Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - The Good Wife
Admete - Czw 07 Kwi, 2011 20:25 Uwielbiam scenę, gdy radzi Alicji, żeby była "cool" w rozmowie z dziennikarką, a potem się wkurza Caitriona - Czw 07 Kwi, 2011 21:24
Admete napisał/a:
a potem się wkurza
Tak! I te jego włosy Albo scena ataku na pana, który wprowadził zamęt - ta żądza mordu w oczach Bardzo mi sie też podobały sceny z nim i opiekunką do dzieci, nielegalną imigrantką.milenaj - Czw 07 Kwi, 2011 21:42 Podobał mi się gadający lew przy telefonie. Admete - Pią 08 Kwi, 2011 05:29 Eli poprawiający włosy Przy tej opiekunce do dzieci wychodziła łagodniejsza część natury Eli'ego.Caitriona - Pią 08 Kwi, 2011 15:20
milenaj napisał/a:
Podobał mi się gadający lew przy telefonie.
O, tak! Też bym takiego chciała mieć Admete - Sob 09 Kwi, 2011 08:05 Nie tylko ty Czytałam na IMDb, że dużo ludzi się tym lwem zachwyciło i chcą kupic Anonymous - Sob 09 Kwi, 2011 10:05 Nadrobiłam odcinek 17 i 18 na 19 czekam.
Jeśli Peter wygra - nic się nie stanie... jeśli nie? Czy ten facet będzie miał biznes w tym aby oczernić Petera?
Może byc tak, że Cary zejdzie się z Kalindą, Peter będzie w sielance z Alicją i to się wyda... i będzie bum. Wszyscy się zgadzają, że Alicję to zabije... zabić to może ni, ale wstrzaśnie nią nieźle...
Eli i jego miłostki pod koniec kampanii? Myślicie że tak jest faktycznie?
Aj nie mogę sie doczekać 19 odcinka Admete - Sob 09 Kwi, 2011 10:22 Miłostki ładnie uzasadniła córka Eli'ego Sielanek żadnych nie przewiduję. Kalinda i Cary - no way Anonymous - Sob 09 Kwi, 2011 10:32
Admete napisał/a:
Kalinda i Cary - no way
U niego widać zainteresowanie.... Ona, ona jest jak nierozszyfrowana enigma...milenaj - Sob 09 Kwi, 2011 10:44
lady_kasiek napisał/a:
Admete napisał/a:
Kalinda i Cary - no way
U niego widać zainteresowanie.... Ona, ona jest jak nierozszyfrowana enigma...
On podchodzi do niej prawie bezkrytycznie. Też nie sądzę, żeby była jakaś sielanka. Nie ten serial. Oni na szczęście uciekają od łatwych rozwiązań. Końcówka sezonu znowu robi nam się bardzo ciekawa. A w rankingach oglądalności wygląda bezpiecznie. Plus nagrody. Chyba będzie następny sezon.milenaj - Sob 09 Kwi, 2011 10:45
lady_kasiek napisał/a:
Admete napisał/a:
Kalinda i Cary - no way
U niego widać zainteresowanie.... Ona, ona jest jak nierozszyfrowana enigma...
On podchodzi do niej prawie bezkrytycznie. Też nie sądzę, żeby była jakaś sielanka. Nie ten serial. Oni na szczęście uciekają od łatwych rozwiązań. Końcówka sezonu znowu robi nam się bardzo ciekawa. A w rankingach oglądalności wygląda bezpiecznie. Plus nagrody. Chyba będzie następny sezon.Admete - Sob 09 Kwi, 2011 10:51 Myślę jednak, że scenarzyści nie pójdą tym torem. Bardzo mi się tez podobała scena z któregoś wcześniejszego odcinka - Alicja rozmawiała przez telefon z Carym. Najpierw wymienili informacje, potem była cisza i w końcu pytanie Alicji jak sie czuje...Jakoś bym chciała, by znów ze sobą pracowali. Tam była szansa na taką fajną relacje starszej siostry i młodszego brata.Admete - Śro 13 Kwi, 2011 19:22 Obejrzałam najnowszy odcinek i teraz muszę czekać trzy tygodnie do kolejnego. Dobry był, oj dobry. Oświadczam, że nadal kocham się w Eli'm Goldzie Jak w końcu Alicja zgodziła się na wywiad, a potem była w czasie tego wywiadu niesamowita i zdobyła poparcie dla męża, to niemal orgazmu dostał Czuję, że to będzie początek pięknej przyjaźni, jak w Casablance A teraz spoilery.
Spoiler:
Peter wygrał, co było do przewidzenia. Teraz scenarzyści będą mieli szerokie pole do popisu. Po pierwsze Peter to nadal kawał drania i na pewno nadal będzie kombinował. Poza tym Alicja teraz często będzie po drugiej stronie barykady jako adwokat, Cary pewnie zostanie w prokuraturze i będzie miał może więcej do zagrania, a sam Peter ma ochotę na krzesło senatora, więc i Eli nadal będzie No. Rysuje się świetlana przyszłość
Biedna Alicja - ostatnia scena naprawdę smutna - dowiedziała się na samym końcu o kolejnej zdradzie. Tym razem chyba nie chodziło o Petera - do jego zdrad zdążyła się przywyczaić. Zabolało ją, że to Kalinda ją zawiodła.
Dla shipperów Willa i Alicji angstowa scenka, gdy Will ogląda wywiad z Alicją.
milenaj - Śro 13 Kwi, 2011 19:30 Włąsnie weszłam, żeby opisać swoje wrażenia i Admete, zgadzam się we wszystkim. Świetne były sceny z Elim i Alicją.
Spoiler:
ostatnia scena była bardzo smutna. Miałam ochotę zastrzelić tego inspektora...
A Will oglądający Alicję.....
Admete - Śro 13 Kwi, 2011 19:38 No buuu na końcu...naprawde było mi jej żal.
Spoiler:
Niech no tylko Kasiek obejrzy scenę z Willem przed telewizorem
Milenaj dla ciebie
Nie mogę znaleźć żadnych fajnych avatarów z Elim...milenaj - Śro 13 Kwi, 2011 19:45
Spoiler:
No, polecą zachwyty. Najbrdziej żal, że Kalinda zdecydowała się powiedzieć Alicji, a teraz klops. No i boję się jak teraz będzie się im razem pracowało.
Admete - Śro 13 Kwi, 2011 19:48 Trudno będzie teraz...Caitriona - Śro 13 Kwi, 2011 20:47 Ostatnia scena bardzo przykra...
Spoiler:
łzy Alicji dotyczyły nie tyle zdrady Petera, tylko tego że to Kalinda. Kurczę, naprawdę mi jej żal. I tej przyjaźni, nie wiem czy da radę jeszcze tak dogadywac się z Kalindą
Eli jest świetny On ma bardzo sympatyczną i wyraźną twarz. Bardzo go lubię.Anonymous - Śro 13 Kwi, 2011 21:32 W podglądzie zagugerowałam sie, że Ala się dowie?
Ja widziałam dzis odcinek 19 i naprawdę chciałabym, żeby z C i K była para.
A Alicja goopia nie chce Willa.
I ten kaleki adwokat mnie drażni.Admete - Śro 13 Kwi, 2011 21:37 No się juz nie czaimy Dowie się - ale to było wiadome od poczaątku. Caitrii, jak wkleję parę screenów, to zrobisz mi avatarki z Elim? Caitriona - Czw 14 Kwi, 2011 21:37
Admete napisał/a:
Caitrii, jak wkleję parę screenów, to zrobisz mi avatarki z Elim?
Pewnie, nie ma sprawy! Admete - Pią 15 Kwi, 2011 10:33 Posłałam Ci na maila milenaj - Nie 17 Kwi, 2011 16:34 Na temat szans serialu w nagrodach Emmy
Niech no tylko Kasiek obejrzy scenę z Willem przed telewizorem
Wy mnie za dobrze znacie
Tak na marginesie dowiedziałam się, że znajomi ze studiów też oglądają i też sie serialem zachwycają.
Willa mi szkoda, mimo wszystko.
Ale najbardziej żal było mi Alicji, dostała cios w momencie tak niespodziewanym, że... Biedy Cary kalinda nie da rady nic dla niego załatwić. Z drugiej strony może Alicja racjonalnie sobie to wyjaśni, bo co, jak się spotkały z Kalinda ta miała powiedzieć "Cześć spałam z twoim mężem"? No nie było okazji.
Śledczy ma obsesję rozwiązywania zagadek(rozumiem)... ale niechcący bardzo złego coś zrobił. Aczkolwiek gadający lew jest bossski.Admete - Sob 23 Kwi, 2011 13:40 Cary sobie poradzi, tak czy inaczej To typ kota, co to spada zawsze na cztery łapy