR napisał/a: | | Imagebam kończy działalność - no to nie będę miała już jak seryjnie wrzucać fotek (np. z Jumonga) - chyba, że znacie inna platformę, przez którą można działać hurtem? |
Otofotki?
| Trzykrotka napisał/a: | | Słyszałam, że aktorka jakoś w okolicach ślubu spotkała się z falą paskudnego hejtu z bardzo smutnego powodu. |
Ponieważ się zaobrączkowała? Czy też może za małżonka wybrała sobie faceta, którego pragną miliony nastolatek?
| Trzykrotka napisał/a: | | Co do aktorki: w wywiadzie pochwaliła się wspaniałą rodziną i wykształconym, odnoszącym sukcesy rodzeństwem. W odpowiedzi rodzeństwo medialnie ogłosiło, że sobie nie życzy i że nie jest żadną rodziną dla tego 'obcego dziecka.' Zdaje się, że jej mama wżeniła się w jakąś ąę familię która nie była tym zachwycona. Amerykanki współczuły dziewczynie. Koreańczycy ja zhejtowali. |
Hejt za to, że rodzina się jej wyparła? Koreańczycy są czasem jacyś durni.
| Trzykrotka napisał/a: | | Mnie chyba za segukami tęskno, bo sobie zapuściłam odłożonego na długo Generała. |
Łojeeeeej, ja już prawie zapomniałam, że ty to oglądałaś.
Ekhm, a coś o dalszym tłumaczeniu wiadomo?
| Trzykrotka napisał/a: | | konkubina musiała ustąpić z drogi nowej królowej, która jeszcze wczoraj była służącą. |
Przyznasz jednak, że jest to świetna i satysfakcjonująca scena.
| BeeMeR napisał/a: | Ja oglądam 3 FFMW. Co ona ma na brwiach? |
Hennę?
| Trzykrotka napisał/a: | A zaraz wejdą Women of Dignity i ja to muszę zobaczyć |
Ja teeeeż!!! Mam wielkie nadzieje związane z tą dramą, a raczej - z dwiema superaktorkami w obsadzie.
Tymczasem mam zaległości w SP, bo urlop z rodziną, to urlop z rodziną.
Ale nadrobię po urlopie.
BeeMeRku za doniesienia z Jumonga i wytrzaśnięcie zastępstwa dla imagebam.
Trzykrotka - Śro 14 Cze, 2017 23:52
Kurrrr...cze. Jestem zła i zniechęcona. Od jakiegoś czasu mam okres ciężkich zmagań z komputerem, internetem i sprzętem w ogóle. Nie wiem, czy to kwestia laptopa, z którym od początku się nie bardzo lubimy, czy źle dobranej przeglądarki, czy nie wiem czego jeszcze, ale mam serdecznie dość. Wiem, że są na świecie większe problemy, ale mnie akurat takie coś doprowadza do szału. Dobrze, że abonament mi się kończy, podpisuję nową umowę, będę miała wszystko inne, już od wtorku.
Ech... Sięgnęłam po Cruel City, które wisi u mnie w nieustającym zawieszeniu, a od czasu ujawnienia się Safari musiałam sobie zrobić przerwę, bo nie mogłam tego zwrotu dramaturgicznego nijak łyknąć. Teraz już łyknęłam i mam polski sos, więc ruszyłam z miejsca. Ale zdecydowanie nie jest to drama, którą powinno się oglądać przed snem, bo z senności wybija raz a dobrze.
| Admete napisał/a: | | ta aktorka z Lookout jest rewelacyjna w scenach akcji. |
Ba! Zawodowo uprawia boks.
Bardzo fajny rap, dziękuję Lookout mam połowę i dalej - jak wyżej
Przez Plagę niesamowicie mnie ciągnie do tej dramy i chciałabym zobaczyć Kaya, bo moje panny z tumblra majtki przez głowę po prostu. Trafiłam na jakąś mocną grupę totalnie nawiedzonych wielbicielek Shinee, podśmiewam się w duchu z ich wszystkich pisków, ochów achów (z boku to jest istna komedia), ale muszę przyznać, że jak do tej pory panowie z tego boysbandu całkiem dobrze spisują się w dramach. Jeden grał w Dating Agency Cyrano, idola - licealistę zakochanego bez wzajemności w koleżance, drugi to nasz doktorek od kozy z Kropek, trzeci - zawsze uśmiechnięty Hwarang, ten co miał ładną siostrę i szatę w motylki na przepustce. Czwarty gra teraz w Lookout i Admete pisała, że jest fajny (haker od Duszki). Jeszcze piątego będzie brakowało do kompletu
| Agn napisał/a: |
Hejt za to, że rodzina się jej wyparła? Koreańczycy są czasem jacyś durni. |
Nie, nie o to idzie - hejt jest bardzo koreański. Chodzi o to, że ona próbowała "podpiąć się" pod "lepszych od siebie." Z całej afery ostro cuchnęło tym paskudnym "znaj swoje miejsce, nie jesteś nas godna." Dla nas to jakaś żenada, ale u nich księgi rodzinne to świętość.
Łojeeeeej, ja już prawie zapomniałam, że ty to oglądałaś. |
No, sama prawie zapomniałam, bo za dużo się dzieje na koreańskim poletku, Ale fakt, scena z nową królową - wczorajszą służącą dawała masę satysfakcji. Uch, ta małpa-konkubina wyjątkowo gra widzowi na nerwach. Bardzo dobrze dobrali aktorkę o takiej ostrej urodzie.
Co do tłumaczenia, to komputer już jest, teraz trzeba tłumaczkę oderwać od mang, bo znów popadła w ciąg i czyta jedną za drugą. Coś tam słabo wspominała o powrocie do tłumaczenia
No to może jakiegoś Generała w jakiejś gorrącej scenie sobie zapuszczę i...
Admete - Czw 15 Cze, 2017 05:29
| Trzykrotka napisał/a: | | Czwarty gra teraz w Lookout i Admete pisała, że jest fajny (haker od Duszki). |
Naprawdę fajny, sprawdziłam ma 26 lat, a wygląda na 17 Bardzo sympatyczny, rola mu pasuje. Spróbuj Lookout, będę miała się z kim denerwować A tak pisze sobie, a muzom Dziś nie obejrzę za wiele, bo wyjeżdżam częściowo. Lubię taką klęskę urodzaju jak mam teraz.
BeeMeR - Czw 15 Cze, 2017 07:24
Sassy 10 - z 9 tworzą całkiem zgrabną całość, z moim ulubionym wodospadem w roli strategicznej
Napisy wrzuciłam
Admete - Czw 15 Cze, 2017 10:59
Obejrzałam obie części Beta Project z odcinka 7 i 8 Circle. Potem obejrzę te z przyszłości. Wyjątkowo mi sie podoba to młode chłopię, które gra Kim Woo Jina w części współczesnej. Aktor ma już zaklepaną kolejną dramę, nie dziwię się. Nie obejrzę jednak, bo to będzie noona romance, więc nie dla mnie. Taka fantasy to już kosmos Łatwiej mi uwierzyć w cuda z kategorii zabili go i uciekł Zresztą scenariusz pisze osoba od Beautiful Gong Shim czyli takie ple, ple będzie.
Trzykrotka - Czw 15 Cze, 2017 11:28
A własnie, zapomniałam.
| Trzykrotka napisał/a: | Tjaaa. nonszalancka piękność sztandarowym przykładem. I jeszcze się kłócili, że tytuł odpowiada charakterowi bohaterki
|
Co to ta Nonszalancka piękność? Bo nie łapię "dowcipu". |
Beautiful Gong Shim. Bohaterka była piękna wewnętrznie, ale nie zewnętrznie, więc słowo "piękność" nijak się do niej nie miało, a "nonszalancka" to już w ogóle To była szara myszka, którą wszyscy spychali do kąta. Pożal się Boże tłumacz uznał, że "nonszalancka piękność" znaczy "piękna dziewczyna, która nie wie, że jest piękna."
Agn - Czw 15 Cze, 2017 18:24
| Trzykrotka napisał/a: | | Nie, nie o to idzie - hejt jest bardzo koreański. Chodzi o to, że ona próbowała "podpiąć się" pod "lepszych od siebie." Z całej afery ostro cuchnęło tym paskudnym "znaj swoje miejsce, nie jesteś nas godna." Dla nas to jakaś żenada, ale u nich księgi rodzinne to świętość. |
Idiotyzm do potęgi, ot co! Nie, serio, momentami nie pojmuję koreańskiej kultury, choć już tyle informacji zdobyłam i tyle rzeczy jestem w stanie sobie wytłumaczyć.
| Trzykrotka napisał/a: | | Co do tłumaczenia, to komputer już jest, teraz trzeba tłumaczkę oderwać od mang, bo znów popadła w ciąg i czyta jedną za drugą. Coś tam słabo wspominała o powrocie do tłumaczenia |
Zasadź zachęcającego kopa w moim imieniu, co?
| Trzykrotka napisał/a: | | No to może jakiegoś Generała w jakiejś gorrącej scenie sobie zapuszczę i... |
Ciekawe, którą scenę sobie zapuściłaś.
| Trzykrotka napisał/a: | | Pożal się Boże tłumacz uznał, że "nonszalancka piękność" znaczy "piękna dziewczyna, która nie wie, że jest piękna." |
*blat* Słownik języka polskiego... taki fajny wynalazek...
BeeMeR - Czw 15 Cze, 2017 21:51
Sassy Girl 11
bardzo mi się podobało
Głupiutka ta drama, ale odprężająca
Trzykrotka - Pią 16 Cze, 2017 00:23
No właśnie, słownik języka polskiego jest też w internecie. I po co w ogóle cudować z tytułem? Potem za skarby świata nie wiadomo, która to drama jest w tłumaczeniu.
Ja dziś 9-10 Sassy Girl obejrzałam, w których było mało księżniczki. A raczej była cichutka i stonowana. I od razu jakoś tak... Z jednej strony - co za ulga, z drugiej - jakoś mdło bez jej wyczynów. Za to można znów było podziwiać jakie stroje, jakie dobre sceny zbiorowe i jakie plenery tam mają. A ostatnia walka Kanga z człowiekiem premiera, ta pod wodospadem, była cudownie sfilmowana. Radość dla oczu.
Fight For My Way 8
I znowu to samo na polu kariery. Nikogo nie obchodzi jak ewentualna prezenterką mówi, jaki ma głos i dykcję. Ważne, ile kursów i zagranicznych szkół ma w CV. Coś jak w JI, gdzie każda z prezenterek miała za plecami czebolską rodzinę, albo wielką kasę.
Biedna Druga. To aż bolesne patrzeć, jak nikt nie zwraca na nią uwagi - nawet jej imienia nie pamiętają i nikogo nie obchodzi, co ona ma do powiedzenia.
Piękne zakończenie Już definitywnie porzuciliśmy etap radosnego przyjaźnienia się i macania bez konsekwencji.
Admete - Pią 16 Cze, 2017 06:37
Dziś mam znowu wychodne, ale jutro już sobie FMW obejrzę. Dziś tylko dokończę Circle. Biedny detektyw Kim...Dziś się zaczyna Woman of dignity - widziałam zwiastuny, nie moje klimaty, ale aktorki będą miały pewnie co grać.
Edit: No i znów mam wątpliwości, co do tego czy na pewno wiemy, kim jest detektyw. Czy on sam nie został oszukamy? Zostały jeszcze tylko cztery odcinki.
BeeMeR - Pią 16 Cze, 2017 13:02
| Trzykrotka napisał/a: | | było mało księżniczki. A raczej była cichutka i stonowana. I od razu jakoś tak... Z jednej strony - co za ulga, z drugiej - jakoś mdło bez jej wyczynów | Te odcinki faktycznie są spokojniejsze, 11 jest ciekawsza, podobało mi się w każdym razie chowanie księżniczki w łóżku nauczyciela przed jego familią
Zaczęłam wczoraj My Sassy Girl - film, ale w pierwszej połowie nie do końca się rozumieliśmy - tj. jest oglądalny (poza chwilami haha-śmiesznymi do przewinięcia) ale nie chwytałam fenomenu tego filmu, niemniej jak w drugiej połowie uderzył w ton melodramatyczny, to chyba całkiem zrozumiałam W każdym razie na pewno lepiej chwytam dramę o tym tytule Bo to niemal doskonałe przeniesienie filmu na bardziej rozbudowany i kostiumowy grunt dramy.
W każdym razie pan spotyka panią gdy ta jest totalnie zalana i zwraca uwagę jakiemuś młodzikowi by ustąpił miejsca starszej osobie. Po czym puszcza pawia - na tą starszą osobę, a główny pan ją zanosi do motelu, bo miękkie serce nie pozwala mu zostawić jej tak urąbanej w metrze. W nagrodę zostaje okrzyknięty gwałcicielem i spędza resztę nocy w areszcie - czyli jak w dramie.
następnie on robi wszystko pod jej dyktando - nawet zamienia z nią buty, przynosi różę na wykład, przebierają się razem za uczniaków i tak chodzą tańczyć i pić w klubach itp. itd.
A potem jest jedno wielkie melo - idące za odkryciem, że ona spotyka się z nim by zapomnieć o byłym a zapomnieć jej niezwykle ciężko.
Film stoi świetną rolą Koszmitowej, pan mógłby być jakikolwiek Powiedzmy sobie szczerze, że i postać i aktor jest poczciwy, ale nudnawy
BeeMeR - Pią 16 Cze, 2017 13:27
FMW 5
PSJ ma piękne ramiona
Tak, wiem, że uwaga jest niezwykle merytoryczna, ale na razie stać mnie tylko na tyle
|
|
|