To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Caitriona - Sob 14 Mar, 2009 16:55

Skończyłam właśnie pierwszy i jedyny sezon Pushing Daisies. Serial polubiłam za temat, humor i Lee Peace'a. Ogólnie fajnie mi się go oglądało i trochę żal że nie ma więcej odcinków (tym bardziej że nie zakończono wszystkich watków). Ale po zastanowie stwierdzam, ze płakać jednak z tego powodu nie będę. Po jakimś czasie narracja i ta wszechobecna słodycz, która jest w serial zaczynała męczyć.
Admete - Sob 14 Mar, 2009 21:35

Caitri jest drugi sezon....
Caitriona - Sob 14 Mar, 2009 22:21

Jest drugi sezon PD? Przeciez zawiesili ten serial - tzn mi się tak wydawało...

edit: sprawdziłam, rzeczywiście jest drugi sezon ;)

Harry_the_Cat - Sob 14 Mar, 2009 22:24

Ale w trakcie 2 sezonu ;)
Caitriona - Sob 14 Mar, 2009 22:26

I wszystko jasne ;)
BeeMeR - Śro 25 Mar, 2009 11:34

Jensen w Dawson Creek, do którego się wczoraj dobrałam to.... :rotfl: Jak z boysbandu :lol:
Kilka lat temu - a i nawet teraz gdybym nie wiedziała kto to, to nawet bym drugi raz nie spojrzała - a tak to mam ubaw po pachy :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Admete - Śro 25 Mar, 2009 13:56

Ale bobas ;-) Dzidziuś normalnie :rotfl:
BeeMeR - Śro 25 Mar, 2009 17:37

I ta fryzurka! :rotfl:
Oj, zdecydowanie lepiej mu w krótkich włosach :mrgreen

Admete - Śro 25 Mar, 2009 17:51

Ale oczy i usta te same :-)
Caitriona - Śro 25 Mar, 2009 18:05

Jaki szczawik słodki!! :mrgreen: :mrgreen: Ale te włoski i to coś na szyi - okropieństwo ;)
Harry_the_Cat - Śro 25 Mar, 2009 21:02

Później trochę podetnie ;)

Ja obejrzałam po 2 odcinki:

Castle -
Fajne dialogi - parę razy śmiałam się na głos, zabawny bohater. Trochę sztywna wydaje mi się pani detektyw, ale myślę że to kwestia tego, że serial się rozkręca. Bardzo mi się podoba córka Castle'a :)

the Listener -
podoba mi się baaaardzo. Myślę, że to duża zasługa zdjęć - kolorystyka przypomina nieco CSI Miami i dla mnie to jest niesamowite zaproszenie. Uwielbiam takie ostre filtry i przejaskrawione barwy. No i Toby wydaje się naprawdę fajnym bohaterem. Ciekawie zarysowali na razie układy Toby-Olivia, Toby - pani detektyw. Dobrze, że nie wiadomo od pilota, w którą stronę to poprowadzą. Ogólnie ten serial ma u mnie duże szanse.

Wielkie dzięki za polecenie :kwiatki_wyciaga:

Caitriona - Śro 25 Mar, 2009 21:34

Obejrzałam i ja drugi odcinek Castle i podoba mi się jeszcze bardziej niż za pierwszym razem. Zgadzam się z Harry, córka gł. bohatera to bardzo fajny typ mądrego dzieciaka. Co do pani detektyw nie mam zastrzeżeń, w końcu musi być konterastem dla Castle'a i pewnie z czasem zmięknie.

Obejrzałam też pierwszy odcinek The Listener i jestem rozczarowana. Kolorystyka serialu raczej nie jest moją ulubioną, ale to już szczegół. Ten serial wydaje mi się bardzo płytki, bez klimatu. Nic mnie tak na dobrą sprawę nie zainteresowało, sam bohater też nie.

Harry_the_Cat - Śro 25 Mar, 2009 21:38

To odnoście the Listener mamy totalnie różne odczucia :)
Admete - Czw 26 Mar, 2009 05:16

Ja jednak wyżej stawiam Castle :-) To pewnie przez Filliona :-D Jakie on robi miny ;-) Głos ma tez niczego sobie i te długie rzęsy. Mam do niego słabość. Harry chciałabys obejrzeć Firefly?
The Listener może sie jeszcze rozwinie, nie skreślam go.

Harry_the_Cat - Czw 26 Mar, 2009 06:38

Firefly czeka nadal... :ops1:
Caitriona - Czw 26 Mar, 2009 10:54

Harry_the_Cat napisał/a:
Firefly czeka nadal...

A, zbrodnia! Serio: bardzo fajny serial, polecam ;)

Aragonte - Sob 04 Kwi, 2009 17:31

Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees!
Braciszek Cadfael wreszcie pojawi się na DVD! :banan_czerwony:

http://merlin.pl/Kronika-...t/2,662525.html

Caitriona - Nie 05 Kwi, 2009 19:51

Aragonte napisał/a:
Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees!

Rozumiem żeś fanka :cool:

Aragonte - Nie 05 Kwi, 2009 20:13

Bardzo lubię Cadfaela :D
Książki mam wszystkie, czekałam na DVD :)

praedzio - Nie 12 Kwi, 2009 17:45

Obejrzałam pierwszy odcinek Harper's Island. Robi wrażenie. :shock: Mam tylko nadzieję, że scenarzyści nie zamotają się jak w Lostach. :roll:

Dla nie wiedzących o co chodzi: http://www.imdb.com/title/tt1232320/

Jednym zdaniem: Serial zawierający w sobie elementy horroru i dramatu opowiada o grupie przyjaciół, którzy podczas uroczystości ślubnych dwójki z nich giną w tajemniczych (i bardzo widowiskowych, brrr...) okolicznościach.

Dodam tylko, że wśród odtwórców ról znajdują się m.in. starzy znajomi z SPN: Katie Cassidy i Jim Beaver. :D

aneby - Nie 12 Kwi, 2009 18:13

praedzio napisał/a:
pierwszy odcinek Harper's Island

A gdzie to można zobaczyć ?

praedzio - Nie 12 Kwi, 2009 18:16

Na tym samym kanale, co inne tego typu seriale. ;) Dam Ci namiary na PW.
Harry_the_Cat - Nie 12 Kwi, 2009 18:52

Tez pewnie się zainteresuję... kiedyś ;)
Właśnie ze względu na Jima i Katie.

praedzio - Nie 12 Kwi, 2009 19:28

Nawiasem mówiąc, Katie bardziej pasują brązowe loki niż blond. ;) Wyglada w serialu prześlicznie. ;) I gra nawet tak jakby lepiej niż w SPN... :mysle: :P
Harry_the_Cat - Nie 12 Kwi, 2009 19:32

Tak, widziałam ją na paru zdjęciach w brązie i bardzo jej pasuje. :mrgreen: