To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Ben Barnes

Agn - Nie 16 Lis, 2008 21:07

O, proszę! Jak ambitnie. Mnie się nie chce. Jak rozumiem to mi dobrze. Ale ponieważ nie ćwiczę często mam tak, że rozumiem, a nie umiem przełożyć na polski. I zonk... Normalnie... siadasz mi na ambicji, Guniu!
Kto by pomyślał. Po tym nieszczęsnym Leading me on za wielkiej wiary w jego możliwości wokalne to ja nie miałam. I nagle... BAH!

Gunia - Nie 16 Lis, 2008 21:15

Cytat:
O, proszę! Jak ambitnie. Mnie się nie chce. Jak rozumiem to mi dobrze. Ale ponieważ nie ćwiczę często mam tak, że rozumiem, a nie umiem przełożyć na polski. I zonk... Normalnie... siadasz mi na ambicji, Guniu!

Po prostu znalazłam ładny papier i postanowiłam sobie to machnąć estetycznie do wolnej ramki na ścianie, a nigdzie nie znalazłam ładnego tłumaczenia. I też miałam trochę problemów z wiernym i zarazem poprawnym oddaniem niektórych myśli na polski, ale wyszło mi jakoś. :D
Agn napisał/a:
Kto by pomyślał. Po tym nieszczęsnym Leading me on za wielkiej wiary w jego możliwości wokalne to ja nie miałam. I nagle... BAH!

Ja też jestem w szoku. Obiecałam sobie solennie nigdy już nie kpić z tamtej wpadki. :serduszkate:

Gunia - Nie 16 Lis, 2008 22:13

Hej!
Wpadłam tylko pochwalić, że mam nowy dzwonek i budzik na komórce. :P
< :love_shower: małe, zeschizowane szczęście>

Agn - Pon 17 Lis, 2008 10:21

JAKI??? Nie mów, że masz piosenkę z EV... nie daj Eru jako polifonię... też chcę! Chociaż ciężko mi będzie z Beethovena zrezygnować, nawet dla Bena.

O, nowa fotka!

Dziwnie się cienie na jego twarzy ułożyły. Jakby zeza miał. :mysle:

Gunia - Pon 17 Lis, 2008 15:29

Agn napisał/a:
JAKI??? Nie mów, że masz piosenkę z EV... nie daj Eru jako polifonię... też chcę!

Jako mp3. ;) Niech żyją burżujskie telefony! Z pewnym bólem serca pozbyłam mojej ulubionej melodii na fortepian by Tiersen i "Down Town" na budziku, ale nie płaczę. :mrgreen:
Faktycznie trochę dziwne te cienie, chociaż jestem już na takim etapie, że dla mnie mógłby nawet mieć zeza. :serce:
P.S. Mam już nowy obiekt w moim benoołtarzyku w związku z EV. ;)
EDIT:
No i szkoda, że Ben śpiewa tylko pół oryginalnej piosenki. Reszta też jest super:
A room with a view and you and no one to give advice.
That sounds a paradise few could fail to choose.
With fingers entwined we'll find relief from the preachers
Who always beseech us to mind our p's and q's.
We'll watch the whole world pass before us while we are sitting still,
Leaning on our own window sill.
We'll bill and we'll coo and maybe a stork will bring this and t'other thing
To our room with a view...

Ale z drugiej strony mogłabym nie przeżyć "t'other thing". :thud:
A tu taka ciekawostka:
Oryginalne wykonanie

Agn - Pon 17 Lis, 2008 16:20

E, jakoś wolę wersję Bena. Nie jest taka... hmm... jak to napisać? Jest chyba ciut wolniejsza i bardziej sentymentalna. Muzyka w tle nie jest taka skoczna, o!

*myzia swój nieburżujski telefonik* Wobec tego zostaje Beethoven.

EJ, CHWILA! Czy to znaczy, że masz empetrójkę? *wielki BEZINTERESOWNY wyszczerz*

Gunia - Pon 17 Lis, 2008 16:29

Agn napisał/a:
E, jakoś wolę wersję Bena. Nie jest taka... hmm... jak to napisać? Jest chyba ciut wolniejsza i bardziej sentymentalna. Muzyka w tle nie jest taka skoczna, o!

Ja też oczywiście wolę wersję Bena! :serce:
Rzuć mailem na pw - ma jakiś Twój, ale chyba stary.

Gunia - Wto 18 Lis, 2008 21:01

A ten wywiad był? :mysle: Coś mi się obija, ale nie jestem pewna.
http://pl.youtube.com/wat...feature=related
Początek świetny. :lol:

Agn - Śro 19 Lis, 2008 09:29

Był, był. Podawałam go jakiś czas temu, ale dobrze, że nim zarzucasz, bo nie zdążyłam go sobie dodać do ulubionych, a sznurek faktycznie gdzieś tu przepadł. A początek jest naprawdę boski. :mrgreen:
*nie powie, czego słucha dzięki uprzejmości Guni* Guniu... :serduszkate:

Na bbonline wysyp capsów z materiałów z DVD. Wczoraj jak raz obejrzałam to o Nikabriku (Warwick) i tam trochę było Bena. I rozwalił mnie Ben-śpiąca-królewna. Nie, ja rozumiem - to wykańczające zajęcie tak kręcić w kółko scenę, był zmęczony i uciął sobie drzemkę. Ale nawet jak drzemie wygląda... uroczo. ^^

RaczejRozwazna - Śro 19 Lis, 2008 12:30

Czytałam sobie ostatnio Chestertona i znalazłąm takie zdanie

"Kasztanowłosy młodzieniec może nie był poetą, był jednak na pewno poematem". Jakoś nie wiem dlaczego skojarzyłam sobie Bena... :wink:

Gunia - Śro 19 Lis, 2008 17:50

Agn napisał/a:
*nie powie, czego słucha dzięki uprzejmości Guni* Guniu... :serduszkate:

You welcome. :mrgreen:
Agn napisał/a:
Na bbonline wysyp capsów z materiałów z DVD.

Podziwiam ludzi, którzy tam wrzucają materiały z klipów, filmów czy wywiadów klatka po klatce. :roll: Przejrzałam pobieżnie, ale nie przyglądałam się za bardzo, żeby nie psuć sobie suspensu.
A drzemiący Ben wygląda absolutnie rozczulająco - jest do tego stopnia czarujący (jak zresztą prawie we wszystkim co robi), że mógłby tak zasnąć nawet wtedy, kiedy bym do niego coś mówiła, a i tak nie byłabym zdolna się obrazić! :serduszkate: Nie wiem, jaki gen jest odpowiedzialny za to, że on w praktycznie każdej sytuacji, w jakiej można go zaobserwować wygląda bosko, ale nie mogę przestać sobie nad tym łamać głowy. :roll:
P.S.
Mam nadzieję, że się nie obrazisz Thin, nie mogłam się powstrzymać. :mrgreen:
<----------

Agn - Śro 19 Lis, 2008 22:43

Wiesz co? Jemu najzwyczajniej w świecie pomaga uroda. Podejrzewam, że mógłby zachować się jak cham i prostak, a ludzie i tak by mu wybaczyli (który to powiedział? Pitt czy Clooney?). ;) Rzecz jasna żartuję. A jak drzemie... no mi też się udzieliło. Powinnam iść spać. Nie będę wyglądała tak uroczo, ale za to jutro nie będę straszyć ludzi wejrzeniem zombie. ;)

W kwestii avka - cudny! Wiedziałam, że się nie oprzesz, hihi. A o co miałabym się obrażać? Tak, wiem, kiedyś napisałam, że wykorzystałaś obrazek, który ja chciałam włożyć, ale wiesz... great minds think alike, więc to było do przewidzenia. A poza tym pazerna jezdem. :P

Gunia - Czw 20 Lis, 2008 15:35

Agn napisał/a:
Wiesz co? Jemu najzwyczajniej w świecie pomaga uroda. Podejrzewam, że mógłby zachować się jak cham i prostak, a ludzie i tak by mu wybaczyli (który to powiedział? Pitt czy Clooney?). ;)

Na pewno jest w tym wiele racji, ale przecież tylu jest pięknych ludzi, którym wystarczy zrobić jakąś spontaniczną minę i tracą cały urok, tyle zdjęć, gdzie najprzystojniejsi faceci wyglądają zwyczajnie głupio... Także Ben oprócz cudownej urody ma też w sobie ten rzadki dar do prezentowania się dobrze w większości sytuacji. ;) A ja, jako człowiek, który zwykle sprowadzony do jednego kadru wychodzi jeszcze głupiej, niż wygląda w rzeczywistości, nie mogę przestać tego daru spontanicznie podziwiać. :mrgreen:
Agn napisał/a:
W kwestii avka - cudny! Wiedziałam, że się nie oprzesz, hihi.

Pewnie, że się nie mogłam oprzeć, za dużo mam fajnych skojarzeń z tą tematyką - uroczy śpiący Ben, najładniejsza księżniczka Disneya i jeden z moich ulubionych walców sprowadzone do formy 120x120 pixeli. Jestem w niebie. :serce2: :mrgreen:
Agn napisał/a:
A o co miałabym się obrażać? Tak, wiem, kiedyś napisałam, że wykorzystałaś obrazek, który ja chciałam włożyć, ale wiesz... great minds think alike, więc to było do przewidzenia. A poza tym pazerna jezdem. :P

No tak się właśnie zamyślałam, czy też może nie masz ochoty na ...zaraz, zaraz: śpiąca sukienka = pidżamkę! :roll:

RaczejRozwazna - Czw 20 Lis, 2008 19:02

Ekhm, mówiłam, że się zmieni pulit. Właśnie się zmienił... :thud: Ta wierna miłość mojej siostry zaczyna mnie niepokoić....
(ps. mówi że nie mże do nas dołączyć bo się uzależni na dobre od bb i szanownych Dam i nie zaliczy roku :roll: )

Edit: skasowałam obrazek, żeby nie obciążał tego serwera. na poznawanie tajników techniki na mam czasu....na razie

Gunia - Czw 20 Lis, 2008 20:24

Niezła. Ale wrzuć ją jako thumbnaila, Rozważna, żeby nie obciążać serwera. :D
RaczejRozwazna - Czw 20 Lis, 2008 22:28

Coś zmieniłam, ale co to jest ten thumbnail???
Calipso - Pią 21 Lis, 2008 10:51

Rozważna, spójrz tu http://www.otofotki.pl/ klikasz na przeglądaj,wybierasz zdjęcie,wrzucasz i kopiujesz link przy którym jest oznaczenie forum(BBCode) :wink:
Agn - Pią 21 Lis, 2008 19:34

Gunia napisał/a:
Ben oprócz cudownej urody ma też w sobie ten rzadki dar do prezentowania się dobrze w większości sytuacji. ;) A ja, jako człowiek, który zwykle sprowadzony do jednego kadru wychodzi jeszcze głupiej, niż wygląda w rzeczywistości, nie mogę przestać tego daru spontanicznie podziwiać. :mrgreen:

Ewentualnie bardzo się, skubany, pilnuje. Nie ma ludzi doskonałych. ;)

Gunia napisał/a:
Pewnie, że się nie mogłam oprzeć, za dużo mam fajnych skojarzeń z tą tematyką - uroczy śpiący Ben, najładniejsza księżniczka Disneya i jeden z moich ulubionych walców sprowadzone do formy 120x120 pixeli. Jestem w niebie. :serce2: :mrgreen:

Eeee... jaki walc? *confused*

Gunia napisał/a:
No tak się właśnie zamyślałam, czy też może nie masz ochoty na ...zaraz, zaraz: śpiąca sukienka = pidżamkę! :roll:

Miałam ochotę, ale chwilowo mam to, co mam na sobie. A w kolejce już czeka następna sukienka, hehe.

Gunia - Pią 21 Lis, 2008 20:51

Agn napisał/a:
Ewentualnie bardzo się, skubany, pilnuje. Nie ma ludzi doskonałych. ;)

Jeśli tak, to jest w tym bardzo dobry. Żeby się pilnować w czasie snu! :mrgreen:
Agn napisał/a:
Eeee... jaki walc? *confused*

To taka mała dygresja. Chodzi mi o Walc z "Śpiącej królewny Czajkowskiego
Agn napisał/a:
Miałam ochotę, ale chwilowo mam to, co mam na sobie. A w kolejce już czeka następna sukienka, hehe.

Ta jest super, ale i tak nie mogę się doczekać. ;)

Agn - Sob 22 Lis, 2008 11:18

RaczejRozwazna napisał/a:
(ps. mówi że nie mże do nas dołączyć bo się uzależni na dobre od bb i szanownych Dam i nie zaliczy roku :roll: )

Szkoda... ale pozdrawiaj ją od nas od czasu do czasu. :)

Guniu, niedługo premiera mojej nowej toalety. Może jutro? Albo dzisiaj. Lepiej dzisiaj, niedziela to Dzień Boży, lepiej nie prowokować ludzi do bezbożnych myśli, hehe. ;)

Gunia - Sob 22 Lis, 2008 12:43

Agn napisał/a:
Guniu, niedługo premiera mojej nowej toalety. Może jutro? Albo dzisiaj. Lepiej dzisiaj, niedziela to Dzień Boży, lepiej nie prowokować ludzi do bezbożnych myśli, hehe. ;)

Trafna uwaga, chociaż nie wiem, czy szczególnie skuteczna dla ludzi, którzy są jedną wielką nieprzystojną myślą z pewnego powodu... ;) Ale mówisz, że aż tak? :mrgreen:

Agn - Sob 22 Lis, 2008 13:02

*zakłada wdzianko i pogwizdując oddala się tanecznym krokiem*

Aż tak. :mrgreen:

EDYCJA 5,5 GODZ. PÓŹNIEJ: Guniu? Żyjesz? Mam nadzieję, że nie zemdlałaś? ;)

Gunia - Sob 22 Lis, 2008 19:07

Agn napisał/a:
EDYCJA 5,5 GODZ. PÓŹNIEJ: Guniu? Żyjesz? Mam nadzieję, że nie zemdlałaś? ;)

Żyję, żyję... Ale co to za życie. ;) Bezbłędnie wybrałaś zdecydowanie najseksowniejsze zdjęcie Bena. :slina: :slina: :slina: :serce2: :serce2: :serce2:

Agn - Sob 22 Lis, 2008 19:16

Buehehe, wiem. Od zawsze wielbię tę fotkę. I modlę się, by pokazała się jakaś większa, ładniejszej jakości. Nie ma. Jak się nie ma, co się lubi... to się kradnie co popadnie, więc ukradłam materiał i skroiłam sobie kiecuszkę. A co! :mrgreen:

W MORDĘ JEŻA... :thud:

Na bbonline jest losówka. I dzięki ci, borze szumiący i wielki, za nią, bo bym nigdy nie zobaczyła tego zdjęcia...

Wzięte stąd: http://benbarnesonline.ne...s.php?album=180

Gunia - Sob 22 Lis, 2008 19:30

Agn napisał/a:
Buehehe, wiem. Od zawsze wielbię tę fotkę.

Ja też nie bez kozery mam je na kubku. ;)
Agn napisał/a:
Na bbonline jest losówka. I dzięki ci, borze szumiący i wielki, za nią, bo bym nigdy nie zobaczyła tego zdjęcia...

Nie? :rumieniec: A ja je od dawna miałam na dysku... :ops1:
Jest świetne. Ben wygląda tutaj tak... hmm... męsko. Poważniej niż zwykle.