Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne II
Cathie - Nie 19 Lut, 2017 21:45
| milenaj napisał/a: |
Ooo! Dziękuję. |
Proszę
Anaru - Nie 19 Lut, 2017 23:33
Oglądałam, trochę przegadałam z Agn, która akurat zadzwoniła, ale generalnie sztuczność, dłużyzny i nuda. I ładne ciuchy, w których wszyscy wyglądają kompletnie nienaturalnie.
Przeczytałam przed chwilką recenzję Zwierza, mam ochotę obejrzeć Taboo
ita - Nie 19 Lut, 2017 23:45
| Anaru napisał/a: | Oglądałam, trochę przegadałam z Agn, która akurat zadzwoniła, ale generalnie sztuczność, dłużyzny i nuda. I ładne ciuchy, w których wszyscy wyglądają kompletnie nienaturalnie.
Przeczytałam przed chwilką recenzję Zwierza, mam ochotę obejrzeć Taboo |
Ja odwrotnie, najpierw przeczytałam Zwierza i wcale nie miałam zamiaru oglądać BE. A tu wokół wszyscy nic tylko o tym serialu, w końcu obejrzałam żeby sobie wyrobić opinię. Równie dobrze mogłam poprzestać na czytaniu recenzji . Ja ten typ filmów/seriali, o których pisze Zwierz na własny użytek zaliczam do kategorii "„Somewhere Over the Rainbow”. Koniec oglądania.
Admete - Sob 04 Mar, 2017 06:39
Praedzio widziałaś, że jest spin off Blacklist? Blacklist Redemption z Tomem jako głównym bohaterem. Cardinal się w tym tygodniu skończył. Polecam ten miniserial, ciekawe postacie i intryga. Piękna, naprawdę śnieżna zima w tle.
praedzio - Sob 04 Mar, 2017 08:11
Wiedziałam, ale jako ze Blacklist zakończyłam na drugim sezonie, to się nie paliłam do Redemption. Cardinal sobie kompletuję, ale nie wiem, kiedy obejrzę. I śnieżna zima nie jest dla mnie wabikiem, no, no, no. Jak coś, to obejrzę ze względu na głównego aktora, bo go bardzo lubię. Mam sentyment do Człowieka-Rakiety.
Belle Epoque oglądam, bo "ładny" jest, choć intrygi serialowe i ogólnie wykonanie mocno takie se. Ciekawe, co Krakusy o nim myślą (ze względu na scenografię, nie na wykonanie ).
Admete - Sob 04 Mar, 2017 08:18
| praedzio napisał/a: | | Jak coś, to obejrzę ze względu na głównego aktora, bo go bardzo lubię. |
Ja go skądś kojarzę. Wyszło mi, że z jakiegoś serialu sf. Wiem, mnie też zima prawdziwa nie ciągnie, ale na obrazku to zawsze ładnie wygląda. To taka klasyczna historia kryminalna w dobrym tego słowa znaczeniu. Książki też mi się dobrze czytało. Mam jeszcze jedną.
praedzio - Sob 04 Mar, 2017 08:20
Czyżby Helix? Był fascynująco okropny. I okropnie fascynujący też.
milenaj - Sob 04 Mar, 2017 08:26
Cardinal nadrobię. Nie wiedziałam że to taki ministra ma być. Ale poczekam na tłumaczenia wszystkiego.
Admete - Sob 04 Mar, 2017 08:49
| praedzio napisał/a: | | Czyżby Helix? Był fascynująco okropny. |
I coś jeszcze, ale nie mogę sobie przypomnieć. W Cardinal jest starszy, ale bardzo mi się podobał. I ciekawa aktorka tam gra, nie znam jej, ale ma taki europejski sznyt, nie przypomina typowych aktorek z Hameryki Pewnie to Kanadyjka. Gra Lisę Delorme, detektyw, która zaczyna pracować z głównym bohaterem.
milenaj - Sob 04 Mar, 2017 08:53
| praedzio napisał/a: |
Czyżby Helix? Był fascynująco okropny. I okropnie fascynujący też. |
To mnie zachęca do tego Helixa.
praedzio - Sob 04 Mar, 2017 09:05
Tylko niczego nie jedz podczas seansu - lojalnie uprzedzam.
Caitriona - Sob 04 Mar, 2017 14:25
| Admete napisał/a: | | Piękna, naprawdę śnieżna zima w tle. |
Muszę się zabrać za ten serial
Admete - Sob 04 Mar, 2017 21:39
Caitriona historia powinna ci się spodobać, a jak nie, to zima przynajmniej będzie
Caitriona - Sob 04 Mar, 2017 21:42
Skończyłam Taboo. Spodobał mi się początek, potem miałam kryzys i myślałam, że już do tego nie wrócę, ale jakoś tak z rozpędu obejrzałam czwarty odcinek, a zanim wszystkie do końca. Spodobało mi się i jeśli będzie kolejna seria, będę oglądać.
Obejrzalam też w końcu piątą serię mojego ukochanego Ripper Street. Końcówka czwartej serii mnie zasmuciła i nie mogłam się zabrać za dalsze oglądanie. W końcu nabrałam ochoty i obejrzałam ostatni sezon. Dobry. Dobre zakończenie, choć też smutne.
Caitriona - Sob 04 Mar, 2017 21:43
| Admete napisał/a: | | to zima przynajmniej będzie |
O to, to
Calipso - Nie 05 Mar, 2017 01:01
| Caitriona napisał/a: | | Skończyłam Taboo. |
A ja zbieralam sie do tego, ale jakos nie wyszlo. Moze niedlugo beda powtarzac
milenaj - Nie 05 Mar, 2017 02:44
"Cardinal" obejrzała i nie obraziłabym się o inne serie.
Do "Ripper Street" próbuję bezskutecznie powrócić od jakiegoś czasu i jakoś nie daję rady. Trzeci sezon, mimo że było ciekawie mnie pokonał.
Admete - Nie 05 Mar, 2017 07:49
Cardinala chyba będa kręcić dalej, mają jeszcze trzy książki. Bosch wraca 21 kwietnia.
Admete - Nie 05 Mar, 2017 10:27
Trafiłam na serial izraelski o konflikcie palestyńsko-izraelskim i zamierzam obejrzeć - Fauda.
Calipso - Nie 05 Mar, 2017 10:47
Hmmm... zainteresowalam sie gdzie go moge znalezc ?
Admete - Nie 05 Mar, 2017 10:57
Na Netflixie mają.
milenaj - Nie 05 Mar, 2017 11:12
| Admete napisał/a: |
Cardinala chyba będa kręcić dalej, mają jeszcze trzy książki. Bosch wraca 21 kwietnia. |
Boscha nie widziałam.
Też takie przyjemnie kryminalne bez udziwnień?
Admete - Nie 05 Mar, 2017 12:15
Takie przyjemnie kryminalne bez udziwnień. Bosch też jest na podstawie książek.
Calipso - Nie 05 Mar, 2017 12:58
| Admete napisał/a: | | Na Netflixie mają. |
Super, sprawdze wieczorem tylko gdzie ja mam box'a ?
Admete - Nie 05 Mar, 2017 13:24
Lubię kryminały niezależnie od kraju pochodzenia, pod warunkiem, że są dobre. Koreańskie też
|
|
|