To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Niedługo w kinie

Admete - Pią 25 Maj, 2012 21:55

Czytałam kiedyś, ale niewiele pamiętam.
Caitriona - Sob 26 Maj, 2012 00:59

Admete napisał/a:
Wielki Gatsby - nawet Big B się załapał ;) Chyba powinnam książkę przeczytać, bo nie znam...

http://www.youtube.com/wa...feature=g-all-u

Tego jestem ciekawa, książki też niestety nie czytałam jeszcze...

Ania Aga - Sob 26 Maj, 2012 11:01

"Wielki Gatsby" z Redfordem i Farrow z tego co pamiętam jest wierną ekranizacją książki. Redford jako Gatsby wygląda tam olśniewająco. A sama historia jest smutna. Książkę czyta się dobrze.
Akaterine - Sob 26 Maj, 2012 12:18

Średnio mi się podoba trailer do Gatsby'ego, strasznie efekciarski i teledyskowy. Mam nadzieję, że sam film będzie lepszy.
Anonymous - Sob 26 Maj, 2012 12:26

Mnie sie obie wersje podobaly i z Redfordem i Tobym, tyle ze Francie Swift spisala sie znacznie lepiej niz Mia. Sadzac po trailerze nowa Daisy bedzie rownie bezbarwna jak Mia...
Admete - Sob 26 Maj, 2012 12:31

Luhrmann ma taki styl - nieco kiczowaty i teledyskowy. Ja akurat to u niego lubię.
Akaterine - Sob 26 Maj, 2012 15:49

AineNiRigani napisał/a:
Sadzac po trailerze nowa Daisy bedzie rownie bezbarwna jak Mia...

Mi akurat Mia Farrow się podobała, ale zgadzam się, że Carey Mulligan wydaje się bardzo bezbarwna.

Aragonte - Sob 26 Maj, 2012 18:27

Caitriona napisał/a:
Admete napisał/a:
Wielki Gatsby - nawet Big B się załapał ;) Chyba powinnam książkę przeczytać, bo nie znam...

Tego jestem ciekawa, książki też niestety nie czytałam jeszcze...

A ja czytałam kiedyś, ale prawie nic mi w głowie nie zostało. I chyba niespecjalnie mnie korci, żeby do tego wracać :wink:

Anaru - Czw 31 Maj, 2012 10:19

Admete napisał/a:

http://www.youtube.com/wa...feature=g-all-u

Bardzo to bollywoodzkie wizualnie, ale przestałam, się dziwić jak zobaczyłam czyj to film. :mrgreen:

Czytałam ta książkę kiedyś, wiele lat temu i nic w gruncie rzeczy nie pamiętam. Ale Mii Farrow nie lubię, więc nie przeszkadza mi Mulligan.

Agn napisał/a:
Wiem, to ekranizacja Bel Ami! Pogalopuję do kina, jak tylko będę mogła! :excited:

Pewnie zobaczę jak się pojawi łatwiej dostępne :mrgreen:

BeeMeR - Wto 05 Cze, 2012 19:08

Dołączam do chóru tych, co przeczytały książkę i niewiele pamiętają :P
Acz pamiętam, że mnie wnerwiała bohaterka oraz że ni huhu nie rozumiałam poczynań bohatera :P Pewnie byłam za młoda, bo to bardzo dawno było, ale nie zamierzam wracać do tej książki.

Ania Aga - Wto 05 Cze, 2012 19:46

BeeMeR napisał/a:
Acz pamiętam, że mnie wnerwiała bohaterka oraz że ni huhu nie rozumiałam poczynań bohatera

bo to bardzo pokręcona historia.

Trzykrotka - Wto 05 Cze, 2012 20:29

Pokręcona i smutna, jak zwykle u Francisa Scotta Fitzgeralda bywa. Zaczytywałam się nim kiedyś. Tę ekranizację na pewno obejrzę, uwielbiam rozszalały, teledyskowy styl Luhrmana.
BeeMeR - Wto 05 Cze, 2012 20:35

Trzykrotka napisał/a:
Tę ekranizację na pewno obejrzę, uwielbiam rozszalały, teledyskowy styl Luhrmana.
ja też :)
a książka była bardzo przygnębiająca, owszem.

Admete - Wto 05 Cze, 2012 20:48

Mam nadzieję, że film mi się spodoba i będe go sobie mogła potem kupic. Mam Trylogię czerwonej Kurtyny czyli Roztańczonego buntownika, Romeo i Julię, Moulin Rouge.
Agn - Wto 05 Cze, 2012 21:34

Czekaj... Roztańczony buntownik to też Luhrmana? Nawet nie wiedziałam... :co_stracilam:
Admete - Śro 06 Cze, 2012 06:50

No to teraz juz wiesz ;)
Copycat - Śro 06 Cze, 2012 12:14

Ja kapkę monotematycznie może, ale w grudniu (W Polsce teoretycznie w styczniu) do kin wchodzi musicalowa wersja Nędzników, na podstawie wersji teatralnej, rzecz jasna. Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=xk5UStefYmE

BeeMeR - Śro 06 Cze, 2012 14:32

A, wiedziałam, że mają być Nędznicy, ale nie wiedziałam, że musicalowi - obejrzę sobie zatem nawet chętniej :mrgreen:
a jeszcze jak tam zobaczyłam Hugh Jackmana to :excited: o wiele chętniej ;)

Admete - Śro 06 Cze, 2012 17:53

Praedzio ty zobacz, kto tam gra :) Pewnie będziesz się zachwycać ;) Chętnie zobacze, jesli dam radę.
milenaj - Śro 06 Cze, 2012 20:18

Jak dla mnie Russell Crowe jest wystarczającą zachętą, ale i resztę zobaczę chętnie.
primavera - Śro 06 Cze, 2012 20:22

obsada wspaniała więc będę czekać na ten film z niecierpliwoscią ... jest tam też nasz Rudzielec :)
niestety piosenka z trailera jest nieco cienka i kojarzy mi się z pięknym wykonaniem Susan Boyle

Admete - Śro 06 Cze, 2012 20:28

Właśnie o Rudzielca mi chodziło :)
praedzio - Śro 06 Cze, 2012 20:44

O, rany!! Eddie!! :excited:

A ja tak nie znoszę musicali... :? Qrczę... Ot, dylemat... :lol:

primavera - Śro 06 Cze, 2012 21:05

a jeśli jeszcze Russell zaśpiewa swoim wspaniałym rockowym głosem to zniosę wszystko w tym musicalu :D
Admete - Śro 06 Cze, 2012 21:40

Przeżyjesz Praedzio ;) Ja za to będę mieć radochę, bo filmy muzyczne uwielbiam ;)