Filmy - Niedługo w kinie
Admete - Pią 25 Maj, 2012 21:55
Czytałam kiedyś, ale niewiele pamiętam.
Caitriona - Sob 26 Maj, 2012 00:59
Tego jestem ciekawa, książki też niestety nie czytałam jeszcze...
Ania Aga - Sob 26 Maj, 2012 11:01
"Wielki Gatsby" z Redfordem i Farrow z tego co pamiętam jest wierną ekranizacją książki. Redford jako Gatsby wygląda tam olśniewająco. A sama historia jest smutna. Książkę czyta się dobrze.
Akaterine - Sob 26 Maj, 2012 12:18
Średnio mi się podoba trailer do Gatsby'ego, strasznie efekciarski i teledyskowy. Mam nadzieję, że sam film będzie lepszy.
Anonymous - Sob 26 Maj, 2012 12:26
Mnie sie obie wersje podobaly i z Redfordem i Tobym, tyle ze Francie Swift spisala sie znacznie lepiej niz Mia. Sadzac po trailerze nowa Daisy bedzie rownie bezbarwna jak Mia...
Admete - Sob 26 Maj, 2012 12:31
Luhrmann ma taki styl - nieco kiczowaty i teledyskowy. Ja akurat to u niego lubię.
Akaterine - Sob 26 Maj, 2012 15:49
| AineNiRigani napisał/a: | | Sadzac po trailerze nowa Daisy bedzie rownie bezbarwna jak Mia... |
Mi akurat Mia Farrow się podobała, ale zgadzam się, że Carey Mulligan wydaje się bardzo bezbarwna.
Aragonte - Sob 26 Maj, 2012 18:27
| Caitriona napisał/a: | | Admete napisał/a: | Wielki Gatsby - nawet Big B się załapał Chyba powinnam książkę przeczytać, bo nie znam... |
Tego jestem ciekawa, książki też niestety nie czytałam jeszcze... |
A ja czytałam kiedyś, ale prawie nic mi w głowie nie zostało. I chyba niespecjalnie mnie korci, żeby do tego wracać
Anaru - Czw 31 Maj, 2012 10:19
Bardzo to bollywoodzkie wizualnie, ale przestałam, się dziwić jak zobaczyłam czyj to film.
Czytałam ta książkę kiedyś, wiele lat temu i nic w gruncie rzeczy nie pamiętam. Ale Mii Farrow nie lubię, więc nie przeszkadza mi Mulligan.
| Agn napisał/a: | Wiem, to ekranizacja Bel Ami! Pogalopuję do kina, jak tylko będę mogła! |
Pewnie zobaczę jak się pojawi łatwiej dostępne
BeeMeR - Wto 05 Cze, 2012 19:08
Dołączam do chóru tych, co przeczytały książkę i niewiele pamiętają
Acz pamiętam, że mnie wnerwiała bohaterka oraz że ni huhu nie rozumiałam poczynań bohatera Pewnie byłam za młoda, bo to bardzo dawno było, ale nie zamierzam wracać do tej książki.
Ania Aga - Wto 05 Cze, 2012 19:46
| BeeMeR napisał/a: | | Acz pamiętam, że mnie wnerwiała bohaterka oraz że ni huhu nie rozumiałam poczynań bohatera |
bo to bardzo pokręcona historia.
Trzykrotka - Wto 05 Cze, 2012 20:29
Pokręcona i smutna, jak zwykle u Francisa Scotta Fitzgeralda bywa. Zaczytywałam się nim kiedyś. Tę ekranizację na pewno obejrzę, uwielbiam rozszalały, teledyskowy styl Luhrmana.
BeeMeR - Wto 05 Cze, 2012 20:35
| Trzykrotka napisał/a: | | Tę ekranizację na pewno obejrzę, uwielbiam rozszalały, teledyskowy styl Luhrmana. | ja też
a książka była bardzo przygnębiająca, owszem.
Admete - Wto 05 Cze, 2012 20:48
Mam nadzieję, że film mi się spodoba i będe go sobie mogła potem kupic. Mam Trylogię czerwonej Kurtyny czyli Roztańczonego buntownika, Romeo i Julię, Moulin Rouge.
Agn - Wto 05 Cze, 2012 21:34
Czekaj... Roztańczony buntownik to też Luhrmana? Nawet nie wiedziałam...
Admete - Śro 06 Cze, 2012 06:50
No to teraz juz wiesz
Copycat - Śro 06 Cze, 2012 12:14
Ja kapkę monotematycznie może, ale w grudniu (W Polsce teoretycznie w styczniu) do kin wchodzi musicalowa wersja Nędzników, na podstawie wersji teatralnej, rzecz jasna. Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=xk5UStefYmE
BeeMeR - Śro 06 Cze, 2012 14:32
A, wiedziałam, że mają być Nędznicy, ale nie wiedziałam, że musicalowi - obejrzę sobie zatem nawet chętniej
a jeszcze jak tam zobaczyłam Hugh Jackmana to o wiele chętniej
Admete - Śro 06 Cze, 2012 17:53
Praedzio ty zobacz, kto tam gra Pewnie będziesz się zachwycać Chętnie zobacze, jesli dam radę.
milenaj - Śro 06 Cze, 2012 20:18
Jak dla mnie Russell Crowe jest wystarczającą zachętą, ale i resztę zobaczę chętnie.
primavera - Śro 06 Cze, 2012 20:22
obsada wspaniała więc będę czekać na ten film z niecierpliwoscią ... jest tam też nasz Rudzielec
niestety piosenka z trailera jest nieco cienka i kojarzy mi się z pięknym wykonaniem Susan Boyle
Admete - Śro 06 Cze, 2012 20:28
Właśnie o Rudzielca mi chodziło
praedzio - Śro 06 Cze, 2012 20:44
O, rany!! Eddie!!
A ja tak nie znoszę musicali... Qrczę... Ot, dylemat...
primavera - Śro 06 Cze, 2012 21:05
a jeśli jeszcze Russell zaśpiewa swoim wspaniałym rockowym głosem to zniosę wszystko w tym musicalu
Admete - Śro 06 Cze, 2012 21:40
Przeżyjesz Praedzio Ja za to będę mieć radochę, bo filmy muzyczne uwielbiam
|
|
|