Fantastyka - Deathly Hallows - to dopiero początek!
Caroline - Czw 28 Kwi, 2011 19:07
Tutaj jest nowy trailer do 2. części. Przy okazji piszą o kontrowersjach związanych z ujawnieniem niektórych wątków.
Ja nie do końca rozumiem tę scenę z rzucaniem się w przepaść. O co chodzi?
Admete - Czw 09 Cze, 2011 16:34
Bardzo ładne podsumowanie serii i zapowiedź 2 części Insygniów śmierci:
http://www.youtube.com/wa...&feature=relmfu
Nie mogę się już doczekać. Mam nadzieję, że wybierzemy sie z Riellą. I naprawdę jestem ciekawa czy będzie jakieś całościowe wydanie wszystkich filmów HP...Chyba bym kupiła.
Anonymous - Czw 09 Cze, 2011 17:22
Świetny filmik. Ademete dzieki
Nie śleszę spojlerów, wiec kilka scen jest dla mnie niejasnych...
Admete - Czw 09 Cze, 2011 21:26
Też mi się spodobał.
Gunia - Czw 09 Cze, 2011 22:11
Faaajny klip.
Anonymous - Wto 05 Lip, 2011 10:01
Wiecie, że pojutrze Nasz Harry, czy Aine będą mogli oglądnąc premierę najsmutniejszego i najbardziej niesparwiedliwego literackiego morderstwa od czasów Michałka Wolodyjowskiego. My na tą "przyjemnosć" chwilkę sobie jeszcze poczekamy, ale nie ma co ukrywać, że zbliża się ów moment nieubłagalnie!
Admete - Wto 05 Lip, 2011 12:16
Właśnie - byłam dziś w naszym kinie. Sprawdzałam czy będą grać. I co odkryłam?! Będzie w 3D - ja nie chcę To już wiem, że kupuję dvd, jak się pojawi.
Deanariell - Wto 05 Lip, 2011 19:29
Jak to w 3D?! Przecież pierwsza część była normalnie, to po kiego drugą dają w 3D... Może będzie jakiś normalny seans? Ja do Krakowa na Pottera 2D raczej nie pojadę...
Admete - Wto 05 Lip, 2011 19:59
NIe będzie. Pytałam. Durne 3D, durne 3D. Nawet w kasie siedziała taka znajoma pani i specjalnie poszłam zapytać. Nie wiem, czy pójdę.
Aragonte - Wto 05 Lip, 2011 22:27
Admete, przyjedź do W-wy, myślę, że jest u nas szansa na 2D
Admete - Wto 05 Lip, 2011 22:41
Wiem, mam zaległą wizytę w Wawie Ale na Pottera to raczej Tarnów, ewentualnie Kraków.
Ogólnie jednak jak mawiał pan Popiołek - "Koniec świata". Dożyłam czasów, w których przestanę chodzić do kina...
Aragonte - Wto 05 Lip, 2011 23:18
Masz zaległą wizytę, ale przecież za uszy Cię do W-wy nie wyciągnę
Gdybyś brała pod uwagę przyjazd, to termin po 15 lipca byłby o tyle sensowny, że będę wtedy opiekować się mieszkaniem brata, więc nie musiałabyś się obawiać Kociann Tri
Jednak sama musisz podjąć decyzję
Admete - Wto 05 Lip, 2011 23:57
18 mam lekarza, a potem nic nie planuję.
Admete - Czw 07 Lip, 2011 19:59
Chyba dziś jest pierwszy seans 2 części Insygniów śmierci. Widziałąm jakieś migawki w wiadomościach. Pewnie niedługo będą pierwsze recenzje.
Gunia - Czw 07 Lip, 2011 22:45
A w Polsce dopiero 15stego... Ale zarezerwowałam już bilety na premierę o północy!
Calipso - Czw 07 Lip, 2011 22:48
| Admete napisał/a: | | Właśnie - byłam dziś w naszym kinie. Sprawdzałam czy będą grać. I co odkryłam?! Będzie w 3D - ja nie chcę |
Mam nadzieję że we Wrocławiu będzie 2D
aś - Czw 07 Lip, 2011 23:17
zaczynam odliczanie do ostatniego filmu... to faktycznie koniec jakieś epoki...
a po tym filmiku z premiery naprawdę to do mnie dotarło: http://www.youtube.com/wa...player_embedded (oczywiście wzruszyłam się strasznie, zwłaszcza jak Rupert się popłakał )
Admete - Pią 08 Lip, 2011 20:20
Ja niby czytałam i oglądałam HP jako zupełnie dorosła osoba. Kupiłam pierwszy tom skuszona recenzją w Polityce ( w zasadzie był to cały artykuł na temat HP ). Książka byłą w niskiej cenie, bo dałam za nią tylko 19 zł. Pamiętam, że kupiłam w Ksiegarni Hetmańskiej w Krakowie. Potem były filmy, fanfiki czytane i dyskusje
Deanariell - Pon 11 Lip, 2011 11:07
| Admete napisał/a: | Książka byłą w niskiej cenie, bo dałam za nią tylko 19 zł. Pamiętam, że kupiłam w Ksiegarni Hetmańskiej w Krakowie. Potem były filmy, fanfiki czytane i dyskusje |
A ceny kolejnych książek drastycznie wzrosły.
Gunia - Pią 15 Lip, 2011 17:49
Byłam dziś w nocy na nowym Potterze - film jest ekstra.
Oczywiście było parę niezgodności z książką, rzucały się też pewne niekonsekwencje względem poprzednich części (np. Hogwart to chyba w każdym filmie wygląda i jest położony inaczej ), 3D naprawdę robiło wrażenie zaledwie w pojedynczych scenach (największe chyba przy śmierci Voldemorta - genialna scena), a Billa było o wiele za mało , ale poza tym film zrobiony świetnie - trzymający w napięciu, mroczny, klimatyczny, no i oczywiście z kapką nostalgii, bo w życiu potteromaniaków zamyka kolejną epokę.
Jakość ekranizacji "Insygniów" zdecydowanie usprawiedliwia podział na dwie części i żałuję trochę, że przy "Zakonie" też się na to nie zdecydowali, bo te dwie adaptacje według mnie wyszły im najlepiej.
Gdyby dostępna była zwykła wersja filmu, z chęcią poszłabym do kina jeszcze kilka razy, a tak będę się musiała poważnie zastanowić.
Admete - Pią 15 Lip, 2011 21:23
Dzięki za pierwsze wrażenia Też bardzo lubię Zakon Feniksa ( książkę i film ). Wybieramy się z Riellą na Insygnia dopiero w poniedziałek.
Aragonte - Pią 15 Lip, 2011 22:48
Ja na HP 7 II byłam dzisiaj.
I powiem na razie tyle
A reszta to już może w spoilerze
Ogółem - jestem zachwycona i od razu bez krępacji to przyznaję To rodzaj kina, jakie uwielbiam - takie, w które wchodzi się z bebechami (dzięki temu, że jest się wkręconym w świat i kibicuje się bohaterom jak osobom całkowicie realnym, a jednocześnie bez poczucia, że twórcy beznamiętnie zabawiają się przesuwaniem figurek na planszy), a wychodzi ze ściśniętym gardłem - bo trochę głupio poryczeć się w kinie w obecności setki osób
Nie znaczy to, że jakieś łezki mi nie pociekły - pociekły i wcale się tego nie wstydzę
Możliwe, że część emocji dokłada to, że to ostatnia część i w jakimś sensie koniec pewnej - hmm - "epoki"
Muszę przyznać, że do realizacji trudno się przyczepić. Zmiany w porównaniu z książką były, jak zawsze, ale łykałam je zasadniczo bezproblemowo. Dłużyzny, które trochę mnie raziły w poprzedniej części, teraz wykasowano do zera - nawet to, co w książce wydawało mi się ckliwe czy naciągane, tutaj zagrało...
Sorry, ale dzisiaj nie wykrzeszę spójnej recenzji, mam w głowie chaos, więc tylko parę luźnych wrażeń, a jakąś reckę, jeśli się uda, napiszę później.
A więc pokrótce.
McGonagall na prezydenta! Kiedy organizowała obronę Hogwartu, miałam ochotę ruszyć do boju obok kamiennych posągów, które ożywiała Ogółem sekwencje przygotowań zrobiły na mnie niesamowite wrażenie
Jak Neville zmężniał Pozostali to dzieciaki, ale Neville wyglądał jak prawdziwy facet
Wzruszyło mnie króciusieńkie ujęcie dłoni Tonks i Lupina, które prawie miały się zetknąć - przed walką i później - wiadomo, kiedy
Tzn. różnych ujęć, które mnie wzruszyły, było więcej, ale na razie nie umiem się wyjęzyczyć.
Ech.
Idę przeżywać
Calipso - Pią 15 Lip, 2011 23:37
| Gunia napisał/a: | | Billa było o wiele za mało |
Widac tym razem Tobie to za bardzo nie przeszkadza Szkoda ze tym razem nie mozesz przyjechac do Wroclawia
Ja do kina wybieram sie na razie sama, ale moze uda mi sie kogos naciagnac
Anaru - Sob 16 Lip, 2011 09:11
Mam ochotę obejrzeć wreszcie wszystkie części po kolei
Deanariell - Sob 16 Lip, 2011 10:16
http://www.ryjbuk.pl/potteroskop-256930
Wiedziałam. Pomyluna - to ja, wypisz, wymaluj.
http://www.ryjbuk.pl/darth-vader-256742
|
|
|